Aktivarum

Pär Ström lämnar genusdebatten pga mobbningskulturen i media | november 8, 2012

Så har ännu en debattör lämnat genusdebatten. Denna gång är det Pär Ström som slutar.

Såväl på SVT-debatt som på bloggen Genusnytt berättar Pär Ström att han avslutar sitt opinionsbildande arbete. Efter nidbilder och mötessabotage har han nu tröttnat.

”I genusfrågan är bara en åsikt tillåten. Accepterar du inte den feministiska grundinställningen accepteras du inte heller som debattör.”

Faktum är att det råder en sorts tvärtomordning i svensk offentlighet där de mest aggressiva, mobbningsbenägna osakliga personerna menar alla andra är ”hatare”

Att designera opponenter som ”hatare” är medieelitens fritt fram-signal för personangrepp.

Jättetrist att höra Pär Ström slutar men samtidigt fullt förståeligt med tanke på debattklimatet. Det är för övrigt inte bara genus- utan hela kulturdebatten som utmärks av dessa saker.

”Kända svenska journalister, etablerade författare och uppburna kulturpersonligheter har tillsammans bildat en hatmobb för att krossa mig och andra som inte tror på feminismen.”

Sedan det blev radikalt att inte vara kulturradikal så har forna tiders kulturradikaler ansett att allt är tillåtet för att säkra deras behov att vara den enda talande rösten.

De har skapat en inflytelserik mobbningskultur där svinaktigt beteende inte är undantag utan norm.

Utöver denna norm så finns sedan en rangordning  gällande hur svinig man får vara. Som Madon & Krohnman påpekade dominerar åsikten att de som tycker ”rätt” får bete sig hur som helst.

”Efter fem års försök har jag kommit till slutsatsen att det är omöjligt att driva en seriös debatt om genus och jämställdhet i Sverige.”

Jag kan heller inte ifrågasätta Pär Ströms beslut. Jag har i åratal ansett att det enda sättet för en opponent i dagens kulturdebatt att vara ärlig och saklig är att vara anonym.

Pär Ström inte är den första bloggaren som känner sig tvingad att sluta efter personangrepp.

Det är i praktiken bara Pelle Billing kvar nu av de aktiva personer som gått emot mediefeminismen och använt sitt riktiga namn eller varit för öppna med vilka de är.

Sedan finns förstås Aktivarum kvar till stor del för att den handlar så lite om mig och mer om att samla så mycket information, argument och belägg för dessa som möjligt.

Detta har den beklagliga biverkningen att det inte blir så livliga debatter här.

Sedan finns Ninnis blogg Kvinna ooch antifeminist som gått från klarhet till klarhet i att presentera varför hon som kvinna anser feministisk teori har fel på avgörande punkter.

Som jag sade i min recension av Manförbjudet, tacka Pär Ström, utan hans engagemang hade frågorna inte lyfts alls. Sedan kan man tycka vad man vill om svaren.

Pär Ström kommenterar sitt engagemang i genusdebatten på SVT-debatt 22.00 ikväll.

Många ställer frågan hur går vi nu vidare? Svaret är enligt mig att vi borde organisera oss och samla alla bloggar under en och samma portal. Tills dess är det bara att stötta de kvarvarande.

Några till sådana här bakslag så finns ingen opposition och då har Svenska offentligheten i genusfrågor ungefär samma förmåga till självkritik som fanns i forna Sovjetunionen.

Vem behöver demokrati? Konsensus är ju sååå bra? Om alla tycker lika blir vi smartast.

Fast om demokrati nu är något så dåligt varför är demokratier i nästan alla objektiva sammanhang betydligt mer framgångsrika? Hur är det med Wisdom of the crowds?

PS: Tusen tack alla som donerat till bloggen. Efter senaste fyndet Elitfeministerna har jag nu investerat i en äldre men sannolikt högst aktuell bok om feministisk teori. Mer om det senare…


79 kommentarer »

 1. […] genusdebatten för gott, p.g.a. alla trakasserier han fått utstå. Men stafettpinnen tas över av andra och vi får inte glömma att debatten finns för att Pär startade […]

  Pingback av Den jämställdhetspolitiska skalan | Bashflak — november 8, 2012 @ 2:00 e m

 2. Ang hur vi ska gå vidare: Jag tycker vi ska systematisera arbetet med att bevaka dessa frågor och bygga upp ett modererat forum där man kan söka i trådar etc för att få mer struktur.

  Kommentar av Fredrik — november 8, 2012 @ 2:16 e m

 3. En gemensam domän med ett diskussionsforum och en lista på alla bloggar som behandlar ämnet. En samlingsplats helt enkelt med kanske någon form av RSS-feed på blogginlägg från listan.

  Kommentar av Gubbschlemmet — november 8, 2012 @ 2:51 e m

 4. Fredrik:

  Ett modererat forum låter intressant. Själv är jag inne på att vi startar något mer som en nättidning.

  Ett medie där alla de personer som kritiserat den ensidiga, feministiska och kvinnovinklade genusdebatten kan få varsitt konto och slipper vara så isolerade.

  Kommentar av Aktivarum — november 8, 2012 @ 3:03 e m

 5. Om Pär Ström:
  – Varje tystad röst är ett offer för en
  kapad och tystad samhällsdebatt
  och ett otrevligt, taktfast stöveltramp
  bland dem som ockuperat yttrande-
  och åsiktsfriheten.

  /http://anybodys-place.blogspot.se/

  Kommentar av Bo — november 8, 2012 @ 3:23 e m

 6. ”Vilket enastående bra exempel på just vad detta blogginlägg förkastar. Särskilt det där om hur ingen lyssnar på Ninnitokan som om det är VEM man lyssnar på som är det viktiga och inte VAD. /Red.”

  Är Red = Erik Wedin!? Eller vem sitter bakom denna blogg!?

  Det normala och friska beteendet är att ingen styr om någons svar i en e-post till ett kommentarsfält, då var individ själv bör få bestämma vart den vill ha sin text publicerad. Är det något som ligger utanför din värld vem du nu är bakom ”RED” Eller Akttivarum!?

  Kommentar av Lena Lillie — november 8, 2012 @ 3:43 e m

 7. Mupp.

  Kommentar av Lena Lillie — november 8, 2012 @ 3:45 e m

 8. Och nej det handlar alltid om vad utan hur någon bettet sig och inga vanliga kvinnor gillar kvinnor som hånskrattar, mobbar och beter sig respektlöst mot andra kvinnor. Även om hon putsar fasaden med era egna små skådespelerskor och har fått lätt hybris av att bli ”curlad av ert mans-gäng”

  Även om Erik Wedin inbillar sig att en kvinna kan sitta och tro hon kan diktera hur varje kvinna tänker och beter sig, som om var kvinna vore en idiot! Det vore mer förståeligt om det kom från dig. Därför kan jag nästan ana ett släktskap.

  Kommentar av Lena Lillie — november 8, 2012 @ 3:50 e m

 9. Glöm inte Susanna Varis, som också bloggar med namn och bild, och blandar friskt samhällsfrågor med privatlivet.

  http://www.susannavaris.com/blogg/

  Kommentar av bashflak — november 8, 2012 @ 4:13 e m

 10. Detta är lite typ OT:

  Men intressant att SCB skriver om lika rättigheter/skyldigheter på sid 5:

  http://www.scb.se/Pages/PublishingCalendarViewInfo____259923.aspx?publobjid=17386

  Där är inte utfallet intressant, typ att våldet ska upphöra mot båda könen. Där gäller lika rätt.

  Kvoteringen dock, där gäller utfallet som typ måttstock.

  Feminismens anhängare anpassar dom här formella/reella måttstockarna efter det utfallet som gynnar kvinnor/tjejer. Män/pojkar osynliggörs.

  Ojämställdhet anno 2012

  Kommentar av Jonna, ex-feminist — november 8, 2012 @ 4:30 e m

 11. Det är nog dags för dig att ta ett steg framåt. Du skulle fylla tomheten efter Pär Ström med bravur.

  Kommentar av Malte Skogsnäs — november 8, 2012 @ 4:47 e m

 12. Malte:

  Tackar, frågan är dock var jag skall börja någonstans. Och hur jag skall göra med bloggen Aktivarum. Å ena sidan skulle jag önska någon startade något där vi är många fler som skriver samtidigt (bättre specialisering). Å andra sidan vill jag bli klar med Aktivarum-boken (summering av allting). Sedan har jag också tänkt testa lyckan med inlägg på Newsmill (särskilt med tanke på Linda Skugges senaste alster där)

  Det är svårt att göra allting lika bra samtidigt.

  Kommentar av Aktivarum — november 8, 2012 @ 6:22 e m

 13. ”First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.”

  Steg tre är inlett.

  Kommentar av MJ — november 8, 2012 @ 6:22 e m

 14. @Erik har mejlat så du vet.kan vara av intresse. Har själv planer på något liknande en samlingssajt m.m.

  Kommentar av Andreas Nurbo — november 8, 2012 @ 7:55 e m

 15. Jag gillar hur Aktivarum-bloggen har utvecklats, så jag vill gärna uppmuntra dig till att satsa på den (apropå att det är svårt att göra allting lika bra samtidigt). Ingen kan ersätta Pär Ström, men en del av det engagemang som fann en hemvist på hans blogg borde kunna finna sig tillrätta här också.

  Kommentar av Shastra — november 8, 2012 @ 7:57 e m

 16. @Lena Lillie: Jag kollade upp din blogg och hela min dator försvann i ett bittert svart hål! Ut kom sedan en sörja av bitterhet, personpåhopp, ad hominem, invektiv och konspirationsteorier. Får skriva på mobilen. Ärligt talat, sök hjälp! Det är inte sunt att leva så här. Always look at the bright side of life…didu didu didudidudidu.

  Kommentar av AV — november 8, 2012 @ 8:54 e m

 17. @Aktivarum, intressant tanke med en nättidning. Frågan är hur många skribenter man behöver för att det skall uppnå kritisk massa? Tio-tjugo stycken kanske?

  Huvudsaken är att få besökarnas eye-time varje dag och då måste man ha innehåll. Men kan några utspridda bloggar prestera det på egen hand så kan flera skribenter på ett ställe göra storverk.

  truth-out.org är en bra förebild. Där har det publicerats mycket bra genom åren som aldrig skulle ha nått tryckpressarna annars.

  Kommentar av Lorem Ipsum — november 8, 2012 @ 10:18 e m

 18. Lorem Ipsum:

  Jag tror det skulle räcka med en kärna på 5-10 personer som skriver ett inlägg varannan dag för att få en kvalitet långt högre än våra bloggar når.

  Kommentar av Aktivarum — november 8, 2012 @ 10:33 e m

 19. AV: Tack för din synpunkt. Skulle du kunna utveckla den lite närmare då jag själv totalt missat den ”bitterhet” som du troligen själv projicerande ulkar upp över din mobil för stunden?

  Sedan om det finns någon skribent som inte Aktivarum själv skapat och sitter bakom, som eventuellt missat att Aktivarum just brutit mot upphovsrättslagen då han styrde om min e-post direkt till hans kommentarsfält. Och alla sedan skriver vidare som om det vore totalt normalt, så kan jag upplysa om att det är ett riktigt stört beteende. Ulf Lundell fick rätt i ett ärende då ”Fittstim” publicerade ett av hans brev till en av författarna. Kan ju vara intressant för er att grunna över.

  Hos mig sitter en viss inbyggd heder och moral där e-post är något som är mellan två skribenter och inte att likställa med en generös gåva för offentligheten.

  Kommetaren den 8 november ovan 03,00 styrde denna bloggägare om, då hans eget kommunikationsförråd tog slut och han troligen har uppenbara svårigheter att bete sig socialt, diskutera och respektera människor som kan något mer än han själv ibland. Nu kommer han troligen styra om den här kommentaren till antingen skräpposten eller förvrida innehållet.

  Till Erik Wedin vill jag bara säga tack och hej och synd att du målat in dig själv i ett mörkt trist hörn.

  Synd att du missade att behandlar du folk med respekt så får du respekt tillbaka.

  Jag varken har styrt om din mail eller vet hur man gör för att styra om mail. Såg heller inget speciellt med den där kommentaren förutom de konstiga tecknen men nu är den bortplockad i vilket fall som helst. /Red

  Kommentar av Lena Lillie — november 8, 2012 @ 10:40 e m

 20. Sen så är det frågan om att skriva under pseudonym eller sitt rätta namn. Jag kan tänka mig att fler människor skulle bidra med material om möjligheten att skriva under pseudonym fanns.

  Debattklimatet är som bekant inte det bästa i Sverige och motståndarna till riktig jämställdhet är beredda att gå långt när det gäller att tysta kritiken av deras version av ”jämställdhet”.

  Kommentar av Lorem Ipsum — november 8, 2012 @ 10:44 e m

 21. Lorem Ipsum:

  Ja jag tycker absolut att man skall ges möjlighet att skriva under pseodonym. Jag kan se framför mig en kärna på ca 10 personen som skriver regelbundet samt 20-30 personer som skriver mer sällan men som tillsammans motsvarar 10 regelbundna skribenter.

  Inte nog med att det då produceras tillräckligt mycket material.. Dessutom är man många nog att kunna specialisera oss på olika fält (delar av tidningen) Jag exempelvis skulle nog specialisera mig mer på att rapportera könsrolöer utifrån ”male studies” samt beskriva argumentationsfel (fallacies)

  Bara ett exempel men ändå…

  Kommentar av Aktivarum — november 8, 2012 @ 11:00 e m

 22. ”Svaret är enligt mig att vi borde organisera oss och samla alla bloggar under en och samma portal. ”

  Jag är så på!
  Hur gör vi det?

  Låt oss få dom som firar idag att sätta kaffet i halsen!:D

  Kommentar av Ninni — november 8, 2012 @ 11:14 e m

 23. Jag blev så glad av ett konstruktivt förslag.. så jag glömde läsa kommentarerna först*skäms* Ska göra det nu.

  Kommentar av Ninni — november 8, 2012 @ 11:15 e m

 24. Läst nu. Räkna in mig. Behövs mitt bidrag på något sätt så har du min mail.

  Kommentar av Ninni — november 8, 2012 @ 11:20 e m

 25. Jag håller med dem som vill ha ett någorlunda modererat forum. Man kan ta lärdom av Pär´s sida.

  Jag har inte varit på din sida så ofta Aktivarum, men det borde finnas ett tydligt manifest och ett FAQ som en sticky för alla nybörjare – och framförallt som regelverk för att snabbt kunna moderera bort inlägg under tiden som mobbargängen gör sig hemmastadda på sidan.

  Kommentar av Hurtbullen — november 8, 2012 @ 11:28 e m

 26. Lena Lillie som exempel, enligt mig en solklar kandidat för en omedelbar radering. Hon verkar något obalanserat ?

  Kommentar av Hurtbullen — november 8, 2012 @ 11:32 e m

 27. Ninni:

  ”Låt oss få dom som firar idag att sätta kaffet i halsen!:D”

  Dagens skönaste citat.

  Kommentar av Aktivarum — november 8, 2012 @ 11:44 e m

 28. Hurtbullen:

  Du har rätt i att det borde finnas ett manifest/FAQ.. Varje gång jag börjar skriva en sådan blir den dock lång som en bok. Pga debattklimatet känns det som man måste förutse och bemöta alla tänkbara missförstånd och feltolkningar. Kanske bästa presentationen av bloggen är inlägget med Mariels intervju.

  http://mixifamily.com/2012/02/27/mariel-intervjuvar-erik-wedin/

  Kommentar av Aktivarum — november 8, 2012 @ 11:52 e m

 29. Missförstå mig rätt nu. jag tror mig ana, att indvider som t.ex. LL som inget annat har än personliga antipatier och noll substans, är just detta klientel som ganska många är hjärtligt trötta på.

  Det är förståeligt när man är 2 år och sitter i sandlådan med hink och plastspade och smäller till killen bredvid därför att blöjan är full och man inte vet vart att ta vägen med frustrationen.

  Lite av det som Pär Ström´s sida fått smaka på. Regelbundna retarderingar in i trollandet och en etikettering som hatblogg av journalisthyenorna.

  Låt det inte hända dig …

  Kommentar av Hurtbullen — november 9, 2012 @ 12:05 f m

 30. Ninna & Jonna är köns förräderskor som slickar arslet på HERRaväldet och ja HERRavåldet oxå för den del ……

  Shit vilka skitbrudar om ni nu är kvinnor vs. Jag tror ni är killar som skriver under Pseudonymer. Ulvar i fårkläder helt enkelt.

  Kommentar av Linnea — november 9, 2012 @ 1:13 f m

 31. Hot är vanligt förekommande för den som visar att genus är som anus en oprecis vetenskap under luppen. VenusKuriren.se hotas också friskt …

  Kommentar av VK - VenusKuriren (@venuskuriren) — november 9, 2012 @ 1:19 f m

 32. Om ni ska samla bloggarna under en och samma portal: för guds skull gör det smart! Se till att vardera skribent endast kan hållas ansvarig för just sina inlägg, var sakliga och undvik dundertabbar à la medborgare X, försök att hålla er så nära ämnet jämställdhet som möjligt utan att sväva ut för mkt, i synnerhet undvik ALLT som kan tolkas som rasistiskt/främlingsfientligt eller manschauvinistiskt för antijämställdisterna älskar försöka koppla oss samman med sådana grupper.

  Kommentar av 50/50 — november 9, 2012 @ 1:40 f m

 33. Om Feministiskt Pärspektiv får presstöd för 2000 prenumeranter så går det väl att ordna något liknande här. Då kan man ha 1-2 administratörer som jobbar heltid medan resten frilansar ideellt eller som extraknäck.

  Kommentar av bashflak — november 9, 2012 @ 10:04 f m

 34. @bashflak, jag skulle nog inte hålla andan i väntan på det presstödet. Vår sak är inte i linje med åsiktselitens.

  Därför måste ett sånt här projekt köras på en skosnörebudget.

  Kommentar av Lorem Ipsum — november 9, 2012 @ 10:19 f m

 35. Grejjen är ju att det rent faktiskt är ett reellt demokratiproblem när en medial extremistklase genuslobotomerade narcissister lyckas med sitt uppsåt: hatkampanja en människa till tystnad. Istället för att medverka i saklig debatt.

  Kommentar av Liberalen — november 9, 2012 @ 10:30 f m

 36. @Lorem Ipsum: Presstöd är faktiskt ett sådant område där pk-eliten ännu inte lyckats få tillträde och möjlighet att välja vilka som ska få detta.

  Alla som uppfyller de objektiva kraven får presstöd (än så länge).

  Det saknas dock inte ambitioner att ändra på detta i framtiden, så att endast ”rumsrena” publikationer får sttaliga pengar (dvs. inga pengar till SD:are, nynazister och anti-feminister).

  Relaterade länkar:

  http://bloggar.aftonbladet.se/kulturbloggen/2012/11/lat-google-tysta-nazipressen/

  och

  http://www.newsmill.se/artikel/2010/06/08/d-rf-r-gav-jag-nd-presst-d-och-d-rf-r-var-det-fel-av-v-rldskulturmuseet-att-vika-

  Mycket väl argumenterat i den senare artikeln. Tyvärr känner författaren väl pressen att även ta avstånd från ND:s åsikter trots att inlägget i sig handlar om att åsikterna inte spelar någon roll.

  Kommentar av Chade — november 9, 2012 @ 11:27 f m

 37. @Chade, det finns garanterat en gummiparagraf någonstans som skulle sätta stopp för det. En mer otransparent organisation får man leta efter. Svarar inte på legitima frågor som kommer mailvägen och har luddiga formuleringar i sitt regelverk.

  I mitt fall ville jag få reda på deras definition av spaltmeter i fallet med digital distribution. Tyst som i graven. Undrade ett tag om jag hade skickat mailet.

  För övrigt anser jag att presstödet skall tas bort. Det där är kvarleva sedan den stora tidningsdöden på 70/80-talet.

  Kommentar av Lorem Ipsum — november 9, 2012 @ 12:10 e m

 38. […] får veta hur statsministern tänker Anybody: Bigott… och Vi-känsla och ekonomisk ordning?? Aktivarum Pelle Billing […]

  Pingback av Debatter i Sverige och vad som styr politiken « Trollan's Tankar om stort och smått — november 9, 2012 @ 12:17 e m

 39. Bashflak:

  Feministiskt perspektiv fick visserligen för få prenumeranter men det kan ju lösas genom ett bredare innehåll med mindre ideologisk begränsning.

  Kommentar av Aktivarum — november 9, 2012 @ 12:37 e m

 40. @Lorem Ipsum: Nej, är ganska övertygad om att det inte finns någon slaskparagraf som går att tolka så att en jämställdistisk digital tidning inte får presstöd så länge de objektiva rekvisiten är uppfyllda. Ska kolla i helgen om jag orkar.

  Jag menar, om ND fick presstöd, och en av ledamöterna försvarar detta trots att hon även uttryckligen tar avstånd från tidningens åsikter, så borde det inte vara några problem. Om det finns något som är värre i dagens offentliga Sverige än att vara jämställdist så är det väl att vara Nationaldemokrat?

  Annars håller jag med dig om att presstödet bör tas bort, men det är en annan diskussion.

  Kommentar av Chade — november 9, 2012 @ 2:01 e m

 41. Här är en blogg som hörsammat idén om gemensam plattform.

  http://www.dads-r-us.se/2012/11/09/dagen-efter-den-svarta-torsdagen/

  Här diskuteras genusvetenskap, Hjernevask, Higgs-Boson och Popperiansk forskning i tråden ”Pär Ström går under jord” som tydligen gillas av anställda på Utbildningsdepartementet.

  https://www.flashback.org/t2004260p17

  Kommentar av Under the hood — november 9, 2012 @ 4:10 e m

 42. Aktivarum (Åke) Nu nördar jag mig lite … men tidsstämpeln på alla inlägg kanske stämmer bättre på en annan planet i solsystemet än jorden ? 🙂

  Kommentar av Hurtbullen — november 9, 2012 @ 9:06 e m

 43. Men Gud så skönt att ert kvinnohat börjat förlora. Grattis till oss femionister till Segern. Grattis till alla mina medsystrar som tröttat ut Vita ”Kränkta” Män. Om såna verkligen finns? Nej det är VKM som kränker icke-VKM. Ser du ner på kvinnor ser du ner på invandrare, funktionshindrade, hbtq-personer och andra som inte passar in i erat fyrkantiga tänk. Fler och fler rabiata ””jämställdister” kommer ge upp när ni inte får gehör för era kvinnohatande åsikter.Jämställdister, alles ist vorbei, alles ist vorbei, alles ist vorbei ……. Eran skuta sjunker som en Yellow Submarine. Gött. PANG, där satt den …………

  Kommentar av Linnea — november 9, 2012 @ 9:21 e m

 44. Många har ställt frågan vad skall hända nu när Pär Ström slutar? Den här bloggen har jag skapat åt dem som vill bli svaret på den frågan. Problemet jag ser med våra separata bloggar är att de antingen är för smala och därför läses av för få eller så är de för breda med effekten att dem av oss som är bra på att rapportera ett ämne rapporterar en massa andra ämnen. /Erik, Aktivarum

  ” eller så är de för breda med effekten att dem av oss som är bra på att rapportera ett ämne rapporterar en massa andra ämnen ”

  Ett första steg borde vara att inte förlora Genusnytt som väl inarbetat varumärke i bloggosfären. Jag skrattade till , och skrattet fastnade i halsen när frågan kom upp på Genusnytt : ” Pär , Hur mycket vill du ha betalt för genusnytt´s rättigheter ” Efter närmare eftertanke, så är tanken klart som korvspad. Om det går vägen, så överlever genusnytt i ny regi samtidigt som alla andra bloggar fortsätter , t.ex. din , med fördjupningar.
  Mest av allt behöver vi driva en blogg som har (Redan har) fått en populärt genomslag.

  Kommentar av Hurtbullen — november 9, 2012 @ 9:27 e m

 45. Det är så mycket som feministtroll inte förstår.
  Det kan vi vara glada över…

  Kommentar av Hjalmar — november 9, 2012 @ 9:33 e m

 46. Tack Linnea, för de vänliga orden.

  Kul att Pär och Aktivarum gjort så stort intryck på dig, så att du knappt kan formulera dina ord av ren glädje över att kunna ogilla någon som inte delar dina åsikter.

  Kommentar av Hurtbullen — november 9, 2012 @ 9:34 e m

 47. Som sagt var gött att ni förlorar hela tiden. Ert lilla krypin i cyberrymden reduceras till noll. Synd ni inte har tillräckligt förstånd att se det. Ni får en amöba att känna sig som en Professor. Bye bye rabiater …….

  Kommentar av Linnea — november 9, 2012 @ 9:42 e m

 48. Bye Bye Linnea … Ha ett gott liv

  Kommentar av Hurtbullen — november 9, 2012 @ 9:56 e m

 49. O Ninni sen. Helt skrämmande förrädisk mot sitt eget kön, om hon nu mot all förmodan är kvinna.
  Och fjanten Jonna som vet nada om jämställdhet. Är du på riktigt Jonna? Eller oxå man? Troligen så är du det ditt äckel

  Kommentar av Linnea — november 9, 2012 @ 10:06 e m

 50. Linnea, du har inte tänkt på att du faktiskt förolämpar folk , och inte heller lite så , för att vaddå ? Har du svårt att faktiskt skriva ner dina åsikter – Utan att tömma dina personliga spyor över dem ?

  Skilj på sak och person . Ska det vara så svårt ?

  Kommentar av Hurtbullen — november 9, 2012 @ 10:13 e m

 51. @Aktivarum, en tanke när det gäller kommentarer i sådan portal vi pratar om. Det ska kosta pengar att kommentera. Då slipper man de värsta idioterna och dessutom finansierar man driften. En femtiolapp per år kan man avstå för rätten att kommentera oberoende om man är troll eller vanliga sansad människa. Låter sin win-win i mina öron.

  Kommentar av Lorem Ipsum — november 9, 2012 @ 10:43 e m

 52. Hahahaha Hörde jag inte Hurtfjollan säga: ”knappt kan formulera” mina ord? Sen skriver en av era egna själv fel: ”Låter sin win-win i mina öron.” Hört talas om sopa rent framför egna dörren Slöbullen?

  Kommentar av Linnea — november 9, 2012 @ 10:51 e m

 53. Dessutom så blir tonen bland de som kommenterar artigare då man faktiskt har investerat riktiga pengar. Idag kan man skapa sig en ”pappfigur” till användare på två minuter och sedan kan man spy ur sig allt möjligt skräp utan konsekvenser för sig själv i den fysiska verkligheten.

  Denna åtgärd i kombination med att man använder sig av hellban-teknik där trollet ser sina postningar men ingen annan är framgångsrik.

  http://www.codinghorror.com/blog/2011/06/suspension-ban-or-hellban.html

  Kommentar av Lorem Ipsum — november 9, 2012 @ 11:20 e m

 54. Vad gör du här ”Linnea” ? Ska du inte dunka rygg med dina bitterfittor-kompisar ? Har dom inte uppmärksammat att du är på på fyllan och skriver retarderade inlägg på Aktivarum. Be din farsa komma och hämta dig där du är, du mår uppenbarligen inte bra.

  Kommentar av Hurtbullen — november 9, 2012 @ 11:20 e m

 55. Slöbullen lilla pojkstackare. Du är nog i större behov av hämtning ur din sandlåda på ditt dagis än andra. Be din mamma hämta dig och hålla dig i handen. Låt nappen sitta kvar dock, utan den blir dina ord o ditt språk totalt obegripligt.

  Kommentar av Linnea — november 9, 2012 @ 11:27 e m

 56. Wow, länge sedan det seglade upp en sådan tragisk person här på aktivarum. Men håll på du. Ju mer du håller på desto mer anledning att Aktivarum vaknar och inför moderering för sådana fårskallr som dig. Imorgon har du tröttnat och spyr ut dina visheter på samma bloggar som du tillfälligt rymt ifrån.

  Så, du blev en nyttig idiot till slut. Det får vi tacka dig för . tackj. tack så mycket.

  Skriv gärna ETT inlägg till. för att fullständigt bekräfta din status som en grälsjuk nyttig idiot som inte fått ligga på ett tag …

  Kommentar av Hurtbullen — november 9, 2012 @ 11:34 e m

 57. Att en 3-åring som dej får vara uppe såhär sent på natten, du borde ju nanna kudden nu lilla småunge. Eller är det bara blöjan som är fylld o pappa kan inte byta den på dig? Gud vilka problem du har Hurtblöjan.

  Kommentar av Linnea — november 9, 2012 @ 11:43 e m

 58. Nä Hurtblöjan nu har jag inte tid att vara barnvakt åt dej mer. Gå nu o lägg dej, småungar som du ska inte va uppe mitt i natten

  Kommentar av Linnea — november 9, 2012 @ 11:48 e m

 59. Natti natti. Ring pappa om det blir för otäckt . Det kan ju finnas en Pär Ström under sängen, som käkar sådana som dig till frukost.

  Kommentar av Hurtbullen — november 9, 2012 @ 11:54 e m

 60. Linnea:

  ”Men Gud så skönt att ert kvinnohat börjat förlora. Grattis till oss femionister till Segern. Grattis till alla mina medsystrar som tröttat ut Vita ”Kränkta” Män. Om såna verkligen finns?”

  Vad babblar du om? Här finns inget kvinnohat, förutom möjligen det kvinnohat DU riktar mot de kvinnor som har egen vilja och inte motsvarar dina åsikter om vad en kvinna borde vara, tycka och tänka.

  ”Nej det är VKM som kränker icke-VKM. Ser du ner på kvinnor ser du ner på invandrare, funktionshindrade, hbtq-personer och andra som inte passar in i erat fyrkantiga tänk.”

  Är detta nån slags skämt? Jag bedömer människor som individer, dvs jag har ingen åsikt om kvinnor, invandrare, funktionshindrade eller hbt-personer – varken negativ eller positiv.

  ”Fler och fler rabiata ””jämställdister” kommer ge upp när ni inte får gehör för era kvinnohatande åsikter.Jämställdister, alles ist vorbei, alles ist vorbei, alles ist vorbei ……. Eran skuta sjunker som en Yellow Submarine. Gött. PANG, där satt den …………”

  Jag upprepar är detta nån slags skämt? Tror du det är 1 april eller? Jag gratulerar ditt beslut att trolla Aktivarum en fredagskväll när bloggens admin drack virre med goda vänner. Du har till i morgon kväll att förtydliga vad tusan detta handlar om. Sedan riskerar du bli blockad pga hutlösa ogrundade anklagelser.

  Kommentar av Aktivarum — november 10, 2012 @ 1:40 f m

 61. @ Linnea

  Vilken stringens och intellektuell spänstighet som genomsyrar dina argument! Du har säkert lyckats få minst hälften av Akivarums läsare att byta fot tack vare din enastående förmåga till logisk och rationell analys.

  Jag menar, smaka t.ex. på det här stilprovet:

  ”Jämställdister, alles ist vorbei, alles ist vorbei, alles ist vorbei ……. Eran skuta sjunker som en Yellow Submarine. Gött. PANG, där satt den …………”

  Det var länge sedan jag stötte på ett lika övetygande argument, Linnea, så fortsätt gärna med ditt klartänkta belysande av jämställdisternas bristande argumentation.

  Kommentar av Rick — november 10, 2012 @ 7:49 f m

 62. […] rubriken ”Jag debatterar gärna mansfrågor men inte med Pär Ström” kommenterar Hanna Pär Ströms beslut men har missat flera avgörande […]

  Pingback av Kommentar på Hanna Fridéns krönika – Del 1 Pär Ströms påstådda åsikter « Aktivarum — november 10, 2012 @ 9:08 f m

 63. Alltsa… maste man gora en sida dar alla samlas? Racker det inte med en sida dar man hittar till alla bloggar?

  Hur som helst sa vore det bra om alla som bloggar vidare vagar sta pa sig nu nar feminazisterna inte langre har genusnytt som primart mal.

  Kommentar av Ligneto — november 10, 2012 @ 9:29 f m

 64. Ligneto:

  ”Alltsa… maste man gora en sida dar alla samlas? Racker det inte med en sida dar man hittar till alla bloggar?”

  Jag har svarat på det där ovan (Genusdebatten-länken – Stor blåfärgad text). Var för sig är bloggarna mindre effektiva eftersom de antingen tar upp samma ämnen eller skriver så smalt att fåtaliga människor läser dem. Att samla bloggare och skriva varsin artikel på samma sida innebär att folk som normalt bara läser vad en person skriver läser vad andra personer skriver i samma ämne.

  Dvs större mångfald. Fler perspektiv. Bättre information och mindre extremism.

  Kommentar av Aktivarum — november 10, 2012 @ 10:45 f m

 65. En sak är klar. Skulle jag anlita en firma som skulle ge mig ekonomiska råd när det gällde min firma så skulle jag vara mycket noggrann med tanke på vad jag upplevt på den här bloggen och vissa andra.

  Skulle tippa att Linnea har samma IP-nummer som en viss annan person som outade sig själv i samband med halvmaran.

  Namn, adress och och namn på firman framkom och har även varit publicerat på en annan blogg. Är märkligt att den här människan inte är rädd om sin egen firma och dess rykte utan outar sig själv, men sedan ändå fortsätter att trakassera människor.
  mvh

  Kommentar av Törnrosa — november 10, 2012 @ 11:24 f m

 66. Törnrosa:

  Man skall inte överdriva. En person kan ha korkade politiska åsikter men vara duktig på bokföring och liknande för det. Jag anser det är åt pipan fel att diskriminera kompetent personal för att de har en åsikt man inte håller med om. Som om en person som är ex. Sverigdemokrat skulle vara sämre bilmekaniker… nej det här med att straffa folks karriärer för åsikter irrelevanta för jobbet anser jag inte alls är nåt att hänga i julgranen.

  Ända sedan Svenska media straffade ut Rolf Hillegren har jag ansett den praktiken är osund.

  https://aktivarum.wordpress.com/2009/08/21/sveriges-yttrandefrihet-pressad/

  Kommentar av Aktivarum — november 10, 2012 @ 11:59 f m

 67. Erik: Det är inte frågan om att straffa. Det här är frågan om att vara försiktig. Inget annat. mvh

  Kommentar av Törnrosa — november 10, 2012 @ 12:03 e m

 68. Törnrosa:

  Jo jag förstår det, men det där är mycket semantik. Det jag pekar på är faran av att börja låta andra saker gå före relevant kompetens. Jag riktar kraftig kritik mot hur skolorna låter värdegrund och sociala egenskaper gå före kunskaper.

  Kommentar av Aktivarum — november 10, 2012 @ 12:16 e m

 69. Erik: Våra åsikter skiljer sig knappast när det gäller människors rätt att framföra sina åsikter.

  Har jobbat i hela mitt yrkesverksamma liv med dessa frågor. Men det som – av och till – händer i ditt kommentarsfält och på åtskilliga andra bloggar är något helt annat och det handlar om förföljande, rent av stalkning.

  Sedan kan jag säga att personen ifråga börjar nog bli medveten om vad hon utsätter sig för genom sitt uppförande. Har sett att vissa spår sopats igen. mvh

  Kommentar av Törnrosa — november 10, 2012 @ 12:34 e m

 70. Linnea:

  Ninna & Jonna är köns förräderskor som slickar arslet på HERRaväldet och ja HERRavåldet oxå för den del ……
  Shit vilka skitbrudar om ni nu är kvinnor vs. Jag tror ni är killar som skriver under Pseudonymer. Ulvar i fårkläder helt enkelt.

  Och vem är du att leka katolsk präst och säga till Ninna och Jonna vilka beteenden som är ok och vad som är syndigt beteende som kräver bot och bättring? Du beter dig ju likadant som dem som historiskt förtryckt både kvinnor och män. Den nya översittar-klassen.

  Först var det prästerskapet, sedan adeln och nu har vi ”tolerans-förespråkarna” som utmärks av hur intoleranta de är mot dem som inte visar tillräckligt hög tolerans. Verkligen hög klass av logik och konsekvens där 😀

  Kommentar av Aktivarum — november 10, 2012 @ 12:40 e m

 71. http://polytempik.blogspot.se/

  Kommentar av Conlon — november 11, 2012 @ 2:48 e m

 72. Törnrosa, du sitter på info som är intressant…

  Kommentar av Maria — november 12, 2012 @ 3:19 e m

 73. Som sagt Erik du borde söka till Teaterskolan istället för att sitta bakom en totalt mytomanis uppdiktad signatur som Törnrosa och Maria när du visar ditt rätta jag. Stalkingen kan vi väl säga var en ren projektion då Törnrosa själv började mejla mig.

  Lustigt att den falska signaturen inte förklarar sitt tidigare uppträdande på den här bloggen och sina uppenbara lögner av att spela någon utanför er sekt!?

  Törnrosa borde istället förklara hur Erik kan lägga ut någons företag och sedan via din signatur snacka skit om det hela när ni själva endast är små anonyma skitar totalt oförmögna till annat än att falskt fjäska och krypa för småfeminister i hopp om att få lite draghjälp. Äckligt.

  Kommentar av Lena Lillie — november 12, 2012 @ 7:36 e m

 74. Feminismen har ett kollektivt ansvar før trakasserierna mot Per Strøm.

  Per Hagman

  Kommentar av per Hagman — november 13, 2012 @ 9:56 f m

 75. […] Aktivarum: Pär Ström lämnar genusdebatten pga mobbningskulturen i media. […]

  Pingback av Några av dagens kommentarer om Pär Ström. | Malte on the Roxxx — mars 3, 2013 @ 11:03 e m

 76. […] nu är involverad i eller följer jämställdhetsdebatten borde man väl för i helvete veta att Pär Ström lade ner för nästan 2 år sen. Vad blir nästa steg, ställa Gösta Bohman till svars för Reinfeldts […]

  Pingback av Därför stöder jag Inte Chavez Perez | Genusdebatten — augusti 9, 2014 @ 10:32 f m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

  aktivarum@gmail.com

  Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör som 1 383 andra, prenumerera du med.

  Arkiv

%d bloggare gillar detta: