Aktivarum

Assange-gate är rena dokusåpan | augusti 23, 2010

Välkommen till första Avsnittet av Assange-gate. Här skall vi presentera huvudpersonerna i den första säsongen.

Anmälaren: Anna Ardin, SKS, Förövarens presskontakt. Hängde ut Assange i Expressen så snart hon och jokern hade lämnat sina redogörelser för vad som hänt till polisen. Expressen ringde Åklagarmyndigheten som insåg att journalisterna redan hade alla detaljer i fallet.

Kallade Assange en man med skev kvinnosyn som har svårt att ta ett nej.

Jokern: Okänd kvinna 20-årsåldern, Berättade för Ardin om sexnatt med förövaren varefter de bägge pratar med polisen. Resultatet blir anmälan för våldtäkt som faller under allmänt åtal samt att Ardin själv anmäler ofredande.

Har själv inte anmält något brott överhuvudtaget.

Förövaren: Julian Assange, grundare av Wikileaks. Får hjälp av anmälaren att koordinera Sverigebesöket, anklagas för att ha ofredat henne i samband med en kräftskiva.

Okänt vilken form av ofredande som anmälan rör.

Informatören: Karin Rosander, försöker få utländska media att sluta kalla misstaget att anhålla Assange för ett misstag. Vill även få dem att tycka det är normalt att anklagas och sedan ”nä det var inget”

Förväxlar frågor specifika med fallet med generella frågor om hur svensk polis och åklagare bör arbeta.

Jouråklagaren: Maria Häljebo Kjellstrand, Tog beslutet att anhålla Assange på basis av uppgifter hon fick från Anna Ardin och Jokern. Kritiserad av Juryn och JO-anmäld av Rättsorganisationen RO.

Beslutet tycks ha tagits på basis av telefonsamtal med en polis.

Chefsåklagaren: Eva Finné, fick anmälan i knät och begrep varken varför det var våldtäktsanmälan eller varför man använde den starkare graden av misstanke. Hävde anmälan efter telefonsamtal med Jouråklagaren.

Finné tycks ha hävt beslutet på basis av tillgång till det faktiska materialet

Jurymedlem 1: Sven-Erik Alhem, fd Överåklagare, Fick spel i Dagens  Nyheter på hur Åklagarmyndigheten skött affären framför världspressen

Anser åklagarna måste förklara sig.

Jurymedlem 2: Göran Lysén, Professor i folkrätt, uttalade sig i samma tidning. Inte heller nöjd med Åklagarmyndighetens agerande.

Anser att Sverige rättssäkerhetsmässigt är ett av de sämre länderna i EU

Nåväl nog om detta. Nu har opponenterna vaknat och försvaret för rätten att göra grundlösa anklagelser kommit igång.

Isobel hos Isobels verkstad använder en klassisk taktik. Hon bygger en halmgubbe som hon sedan attackerar. Hennes argument kan sammanfatttas något i stil med: ”De anser radikalfeministiska bimbos skall låta alfahanen Assange göra precis vad han vill i sängen”

Ligator hos Sverige är inte världens navel halmgubbar på stora trumman direkt och menar att det måste röra sig om högerextremister och nazister. Detta med argumentet att uhh, här är en text om judar, här är en text om islam, då måste det röra sig om nazister. Logiskt *ironi*

Observera att dessa följer samma negativistiska mönster. De försöker inte få rätt genom argument för egen sak utan genom att få andra att verka hemska.

Samma mönster följer Nerd Life Deluxe: Där är det Genusnytt som svartmålas på basis av namnpublicering som beskrivs som integritetskränkande. Ok och det är inte ogrundad våldtäktsanklagelse då? Inga av dessa bloggar vill ta ställning till om Anna Ardin är korrekt namn för det struntar de i.

Guilt By Association är också en vanlig förteelse:

Isobel: ”Därför blev jag trots min förfäran inte så förvånad av anklagelserna mot Assange. Jag känner honom inte, men män med makt väljer ibland att utöva den också fysiskt, också sexuellt”

Ligator: ”I dont know anything about the accusations against Assange. I know that celebrities such as him has raped women before”

Dessa två texter är snarlika till uppbyggnaden och det är ingen tillfällighet utan medvetna val för att uppnå avsedd effekt.

Nämen oj, de råkade nämna att några andra ej relaterade personer gjorde någonting. Och de råkade båda placera den texten direkt bredvid kommentarer angående en person anklagad för att göra någonting. Välkommen till guilt by associations underbara värld.

Social anekdotisk bevisning är en annan höjdare, Isobel Hadley-Kantz demonstrerar:

”nästan alla yngre kvinnor jag känner har utsatts för sexuella övergrepp av olika slag, de flesta av män som man skulle kunna kalla ”vanliga”

Varje gång någon gör ett faktapåstående med motiveringen att personer i deras egen sociala krets inte är ditt och datt det dags att poängtera ett enkelt faktum:

Sociala kretsar varken är eller försöker vara representativa för befolkningen i allmänhet.Om ex. alla pojkvänner som en viss kvinna haft varit otrogna betyder det inte att alla eller ens de flesta män är otrogna. Däremot visar det att otroheten i den sociala krets av män hon föredrar att fiska från är desto vanligare.

Vidare så saknas en klar definition på vad hon menar med ”övergrepp av olika slag” Har de alla varit med om samma sak eller är det allt från våldtäkter till oönskade sms med sexuellt innehåll?

På tal om övergrepp. Välkommen till Anna Ardins underbara värld. Här kommer en bloggtext som är milt sagt talande.

… En av de mildare, men mer allomfattande, formerna av könsförtryck är väsandet av ”hermosa” eller ”preciosa” (typ snygging), precis när kvinna har passerat!

De vill inte ha kontakt, eller svar, utan de vill bara visa sin överlägsenhet och rätt att definiera mig. Ingen säger det till mig, utan alltid, ALLTID när jag just gått förbi. Jag är förnedrad. Jag är inte en person. Komplimanger blir förolämpningar, och många förstår det. Att peka finger framkallarjubel, och att vända sig om och säga ”låt mig vara i fred”, renderar samma piropo flera gånger om. I alla fall den här mannen fattade att det var jobbigt för mig, redan från början.

… Jag känner mig hur som helst inte bara kränkt av män på gatorna, utan rent av hotad också, trots att det är mitt på dagen.

”Hej vad du är vacker” i Uppsala. Kanske blir jag glad. Förmodligen menar mannen det. Här struntar jag faktiskt i om så är fallet. Kanske kan jag skriva ett brev med hur jag känner mig, fotostatkopiera och ge till alla dessa mentala våldtäktsmän,…

Så om ni möter henne se för allt i världen till att inte kalla Anna Ardin snygg/vacker eller liknande ett par sekunder för sent. Det är nämligen att utsätta henne för en mental våldtäkt. Och du får inte säga emot för hon har stöd i den statligt anbefallna genusideologin.

Allt mer fokus riktas mot svenska åklagarmyndighetens agerande och de bägge åklagarna som varit inblandade.

Juristens funderingar:

Emma noterar att de rödgröna genom Lotta Gröning tycker synd om Piratpartiet pga Assange-affären. Om Lotta Gröning hade gjort en mera objektiv prövning så borde hon istället tycka synd om det svenska folket, särskilt den hälft som kallas män, eftersom Assange-affären visar på ett rättsväsende i upplösning.”

Uppdatering: Då vi inte varit så synliga tidigare så kan det vara lämpligt att bemöta kritik från de håll som många besökare kommer.

Följande kan läsas på Feminetik:”Aktivarum-bloggen kommenterar på Tianmi-bloggen och är full av förundran över hans sexism, så förutsättningarna för någon slags vettig dissikering är små. Och mycket riktigt anklagar han andra för att använda Assange-gate för att framhäva sin ideologi, men skäms inte för att bygga en stor antifeministisk poäng på fallet, utan mer fakta än vi andra har.”

Detta är fel, för det första är feminism och radikalfeminism inte samma sak. Vi är emot kulturmarxism vars teorier radikalfeminism bygger på. För det andra så gör vi poäng på Anna Ardins radikalfeminism med eller utan Assange-fallet. Vad vi skriver om henne är fakta, vi citerar hennes egen blogg. Hon har skyddat sina bloggar nu men det hjälper inte då de tidigare indexats av google.

”Det är inget konstigt med att Isobel påpekar att Assange också kan våldta. Hans status och position är inget som talar mot det.”

Huruvida Julian Assange, Brad Pitt eller Mikael Persbrandt ”kan” våldta är helt irrelevant i frågan. Det är svenska åklagarmyndigheten som säger att Julian Assange inte har begått våldtäkt. Vi rapporterar vad ÅM har sagt och kommenterar den information vi får från dem och massmedia i allmänhet.

Vi poängterade redan tidigare att det är mycket möjligt att Julian Assange har utsatt Anna Ardin för ofredande. MEN vi kan inte utgå från att han har gjort det eftersom vi då utgick från att han var skyldig till brott innan motsatsen bevisats. Vilket vore att åsidosätta hela rättssäkerheten ifrågan.

Man tycker att folk skulle förstå detta när forne överåklagare S-E Alhem, folkrättsprofessor Göran Lysén och alla juridikbloggare i Sverige påpekat detta faktum.

Diskursen fortsätter i nästa inlägg

https://aktivarum.wordpress.com/2010/08/24/anna-ardin-ms-w-julian-assange-och-aklagarmyndigheten/


11 kommentarer »

 1. Fan vad den här bloggen är bra. Sammanfattar så att jag hinner jobba på dagarna och ändå hänga med i ankdammens senaste dokusåpor. Tackar.

  Såg att denna tidning (?) publicerat Anna Ardins namn.
  http://www.newzglobe.com/sv/artikel/20100823/s-kvinna-anmalde-wikileaks-grundare

  Kommentar av Whatma — augusti 23, 2010 @ 2:54 e m

 2. Håller med Whatma. Här kommer Eriks analytiska förmåga till sin rätt som aldrig förr – och snabbt går det också.

  Kommentar av Ch. — augusti 23, 2010 @ 3:20 e m

 3. Allvarligt talat, Anna Ardin kan bara inte vara frisk i huvudet. Av citaten från hennes egna skrifter att döma.

  En genusdrillat manshatisk, paranoid, narcissist? Stackarn behöver mentalvård, inte genusriktiga hatlögner om ”kollektiven” ”män” och ”kvinnor”.

  Kommentar av Liberal — augusti 23, 2010 @ 4:47 e m

 4. Stackars människa, klarar inte ens av att känna sig bra av att män tycker att hon är vacker.

  Kommentar av Nordbo — augusti 23, 2010 @ 5:45 e m

 5. Festligt:-)

  Kommentar av Katarina — augusti 23, 2010 @ 7:10 e m

 6. Till Katarina: Festligt??? Hur gammal är du och var kommer du ifrån?

  Kommentar av Ch. — augusti 23, 2010 @ 9:38 e m

 7. Alltså Anna Ardin är åsiktsmässigt så löjlig att vi som sagt kunde skrivit om henne även om det inte var hon som nu också hade hängt ut Julian Assange i Expressen och deltagit i polisanmälan. (Vilket i sig saboterar Åklagarmyndighetens arbete.) Har ni sett bilden av henne som forskarassistent? (Hon är statsvetare) Människan är ju vrickad, världens urringning på bilden. Sedan skall hon klaga för att män uppmärksammar vad HON VALT att uppmärksamma. Sitt utseende och sina bröst.

  Uppdatering: Och nej vi menar inte det är fel att klå sig så. Det handlar om gungor och karuseller. Ju mer man framhäver hur illa man uppfattar att ens utseende uppmärksammas av män ju mer hyckleri är det att klä och framställa sig på ett sätt som bevisligen har som syfte att leda till att man ”utsätts” för sådan uppmärksamhet

  Det ”bästa” av allt är att hon är ett stort namn hos socialdemokraterna. Om några år kan hon sitta i riksdagen eller rentav regeringen. Birgitta Olsson lyckades ju bli minister. Varför inte Ardin? Normkritik is the thang i dessa grupper. Man känner sig hos dem Elit när man ser ner på allt som är vanligt hos den befolkning man vill representera. Cristopher Lasch skriver om detta i boken ”Eliternas uppror”

  Kommentar av Erik — augusti 23, 2010 @ 11:45 e m

 8. Jag läste Alex’ kommentar som nu är borttagen, vilket jag kan förstå. Jag gillar inte språkbruket och tonen som dock möjligen kan förklaras av den chock det måste innebära att vakna upp som ett Frankensteins monster (i övrigt inga likheter) på genuslaboratoriet.
  Här kolliderar rymdskepp från olika världar. Men faktum kvarstår att Ardin felaktigt/rättmätigt ”outar” Assange varpå inte så få bloggar och några tidningar felaktigt/rättmätigt ”outar” Ardin. Kan vi skönja någon logik här? Vilken sida är det som tänker självständigt och inte i inlärda banor (programmerat)?
  Ardins utsagor i skrift och hennes attityd generellt sett lyfter dock inte hennes sak. Nu återstår det för henne att på något sätt leda sin version i bevis eller åtminstone göra den något så trovärdig som möjligt. Att kvinnor utsatts för våld av män historiskt kan väl inte ge en kvinna i det 21 århundradet rätt att helt narcisissistiskt och omedvetet (?) maktlystet provocera det motsatta könet och sedan anmäla dessa personer för att de tagit för hårt i henna eller råkat beröra någon semi-genital del.
  Ja, alla ser ju var JAG står i denna sak men till skillnad från motståndarna i stunden vill jag tillägga: ”Men för all del, jag kan ha fel”. I Bjästa-fallet däremot tror jag blint på den bevisat våldtagna flickan, men allt jag vet har ju kommit till mig i andra, tredje eller fjärde hand. Där handlade det om status. Gjorde det kanske det i Enköping också?

  Kommentar av Ch. — augusti 24, 2010 @ 5:45 f m

 9. Ofattbart löjlig soppa.

  Jag har alödrig gillat Assange, men nu börjar jag göra det.

  Kommentar av kalle008 — augusti 31, 2010 @ 9:21 e m

 10. kalle008:

  Personligen så har jag inte reflekterat över vad jag tycker om Assange. Även om det skulle vara en person jag ogillar har denne rätt att slippa behandlas på detta sätt. Den enda gång jag inte känner sympati är när personen som råkar illa ut varit delaktig i det som orsakar skadan.

  Kommentar av Erik — september 1, 2010 @ 6:51 f m

 11. […] och JO-anmälan – Assangeaffären, Åklagarmyndighetens agerande och radikalfeminism – Assange-gate är rena dokusåpan – Anna Ardin, Ms W, Julian Assange och […]

  Pingback av Kommer rättsväsendets prestige att fälla Julian Assange till slut? | Medborgarperspektiv — september 28, 2011 @ 8:53 e m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

  aktivarum@gmail.com

  Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör som 1 383 andra, prenumerera du med.

  Arkiv

%d bloggare gillar detta: