Aktivarum

Vilket ansvar har du själv? – För Catherine Kieu Beckers våld mot män? | augusti 6, 2011

Vilket ansvar har de mansfientliga krafterna för Catherine Kieu Beckers grova våldsbrott?

Den frågan bör ställas efter att ha läst smörjan på bloggen ”In your face” som bland annat, precis som Athena, försöker koppla Breiviks vansinnesdåd i Norge till behov av mer Pk.

Förespråkare av politisk korrekthet försöker regelbundet ursäkta sig med att politisk korrekthet bara är att visa respekt. Vad de talar mindre om är att respekten bara gäller vissa personer.

Därmed kan vi ta upp ansvarsfrågan gällande Catherine Kieu Beckers kriminella gärningar.

Om alla som kritiserar mångkultur/islam bär skulden för en persons kriminella handlingar så bär alla som kritiserar män/manlighet ansvaret för en persons kriminella handlingar också. Eller hur?

Jag säger inte att de personligen sagt åt Catherine Kieu Becker att bruka grovt våld mot sin mans könsorgan. Men de har med sin kritiska retorik skapat en miljö som ger hatet näring.

Ett till exempel på reaktioner i media. Våld mot könsorgan är ju bara kul – om det är rätt sort.

Hade hon varit lika positiv om det var en man som hällde syra i ansiktet på sin flickvän? Gällande fallet Catherine Kieu är det inte bara det att grova sexuella våldsbrott mot män möts av skratt.

De negativa åsikterna mot män är dessutom så djupt liggande att programledarna inte ens klarar av att hålla masken när de pga en storm av kritik skall försöka be om ursäkt.

Det är uppenbart ”The Talk-tjejerna” inte ens nu, efter massiv  kritik, anser vad som var felet.

Det var heller inte bara programledarna. Som ni kan se så var det även hundratals personer i publiken som skrattade med och uppmuntrade till mer grovt sexuellt partnervåld mot män.

ManWomanMyth som Genusnytt skrivit om kommenterar det inträffade med texten: Welcome, Men to your status in society.

Men Breivik mördade ju massor av personer. Sådana händelser är ju mycket viktigare!

För lite perspektiv i tillvaron så kan vi då nämna arresteringen av El Diego från Juarez-kartellen i Mexiko. El Diego har erkänt att han som La Linea-ledare bär ansvaret för 1.500 mord.

På fyra år har ca 35.000 människor dött i regionen. Vänstern verkar dock ännu inte kommit på något sätt att ge Sverigedemokraterna skulden. En enda gång intresserade situationen svenska media.

Då ville de skriva om de mördade kvinnorna i staden Cidudad Juarez.

Det var bara ett problem med den vinklingen: Vid den efterföljade analysen avslöjades att:

”during the same time period, nearly 10 times that number of men were murdered.”

När man läser vad som skrivs på bloggar som ”in your face” så inser man något har gått extremt snett.

”Viket ansvar har ni över det motstånd som ni torgför mot det mångkulturella samhälle som skapat den framgångsrika nation som Sverige är?”

Vilket ansvar har feministiska manskritiker över det motstånd de saluför mot det mansdominerade samhälle som skapat den framgångsrika nation som Sverige är nu igen?

Vidare så blev Sverige framgångsrikt genom att blanda kulturer med låg kulturell distans.

Alltså kulturer som samarbetade bra. Frågan är sålunda inte om vi skall ha mångkultur. Frågan är vilka kulturer som i högst grad skall ingå i den. Vi kan exempelvis öka invandringen från Mexiko.

Det skulle underbart nog få både vänstern och SD att gå i taket samtidigt. SD för att det vore invandring och vänstern för att de vill ha invandrare som bråkar, inte invandrare som assimileras.

Läs även: Matte Matik om skilsmässotårtor.


Publicerat i Okategoriserade

9 kommentarer »

 1. Personligen tycker jag alla, stora som små som väljer att kalla sig feminister bär ett ansvar. Många har svårt att förstå detta då deras egna tolkning av feminismen är ju så rar och underbar mot alla. Men tyvärr är dessa feminister i minoritet som helt enkelt bara genom att kalla sig feminist stödjer den stora massan feminister som faktiskt är radikala med en unken manssyn.
  Jag hatar alla rasister också, oavsett vilken tolkning dom har på det.

  Kommentar av sajäklamogen — augusti 7, 2011 @ 7:23 f m

 2. Erik:

  Din kommentar på GenusNytt:
  http://genusnytt.wordpress.com/2011/08/07/tva-av-tre-mammor-vill-jobba-deltid/#comments

  ”Det konstiga är att folk inte fattar att männen som hade den inställningen till att vara hemma är de män som är minst sannolika att ha några barn

  Alltså män hanteras som om de vore HUNDAR, de förväntar sig att männen oavsett hurdana de var från början – väl när de är i en relation – skall kunna TRÄNAS att ändra sig till vad som passar de generella behoven. Det är rent manshat, iden att män skall vara vad än nån annan nolla tycker passar för stunden.”

  Vad bygger du det antagandet på, att män skulle ljuga?

  Är det inte även upp till mannen att vara smart nog att tänka mer med vad han ser till ytan hos en tjugoåring? Förslagsvis, – Kan den här tjejen/kvinnan komma med några andra krav/förväntningar, än de nöjda suckar hon fällde när vi två låg i sängen och gjorde ett gemensamt barn andra kvällen?

  Sedan är du alldeles för överdriven när du menar att folk känner manshat. Skulle en man dessutom bli behandlad, som en ”hund” skulle det nog i vissa fall innebära stora fördelar. Har du missat att många hundägare bär omkring på små hundar..:)

  Kommentar av Lotta — augusti 7, 2011 @ 2:25 e m

 3. Lotta:

  ”Vad bygger du det antagandet på, att män skulle ljuga?”

  Vilket antagande? Kan du tydliggöra frågan? Att män som lägger mindre tid på karriär har sämre ställt på relationsmarknaden är inget antagande utan ett faktum Professor Bo Rothstein upprepade gånger påpekat.

  ”När det gäller att välja partner ratar nämligen kvinnor män som har lägre utbildning än de själva eller som står under dem på den etablerade yrkessociala rangskalan.”

  http://www.expressen.se/debatt/1.1940638/nobbade-man-ar-en-tickande-bomb

  ”Är det inte även upp till mannen att vara smart nog att tänka mer med vad han ser till ytan hos en tjugoåring?”

  * För det första: ”MANNEN” finns inte. Det finns bara män och där finns många olika val.
  * För det andra: Har du glömt att det är ni kvinnor som är missnöjda med situationen och vill ha ändring?

  Varför skulle attraktiva män som redan får tjugoåringar bry sig om vad kvinnor vill? Kvinnor förespråkar hela tiden en situation där färre män är attraktiva – vilket ger attraktiva män ännu mindre INCITAMENT att lyssna på kvinnors önskemål.

  De män som betraktas som attraktiva utgår såklart från att de kvinnor som attraheras anser deras sätt att vara, deras sätt att leva, deras sätt att välja är ÖVERLÄGSET de andra männens. (for good reasons) och beter sig därefter.

  ”Förslagsvis, – Kan den här tjejen/kvinnan komma med några andra krav/förväntningar, än de nöjda suckar hon fällde när vi två låg i sängen och gjorde ett gemensamt barn andra kvällen?”

  För de män som inte har den kvinnan uppkommer inte det problemet. För de män som redan har den kvinnan så finns ingen orsak att klaga (däremot för henne om hon valde fel man). Feminismen strävar hela tiden efter att göra så få MÄN som möjligt attraktiva (vilket är biologi) men vad feminister inte fattar är att när attraktiva män är en bristvara så kommer attraktiva män inte att behöva lyssna på kvinnor.

  Exempelvis en känd författare satte in en annons där han sade åt okända kvinnor att komma hem och tvätta hans kläder. När de sedan kom så sade han åt dem att de kommit för att knulla. Vilket de flesta av dem förnekade men gjorde ändå.

  Du menar alltså att han har orsak att ändra på sig för att skapa en värld som du gillar mer men som han skiter i? Han är redan rik, känd och vad har du då att erbjuda honom för att han skall ändra sig?

  ”Sedan är du alldeles för överdriven när du menar att folk känner manshat.”

  Jag har aldrig påstått folk KÄNNER hat. Jag har påpekat (med akademisk grund i Katherine Young) de har negativa åsikter om manlighet som kultur.

  Dvs de hatar inte bögar, bara bögigt beteende. OM alla bögar slutade vara bögiga skulle man sluta trakassera dem

  Byt ut bög mot man ovan så får du ”Manshat”

  ”Skulle en man dessutom bli behandlad, som en ”hund” skulle det nog i vissa fall innebära stora fördelar. Har du missat att många hundägare bär omkring på små hundar..:)”

  Att bära omkring på en hund är gulligt – för att det är en hund – Att behandla en man som om han vore en hund är däremot inte gulligt utan en demonstration på hur man låter hundars behov gå före mäns.

  Kommentar av Aktivarum — augusti 7, 2011 @ 3:46 e m

 4. Erik:
  ”Vilket antagande? Kan du tydliggöra frågan?

  Du skrev: ”Det konstiga är att folk inte fattar att männen som hade den inställningen till att vara hemma är de män som är minst sannolika att ha några barn”

  Min tolkning blev att du menade att de män som ville vara hemma med barn, med stor sannolikhet inte tänkte vara hemma med barn. Därför kom min fråga, om du antog att de männen ljög. Jag kan ju givetvis tolkat din text fel. Jag arbetade samtidigt, så texten blev inte direkt djupanalyserad.

  ”Att män som lägger mindre tid på karriär har sämre ställt på relationsmarknaden är inget antagande utan ett faktum Professor Bo Rothstein upprepade gånger påpekat.”

  Professor Bo Rothstein skriver även de facto att många högutbildade kvinnor kommer ha svårt att hitta män, så vem ska vi tycka mest synd om? Eller vad ska göras åt problemet? Ska kvinnor sluta högutbilda sig? Eller borde fler män plugga vidare?

  Vad jag förstått genom ett par av dina och Billings inlägg kring mannen, som familjens överhuvud och samhällets stora försörjare. Ströms inlägg som pekar på europeiska undersökningar, där störst andel kvinnor sägs föredra, att arbeta deltid. Samtidigt som kvinnan ses, som en enda stor livmoder, så vill ni kanske helst se att kvinnor håller sig hemma och reproducerar massor av barn?

  Jag kan givetvis som företagare och civilekonom, förstå känslan av konkurrens på arbetsmarknaden.

  Är dock högst tveksam till hur era grupper ska lyckas skruva tillbaka klockan och utvecklingen.

  Visst har det även med lite makt att göra? Fler mindre bildade kvinnor som endast får lågstatusjobb, dvs. arbeten med lägre betalning. Leder ju till att de lättare kommer ty sig till en man bara av försörjningsskäl. Något jag tycker är ganska tragiskt. Vore det inte trevligare om det skedde mer av kärlek? Tror det skulle ge ett bättre samhälle.

  Ni kan ju inte förbättra för en grupp på bekostnad av en annan. Det är ju klart mer långsiktigt, hållbart, humant, smart, generöst och intelligent, att förbättra möjligheterna för grabbarnas skolgång. Dock inte samtidigt på bekostnad av att jobba med att försätta kvinnor i en bakåtspiral.

  Det är så tydligt, att ni propagerar för att unga tjejer ska strunta i sin skolgång bara, av de egoistiska skälen, att män ska få hemmafruar, arbetsmarknad och näringsliv för sig själva. Så urbota trist och meningslöst. Ni vill få de till att de är mer synd om män än de faktiskt har ansvar för själva.

  Ni menar att feministerna spelar en offerroll. Läs och lyssna på er själva! Ni klagar och gnäller hela dagarna, ältar och ältar för unga killar hur synd det är om dem. Vilken kick ger det för dem? Ingen alls!

  ”* För det första: ”MANNEN” finns inte. Det finns bara män och där finns många olika val.
  * För det andra: Har du glömt att det är ni kvinnor som är missnöjda med situationen och vill ha ändring? ”

  Tog tjugoåringen som exempel, då du ofta tagit upp att det är den åldern som män föredrar på kvinnan.

  Jag är kvinna och sitter absolut inte och gnäller över situationen! Inte många andra kvinnor heller.

  Det mest dumma en människa kan göra är att slösa bort energi hela dagarna, kring hur dåligt och negativt allting är omkring henne. Det blir detsamma som att generera, skapa och föröka allting dåligt du inte vill ha in i ditt liv! Människor ska istället tänka på allt bra de faktiskt har omkring sig.

  Det tragiska är att många människor måste förlora, så mycket innan de förstår hur tacksamma de borde varit före. Tiden när de bara satt och gnällde.

  ”Varför skulle attraktiva män som redan får tjugoåringar bry sig om vad kvinnor vill?

  Har aldrig påstått att attraktiva män skulle brytt sig om vad alla kvinnor vill heller. Det finns givetvis många undantag. T ex de attraktiva män som blir kära i en kvinna.

  ”Kvinnor förespråkar hela tiden en situation där färre män är attraktiva – vilket ger attraktiva män ännu mindre INCITAMENT att lyssna på kvinnors önskemål.”

  På vilket sätt då? Män är inte bara attraktiva genom, att ha en hemmafru och en fet plånbok.

  Många män är attraktiva genom sin personlighet – självförtroende, humor, charm och sin intelligens.

  Inte alls bara genom sina tillgångar. Jag kan säga att jag mött många förmögna män via mitt arbete och inte alls funnit dem attraktiva.

  ”Exempelvis en känd författare satte in en annons där han sade åt okända kvinnor att komma hem och tvätta hans kläder. När de sedan kom så sade han åt dem att de kommit för att knulla. Vilket de flesta av dem förnekade men gjorde ändå.”

  Vi får hoppas att du inte tar det som ett vetenskapligt bevis för, att kvinnor generellt ”knullar” kända författare, så fort de sätter in en annons om tvätthjälp!?

  ”Du menar alltså att han har orsak att ändra på sig för att skapa en värld som du gillar mer men som han skiter i? Han är redan rik, känd och vad har du då att erbjuda honom för att han skall ändra sig?”

  Hmm är det något som är irriterande, så är det folk som sätter ord i munnen på mig! Jag har överhuvudtaget inte menat, att någon ska ändra på sig! Jag utgick från början, frånsett ditt utsvävande svar, att det fanns en del män som ville ta hand om sina barn. Det var det enda. Och det hade inte ett dugg med, att någon man skulle ändra på sig.

  Det finns många män som är både rikare och kändare än mig. Tycker inte heller att någon människa ska gå omkring och tänka i de banorna. Kring huruvida de har något att erbjuda!? Det är nog ett typiskt manligt tänkande. Och mycket destruktivt.

  ”………………..Byt ut bög mot man ovan så får du ”Manshat”

  Jag vet många som älskar män och manligt beteende.

  ”Att bära omkring på en hund är gulligt – för att det är en hund – Att behandla en man som om han vore en hund är däremot inte gulligt utan en demonstration på hur man låter hundars behov gå före mäns.”

  Tror ingen kvinna behandlar en man som en ”hund”. Du log nog lite bakom skärmen och förstod att ingen kvinna bär omkring på sin man. Hoppas jag. Le mer Erik, så blir du mer lycklig.

  Kommentar av Lotta — augusti 7, 2011 @ 11:17 e m

 5. Hmmm… = läst och begrundat.

  Kommentar av Josef Boberg — augusti 8, 2011 @ 7:47 f m

 6. Lotta:

  ”Min tolkning blev att du menade att de män som ville vara hemma med barn, med stor sannolikhet inte tänkte vara hemma med barn. Därför kom min fråga, om du antog att de männen ljög. Jag kan ju givetvis tolkat din text fel. Jag arbetade samtidigt, så texten blev inte direkt djupanalyserad.”

  Du tolkade fel. Vad jag sade var att de män som minst prioriterar karriär är de män minst sannolika att attrahera kvinnor som vill ha barn med dem. Och ännu mindre sannolika att den kvinnan är en karriärskvinna som vill stå för huvuddelen av försörjningen i den familjen så den mannen kan vara hemma en större del.

  Det är en sak att vilja mannen är mer med barnen. Det är en annan sak att se till han har möjligheten.

  ”Professor Bo Rothstein skriver även de facto att många högutbildade kvinnor kommer ha svårt att hitta män, så vem ska vi tycka mest synd om?”

  De högutbildade kvinnorna har inga problem att hitta män som gillar dem. Deras problem är att de inte vill ha män som är ”förlorare” Att tycka synd om dem är som att tycka synd om filmstjärnor som bara dejtar kollegor och därför ofta är singlar eller i relation med personer de knappt träffar.

  ”Eller vad ska göras åt problemet? Ska kvinnor sluta högutbilda sig? Eller borde fler män plugga vidare?”

  Tja, Våra skolor diskriminerar och nedvärderar pojkar som helhet. En början kan ju vara att kanske SLUTA med det idealet?
  http://www.newsmill.se/artikel/2011/07/31/i-dagens-skola-skall-en-pojke-helst-vara-en-flicka

  Vad skall göras? Tja som expert på de här mansfrågorna (för det märker jag att jag är) måste jag då säga att frågan snarare är vad som KAN göras?

  Kvinnors livsval verkar vara så hårt kopplade till sociala faktorer att om samhällets elit säger åt kvinnor att deras identitet hänger på förmågan att hålla mäns takt så blir de besatta av detta.

  Det är bara att läsa intervjuerna med holländska kvinnor. De journalistkvinnor som lever i länder där eliten pushar fram kvinnor förstår inte ens hur man som kvinna blir ”respekterad” i Holland utan att jobba heltid. Å ena sidan erkänner de allihop att Holländska kvinnor verkar ha en poäng å andra sidan… vågar de inte säga emot dogmen.

  Sålunda:

  Antingen slutar staten pusha kvinnor (sannolikt kommer fler kvinnor då att bete sig som i Holland eftersom deras incitament inte är jobb utan position)
  Eller så får vi nuvarande resultat,,,
  Där kvinnor antingen ändrar sina val av man
  Eller så finns ingen lösning alls och då får vi ligga i sängen vi bäddade.

  Det är ju så det är om man bestämmer man skall göra något till varje pris. Då kan man inte klaga sedan över vad priset blev. Jag kan inte trolla fram en lösning på en omöjlig situation. Jag kan beskriva situationen och berätta vilka faktorer som den inkluderar.

  forts.

  Kommentar av Aktivarum — augusti 8, 2011 @ 11:53 f m

 7. […] Detta är inte första gången jag skriver om massmedias hyckleri gällande våld mot kön (sexuellt våld). Journalister förfäras när kvinnor råkar illa ut. Här är reaktionen män bemöts av. […]

  Pingback av Mera misandri – Sexuellt våld mot män i Maria Schottenius DN-krönika « Aktivarum — juli 23, 2012 @ 4:40 e m

 8. […] samhällsystem som är besatta vid kvinnans renhet och oskuld. Mäns sexualitet är smutsig så mäns könsorgan är inte lika viktiga. “Våldtäktslagstiftningen enligt Jämställdismens syn skulle […]

  Pingback av Genusfolket vs Jämställdismen! – Del 1 Lagstiftning och sexbrott « Aktivarum — september 22, 2012 @ 11:55 f m

 9. […] var lättsamma på ett sätt de aldrig varit om en kvinna blivit könsstympad. Ett annat exempel, rapporteringen om Catherine Kieu Becker ser vi nedan från kvinnounderhållningens ”The […]

  Pingback av Sveriges Kvinnolobby om Nordiskt Forum 2014: Dags att klippa kuken | Aktivarum — september 20, 2013 @ 10:27 f m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

  aktivarum@gmail.com

  Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör som 1 383 andra, prenumerera du med.

  Arkiv

%d bloggare gillar detta: