Aktivarum

Skämt om flygkrash blev i PK-land större nyhet än flygkrashen i sig | juli 26, 2013

Ibland blir det pinsamt uppenbart att politisk korrekthet bara är poserande utan djup.

Denna anekdot börjar när TV-stationen Oakland KVTU News skulle rapportera om Asiana Airlines Flight 214 krashlandning på San Fransisco Int. flygplats och en skämtare hade slängt in följande namn i rapporteringen:

Eller på engelska följande kommentarer:

Something wrong? We´re too low! Holy Fuck!!! Crash, Bonk, Ouch! 

Otroligt nog märkte inte KVTU att det var skämtnamn förrän efter sändningen och då bad de om ursäkt för tilltaget men påpekade att namnen hade bekräftats av av NTSB där alltså fel begåtts.

NTSB (National Transportation Safety Board) skyllde å sin sida på en sommarpraktikant.

Så långt allt väl. TV-stationen har bett om ursäkt och fallet har blivit en fråga för komediprogram att göra narr av  men nu kommer Michael ”PK” Savage och visar hur fejk politiskt korrekthet kan vara.

Savage börjar med att anklaga San Fransisco för att vara en intolerant stad, sedan ondgör han sig över hur korkad han anser nyhetsankaret var och hur en mer tolerant stad skulle gett henne sparken.

För vi vet alla att man är tolerant när man gapar skriker och ger folk sparken?

Det är illa nog att beskriva det som tolerans att ge folk sparken för att ha gjort en liten miss i jobbet men att klaga på andras rasism mot asiater när man själv är lika god kålsupare tar priset i PK-hyckleri

This is a moron who should be fired immediately. The station should be sued by the, chinese whatever group. I´ve never heard anything as dumb and racist in my entire life.

Det här är alltså tolerans i  Savages värld. Att kalla nyhetsuppläsaren ”moron” för att hon litade på tavlan hon säkerligen oftast litar på och förespråka ”The Chinese Whatever Group” stämmer bolaget.

Hade han sagt att Asiana skulle stämma TV-stationen hade det varit normal USA-idioti.

Det är också vad som inträffade. Asiana Airlines stämmer KVTU för att ha skadat bolagets rykte. Ni vet det där rykande flygplansvraket på landningsbanan har ingen effekt men skämtnamn? Sånt är farligt??

Flight 214 glider brinnande iväg bredvid landningsbanan

Låt oss återgå till Michael Savage och hans korkade ”Chinese whatever group lawsuit” Flygplanet var sydkoreanskt, inte kinesiskt. Att tycka ”alla asiater är kineser” är inte det betydligt värre rasism?

”Mi So Dum” som sköter prioriteringarna?

Här ser vi allt som är fel med politisk korrekthet, det minst viktiga är det folk pratar om.

Ett flygplan krashade, Flera människor skadades, ett par dog, Men vad både Media och Flygbolaget lägger fokus på är att en TV-station blev utsatt för en skämtare och i brådskan råkade läsa upp ching-chong-namn.

”Wi Su Yu” bekräftar att bolagets rykte tagit skada?

Hur allvarlligt var det egentligen att namnen lästes upp av KVTU? Felet påpekades direkt och man bad om ursäkt. Om nån förtjänade skadestånd vore det väl närstående till de dödade/skadade?

Men nejdå, i PK-land är det värre att folk känner sig kränkta än att folk skadas och dör.

Man pratar därför om hur nyhetsuppläsare skall sparkas och påhittade Kinesiska lobbygrupper skall få skadestånd. Låt mig för omväxlings skull peka på något av riktig betydelse. Flygledningens slitgöra under och efter kraschen.

Vi kan höra kontrolltornet prata med planet och börja dirigera bort närliggande flygplan och helikoptrar. Det här är viktigt arbete, PK-foik som klagar på ching chong namn utför INTE ett viktigt arbete.

Politiskt korrekthet flyttar fokus från viktiga saker till oviktiga saker.

Att bekämpa barnslig humor är inte viktigt arbete. Piloterna och flygbolaget har värre problem.

Länktips:

Genusdebatten – Om kampanjen ”Dont be that girl” 


Publicerat i Media

10 kommentarer »

  1. VDn i deras försäkringsbolag heter nog Tom Peng Pung

    Kommentar av bashflak — juli 26, 2013 @ 11:26 e m

  2. På tal om flygledning. Det finns visst utrymme för lite humor här och där.

    Kommentar av Aktivarum — juli 27, 2013 @ 12:05 f m

  3. Såna här skämt handlar överhuvudtaget inte om ras eller hudfärg utan om språkliga dubbelmeningar. Det finns en hel del om ‘nordens vitaste folk’ också:
    Vad heter Finlands sämsta trädgårdsmästare? Maski Halonen!
    Vad heter Finlands sämsta boxare? Ranta Runtiringen.

    Med de sagt vågar man dra en som kombinerar arabiska och skånska också:
    Vad heter Rosengårds sämste boxare? Al Emi Wa.

    Sen var det den svenska svensexan som tog tåget till Oslo och bad en taxichaufför ta dem till ett ‘roligt ställe’. De blev avsläppta vid en kyrkogård. När de slutligen hittat till Karl Johann, gick de in på en pub och beställde varsin bärs. Kyparen pekade mot herrarnas.

    Kommentar av bashflak — juli 27, 2013 @ 4:05 f m

  4. Tycker hela händelsen (nyhetsflubben alltså, inte kraschen) sätter spotlight på hur otillförlitlig nyhetsförmedling faktiskt är.
    Hur många felaktigheter slinker normalt igenom som aldrig uppmärksammas?

    Kommentar av dolf — juli 27, 2013 @ 9:14 f m

  5. Du verkar inte ha nå’n koll alls på hur viktigt ett varumärke är eller hur farlig spydigheter är för ett företagsnamn. Det räcker med att tänka på hur många jude skämt man stöter på numera. Konstaterar bara att landet OK i det här falle6t inte är Sverige. Det här är helt naturligt i den västerländska frihetsmodellen: Du har frihet att skriva, säga och tycka vad du vill men din arbetsgivare har också rätt att avskeda dig och stämma dig hur hen vill.

    Kommentar av Stina — juli 27, 2013 @ 9:16 f m

  6. och som bashflak redan varit inne på, vad fan har det med rasism att göra? Det är helt klart osmakligt att skämta på det viset om en olycka där folk omkommer i en nyhetssändning, men rasism. Nä.
    Och visst, man tycker ju att det är svagt att ingen i kedjan reagar på namnen, men skurken i sammanhanget är ju den som la in namnen i början av kedjan, inte den som läste dem i slutänden.

    Kommentar av dolf — juli 27, 2013 @ 9:19 f m

  7. Stina:

    ”Du verkar inte ha nå’n koll alls på hur viktigt ett varumärke är eller hur farlig spydigheter är för ett företagsnamn.”

    I detta fall är nog det brinnande flygplansvraket och de dödade och skadade människorna betydligt värre för företagsnamnet. Men om företaget inte tycker så får de gärna – framför kamera – berätta hur deras varumärke är viktigare än andras människoliv – deras företag tar säkert inte den minsta skada av DEN åsikten…

    ”Det räcker med att tänka på hur många jude skämt man stöter på numera.”

    Dumheter! Med tanke på alla jude-konspirationsteorier som dykt upp istället så var skämten ett mindre problem.

    ”Konstaterar bara att landet OK i det här falle6t inte är Sverige.”

    Det inblandade landet var Sydkorea, de utpekade namnen var kinaklingande. Kanske inte sydkoreas största problem att kinesiska kan låta rolig för engelsktalande.

    ”Det här är helt naturligt i den västerländska frihetsmodellen: Du har frihet att skriva, säga och tycka vad du vill men din arbetsgivare har också rätt att avskeda dig och stämma dig hur hen vill.”

    Så i praktiken har bara rika människor som inte behöver sitt jobb frihet i frihetliga modeller? Vad du säger låter misstänkt likt gamla ideer om adel, prästerskap, borgare och bönder…

    Kommentar av Aktivarum — juli 27, 2013 @ 9:57 f m

  8. Ibland överträffar verkligheten dikten. Vid ett av de senaste sommar-OS deltog en sydkoreansk höjdhoppare som rev ut sig tidigt i tävlingen. Hans namn? Kim Jo Suk.

    Kommentar av bashflak — juli 27, 2013 @ 12:12 e m

  9. bashflak:

    Han skulle ha hetat: Kim Jo Il Suk…. då hade väl Nordkorea satt ett pris på hans huvud 😀

    Kommentar av Aktivarum — juli 27, 2013 @ 5:49 e m

  10. Men – borde det inte finnas en viss ”karenstid” mellan en olycka eller ett brott där folk dör, och skämt om händelsen? Ingen protesterar över Titanic-skämt i vår tid, men tågolyckan i Spanien? Världens sämste lokförare tycks ha gjort allt fel, inklusive tala i mobil när olyckan skedde. Har faktiskt inte sett några tsunami-skämt på webben, men kanske de finns?

    Annars inbjuder ju östasiatiska personnamn lätt till ordvitsar. Det vanliga namnet Wang är ju också ett slangord för penis. För att inte tala om koreanska:

    O Kuk-ryol, /…/ is a North Korean military general and since April 2009, has been a Vice Chairman of the National…

    Kang Kuk-Chol is a North Korean footballer who plays as a …

    Welcome to the World Kuk Sool™ Association website. … School claim to represent WKSA or Kuk Sool Won.

    Bang Sue is one of the 50 districts (Khet) of Bangkok,

    Och
    #1 Phat Phuc Noodle Bar, London, UK
    #2 My Dung, California, USA
    #3 Stomach Clinic Railways Restaurant, Nairobi, Kenya
    #4 Vagina Tandoori Indian Cuisine, Dublin, Ireland
    #5 Cumn Eat, UK
    #6 The Golden Shower Restaurant, Tanzania
    #7 Bung Hole, UK
    #8 The Chocolate Log, India
    #9 Chewy Balls, Texas, USA
    #10 Soon Fatt Chinese Food, Ireland

    Kommentar av Claes-Peter — juli 31, 2013 @ 11:35 e m


Lämna en kommentar

    aktivarum@gmail.com

    Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

    Gör som 1 383 andra, prenumerera du med.

    Arkiv