Aktivarum

PK-Nytt #002: Medborgerlig Samling Nazistämplas i SR och Tim Pool högermålas av TYT | oktober 24, 2018

Nuförtiden vet man aldrig vilka absurda påståenden man skall få i knät när man sätter på datorn. Förra gången var det UD som deklarerade oberoende från regeringen och Kanye Wests hudfärg som ifrågasattes. Den här gången är det mitt eget parti Medborgerlig Samling och en av de journalister jag följer Tim Pool som bägge har utsatts för fega retoriska angrepp med politiska stämplar av etablissemangsjournalister som påstår sig vara upplysta men som inte tar den minsta hänsyn till fakta i den fysiska verkligheten. Låt oss börja med Sverige.

Den 18:e Oktober lade SR upp senaste avsnittet av podden ”Det politiska spelet” på sin hemsida”. I slutet (41 minuter in) pratar de om det här med nazismen. Först tar de som exempel upp NMR och deras föregångare Svenskarnas Parti (vars föregångare var Nationalsocialistisk Front). Därefter är det Tomas Ramberg – en erfaren, 60 år gammal journalist – som verkar tappat det helt och säger att det här med att vara nazist är bortgjort historiskt men att vara rasist och främlingsfientlig och xenofob har vuxit igen i organiserad form.

”Och då kan man ju se AFS som ett exempel på det. Man kan se Medborgerlig samling, tycker jag till stor del också som ett exempel på det och lägger man ihop valresultaten för alla dom, då närmar man sig…..”

Ursäkta? Nog för att vi hade väntat oss att SD-målas som om inte det vore felaktigt nog men det här är ju löjligt till det extrema. Vi blir alltså ihopslagna med (NMR (Nordiska Motståndsrörelsen), och AFS (Alternativ för Sverige) som enligt den här journalisten går i samma linje som Svenskarnas Parti, tidigare Nationalsocialistisk front??? Därefter babblar han på ett tag om 30-talet och den tidens nazism  för att återkomma till sina favoritexempel på vår tids nazism.

”Och om man tänker på hur många människor som det ändå är som röstat på AFS och Medborgerlig Samling och NRM och alla dom här grupperna tillsammans så kommer man ju kanske upp i en 30-40 tusen nånting. Det är rätt mycket folk.”

Men samma logik om man slår ihop Vietnam med Sydkorea och Nordkorea så får man också rätt mycket folk och vid ytligast tänkbara anblick verkar kan de likna varandra men det betyder varken de delar kultur eller värderingar. I fallet Medborgerlig Samling så blir Rambergs Nazi-liknelser å det strängaste tillbakavisade av partiordförande Ilan Sade som ”haveri” och ”dyngspridning”

”Vilket haveri. Vilken oförskämdhet. Jag kommer aldrig, aldrig acceptera att bli påkletad främlingsfientlighet, rasism och t o m det värsta av allt – nazism! Alla gränser är passerade och alla spärrar har släppt. Ni bör begrunda vad ni egentligen håller på med och ta väldigt stora kliv tillbaka.”

Det bör påpekas att Ilan Sade själv tillhör inte en utan två minoriteter som utsatts för värsta tänkbara förtryck av nazister så det är inte lite brist på trovärdighet vad gäller att nazistämpla partiet han leder. Man kunde tycka det är dumt nog att förväxla liberalkonservativa (kan även kallas livsstilsliberala) MED med socialkonservativa SD men i detta fall fall sattes MED i ett sammanhang med nazister utan att Sverigedemokraterna ens nämndes.

En liknande händelse skedde i USA under veckans konferens Politicon. Där var det journalisten Tim Pool (VIDEO) som blev offer för smutsmålning från vänsterkanalen The Young Turks chef Cenk Uygur. Det skedde i korridoren så det finns ingen video än men ögonvittnen och Tim Pool själv berättar att Cenk började skrika på Tim Pool att han hade tappat förståndet och blivit en Trump-supporter. Bakgrunden till detta var att Tim Pool klagade över TYT:s rapportering av en rapport som beskriver så kallade ”Alternative Network” där man klumpat ihop personer som har ingenting gemensamt (den röda tråden numera)

Dave Rubin ”Därför lämnade jag The Young Turks” (VIDEO)

Bakgrunden till det hela var konflikten som Cenk Uygur har med sin tidigare medarbetare i TYT Dave Rubin som numera kör sin egen grej. Alla tre kommer från vänstern och bakgrunden är att balanserade journalister som Tim Pool och Dave Rubin rapporterar om och kritiserar vem än de anser gör fel och på sistone har de därför mestadels kritiserat vänsterns urspårade beteende. Därför har vänsterfolk som Cenk Uygur börjat betrakta dem som svikare och anklagar dem regelbundet för att vara antingen Trump-supporters eller Alt right (dvs Vitmakt-folk)

Och detta är alltså den sjuka situation vi ser nu både i Sverige och i USA. Antingen håller du med etablissemanget eller så blir du smutskastad med det värsta som de kan komma på där inga gränser längre finns för dessa företrädare som för så desperata har de blivit. De bryr sig inte ens om att falskeligen utmåla Medborgerlig Samling som ett parti som liknar SD, de kör med Naziststämpel på en gång. och slår ihop MED – forna Borgerlig Framtid med NMR – forna Nationalsocialistisk Front. Sorgligt att skåda.

Samma sak kan ses i USA där snart alla som inte stödjer vänsterns mest urspårade åsikter har anklagats för att vara Trump-supporters medan personer som är Trump-supporters anklagas för att vara Nazister och/eller Alt Right. Som om detta inte vore orimligt nog blir det än värre när man ser till de bakomliggande motiveringarna och resonemangen för där påstår de sig stå för ”toleranta värderingar” och klagar över att våra samhällen inte är toleranta nog mot exempelvis andra kulturer eller religioner. Varifrån de fått att de kan vara förebilder för detta begriper jag inte.

Själva klarar de ju inte av att vara toleranta mot personer från samma kultur som dem själva.


Publicerat i Okategoriserade

2 kommentarer »

 1. Varför förstörde ni Genusdebatten? Förstår inte vitsen med att förstöra en sån plattform öht?

  Kommentar av Andreas — december 7, 2019 @ 9:45 f m

 2. Men jisses, vad sjukt att jämföra Medborgerlig samling med nazister. De tar ju avstånd från rasism, och hävdar verkligen skillnaden mellan invandrare, där flertalet är vettiga människor, och invandringspolitiken som totalt har havererat, även i många invandrares ögon.

  Kommentar av Pinglan — december 16, 2019 @ 10:01 e m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

  aktivarum@gmail.com

  Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör som 1 383 andra, prenumerera du med.

  Arkiv

%d bloggare gillar detta: