Aktivarum

Nyvänsterns hyckleri – Del 1 Flyktingkrisen och Feminism | februari 13, 2016

Hej allihopa! Det var ett tag sedan sist, jag har varit sjuk och utmattad så mina aktiviteter har varit begränsade till Twitter. Å andra sidan har det enda folk pratat om sedan förra året varit den så kallade flyktingkrisen och det blir inte mycket genusdebatt av den då asylsökarna till 80% bestått av män. Eller vänta lite, kanske det i sig är ett genusämne? Det är ju intressant hur precis samma genusvetande feminister som i inrikespolitiken är ”anti-patriarkat” är extremt positiva till asylsökarna som är 4/5 unga män från världens mest patriarkala länder.

För enkelhetens skull byter jag ut ordet ”patriarkat” mot ”kvinnohat”. Feminister som säger sig eftersträva jämställdhet vill alltså ha extremt hög manlig invandring från de mest kvinnohatande länderna i världen. Ursäkta mig fröken genusvetenskap men hur i **** får ni de två åsikterna att gå ihop? Här kommer lite utbildning i situationen. I samma region som Syrien ligger världens värsta land för kvinnor, och nej det är inte Saudiarabien, där får man visserligen låga poäng för rättigheter men levnadsstandard, lag och ordning samt utbildning där är bättre för kvinnor än i flera andra länder.

Det värsta landet i världen för kvinnor är Syriens kompisland Egypten. De bägge länderna är inte bara geografiskt nära utan har även en historia av gemensamma politiska initiativ. Vid två tillfällen var samarbetena särskilt påtagliga. 1958 slogs Egypten och Syrien ihop till ”United Arab Republic” (UAR), 1972 bildade Khadaffi ”Federation of Arab Republics” som utöver Libyen bestod av Syrien och Egypten. Vidare så har Syrien än idag UAR:s flagga med två stjärnor för de två länder som utgjorde UAR. Kort sagt de här ländernas befolkning har stora likheter med varandra. Här är ett exempel från ZDF (Tysk TV) Hedersmord diskuteras med skolelever.

Skärmbild (319)

Vi lever i Tyskland, Flickor i det här landet har rätt att gå ut och dansa och bestämma själva

Skärmbild (320)

Nej, det är inget för mig

Skärmbild (321)

Man måste bevara sin systers heder

Och i denna situation där mängder av unga män drar från Syrien med omnejd till Europa vad gör svenska feminister? Jo, de bryr sig varken om konsekvenserna för jämställdhet i Sverige eller att försöka hjälpa Syriens kvinnor antingen att ta sig till Sverige eller på plats. Förklara nu för mig vad svensk feminism står för när man har som viktig målsättning har att så många män som hatar kvinnor (patriarkat) som möjligt skall ges asyl i Sverige. Det finns bara en slutsats som kan jag kan dra av detta. Feminism existerar inte i Sverige.

Vad som kallas feminism i Sverige måste i själva verket en underlydande avdelning till den förteelse som för enkelhetens skull hädanefter kallas ”Nyvänster” (Observera! inte samma sak som vänster). Eftersom nyvänstern bestämmer och feminister bara lyder så är även könsrollerna mellan organisationerna i tydligt motsatsförhållande till de värderingar som feminismen påstår sig stå för. Feminismen påstår kvinnor skall vara fria och självständiga, feminismen har under tiden gjort sig till nickedocka för nyvänsterns guruer och feminister är i praktiken inte fria att tycka nånting utanför de ramar som nyvänsterns guruer bestämt åt dem

Hur har feminister hanterat den självmotsägelse som jag påvisar ovan? Föga förvånande på samma sätt som Sovjetkommunister gjorde för ett antal årtionden sedan i en liknande situation. Kort sagt så slutar man att se sina åsikter som följden av kunskap och börjar istället betrakta det som en religion vars åsikter man måste tycka/lyda eftersom de är moraliskt goda. Samtidigt måste de som inte tycker/lyder dessa saker anses vara moraliskt onda. Det är därför vi sett påfund som ”no-platforming” ”trigger warnings” och ”safe spaces” som alla utgår inte från att den andra sidan har fel – utan från att den andra sidan är ond/hemsk/farlig/hatare

Det finns ett vetenskapligt fält som kallas moralpsykologi där man forskar på dessa saker. Jag återkommer till vad moralpsykologin har att berätta om just det här att man börjar betrakta politiska motståndare som omoraliska/onda. Här avslutar jag mitt första inlägg om Nyvänstern med konstaterandet att när feminister menar inget patriarkat finns i flyktingbåtar på medelhavet då har de tappat all trovärdighet som förespråkare för jämställdhet. Då är de inget annat än nyvänstern pressekreterare, nickedockor som bara får säga vad andra godkänt. Sålunda kommer fokus i dessa inlägg inte att ligga på feminism, utan på nyvänstern.

Vilka är nyvänstern? vad står de egentligen för? varför står de för det och i vad anser jag nyvänstern har fel? Dessa frågor är vad mina kommande inlägg skall handla om.


Publicerat i Okategoriserade

3 kommentarer »

 1. Svamel!

  För det första så är Feminister ingen enhetlig grupp. Det finns många olika inriktningar inom Feminism som har olika åsikter. Helt fel och okunnigt att dra alla feminister ”över en kam”. Jag gissar att du bara vill vara okunnig för det är lättare att hetsa mot en grupp om man struntar i att sätta sig in i vad gruppen verkligen står för. Flera kvinnor inom SD kallar sig tex för Särarts Feminister.

  Det finns Feminister nu som vill ändra om så att Sverige tar emot fler kvinnliga flyktingar _i_ _stället_ _för_ manliga INTE både och. Feminister börjar vilja lyfta fram alternativa sätt att ta emot flycktingar till Sverige så att inte de starka rika ensamkommande männen kommer hit utan de som verkligen är förtryckta dvs fattiga kvinnor.

  Kommentar av annalisamia — februari 15, 2016 @ 7:30 e m

 2. annalisamia:

  ”För det första så är Feminister ingen enhetlig grupp. Det finns många olika inriktningar inom Feminism som har olika åsikter.”

  Det där är ingen beskrivning av feminism. Alla grupper har många olika riktningar och det hindrar inte folk från att beskriva dem som grupper, exempelvis så hindrar det inte enskilda feminister från att beskriva ”MÄN” som grupp så här snackar vi hyckleri så det sjunger om det. Gick det inte att beskriva ej enhehliga grupper som grupper så fanns inga grupper alls. Ingenting kunde sägas om moderater, ingen enhetlig grupp, ingenting kunde sägas om poliser, heller inte enhetlig grupp. Invändningen är nonsens. Grupper behöver inte vara enhetliga för att beskrivas som grupper.

  ”Helt fel och okunnigt att dra alla feminister ”över en kam”.”

  Samma invändning, se ovan.

  ”Jag gissar att du bara vill vara okunnig för det är lättare att hetsa mot en grupp om man struntar i att sätta sig in i vad gruppen verkligen står för.”

  Man bedömer vad gruppen står för utifrån vad de mäktigaste och ledande namnen GÖR. Inte vad vem som helst från gruppen pratar om. Nazism exempelvis bedöms från Hitler, inte från nån okänd soldaten Hugo som ansåg det var nazism att INTE skjuta judar.

  Den enda talan ”vanliga feminister” har över feminism är när de väljer vilka personer och organisationer de stödjer. Sedan är det vad feminism praktiskt står för vad dessa sysslar med och vad dessa inte sysslar med. Exempelvis i USA står feminism för censur på universteten. Samma sak Kanada, feminismen i kanada var inte emot BAE-rättegången för censur av social media, de var orsaken till den

  Feminister i mängder läser och följer och populiserar folk som Guthrie och hon är helt och hållet censurälskande idiot så det är vad feminism står för genom att de kvinnorna väljer henne som talesperson – vilket i internetåldern sker genom ANTAL.

  ”Flera kvinnor inom SD kallar sig tex för Särarts Feminister.”

  Javisst och flera 30-åriga asylsökare som begått våldtäkt kallar sig 15-åringar. Varför skulle det bry mig i ryggen vad de själva kallar sig själva? Det handlar ju om hur de gynnar sig situation. Vad jag går på är vad som är sant, inte hur ryktet ser ut. Jag lever år 2016, inte i en medeltida fransk by.

  ”Det finns Feminister nu som vill ändra om så att Sverige tar emot fler kvinnliga flyktingar _i_ _stället_ _för_ manliga INTE både och.”

  Sverige har en feministisk regering IDAG. Alla partier i riksdagen säger de är feminstiska, även SD om man skall gå på din beskrirvning. Om feministrar ville det skulle vara så – vore det så redan och det faktum att det inte är så redan visar att de som SÄGER det sysslar med att bygga sitt rykte, inte sanna påståenden. Tvärtom är det ju som idioterna i miljöpartiet som både sitter i regeringen och låtsas vara i opposition till regeringens beslut. Total dubbelmoral.

  ”Feminister börjar vilja lyfta fram alternativa sätt att ta emot flycktingar till Sverige så att inte de starka rika ensamkommande männen kommer hit utan de som verkligen är förtryckta dvs fattiga kvinnor.”

  Inte de feminister som sitter högst upp. Det är klart att feminister som individer kan ha olika åsikter men feminism som politisk grupp/ideologi är de feminister som bestämmer. De har representiv makt. Dvs får sin makt helt genom att andra feminister tyckte de som person var de rätta att representera dem i maktens rum.

  Vidare så finns det ett till argument som du glömmer att nämna. Feminister i Sverige vill ALLT, de vill en massa olika saker och flera av de saker som de vill vill de också så mycket mer än andra saker de också vill som trots att de vill det aldrig kommer att bli verklighet när feminister bestämmer saker.

  Min tes i inlägget är att Feminister är bundna slaviskt till Nyvänster ideologi. Att de helt saknar förmåga att tycka själva. Nyvänster i Sverige utmärks av att låta ALLT annat vara mindre viktigt än att vara vad Tino Sanandaji kallar ”anti-antimångkultur” i allmänhet och anti-Sverigedemokrat i synnerhet.

  När det gäller kommer Feminismen i Sverige att säga så här till kvinnorna

  – Tyvärr, om vi gör så kommer SD att tjäna på det, vi måste säga emot dem till varje pris

  Feminister låter hellre allt gå åt helvete än att SD får mer makt för det har nyvänstern bestämt och som sagt feminismen är dess pressekreterare, fria att hitta på vilka ursäkter och formuleringar de vill men helt utan rätt och förmåga att ändra POLICY.

  Kommentar av Aktivarum — februari 20, 2016 @ 2:12 e m

 3. En rörelse som har interna problem behöver en yttre fiende. Därför beskriver alla andra partier SD som nazister och Djävulen själv. Feminismen har väldigt lite att säga till om i våra riksdagspartier så egentligen borde du rikta din ilska mot de oftast vita män som har makten inom V S KD L osv. Riksdagspartierna (utom SD) kallar sig feministiska bara för att locka väljare knappast för att de är feminister.

  Så länge som SD anhängare uppför sig och hetsar ung som du gör nu så kommer SD att förlora väljare på det. Den hetsen skrämmer helt enkelt bort feminister på gräsrotsnivå.

  Kommentar av annalisamia — februari 22, 2016 @ 7:02 e m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

  aktivarum@gmail.com

  Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör som 1 383 andra, prenumerera du med.

  Arkiv

%d bloggare gillar detta: