Aktivarum

När har vänstern gått för långt? Bret Weinstein, Tim Pool och Jordan Peterson | juni 13, 2018

När var det sist som situationen på högre utbildning var så illa att det behövde hållas Kongressförhör om studenters och lärares beteende? När var det sist situationen i massmedia var så illa att de stora nyhetssajterna inte ens finns representerade bland de första träffarna på google? Det enda som kommer upp vid min sökning ”Bret Weinstein Congress” är tre olika Youtube-kanaler (inklusive Bret Weinsteins egen kanal) med videoupptagningen av hans uttalanden. Högst upp hittar vi Breitbart och Daily Caller. Videon är kort sagt det enda som finns.

Vad Professor Weinstein säger är dock Dynamit. Här har vi en professor i biologik, starkt till vänster och inte ens han kunde nå igenom den propaganda som campusvänstern serverats på låtsasvetenskapliga akademiska program vars samhällsnytta är minst sagt tveksam. För den som undrar bakgrunden så kan ni läsa om händelserna på Evergreen i Bari Weiss artikel i New York Times ”When The Left Turns On Its Own” Observera att när hon har skrivit kritiskt om vänstern bla gällande Evergreen och om Metoo så har Bari Weiss attackerats av sina kollegor.

Gällande kongressförhören så får jag gå ner till träff femton på Google för att hitta en artikel från The Washington Examiner ”Congressional hearing explores freedom of speech crisis on college campuses”. Men den artikeln handlar inte specifikt om de saker Bret Weinstein sade utan om de saker alla sade under dessa genomgångar som hölls i två omgångar och sammanlagt täcker upp mer 5,5 timmar material. De viktiga delarna försvinner lätt i mängden. Hela genomgången kan dock ses hos Oversight.House.Gov

Challenges to Freedom of Speech on College Campuses

Challenges to the Freedom of Speech on College Campuses: Part II

Frilansjournalisten Tim Pool är en av de få medieprofiler som uppmärksammat allvaret i de saker som avhandlas här. Nyligen lade han upp videon ”The Left Is Going Too Far” där han konstaterade att det hos vänstern bildats en vitmaktrörelse som insisterar att vita ÄR överlägsna nmen att de kämpar mot detta. Enligt vänsterfolk han pratat med är exempelvis att passa tiden och göra scheman ett vitt påfund uppfinning och den enda anledningen asiater bryr sig om att passa tiden är att de blev koloniserade av vita.

Bekymrad över dessa förteelser hos vänstern så tog Tim Pool kontakt med Mike Stuchbery – en historielärare på vänsterkanten – och frågade honom om han hade någon definition på när vänstern gått för långt. Stuchbery svarade att han inte visste säkert men det skulle kunna vara ”Forcible Appropriation of Resources” (Dvs övertagandet av resurser med tvångsmakt). Detta är intressant ur hatspråks-synpunkt. Vänstern kan alltså inte SÄGA något och gå för långt. Det är bara högern som kan säga saker som går för långt och kallas hatspråk. Vänstern måste utagera kommunismens grundide att stjäla med våld för att det skall vara ett problem.

En som har en annan syn på detta är Professor Jordan Peterson. I en 5 minuter lång video på Prager University med titeln ”Dangerous people are teaching your kids” så summerar han sin syn på vänsterns motsvarighet till högerextrema nazister på följande sätt. 1. Hänvisningar till den oheliga tre-enigheten Diversity, Inlclusion och Equity. 2. Förkastandet av marknadsekonomi och 3. Identitetspolitik där du inte är en individ utan enbart en representant för din kollektiva identitet som i sin tur styr om du är en förtryckare eller ett offer. De enda alternativ som extremvänstern tror på.

Min egen slutsats efter analys kunde inte vara klarare. Om högern kan begå hatbrott genom att tala så måste vänstern också kunna det och det finns inget som tyder på att samhället hindrar folk från att säga dessa saker som är vänsterns motsvarighet till nazism. Sålunda finns bara en lösning för liberala och konservativa personer: Det är att ignorera vad alla säger och begränsa rättssystemen till enbart människors handlingar. Alternativet till det är att det även blir hets mot folkgrupp att förkasta fria marknader eftersom det leder till lika hatiska och våldsamma beteenden som den värsta rasbiologiska smörja.

Det finns ingen verklighet idag som stödjer att det ena är värre än det andra och vi lever inte på 30-talet (snart lever vi på 2030-talet) Det är inte nazister som begår värsta terrordåden idag (att säga det är inte ett försvar för deras våld, det är en attack på allas våld) så om vi begränsar vad folk får säga varför skulle nazister vara de enda som begränsas? Om vi inte begränsar alla andra också så uppmuntrar själva samhället till hat, konflikter och våld från andra håll. Exempelvis genusvetare / sociologer som förespråkar hat mellan män och kvinnor kan vi numera läsa i Washington Post under den absurda rubriken ”Why cant we hate men?”

Skall hat minska måste allt hat hindras. Annars får man sluta prata om att hindra hat för då är det ju bara partipolitik under förklädnad och har inte ett dugg med att hindra hets, hat eller våldshandlingar eftersom man tvärtom uppmuntrar till hat mot olika grupper bara hatet kommer från rätt sida.

Även publicerad på Värdedjupet

 


Publicerat i Okategoriserade

Kommentera »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

    aktivarum@gmail.com

    Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

    Gör som 1 383 andra, prenumerera du med.

    Arkiv

%d bloggare gillar detta: