Aktivarum

Plugin Öppnar Kommentarsfälten på SVT, SR, Newsmill, DN, Aftonbladet och Expressen! | september 20, 2012

Efter att Newsmill stängde sina kommentarsfält förra veckan har vi behövt en debatt om yttrandefriheten.

Nu har debatten startat Avpixlade Kommentarer 1.0 (Yttrandefrihet 2.0) är ett plugin som för närvarande gör det möjligt att skriva och läsa kommentarer på de flesta stora massmediers stängda kommentarsfält.

”Vi har under en längre tid arbetat på en teknisk lösning för att befria de svenska nättidningsläsarna från mediahusens godtycke och åsiktsförtryck. Lanseringen var egentligen inplanerad till senare i höst men på grund av den akuta situationen har vi valt att tidigarelägga den”

Den akuta situationen ifråga är troligen Newsmills nedstängda kommentarsfält. Att aftonbladet skulle ge upp var väntat men Newsmill var länge en förhoppning om öppen debatt.

Nu har dock Newsmill stängt både möjligheten att länka bloggar och kommentarsfälten.

För skribenter som vill se vad läsare tycker om deras artiklar på Newsmill är detta YF20 Plugin deras enda chans att, för att använda Piratpartiets Anna Trobergs uttryck, slippa äta kola med papperet på.

”Efter terrordåden på Utöya har de flesta av oss som jobbar på medieredaktioner funderar över  kommentarsfältens baksidor.”

Det är skrämmande att höra hur mediemänniskor allt oftare försöker använda Breivik som argument för att få tysta vad än för personer som inte har samma likriktade åsikter.

Förstår journalister verkligen inte att det är precis tvärtom! Demokrati = Flera oeniga åsikter

Låt mig isåfall rekommendera James Surowieckis utmärkta ”The Wisdom of Crowds”. Där visas hur en motståndare till demokrati försökte bevisa massor är dumma och misslyckades.

Om journalister är eniga är det i sig ett bra mycket större problem än att fula ord kastas omkring på kommentarsfälten (som nu alltså enbart kan användas av dem som frivilligt väljer det)

När Journalister tycker rubriker som ”Mansgrisarna mår sämre” är rimliga är det dags att vakna!

DN hatar Män skriver Anders B Westin på Ljud och Signaler. Anledningen visar sig vara att en artikel om forskning som hävdar ”Ojämställda män mår sämre” annonserades så här på sida 1.

”En extremt kortfattad artikel som inte säger så mycket egentligen. Men den gav i vart fall möjligheten till att få skriva en manshatisk rubrik.” A B Westin

Den gav även Tidningarnas Telegrafbyrå (TT) och DN chansen att propagera för att jämställdhet inte är lika rättigheter utan ett utfall mellan könen av minst 50% till kvinnors ”fördel”.

Och det där ”Minst 50% till kvinnors fördel” kan ni ju fundera över vad det betyder.

Hur fungerar då detta Yttrandefrihet 2.0 (YF20) plugin? Alldeles utmärkt som det verkar. Jag installerade det på Firefox, körde utan med Chrome. Sedan skrev jag på Newsmill och det syns bara i Firefox.

Uppdatering: YF20 plugin funkar nu även med Expo, GT och Göteborgsposten.

Genusnytt: Marucs Birro kritiserar mediefeministeras tyckarmakt

Pelle Billing: Regeringen inser mansfrågor faktiskt existerar

Toklandet: Mansgrisar i DN

Flashback: Bara 3 sidor kommentarer än så länge


36 kommentarer »

 1. När kommer en app till min iPhone ?
  🙂

  Kommentar av Bashflak — september 20, 2012 @ 8:55 f m

 2. Det är väl bara att fråga på deras sida? Personligen använder jag Android dock.

  Kommentar av Aktivarum — september 20, 2012 @ 9:05 f m

 3. Bashflak skriver: ”När kommer en app till min iPhone”

  …Och till min Retina- iPad, och eminenta Android- telefon?

  Eldräven kör jag dessbättre sedan länge. Blir till att testa det goda initiativet ikväll – ett yttrandefrihetsplugin.

  Obehagligt att inte bara gammelmedia försöker begränsa befolkningens möjligheter att uttrycka sin åsikt. Med ett så barnsligt uselt ‘argument’ som dåren ”Breivik”. Men. Det är ju så klart enklare för våra upplysta småpåvar, våra så kallade journalister, om de får fortsätta pumpa ut sina PK-tillrättalagda enfaldigheter utan att ifrågasättas, helt oemotsagda.

  Kommentar av Liberalen — september 20, 2012 @ 9:30 f m

 4. Liberalen:

  Du menar det VAR enklare? Om detta plugin sprider sig så tvingas de ju agera då det kommer att vara mer diskussion på deras pseudo-kommentarsfält än på det riktiga modererade, censurerade eller stängda kommentarsfältet.

  Flashback är lustigt nog än så länge negativa somliga gillar inte namnet. Lösningen är väl rätt enkelt, använd namnet Yttrandefrihet 2.0 så är saken klar 🙂

  Kommentar av Aktivarum — september 20, 2012 @ 9:34 f m

 5. Fan vad fint!

  Jag älskar när tekniken öppnar upp samhällsdebatten.

  Fast vi kan räkna med att den etablerade kultureliten inte kommer att vara så positiva. Detta kan ju bara medföra mindre makt och inflytande över folks åsikter för dem själva.

  Kan vi inte gissa fram en lista på slagord vi kommer att kunna läsa på ledar-, debatt- och kultursidor de närmaste veckorna?

  Typ:

  * Rasistapp
  * hatet kommer att sprida sig ohämmat
  * demokratihot
  * nya bottennivåer i samhällsdebatten
  * hatappen
  * rasisthatappen för mörkermän
  osv.

  Kommentar av Chade — september 20, 2012 @ 9:45 f m

 6. Lite ironiskt att folk som beskylls för att vara nazister lanserar verktyg för att öka yttrandefriheten, medan de ‘demokratiska’ nedierna vill ha censur.

  Kommentar av Bashflak — september 20, 2012 @ 9:45 f m

 7. Funderar över om det är någon som modererar kommentarer som läggs via den här pluginen? Jag menar har Avpixlat-folket tillgång till moderering av allt man lägger in via den så är det ju allt annat än yttrandefrihet det handlar om… Genial grej dock.

  Kommentar av Matte Matik — september 20, 2012 @ 9:46 f m

 8. Senaste nytt i Juridiksverige:

  Seppo Penttinen kallar i brev till Lambertz GW Persson: Grovt Wilseledande Persson

  Claes Borgström frågar Lambertz om GW Persson var nykter under tv-debatten

  GW Persson svarar att det är klart det var Claes Borgström som frågade det för han är ju en framstående Alkolog

  Senaste nytt var att Lambertz hade jävat Högsta Domstolen

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15468839.ab

  Kommentar av Aktivarum — september 20, 2012 @ 9:55 f m

 9. Det händer grejer i i det galna landet! 🙂

  Kommentar av toklandet — september 20, 2012 @ 9:59 f m

 10. Bashflak: Fan, det missade jag. ”Sveriges mörkermän och nazister har nu skapat en app som gör att de även för artiklar stängda för kommentarer kan spy ut sitt hat över allting de tycker är fel i Sverige, som feminism, invandring och kulturmarxister.”

  Förutom formuleringarna har jag svårt att tro att ovanstående inte kommer att skrivas av någon i kultureliten inom den närmaste månaden. Jag skulle sätta mina pengar på Åsa Linderborg.

  Jag menar, om man kunde få transgenus att bli rasism så lär denna nya app också bli det.

  Kommentar av Chade — september 20, 2012 @ 10:27 f m

 11. Jag tycker alla som skriver om mansfrågor skall ladda ner den här appen.

  Ovärderligt att kunna kommentera de feministiska krönikor som tidningarna väljer att inte tillåta kommentarer på. Den plockar heller inte bort det gamla kommentarsfältet så ni kan kopiera texter till bägge kommentarsfälten och skratta gott när/om tidningen plockar bort kommentaren på det modererade fältet.

  Kommentar av Aktivarum — september 20, 2012 @ 10:30 f m

 12. En nackdel är ju förstås att du inte kan banna Lena L m.fl. från bloggen längre.

  Kommentar av Bashflak — september 20, 2012 @ 10:58 f m

 13. Bashflak: LOL! Tänkte själv på det men det är inte så det funkar. Med plugin Yttrandefrihet 2.0 så skapas dubbla kommentarsfält. Det nya använder Disqus. Mig veterligen har Axpixlat inga planer på att öppna upp mitt kommentarsfält men även om de gjorde det skulle det bara innebära att det under/över det ordinarie fältet fanns ett separat fält där förmodligen ingen annan skrev.

  Kommentar av Aktivarum — september 20, 2012 @ 11:03 f m

 14. Så den funkar inte på Helsingborgs Dagblad och liknande ultrafeministiska kultursajter ute bland bönderna?

  Kommentar av Bashflak — september 20, 2012 @ 11:29 f m

 15. Nej, det är bara ett fåtal sajter i nuläget (de stora). Koden är inte tillgänglig, annars kan jag tänka mig att folk lätt skulle kunna fixa sina egna hack för diverse andra sajter.

  Kommentar av Matte Matik — september 20, 2012 @ 11:33 f m

 16. Bashflak: Den släpptes som sagt i förtid och fungerar i dagsläget bara för de sex medier som jag nämner i rubriken. Kommentarsfältet på Axpixlat är rena önskelistan. Någon ville de skulle öppna upp Sydsvenskan specifikt för att skriva kritiska svar på Heide Avellans artiklar. Andra ville SvD skulle inkluderas.

  Själv har jag redan önskat YF20 appar till Android och Iphone 🙂

  Kommentar av Aktivarum — september 20, 2012 @ 11:46 f m

 17. Är det någon som modererar? Det sägs att AP suddar friskt själva, kommer de att göra samma här

  Och hur vet man att det inte är en trojan som snor mina personuppgifter och inloggningar?

  Kommentar av Bashflak — september 20, 2012 @ 12:24 e m

 18. Bashflak: Det där skall man ta med en nypa salt. AP suddar sin egen sajt från främst konspirationsteorier om judar för att skydda sig från de sedvanliga nasse-anklagelserna. De lär knappast ha folk/tid att sudda kommentarer från sex olika andra medier artiklar…

  Beträffande personuppgifter så är det en vanlig Disqus plugin, du loggar in via Facebook eller liknande.

  Kommentar av Aktivarum — september 20, 2012 @ 12:45 e m

 19. Möjliga Lösningar finns för både Iphone och Android

  Mac / iPhone / iPad

  Den allra enklaste lösningen är nog att köra Chrome för iPhone/iPad eller för Mac OS X, vilket är en bra browser som dessutom har stöd för dessa skript inbyggt, d.v.s. utan att några andra plugins behövs alls.

  Om man ändå vill envisas med att köra den vanliga Safari-browsern så finns det en plugin vid namn NinjaKit (källkod här för de som bryr sig, men denna behövs inte alls) som ska kunna motsvara Greasemonkey-pluginen för Firefox, och därmed kunna ladda vårt skript. Vi är dock för tillfället osäkra på ifall denna plugin funkar även i Safari för iPhone/iPad, så meddela oss gärna detta i kommentarsfältet.

  Android

  Även för Android finns browsern Chrome, vilken som sagt ska kunna ladda skriptet direkt utan några plugins.

  Kommentar av Aktivarum — september 20, 2012 @ 1:22 e m

 20. Av integritetsskäl vill jag inte åsiktsregistrera mig via Facebook. Vem vet vad som händer med mina redan skrivna åsikter när börsbubblan kraschar och företaget blir uppköpt av Kinesiska staten, Ryska oligarker eller nån islamfundamentalistisk oljeshejk? Dessutom står väl servrarna i Sverige, där de förmodligen är helintegrerade med FRA, som skickar allt vidare till USA. Kanske blir man nekad inträdde till det landet vid nästa resa dit, som en engelsman nyligen blev när han fylletwittrat om sin kommande USA-semester?

  Vilka åsikter man än har så finns det någon oliktänkare i världen som vill vålla fysisk skada mot ens privatperson. Bättre att vara anonym, annars blir man nallebombad.

  Betyder detta att jag inte kan använda YF20?

  Kommentar av Bashflak — september 20, 2012 @ 1:32 e m

 21. Bashflak: Ett alternativ är att skaffa en ny facebook under namn Kalle Jönsson eller så och logga in därifrån. Annars så tillåter väl Disqus ett gäng andra alternativ än Facebook för login? Testa och se vad som gäller.

  Kommentar av Aktivarum — september 20, 2012 @ 1:42 e m

 22. Bashflak är mer försiktig än vad jag är och jag är väldigt försiktig… 🙂

  Kommentar av toklandet — september 20, 2012 @ 1:46 e m

 23. Angående kommentarsfält. Min favorit till att nazistantifeministhatbreivikstämpla den nya appen, Åsa Linderborg, har passat på att både försvara varför man ibland stänger möjligheten att kommentera på Aftonbladet. Naturligtvis så blev det Breivikanklagelser direkt:

  http://www.aftonbladet.se/kultur/article15475341.ab

  ”Sommaren 2011 insåg Sveriges alla publicister att Breiviks manifest bara var en mångordig sammanfattning av åsikter man i åratal kunna läsa i tidningarnas kommentarsfält… Den som säger att detta är en överdriven reaktion bör betänka att det var ett par hundra män(iskor) i Norge och Sverige som på nätet pratade högt om att ta till vapen innan Breivik faktiskt gjorde det.”

  Att en enda av ”ett par hundra” tog till vapen får henne alltså inte att fundera på om det inte är åsikterna som skapar monster som Breivik, utan något helt annat? Att alla som har vissa åsikter gemensamma med Breivik kanske inte anser att man bör mörda folk?

  Kommentar av Chade — september 20, 2012 @ 1:47 e m

 24. Kan de inte lägga till sin egen sida också. Min erfarenhet är att det är nyrasisterna som raderar allra mest bland kommentarerna samtidigt som de gråter högst över att de blir raderade i mittfåremedia.

  Kommentar av MJ — september 20, 2012 @ 2:14 e m

 25. MJ:

  Nyrasister? Mittfåremedia? Nog för att det här är internet men man kan väl hålla misshandeln av svenska språket på en någorlunda rimlig nivå 🙂 För övrigt skulle jag hävda att vad Avpixlat sysslar med är samma sak som många andra sysslat med under etiketter som Kulturstudier och Religionskritik fast när de var riktade mot västvärlden var det ingen som klagade.

  Kommentar av Aktivarum — september 20, 2012 @ 2:32 e m

 26. Som jag förstår det kan det där javascriptet göra allt möjligt med din browser på vissa sidor (de som nämns när du installerar det) men det har inte tillåtelse att göra något med den när du surfar på andra sidor. Det verkar dock finnas kryphål… Jag litar inte på scriptet. Å andra sidan TROR jag att om man kör i privacy mode så kör man i ett läge där browsern inte har tillgång till ens vanliga sessioner och därmed bör man vara mer säker från att scriptet skulle komma åt annat än det man är inne på under just den sessionen. Är allt annat än expert.

  Kommentar av Matte Matik — september 20, 2012 @ 2:35 e m

 27. Även om jag oftast är positiv till öppna kommentarsfält så finns det ibland tillfällen då det inte borde vara det.

  Den lokala tidningen i Dalarna hade för ett tag sedan en artikel om att att en person med flit nästan körde över ett par personer. http://www.dt.se/nyheter/alvdalen/1.5085282-bilist-forsoker-kora-over-flyktingar
  Tyvärr lämnade de kommentarsfälten öppna vilket ledde in på att majoriteten av kommentarerna följde i ungefär samma stil som denna. https://www.flashback.org/p39296991

  Kommentar av Markus — september 20, 2012 @ 3:40 e m

 28. 5. Aktivarum:
  Förlåt, antijihadists eller islam critics och mainstream media ska det ju vara på nysvenska. Ursäkta om klassisk svenska var för svår för att förstå.

  Ja det är ju precis vad jag hävdar också. Avpixlat raderar kritiska kommentarer därför att de vet att de är chanslösa i en fri debatt, precis om mittfåremedia (mainstream media).

  Kommentar av MJ — september 20, 2012 @ 4:14 e m

 29. MJ:

  Det framgår rätt tydligt på bloggen att det är en väsentlig skillnad mellan en politisk rörelse och ett kön. Är det verkligen en nyhet för någon att en religion heller inte är en ras?

  Av naturliga skäl kan man inte kalla en kritiker av religionen islam för (ny)rasist. Särskilt inte i ett land som gjort en stor grej av att visa hur tillåtande vi är i just kritik modell Ecce Homo det är ju enbart löjligt. Personligen har jag samma åsikt om Islam som jag har om de andra religionerna. Skall våra gamla skämt om Jehovas Vittnen ses som hatbrott?

  Kommentar av Aktivarum — september 20, 2012 @ 5:44 e m

 30. 9 aktivarum:
  Det är klart man inte kan kalla en kritiker av islam för rasist. Vad jag pratar om är dock nyrasister som kallar sig för islamkritiker. De är dessutom inte religionskritiker eftersom en stor del av dem motiveras av kristendom eller judendom (som de judiska bröderna Ekeroth som vill införa tortyr mot antizionister).

  Gör inte misstaget att tro att jag är svart bara för att jag inte är vit. Mitt genomskådande av nyrasisterna betyder inte att jag lider av samma överkänslighet som mittfåremedia.

  Kommentar av MJ — september 20, 2012 @ 6:07 e m

 31. MJ:

  ”De är dessutom inte religionskritiker eftersom en stor del av dem motiveras av kristendom eller judendom (som de judiska bröderna Ekeroth som vill införa tortyr mot antizionister).”

  Nu förstår jag inte din poäng. Varför skulle Islam vara mindre en religion för att anhängare av andra religioner är fientliga mot den? Du behöver inte vara kritisk mot alla religioner för att kritisera en religion. Vidare så är judendom till skillnad från Islam inte en religion det är en etnisk folkgrupp. Det är många judar som inte är religiösa. Som visas i dokumentären ”Defamation” är det paradoxalt nog ofta de icke-troende som är mest dogmatiska.

  Sedan kan givetvis en islamkritiker också vara rasist (som jag gissar du menar) men det är ju en helt annan och separat fråga som har ingenting med deras syn på Islam att göra. Det närmaste en islamkritiker kommer att pga sin kritik vara rasist är så kallad ”kulturell rasism” vilket är föga mer än ett begrepp man hittat på för att man inte ville assimilera invandrare till det svenska samhället. Man ville ha ”mångkultur” och därför försöker man inbilla folk att det är rasism att inte gilla alla kulturer.

  Men det går åt pepparn etfersom man samtidigt beter sig som en fullblodsrasist gällande manskultur (manlighet) så det är bara rent hyckleri att påstå de vill ha mångkultur. Vad de vill ha är rätten att godtyckligt designera kulturer med olika skyddsvärden vilket är föga mer än en ursäkt att öka politikers och byråkraters makt.

  Kommentar av Aktivarum — september 20, 2012 @ 6:39 e m

 32. 1. Aktivarum
  Men för att vara religionskritiker så måste du vara kritisk mot religion. Annars skulle ju alla religiösa vara religionskritiker.

  Judendom är en religion. Det är religiöst hokus pokus att turkslaver i centraleuropa skulle vara samma folk som semiter i Spanien.

  Men nu pratar jag inte om islamkritiker utan om rasister som döljer sin rasism i islamkritik. De kan normalt sett väldigt lite om islam och brukat använda utseende som markör för att avgöra om någon är muslim (t.ex. är syrier i Södertälje tydligen muslimer).

  Jag är ingen mångkulturalist. Återigen tror du att bara för att man är kritisk mot den här lågpannande, outbildade underklassrörelsen av nyrasism så skulle man tillhöra den lika obildade motsatta polen.

  Kommentar av MJ — september 20, 2012 @ 8:05 e m

 33. MJ

  ”Men för att vara religionskritiker så måste du vara kritisk mot religion. Annars skulle ju alla religiösa vara religionskritiker.”

  Precis! Det ÄR de också, Nästan alla religioner i världen är kritiska på ett eller annat sätt till de andra religionerna. Vilket inte borde vara någon nyhet för svenskar då vi har kristna korset på flaggan som en följd av de romarnas religionskritik mot asatron hos de nordgermanska folken. Att romarna tyckte religionen kristendom var ok hindrade dem inte från att tycka religionen asatro INTE var ok men det var fortfarande inte av rasistiska skäl som de frälste folk under svärdet.

  Och om du tycker dessa konflikter MELLAN religioner är illa nog så vänta tills du kommer till det faktum hur kritiska de är till olika varianter av den EGNA religionen! Det här borde inte vara en nyhet för oss då Europas historia är full av konflikter mellan protestanter och katoliker men idag anses det där vara ett avslutat kapitel (Nordirland var den sista kännbara kampen). Kristna klarar idag av att leva i samma land som en annan sorts kristna utan att de drabbas av hjärnsläpp och börjar försöka pracka på den andra sidan de egna ideerna med svärd och sköld.

  Så är INTE fallet med Islam. Där finns fortfarande mycket våldsamma konflikter där muslimer tar till våld för att tvinga andra muslimer att TRO på rätt sätt. Den mest dogmatiska av alla dessa olika varianter av islam kallas wahabbismen och är den dominerande religionen i Saudiarabien. Om Saudiarabien inte vore en militärdiktatur hade landet varit en kopia på Iran under Khomeni. Detta är anledningen USA inte bara stödjer Saudiarabien ekonomiskt utan även militärt. Om diktaturen blir av med makten vad får vi istället?

  ”Judendom är en religion. Det är religiöst hokus pokus att turkslaver i centraleuropa skulle vara samma folk som semiter i Spanien.”

  Judendom är ingen religion. Beroende på perspektiv så är judendom antingen en etnisk eller kulturell tillhörighet. De behöver inte vara exakt samma folk heller det är snarare så att de erkänner samma ursprung. Du måste inte tro på gud för att vara jude. Det var för övrigt amerikanska judar som började beskriva judendom som en religion för att komma bort från diskussionen om skillnaden melllan amerikanska intressen och judiska intressen. Svaret var att det inte existerar judiska intressen.

  ”Men nu pratar jag inte om islamkritiker utan om rasister som döljer sin rasism i islamkritik. De kan normalt sett väldigt lite om islam och brukat använda utseende som markör för att avgöra om någon är muslim (t.ex. är syrier i Södertälje tydligen muslimer).”

  Jag undrar om du inte skrev fel där. När man pratar om Södertälje brukar man prata om Syrianer eller Assyrier, inte Syrier. Det skulle göra ditt argument mycket mer förståeligt och logiskt då Syrianer är en helt och hållet kristen folkgrupp och det är givetvis idiotiskt att använda deras utseende som markör för Islam.

  Om det däremot var folk från Syrien eller Jordanien där befolkningen till 90% består av arabiska muslimer vore det däremot inte alls särskilt konstigt.

  ”Jag är ingen mångkulturalist. Återigen tror du att bara för att man är kritisk mot den här lågpannande, outbildade underklassrörelsen av nyrasism så skulle man tillhöra den lika obildade motsatta polen.”

  Jag har aldrig påstått du är mångkulturalist, eller någon annan etikett. Jag ser dig först och främst som individ och det enda jag påpekat är att begreppet rasism ofta används felaktigt. Det är inte rasistiskt att tycka muslimer är dumma i huvudet för att de tror på gud i enlighet med ett destruktivt system. Det är däremot rasistiskt att tycka muslimer är dumma i huvudet för att de är mörkhyade. Att däremot tycka mörkhyade är muslimer är inte rasistiskt, det är bara korkat.

  Kommentar av Aktivarum — september 20, 2012 @ 9:22 e m

 34. Aktivarum:

  Då betyder ju ordet religionskritiker ingenting eftersom det innefattar alla människor i världen. Men visst om du vill definiera det så så får du väl berätta vilket begrepp som jag ska använda istället för det som de flesta menar med religionskritik.

  Det var väl inga romare som förtryckte asatroende?

  De flesta religionskrig, om inte alla, har ju varit politiskt motiverade. Nordirland handlade inte om religion, IRA var ju öppet ateistiska (och allierade med ateistiska palestinier). Sen har religionen varit ett svepskäl.

  Anledningen till att Wahabbismen är dominerande i Saudiarabien är för att huset Saud, som utgör regimen, är wahabbistiskt. USA stödjer Saudiarabien och alla dess allierade islamistdiktaturer av politiska skäl, inte religiösa. Det har sedan kalla kriget pågått ett kallt krig i arabvärlden. Sekulära regimer mot islamistiska regimer och med Iran som en joker (den enda shiitiska islamistregimen och allierad med de sekulära regimerna). De sekulära var sovjetstödda och de islamistiska USA-stödda. ”Den arabiska våren” har inneburit att USA har stöttat islamistiska uppror och hjälpt till att slå ner sekulära uppror. Det har i mycket lyckats och när revolutionerna har permanentats så kommer maktbalansen vara förskjuten till islamisterna och USA:s fördel. (Än så länge kommer vi undan, muslimer som strider mot muslimer ger inte några större flyktingströmmar, det är först med amerikanska terrorbombningar som tillvaron blir för hemsk för civilbefolkningen)

  Vad är det för nonsens? Hur definierar du en jude om inte genom religionen? Judendomen har varit en religion sedan Moses och det är en religion nu. Det finns inga genetiska drag som judar har gemensamt (diaspora som en komplett folkvandring är en myt, de flesta judar bodde kvar och deras ättlingar kallar sig idag palestinier) och det finns inga kulturella drag utöver religionen som är gemensamt mellan judar.

  Ja syrianer ska det vara.

  Men det här är en rasistisk rörelse som bara använder islam som en ursäkt för sitt hat mot mörkhyade.

  Kommentar av MJ — september 21, 2012 @ 8:05 f m

 35. Aktivarum:
  Jag blev förresten just bannad från tryckfrihetssällskapets webplats, och mina kommentarer raderade för att jag påtalat USA:s starka band med islamister.

  Det är ju tyvärr så, det finns två poler och ingen av dem tolererar några avvikande åsikter men båda polerna påstår att de är för åsiktsmångfald och uttrycksfrihet.

  Kommentar av MJ — september 21, 2012 @ 11:10 f m

 36. […] Fast om demokrati nu är något så dåligt varför är demokratier i nästan alla objektiva sammanhang betydligt mer framgångsrika? Hur är det med Wisdom of the crowds? […]

  Pingback av Pär Ström lämnar genusdebatten pga mobbningskulturen i media « Aktivarum — november 8, 2012 @ 2:00 e m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

  aktivarum@gmail.com

  Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 1 383 andra följare

  Arkiv

%d bloggare gillar detta: