Aktivarum

Vad Är Politisk Korrekthet?

Identitetspolitik, Sensitivity training, Kulturmarxism, Affirmative Action och Facism Light

Det brukar sägas att kärt barn har många namn, samtliga ovanstående etiketter är på ett eller annat sätt kopplade till det fenomen som vi idag oftast kallar Politisk Korrekthet. Här skall jag förtydliga vad uttrycket enligt mig står för och varför jag anser detta.

För enkelhetens skull kan vi först och främst samla alla dessa etiketter under en och samma mängd människor. Dessa kan vi kalla företrädare för Censurismen som helt enkelt är en rörelse vars medlemmar av olika orsaker absurt nog förespråkar censur i liberala demokratier. Vilket ofta är till förmån för diktaturer.

Diskussionen om politisk korrekthet tar sig ofta helt absurda uttryck. Låt oss titta på hur en företrädare för politisk korrekthet resonerar.

Stefan Jonsson – som jag bloggat om här – är kulturskribent och professor i etnicitet vid Linköpings Universitet. Han är även en typisk företrädare för den politiskt korrekta ideologin.

”Det mångkulturella samhället, diskussion om integration, diskriminering,  rasism, islamofobi, muslimer, feminism, miljön. där uttrycket hela tiden används för att ta död på en intressant debatt.”

Observera att vad Stefan Jonsson kallar ”intressant debatt” tydligt går in på de lobbygrupper vars främsta intresse är att censurera bort andra åsikter än de egna. Exempelvis anklagelser om islamofobi har exakt den effekt på debatten han falskeligen påstår att politisk korrekthet handlar om.

Om du anklagas för att vara politisk korrekt betyder inte det du tvingas hålla tyst. Men om du exempelvis anklagas för att vara islamofob, rasist, sexistisk mot kvinnor, eller stå på pedofilers sida – Sådant kan inte bara tysta dig från att tala i frågan – blotta anklagelsen kan även ödelägga ditt liv.

fortsättning följer.

Censurismen

Peter Franke, Chefsredaktör VF nu stängs kommentarsfälten, Värmlands folkblad

4 kommentarer »

 1. […] är dock inte Breivik som kallar det kulturmarxism. Han är ingen auktoritet på politisk korrekthet utan kopierade bara texter från andra personer som är det.  Det är också orsaken Maria Sveland […]

  Pingback av Maria Sveland ser högerextremister bakom varje buske – En man krävdes för att visa henne hur allt hänger ihop « Aktivarum — februari 9, 2012 @ 1:18 f m

 2. […] så är det denna gång som om vi äntligen fick svaret på om det finns en gräns för när den politiska korrektheten går för […]

  Pingback av Maria Svelands anklagelser om högerextremism delar Sveriges politiska landskap – PK har tydligen en gräns « Aktivarum — februari 10, 2012 @ 10:25 f m

 3. …politisk korrekthet.

  Ondska och diktatur kommer inte av illvilja. Ingen ser sig själv som ond. Det kommer av avsaknad av rakryggat fritänkande och bristfälligt samhälleligt debattklimat – som vår svenska politiska korrekthet.

  Kommentar av Nils Jungenäs — maj 8, 2012 @ 12:36 e m

 4. Den här bloggen borde alla prenumerera som vill ha kvar sitt eget land.

  Kommentar av Göran H. — april 8, 2016 @ 4:15 e m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

  aktivarum@gmail.com

  Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör som 1 383 andra, prenumerera du med.

  Arkiv

%d bloggare gillar detta: