Aktivarum

Sveriges Kvinnolobby om Nordiskt Forum 2014: Dags att klippa kuken | september 20, 2013

Radikalfeminister i ROKS könskrigaranda har tydligen fått en ny hemvist i Sveriges Kvinnolobby.

Det finns en organisation som heter Sveriges kvinnolobby. Ännu en? Javisst, jämställdhet enligt våra makthavande politiker är 100-tals olika (inte sällan skattefinansierade) kvinnoförbund och NOLL mansförbund. Det finns så många kvinnoförbund bara i norden att det behövs en konferenser bara så de kan prata med varandra .

Konferensen har etablerat ett sekretariat hos Sveriges Kvinnolobby:

En av dessa konferenser ifråga kallas  Nordiskt Forum Malmö 2014 och notan på 10 miljoner kronor har givetvis bekostats av skattebetalarna, här har ni regeringsbeslutet. Som framgår i Forum-dokumentet skall varje land ha ett eget sekretariat för samordning. Här i Sverige så är det – som ovan citat visar – paraplyorganisationen Sveriges kvinnolobby som står för sekretariatet.

NORDISKT FORUM MALMÖ 2014; Låter oerhört officellt, seriöst och städat eller hur?

Glöm det! Kvinnolobbyn verkar av allt att döma vara ännu en radikalfeministisk malebashing hatgrupp som i ROKS anda bara visar en snäll fasad för att politiker och lättlurade spån skall dela ut skattepengar (ofta skapade av arbete från de män man klagar på) men vars sanna åsikter inte är vackrare än att deras officiella Twitter sprider uppenbara hatbudskap typ ”DAGS ATT KLIPPA KUKEN”

sveriges-kvinnolobby-klippkuken

Detta är alltså samma organisation som företag (sponsorer), byråkrater och politiker skall anförtro med en samordnande position för en konferens som man dessutom har mage att påstå handlar om jämställdhet. Det här är alltså jämställdhet enligt dem? KLIPP KUKEN? Det kan ni göra själva ni män som agerar medhjälpare åt mahshat. Gör som Genusforskningens främsta namn på manfrågor, R.W. Connell, klipp kuken och byt könsidentitet. Har ni problem med män som kön, börja med er själva eller håll klaffen hycklare!

KORRIGERING, 22/9: Whistleblower här var En stilla undran som omedelbart tog en screenshot ifall Kvinnolobbyn istället för att göra bot och bättring raderade bevisen, varefter MiT (Medborgare i Toklandet) energiskt uppmärksammade saken på sin blogg. Vad gjorde då Kvinnolobbyn? Jo de raderade bevisen och blockade dessutom MiT. Till En stilla undran gav de ett luddigt svar om att de tog avstånd från bilden och skall ”se över rutinerna”

(Innan korrigering påstods här felaktigt att Whistleblower och bildtjuv var MiT men så var inte fallet, MiT spred den vidare efter att först ha sett den hos En Stilla Undran.)

”Så problemet för dem är tydligen inte att de är extremt hatiska och falska i sina budskap utan att jag m fl visar att de är extremt hatiska och falska… Och visar vad de EGENTLIGEN jobbar för!” MiT

Kvinnolobbyn verkar dock ha glömt bort att detta är Internet och när man försöker tysta ner någonting på internet blir det bara värre. Dessutom får man dras med parodier. Bashflak svarar Kvinnobobbyn: Sprätta fittan och motiverar sig så här:

Om då en organisation som uppbär miljontals kronor i skattestöd och fungerar som remissorgan för regeringen spred budskapet att sprätta fittan via sina officiella kanaler, skulle händelsen då gå obemärkt förbi i alla de stora medierna? Visst skulle de berörda ministrarna ställas mot väggen och tvingas svara på besvärande frågor om det hände? Men nu när det faktiskt har hänt, 

Dolf skriver på Genusdebatten.se Stöd min nya kampanj: Sy ihop fittan. Där och på flera andra bloggar hittar ni fler gulliga Kvinnolobbyn-instagram. Dolf konstaterar även

Denna hatorganisation har missat en viktig punkt. Om man skall ha ett jämställt samhälle, räcker det inte med att kvinnor har fulla mänskliga rättigheter, även männen behöver åtnjuta dessa rättigheter. Och bland de rättigheterna ingår att få ha sin kuk i fred. Basta.

Det här med att vissa kvinnor och särskilt feminister börjat betrakta uppmaningar till grovt sexuellt våld som skoj bara det är mot män är ingen nyhet. Redan 200 påpekade manfrågeforskarna  Paul Nathanson & Katherine Young, experter på misandri, i sin bok Legalizing Misandry hur reaktionerna när Loreena Bobbit skar kuken av sin man var lättsamma på ett sätt de aldrig varit om en kvinna blivit könsstympad. Ett annat exempel, rapporteringen om Catherine Kieu Becker ser vi nedan från kvinnounderhållningens ”The Talk”

Så här ser jag på saken: Det finns två alternativ till jämställdhet. Antingen reagerar man lika lättsinnigt på våld mot kvinnor eller så tar man våld mot män på samma allvar. ANNARS STÅR MAN INTE FÖR JÄMSTÄLLDHET! Det spelar nämligen ingen roll hur man vrider och vänder på det. Jämställdhet är hur könen förhåller sig till varandra och personer som SJÄLVA inte förhåller sig likvärdigt till könen har inga legtima anspråk på att företräda jämställdhet. Då gäller Dolfs förslag:

Personligen tycker jag att Sveriges KvinnoLobby skall byta namn till Kvinnor Klipper Kukar, förkortat KKK, det känns som ett mer ärligt och upplysande namn. 

Sveriges Kvinnolobby och alla underliggande organisationer kan alltså välja melllan 1) Bevisa de behandlar våld mot kvinnor på samma lättsinniga hihih-sätt. 2) Bevisa de lägger likvärdiga resurser på manfrågor. 3) Utnämna sig själva till falska sexistiska hycklarsvin som bara använder ordet jämställdhet för att lura åt sig pengar och status. Här vill jag påminna om Magasinet Neos reportage om Kvinnoforum ”Rik på att göra ingenting” Artikeln är sedan länge borta från nätet men i Stockholms fria berättar en Sida-enhetschef att de haft ett tioåring samarbete och totalt betalat ut ca 43 miljoner kronor. Kvinnoforum granskades 2008 av Kalla Fakta och kollapsade som ett korthus.

Återstår att se om Sveriges Kvinnolobby är samma sorts regeringssponsrade lurendrejeri som Kvinnoforum var. I vilket fall som helst lär det redan nu bli besvär då Kvinnolobbyns ”Dags att klippa kuken” meddelande (som alltså var deras reklam för Konferensen Nordiskt Forum 2014) har spridits på bloggarna.

Länktips, Sveriges kvinnolobby, Nordiskt Forum 2014

Ekvalist påpekar redan i rubriken Sveriges kvinnolobbys uppmaning: Klippa kuken. En annan som har reagerat på tilltaget är bloggaren En stilla undran som gav det hela överskriften Dags att klippa kuken och presenterar problematiken i ett långt inlägg. Vidare påpekar han att Susanna´s Crowbar i fyra inlägg har ännu mer information på ämnet Sveriges kvinnolobby.

Här är Kvinnolobbyns hemsida för Nordiskt Forum 2014

Eftersom de gärna vill veta vad andra människor tycker så finns där kontaktinformation och jag känner mitt samhällsansvar att förmedla den informationen här då en och annan säkert har rätt djupgående frågor om Manssynen för Nordiskt Forum 2014

VILL DU KOMMA I KONTAKT MED NORDISKT FORUM-KANSLIET?

Caroline Matsson, Konferensgeneral: caroline.matsson@sverigeskvinnolobby.se.
Erika Eriksson, Nordisk samordnare: erika.eriksson@sverigeskvinnolobby.se.
Maria Almström, Kommunikationsstrateg: maria.almstrom@sverigeskvinnolobby.se. 

Facebook Kvinnolobbyn

Twitter Kvinnolobbyn

Tillhör du Kvinnolobbyn och vill svara vilket av alternativ 1, 2 eller 3 som gäller för just din förening så tar jag emot mail på aktivarum@gmail.com


Publicerat i Genus, Jämställdhet

22 kommentarer »

 1. […] Aktivarum (här) […]

  Pingback av Dags att klippa kuken | En stilla undran — september 20, 2013 @ 10:34 f m

 2. Jo det var enstillaundran som såg de galna bilderna och deras lika galna tweet först och kunde förmodligen inte tro sina ögon gissar jag…

  http://enstillaundran.wordpress.com/2013/09/14/dags-att-klippa-kuken/

  Men blockad blir man likväl när man påvisar hu korkade de är…

  Kommentar av toklandet — september 20, 2013 @ 10:44 f m

 3. Nu vet vi vad klippa kuken bruden heter, J*ssica J*nes.

  Kommentar av Pat — september 20, 2013 @ 11:26 f m

 4. Aktivarum:

  ”Gör som Genusforskningens främsta namn på manfrågor, R.W. Connell, klipp kuken och byt könsidentitet. Har ni problem med män som kön, börja med er själva eller håll klaffen hycklare!”

  Word!

  Kommentar av Matias — september 20, 2013 @ 12:38 e m

 5. Dags att klippa statens ekonomiska bidrag till Sveriges kvinnolobby, säger jag.

  Kommentar av John Nilsson — september 20, 2013 @ 1:34 e m

 6. […] Aktivarum har skrivit om kampanjen också. […]

  Pingback av Frågor som Sveriges kvinnobby borde få « Toklandet — september 20, 2013 @ 5:14 e m

 7. Nu är det känt vem kvinnan som vill ”Klippa kuken” är. Eftersom hon uppmanar till grovt sexuellt våld (eller är knäpp nog nog att låtsas göra det så är det rätt att peka ut henne. Killar behöver skyddas från hennes umgänge och polisen – eventuellt psykvården – behöver känna till vem hon är ifall hon skadar andra eller sig själv.

  http://toklandet.wordpress.com/2013/09/20/avsloja-eller-inte/
  https://www.facebook.com/jessica.cherry.jones

  Hade det varit en kille som hade skrivit om kvinnor så hade saken redan varit polisanmäld. Som bonus frågar MiT varför inte Kvinnolobbyn själva (namngivna, med bilde) står där med dumstruten på huvudet och håller bilden att de vill klippa kuken.

  http://toklandet.wordpress.com/2013/09/20/fragor-som-sveriges-kvinnobby-borde-fa/

  Observera att Kvinnolobbyn blockar alla som frågar vad de håller på med. Smart beteende av en organisation som i Juni 2014 skall genomföra en konferens på internationell nivå.

  Kommentar av Aktivarum — september 20, 2013 @ 5:36 e m

 8. Aktivarum, varför har du sjunkit till tokfeministernas nivå och använder deras språk?

  Kommentar av 50/50 — september 20, 2013 @ 6:15 e m

 9. Hej Aktivarum! Ville bara säga att det har fallit bort ett årtal där du nämner Paul Nathanson & Katherine Young i texten. I övrigt bra skrivet som vanligt!

  Kommentar av Casey Jones — september 20, 2013 @ 6:45 e m

 10. 50/50

  ”Aktivarum, varför har du sjunkit till tokfeministernas nivå och använder deras språk?”

  Ledsen att höra du fått det intrycket. Om det är några specifika saker du menar så peka gärna ut dem. Om det är specifikt det här inlägget vill jag först påpeka:

  1) Nivån växlar med nivån på källmaterialet. Exempelvis på sistone ovanligt mycket svinaktigt beteende.

  2) Det mesta som kan uppfattas som grovt språk är citat och rubriker från saker som andra skrivit som jag rapporterar om. De har i sin tur motiverat varför.

  3) Fokus är skillnaderna i reaktioner. Det är i stort sett bara när samma saker görs med kvinnor/minoriteter som det blir några reaktioner alls.

  Kommentar av Aktivarum — september 20, 2013 @ 7:05 e m

 11. Casey Jones:

  Ojdå det stämmer, jag minns att jag skulle kolla upp vilket år boken skrevs men jag ville först skriva klart och sedan beslöt jag att länka till boken direkt istället och glömde bort hänvisningen. Tack.

  Kommentar av Aktivarum — september 20, 2013 @ 7:07 e m

 12. Följ mig på Twitter så jag kan skicka IM till dig.

  Kommentar av enstillaundran — september 20, 2013 @ 7:14 e m

 13. Ligger Genusdebattens sida nere? Jag kommer inte åt den med vare sig datorn eller mobilen.

  Kommentar av bashflak — september 20, 2013 @ 7:14 e m

 14. Gäller specifikt Aktivarum, alltså. Alla är dock välkomna, så klart!

  Kommentar av enstillaundran — september 20, 2013 @ 7:15 e m

 15. bashflak:

  Ja, det stämmer tyvärr. Genusdebatten är nu tydligen nere pga Internal Server Error. Mariel messade just pga det. Tyvärr vet jag inte mer än så än så länge men så snart jag vet mer berättar jag om det här.

  Kommentar av Aktivarum — september 20, 2013 @ 7:19 e m

 16. Fy fasen vilken vidrig video! Jag var tvungen att stänga av. Det var riktiga monster som satt där och fnissade. Dom kör omkring i nån slags könslig gräddfil där dom inte förstår att även kvinnor måste ta ansvar för vad de säger och gör.

  Kommentar av Blondinballen — september 20, 2013 @ 8:24 e m

 17. Den förra stora kvinnokonferensen var visst 1995 – i Kina! Lite som alla fredskongresser i Moskva under det kalla kriget. Och det har gått 18 år – och vad har kvinnorna uppnått? Fixat kvotering för avancemang för kvinnor som varit borta från jobbet halva anställningstiden? Naturligtvis är denna rättvisa viktigast i hela världen. Det här har man ingen ork över att bry sig om: ”Why are 160 million girls missing from Asia? Growing scarcity of girls and women has tilted the balance of the sexes and the rich and poor in nations where “gendercide” is practiced on a large scale.”
  http://earthsky.org/human-world/why-are-160-million-girls-missing-from-asia

  Kommentar av Claes-Peter — september 21, 2013 @ 1:56 f m

 18. ”Det här med att vissa kvinnor och särskilt feminister börjat betrakta uppmaningar till grovt sexuellt våld som skoj bara det är mot män är ingen nyhet.”

  Likadant med experten i mansutredningen, Inte Chavez Perez, som skämtade om att män blir utsatta för grova sexualvåldsbrott i fängelse, när det framkom att Berlusconi riskerade fängelse i Italien.

  Kommentar av Chade — september 24, 2013 @ 10:07 f m

 19. Kan det inte vara så, att den på sistone i visst vanrykte komne Sigmund Freud får upprättelse? Kvinnorna HAR en penisavund – Penisneid – penis envy! ”She desires a penis, and the power that it represents. This is described as penis envy. She sees the solution as obtaining her father’s penis.”

  Och nu har denna penisavund blommat ut i fullständig hysterisk desperation? Duger inte ”mannen i byrån” längre? Det framstår som om ett stort och utbrett lidande har avslöjats på detta sätt. Kommer det att bli köer till kirurgklinikerna för transsexuella operationer?

  Kommentar av Claes-Peter — september 25, 2013 @ 10:39 e m

 20. […] Nåja, när hon nu inte behöver ta ansvar för sina morbida hot kan hon ju utveckla eller inveckla sig i ”Klipp kuken” som ni kan läsa mer om HÄR […]

  Pingback av S landstingsråd vill skjuta Reinfeldt | Häxanmexan — oktober 16, 2013 @ 1:09 e m

 21. […] [producerad av pengar som staten] har tagit ifrån män under hot om våld och […]

  Pingback av Feministisk misandri | Yasers hörna — oktober 22, 2013 @ 3:47 f m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

  aktivarum@gmail.com

  Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör som 1 383 andra, prenumerera du med.

  Arkiv

%d bloggare gillar detta: