Aktivarum

Härmed inbjuds jämställdister med flera till Genusdebattens kartläggning | april 19, 2013

Efter att sett missarna i två feministiska kartläggningar gör vi nu vår egen.

Som påpekats tidigare har Ph Studenten Malin Holm som sitter i styrelsen för Forum för Feministisk forskning vid Uppsala Universitet gjort en granskning av den så kallade jämställdistiska rörelsen i Sverige. Denna presenterades på ECPG i Barcelona i slutet av Mars.

Malin Holm har dock inte varit särskilt noggrann eller vetenskaplig. Bland annat kallar hon det en granskning av ”The swedish antifeminist movement” som om alla personer som förespråkar något annat än feministiska stollerier tillhörde samma rörelse och ideologi.

Därför inbjuds alla jämställdister nu till en riktig kartläggning.

Genusdebattens vetenskapliga kartläggning innebär bland annat att de som diskriminerades från vår bloggroll i Malin Holms rapport nu får chansen att känna sig som fullvärdiga medborgare i den jämställdistiska gemenskapen. Som En stilla undran säger det.

”Jag (rättare sagt min blogg) är inte inkluderad och därmed känner jag mig lite utanför ;) Jag gissar att det finns fler därute som heller inte får vara med och leka.”

Sedan var det också en och annan som reagerade negativt på namnet på Malin Holms rapport ”Men who hate women – Online” En av de många som reagerade på detta var AV vars svar lyder:

”Synnerligen ohatare.”

Sådant skall inte behöva påpekas – Omvänd bevisbörda är ett retoriskt felslut.

För övrigt information rekommenderar jag inlägget ”Vi är under lupp”  i vars kommentarsfält man hittar Bashflaks välskrivna brev som han även skickat till Malin Holm.

Här återkommer jag ev. med några roliga citat från rapporten.


Publicerat i Genus, Jämställdhet

10 kommentarer »

  1. Alla ska med! Inget urskiljning på folk och folk här inte.

    Kommentar av Rick — april 19, 2013 @ 12:20 e m

  2. Vi måste nästan skicka länk till Malin sen så hon kan göra lite bättre från sig. Hon behöver ju uppenbarligen hjälp.

    Kommentar av Ninni — april 19, 2013 @ 12:24 e m

  3. @Ninni
    Ja hon kanske skulle börja med att prata med folk som hon påstår sig forska om…

    Kommentar av robjoh — april 19, 2013 @ 1:01 e m

  4. Har inte tid att starta en blogg men jag kanske kan finnas med som ”stödmedlem” 😀

    Kommentar av Ligneto — april 19, 2013 @ 1:02 e m

  5. Ligneto:

    Man behöver inte ha blogg för att finnas med… många som deltar i kartläggningen som inte har bloggar.

    Kommentar av Aktivarum — april 19, 2013 @ 1:03 e m

  6. @ Ligneto

    Alla har inte blogg. ”Kommentatörsfältsherrar” bidrar till målet och ni är viktiga ni med!

    Kommentar av Ninni — april 19, 2013 @ 1:04 e m

  7. Kunde man inte värva ett gäng pensionerade professorer och fil. doktorer, skapa en opartisk kommitté, och lämna in materialet där så de kan bedöma vad som är sant av två motstridiga påståenden?

    Det är viktigt att de är pensionerade, jämför med Annica Dahlström, som inte vågade publicera sin bok ”Könet sitter i hjärnan” förrän hon gått i pension.

    Jag tycker att Sverige av anständighetsskäl ska sluta att klandra länder som Kina och Belarus för bristande yttrandefrihet – att vara politiskt korrekt är ju att lydigt följa den styrande klickens direktiv för vad som får yttras offentligt. Och när den styrande klicken i andra länder klämmer åt oppositionella, så gör de ju det för att de inte är politiskt korrekta – i just det landet!

    Begreppet politiskt korrekt är politiskt förtryck, fast själva förtrycket är neutralt och kan användas av vilken maktkoncentration som helst. Kyrkor, stora företag, politiska partier – you name it.

    ” If liberty means anything at all, it means the right to tell people what they do not want to hear. ”

    ” To see what is in front of one’s nose needs a constant struggle. ”

    ” Speaking the Truth in times of universal deceit is a revolutionary act. ”

    ” Now I will tell you the answer to my question. It is this. The Party seeks power entirely for its own sake. We are not interested in the good of others; we are interested solely in power. Not wealth or luxury or long life or happiness: only power, pure power.” //1984, förstås.

    Kommentar av Claes-Peter — april 19, 2013 @ 5:58 e m

  8. Nej det ska inte behövas påpekas att man inte är hatare, men när man blir påskriven ett epitet måste man svara. Min andra del: påståenden bör beläggas, är också ett svar på det. Om man påstår att någon verkligen hatar kvinnor bör man ha rejält på fötterna. Det duger inte med att googla lite och göra en egen tolkning. Har personen verkligen uttryckt hat direkt mot kvinnor? Att ta godhetsmonopolet och likställa den egna ideologin med en viss grupp och sedan ta all kritik mot sin ideologi som hat mot denna grupp är ohederlig argumentation. Som att anklaga en liberal för arbetarklasshat för att de har andra problemformuleringar och samhällslösningar än socialister. Fast det har vi ju också sett från vissa på den yttre röda sidan.

    Kommentar av Anders — april 20, 2013 @ 6:13 f m

  9. skype?

    Kommentar av Mariel — april 21, 2013 @ 12:03 e m

  10. […] blogglänkar: Ekvalist, Kimhza Bremers Bodega, Aktivarum, Genusdebattens kartläggning, och några till (varav vissa inte fick vara med på Malins […]

    Pingback av Malin Holm svarar | Bashflak — april 23, 2013 @ 7:50 e m


Lämna en kommentar

    aktivarum@gmail.com

    Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

    Gör som 1 383 andra, prenumerera du med.

    Arkiv