Aktivarum

PK-Nytt: UD deklarerar oberoende från Regeringen och Kanye West är inte svart längre? | oktober 13, 2018

Dags för nya takter. Under termen PK-Nytt kommer jag att samla exempel på anmärkningsvärda händelser. Istället för att argumentera varje händelse för sig kommer jag att dokumentera händelser det rör sig om och argumentera utvecklingen vi ser sett i sitt större sammanhang. Anledningen till detta är att det finns en standard där människor hellre vill ”shoot the messenger” än godta specifika argument. Hellre än att se allvaret i utvecklingen så vill man framställa det som enskilda händelser som bara tokstollar lägger vikt vid.

Jag vet inte om ordet galenskap räcker för att beskriva de absurditeter som man prackat på samhället via media och vissa politiska och akademiska institutioner men i brist på bättre termer får det duga som beskrivning på de företeelser som kunnat ses öppet den senaste tiden, där allt fler institutioner som traditionellt varit viktiga för samhällsutvecklingen idag verkar ha spårat ur totalt. De absurditeter som tidigare bara fanns på vissa håll och kunde ses som ”undantagsfall” kan nu hittas överallt – även i de fina salongerna exempelvis på vårat eget UD.

Utrikesdebartementet: I Sverige har 261 av UD:s ”opolitiska” tjänstemän skrivit på ett politiskt upprop där man i praktiken deklarerar UD:s oberoende av regeringen. Som om inte uppropet i sig vore absurt nog så är bakgrunden ännu galnare. De ansvariga menar att UD:s riktlinjer skall tillskrivas samma status som Sveriges grundlagar  och att de därför skall anses skyddade mot eventuella politiska ändringar som följs av riksdagsvalet. Den som undrar hur detta är möjligt kan läsa den tidigare underrättelseofficeren Ledarsidornas genomgång. För en djupdykning på ämnet finns också via Youtube Aron Flams podd Dekonstruktiv kritik 9.9

Regeringsbildningen: Som om inte galenskapen på UD innebar nog med problem för Sveriges trovärdighet så har riksdagsvalet resulterat i den löjligaste politiska teater som någon kunnat föreställa sig där väljarna pressades att rösta utan att veta vad de röstade på och väljarna vet fortfarande inte vad de röstade på medan partiledarna lovar runt saker i media till den grad att det inte finns några alternativ som inte innebär att löftena bryts. Istället för att fokusera på det alternativ man vill ha och se vad man får igenom så har man bränt broar tills ingenting finns kvar.

Då inget ändrats sedan valet så kommenterar jag det hela med ett talande citat från Bengt Ericsons bok ”Den härskande klassen” (2015) om medlemsantalet i de politiska partierna. Vi återkommer till frågan i senare inlägg.

Kvar finns nu en ynka skärva på 3 procent som är med i något part. Mer än 97 procent av svenskarna är det alltså inte (sid. 18)

USA Supreme Court: I USA är Kavanaugh-cirkusen över. Brett Kavanaugh är nu tillsatt som Justitieråd i högsta domstolen. Det ändrar dock inget gällande de metoder som användes för att försöka stoppa tillsättningen. Det handlade inte om huruvida Kavanaugh hade meriter nog att inneha jobbet utan huruvida man tyckte det var acceptabelt i tider av #Metoo med oskyldig tills motsatsen bevisats. Vi har alltså sett öppet förkastande av den princip som rättsstaten vilar på från högsta nivå i det ena av USA:s två största politiska partier medan Donald Trump varit den vuxna i rummet.

Avslutande mening ovan skall inte ses som argument på hur vuxen Trump är utan som exempel på hur galna hans opponenter blivit där Trump framstår som den sansade personen i jämförelse. Det bästa exemplet på sistone är mötet mellan Donald Trump och Kanye West i Vita huset. Å ena sidan var mötet just den sorts Cirkus som kan kunde vänta sig av Trump. Å andra sidan är det svårt att klaga på Trump när det är just de delarna som media väljer att fokusera på. Den som ser hela det 20 minuter långa mötet videon vet att det fanns seriösa ämnen. Det är dock de cirkus-artade delarna man väljer att fokusera på.

Naturligtvis lade media ingen vikt vid de seriösa delarna av mötet. Istället fick vi en galen diskussion efteråt där Kanye West inte är svart längre. Från CNN:s expertpanel får vi kommentarer som och jag citerar ”This is what happens when negros dont read” samt ”Black folks are about to Trade Kanue West in the Racial Draft” och ”Black people have had it with him, he is the token negro of the Trump Administration”. Det kanske bara är jag, men det här med att skapa en uppdelning mellan svarta och N-word-personer där Kanye West magiskt inte skall anses vara svart längre utan numera en N-word…  Jupp det är lika rasistiskt som det låter.

På tal om att Kanye West inte är svart längre. Kan ni gissa vem som av vissa inte anses vara svart nog? Skådespelaren Dwayne Johnson (aka ”The Rock”), I ännu ett exempel på att någonting spårat ur på allvar så kan vi via Tim Pool följa debatten där Dwayne Johnson får kritik för planerna att spela rollen som den svarta folkhjälten John Henry. Kritiken i korthet? Johnson anses i vissa kretsar inte vara svart nog för rollen och de är inflytelserika nog för att deras argument skall plockas upp som ämne och kommenteras av CBS News

”As CBS News reports, the reception to Johnson, a light skinned, mix-race man playing an undeniably black American folk legend was incredulous at best”

Ja då är första delen av PK-Nytt klar. Vi hade aktivism-uppropet på UD, vi hade Sveriges riksdagsval och regeringsbildning som leder ingenvart. vi hade politiska makthavare i USA som vill avskaffa ”oskyldig till motsatsen bevisats” och vi hade öppet rasistiska argument där Kanye West anses inte svart längre och The Rock anses inte svart nog och detta är inget som dumskallar på internet påstår. Det är stora TV-kanaler och partiledningen för de största partierna.

Och det var bara första inlägget. Det kommer fler med nya exempel.

 

 


Publicerat i Okategoriserade

Kommentera »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

    aktivarum@gmail.com

    Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

    Gör som 1 383 andra, prenumerera du med.

    Arkiv

%d bloggare gillar detta: