Aktivarum

Respons på IS-terrorism: Rotterdams borgmästare ”F*CK OFF” Örebros kommunpolitiker ”Kom så ger vi er jobb” | januari 17, 2015

Så var det dags för ännu ett exempel på konsekvensen av värdegrundsarbete.

Medan Rotterdams borgmästare nyligen meddelade att de muslimer som inte gillar frihet kan ”F*CK OFF” och att det finns inte finns plats för folk som inte står ut med att humorister gör tidningar (han är själv muslim med marockanska rötter)

“It is incomprehensible that you can turn against freedom… But if you don’t like freedom, for heaven’s sake pack your bags and leave.

…så har kommunpolitiker i Örebro kläckt tanken att återvändande IS-terrorister skall lönas med gräddfil till jobb och psykologhjälp för traumatiska upplevelser som de upplevt som ”krigare” i IS tjänst. Enligt SVT är det Tvärsnytt som har uppmärksammat sådana samtal.

Enligt kommunalrådet Rasmus Persson (C) vill man försöka hjälpa de IS-krigare som återvänder till Örebro att komma i jobb och få psykologhjälp

Moderata oppositionsrådet Anders Åhrlin säger att han inte tänker kritisera förslaget.

De flesta exempel från sociala medier är starkt negativa till förslaget. Hänvisningar till ”begår terroristdåd – få jobb” dominerar. Det finns dock enstaka motröster. Av dem är det särskilt en som utmärker sig i sin totala dumhet och behöver kommenteras.

Anders: ”Det är mest SD folk som ogillar det hela tror jag. För vem är emot att minska antalet personer som krigar för IS?”

Varifrån får han den fullkomligt absurda iden att belöna IS-terrorister leder till att färre personer blir IS-terrorister? Om vi betalar bankrånare istället för att sätta dem i fängelse blir då färre personer bankrånare? Hur tänker människor som gör sådana här korkade uttalanden?

Det är vidare inte ”krigare” det handlar om terrorister som mördar oskyldiga människor.

Det handlar om mördande för att hjälpa en låtsasnation som ligger bakom morden på Charlie Hebdo i Paris och som även skickade ”krigare” att begå terroristdåd i Belgien, de terroristerna har nu istället för att ges jobb och terapi blivit dödade/arresterade av Belgiska polisen.

”After the raid, four Kalashnikovs, bomb-making equipment and police clothing were found, according to local media.”

Man får hoppas att Örebropolitikernas tanke med förslaget är att polisen – under tiden de misstänka terroristerna är på åtgärder – skall kunna göra husrannsakan och inte att de på allvar tänker uppmuntra ännu fler att bege sig till Syrien och bli IS-terrorister.

Belgisk polis dödar IS-folk, Holländsk politiker ber IS-sympatisörer att dra åt h-e.

Svenska kommunpolitiker vill däremot finansiera deras rehalibitering och göra det lättare för fler att göra valet att bli IS-terrorister i trygg förvissning att om de sedan är prioriterade hos svenska politiker. Resonemangen är bortom korkade. Exempelvis Anders Åhrlin (M) säger:

Vi på kommunen måste göra något för att möta upp ungdomar som ansluter sig till sådana här organisationer

Skämtar Åhrlin med oss? De måste givetvis göra något för att förhindra att människor GÖR det. Men vad han pratar om är att lägga resurserna på dem som redan ÄR terrorister och mördare. Han pratar inte om att hjälpa personer att avstå, utan att ta hand om dem som INTE avstått.

Det är inte förebyggande, ”före” har redan varit.

 


Publicerat i Allmänt

18 kommentarer »

 1. Alltså, här har vi unga män som frivilligt söker sig till en terrorgrupp som FAKTISKT är värre än nazisternas SS-Einsatzgruppen! Till skillnad från de ca 200 svenskar som under WW2 tog värvning i SS, kan de absolut inte hävda att ”de ingenting visste”. De ohyggliga brotten mot mänskligheten finns ju för helvete på en massa videoklipp!

  De anser alltså, att de som har fel tro har man rätt att mörda, tortera, våldta eller sälja som slavar. Och låt oss slå vad om en slant – våra kräk som kallas politiker kommer INTE att kräva avbön och ånger! Så vem vet – sedan de vilat upp sig i vårt trygga, imbecillsnälla folkhem ett tag, så åker de kanske ned för en ny vända av brott mot mänskligheten – ifall de inte kör en föreställning här hemma?

  Jämför med sosseregeringen som utlämnade de baltiska legionärerna till en plågsam död i Sovjets läger, och som rövslickade ryssarna fastän det inte behövdes. Raol Wallenberg offrades för att sossarna dels hatade släkten Wallenberg, dels pga det grundmurade judehat som florerade inom socialdemokratiska kretsar. (Jag har själv hört tongångarna de åren jag var fackligt aktiv.)

  Så vi kan nu vänta oss en ny vända om det allvarliga hotet från de svenska nazisterna (200 stycken?) – och ingen har modet att brännmärka IS-förbrytarna som landsförrädare och quislingar.

  En dränkt metmask har mer ryggrad.

  Det sägs att ett folk har den regering och de politiker som de förtjänar – men är vi verkligen SÅ genomruttet grundusla?

  Kommentar av sternococktail — januari 17, 2015 @ 9:44 e m

 2. Din dumhet förstör för SD!

  Alla föräldrars mardröm är att barnen ska bli indragna i någon sekt. Självklart måste mer göras dels för att förebygga detta och dels för att ta hand om avhoppare. SD’s Jonas Milliard utrycker sig så här i SvD
  ” … men får man däremot vetskap om att det finns personer i Sverige som har krigat för IS måste man erbjuda någon form av hjälp. Det kan vara terapi eller liknande för att hjälpa dem in i samhället, säger Millard.”

  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/orebros-plan-for-hemvandande-jihadister-moter-kritik_4260041.svd

  Verkligheten är mer komplicerad än vad män som du verkar kunna förstå.

  Brottslingar har dessutom alltid fått mera hjälp i Sverige än brottsoffren. Bilbränderna i storstädernas förorter tex uppmärksammades innan terrorresor och attentat et i Paris.
  http://www.svt.se/dokument-inifran/brann-en-bil-fa-ett-jobb
  Våldtäktsmän får tex terapi mm men våldtäktsoffer får sällan någon hjälp. Men så fort kvinnor påpekar och protesterar mot det så protesterar massa män och kallar kvinnorna för ”Militanta tokfeminister” osv.

  Om du verkligen tycker att Örebro’s sätt att tänka är fel borde du ha protesterat för länge sen över hur brottsoffer behandlas istället för att på din blogg år efter år sprida kvinnohat. Det är pga män som du som SD har svårt att rekrytera kvinnor.

  Kommentar av annalisamia — januari 17, 2015 @ 9:52 e m

 3. O vad har Erik med SD o göra? O vart har bloggen något kvinnohat?

  Kommentar av Pether — januari 18, 2015 @ 12:19 e m

 4. annalisamia:

  ”Din dumhet förstör för SD!”

  Mina resonemang har inget med SD att göra. Jag håller med fakta oavsett parti.

  ”Alla föräldrars mardröm är att barnen ska bli indragna i någon sekt.”

  Dumheter. Först det första så drog föräldrarna till en av mina kompisar in honom i en sekt som liten medan han själv tog sig ur den när han blev äldre. För det andra så är IS upplysningsvis ingen sekt så vad babblar du om? Västvärlden kategoriserar IS som en terroristorganisation, IS själva kategoriserar sig som ett musliskt kalifat. Enligt fakta så var IS ursprungligen en del av Al Qaida. Jag skulle kategorisera IS som en pseudonation.

  ”Självklart måste mer göras dels för att förebygga detta och dels för att ta hand om avhoppare.”

  Och upplysningsvis pratar ni om ingetdera. 1) Ni pratar inte om förebyggande för det handlar om personer som redan slagits åt IS 2) Ni pratar heller inte om avhoppare utan bara personer som rest tillbaka efter att ha slagits hos IS, precis som dem som sköts i Paris, precis som dem som sköts i Belgien, Ni har inga som helst belägg för att hävda de ”hoppat av” IS så kom inte och snacka strunt.

  Tvärtom har vi redan sett hur IS som strategi nu skickar tillbaka personer med europeiskt medborgarskap för att begå våldsdåd i sina ”hemländer” så dina uttalanden är fullkomligt ansvarslösa. Hur skulle du kunna veta det? Det har du såklart ingen aning om. Däremot vet vi motsatsen i Frankrike och Belgien.

  ”SD’s Jonas Milliard utrycker sig så här i SvD men får man däremot vetskap om att det finns personer i Sverige som har krigat för IS måste man erbjuda någon form av hjälp.”

  Såklart de skall få hjälp. Samma hjälp som hustrumisshandlare och grova missbrukare, dvs hårda värdegrundskurser som bygger på att de erkänner de gjort fel och ber om hjälp ur sitt destruktiva beteende. Man ger inte hustrumisshandlare gräddfil til jobb så de kan hantera sina brott och vad IS gjort är hundra gånger värre än grov kvinnofridskränkning.

  ”Verkligheten är mer komplicerad än vad män som du verkar kunna förstå.”

  Jag förstår komplicerade saker långt bättre än de flesta. Det är dock ingenting komplicerat i att förstå hur absurt det är i omvärldens ögon när Sverige först säger att svenskar som köper sex ex. i Thailand skall åtalas för att sexköp är olagligt i Sverige FÖR att sedan säga att svenskar som begår massmord och terrorism i Syrien skall få hjälp och gräddfil till jobb.

  ”Brottslingar har dessutom alltid fått mera hjälp i Sverige än brottsoffren.”

  Terrorister är för det första inte vanliga brottslingar. Det är därför som man ringer polisen när man har att göra med vanliga brottslingar men militärutrustade specialstyrkor tränade att – vid behov – döda när man har att göra med terrorister. Det är ingen ny insikt den uppkom i Tyskland 1972. För det andra så betyder inte terapi för ex. hustrumisshandlare att de slipper fängelsestraff.

  ”Bilbränderna i storstädernas förorter tex uppmärksammades innan terrorresor och attentat et i Paris.”

  Jovisst men så är det också milsvid skillnad mellan skadegörelse/anlagd brand och terroristdåd i främmande makts tjänst.

  ”Våldtäktsmän får tex terapi mm men våldtäktsoffer får sällan någon hjälp.”

  Stämmer inte alls, finns sedan ett bra tag tillbaka ett helt forskningsfält som har hand om offer: ”Viktimologi”. Debatten du hänvisar till är urgammal och beskrivs ingående i en avhandling…

  ”Men så fort kvinnor påpekar och protesterar mot det så protesterar massa män och kallar kvinnorna för ”Militanta tokfeminister” osv.”

  Stämmer heller inte och i brist på belägg slösar jag inte mer tid på denna skit (Omvänd bevisbörda)

  ”Om du verkligen tycker att Örebro’s sätt att tänka är fel borde du ha protesterat för länge sen över hur brottsoffer behandlas istället för att på din blogg år efter år sprida kvinnohat. Det är pga män som du som SD har svårt att rekrytera kvinnor.”

  Jag har inget med varken kvinnohat eller SD att göra. Jag är däremot kraftig motståndare till folk som tycker man skall argumentera genom att slänga runt anklagelser utan att bifoga bevis (Omvänd bevisbörda)

  Om du inte tänker belägga dina påståendan så kör upp dem nånstans… jag tänker lägga mindre tid på att besvara påhittad skit.

  Kommentar av Aktivarum — januari 18, 2015 @ 1:59 e m

 5. Pether:

  Det är ingen ide att svara på sådant ens, bifogas inte belägg för sådana påståenden så är påståendet per definition att betrakta som skit som slösar tiden och försöker flytta över fokus till ett annat ämne.

  Kommentar av Aktivarum — januari 18, 2015 @ 2:05 e m

 6. Vem minns värstingresorna? De pågick tydligen så sent som 2009. En grupp kriminella ungdomar, jag gissar enbart pojkar, fick segla en båt till Bahamas eller liknande. Tanken var att de skulle tvingas lära sig samarbeta eller något. Utvärderingar har gett väldigt olika slutsatser om hur effektivt det var.

  Helt Apropå hade en sketch där en ungdom attackerade en polis. Den senare gav löpande förslag på vad påföljden borde bli.
  [Slag]
  Polis: Resa till Danmark.
  [Spark, polisen faller omkull.]
  Polis: Bahamas!
  [Ytterligare en spark.]
  Polis: Första klass!
  [Polisen svimmar.]

  Kommentar av Kristian — januari 19, 2015 @ 10:20 f m

 7. Aha, är Rotterdams borgmästare så klok. Jag blev betänksam när jag på en resa där i höstas fick höra att borgmästaren var muslim, men de ska förstås inte alla dras över en kam.

  Kommentar av Maria — januari 20, 2015 @ 8:52 f m

 8. Apropå att inte dra alla muslimer över en kam:
  http://www.dagenssamhalle.se/debatt/lat-oss-aeven-prata-om-muslimernas-islamofobi-13128

  Kommentar av Maria — januari 20, 2015 @ 12:53 e m

 9. Det är nog tyvärr du som är korkad i det här fallet.

  Syftet med att ge återvändande IS-frivilliga jobb och psykologhjälp är ju att rätta till det som var fel och som gjorde dem till IS-frivilliga.
  Det är EXAKT samma sak med bankrånare, få dem att sluta knarka, sluta umgås med kriminella och ge dem jobb så slutar de råna banker.

  Att straffa bankrånare ger fler bankrån, högre repression ger alltid högre brottslighet. Syftet med straff är inte att minska på det oönskade beteendet, syftet med straff är att stilla blodtörsten hos allmänheten/pöbeln.

  Tanken att någon skulle åka ner till Syrien och delta i ett krig (ett riktigt krig med riktiga strider) bara för att komma i åtnjutande av arbete och rhabilitering är närmast absurd. Men även om det nu skulle förekomma så är det såklart så oerhört få att det inte gör någon skillnad.

  IS har ju förresten samma syn på repression som du har. De har ju genomgående avrättat alla krigsfångar (T.ex. den största offentliga avrättningen i modern tid då de halshögg 300 syriska soldater i Raqqah, men det var ju när de fortfarande fick stöd av USA så då kallades de fortfarande för frihetshjältar av högern här, Reinfeldt skickade pengar till dem och Ivar Arpi förespråkade att USA skulle gå in på marken sida vid sida med dem). Vilket ju har varit deras största misstag i kriget. Bara för att nämna en enda händelse så var det nyligen 7 Irakiska soldater som höll stånd i ett gränsfort mot först 60 och sedan efter förstärkningar över 100 IS-soldater, ända tills de blev undsatta. Detta enbart för att de räknade både tillfångatagande och fortsatt strid som säker död. (Samma sak har ju drabbat USA pga att alla vet att man blir torterad på de hemskaste sätt om man grips av jänkarna).

  Det är vidare korkat att kalla alla som slåss för IS för terrorister. Det är ju bara en mycket liten del av dem som utför terrordåd och att utföra terrordåd är olagligt och straffbart. Det här förslaget är därför bara applicerbart på de som slagits för IS UTAN att begå några terrorhandlingar.
  På motsvarande sätt ät inte alla amerikanska eller israliska soldater terrorister bara för att de ingår i organisationer som sysslar med terrorism.

  Kommentar av MJ — januari 21, 2015 @ 12:21 e m

 10. Det är i realiteten om en gruppering av öppet antidemokratiska, frivilliga massmördare som ni talar om.

  Kommentar av Liberalen — januari 21, 2015 @ 4:38 e m

 11. Liberalen:
  Menar du IDF eller USA:s krigsmakt?

  Kommentar av MJ — januari 21, 2015 @ 4:44 e m

 12. MJ:

  ”Det är nog tyvärr du som är korkad i det här fallet.”

  Långtifrån, det är många fler än jag som reagerat.

  ”Syftet med att ge återvändande IS-frivilliga jobb och psykologhjälp är ju att rätta till det som var fel och som gjorde dem till IS-frivilliga.”

  Nu förväxlar du intentioner med resultat. Att detta är syftet med deras dumma förslag och att de menar väl med det innebär inte att deras dumma förslag fungerar som de tänkt.

  ”Det är EXAKT samma sak med bankrånare, få dem att sluta knarka, sluta umgås med kriminella och ge dem jobb så slutar de råna banker.”

  Det är just det där som all världens poliskårer den hårda skolan lärt sig INTE är sant. Man kan aldrig jämföra bankrånare eller andra normala kriminella med terrorister, det är inte för att det är kul som i stort sett ALLA länder ersätter polisen med militären när det handlar om terrorism. Det beror på att polisen skall ha en viss filosofi som är värdelös när det handlar om terrorism.

  ”Att straffa bankrånare ger fler bankrån, högre repression ger alltid högre brottslighet.”

  Med terrorism är det tvärtom Empiriskt så fick man bara mer terrorism ju mer man lyssnade på terroristerna. Det var när Tyskland och Israrel lät militären skjuta ihjäl dem som terrorismen minskade på 70-talet. Inte minst när Israeliska kommandoförband på Entebbeflygplatsen visade att terrorister inte skulle vara säkra var än i världen de befann sig.

  ”Syftet med straff är inte att minska på det oönskade beteendet, syftet med straff är att stilla blodtörsten hos allmänheten/pöbeln.”

  Syftet med rättsväsendet i Sverige (och västeuropa i allmänhet) är att minska risken att brott begås, inte att stilla någons hämndbegär. Det är därför som terrorism är en fråga för militär träning mer än polisiär träning.

  ”Tanken att någon skulle åka ner till Syrien och delta i ett krig (ett riktigt krig med riktiga strider) bara för att komma i åtnjutande av arbete och rhabilitering är närmast absurd”

  Jag har aldrig sagt det var därför de åkte ner. Folk vill givetvis åka ner till IS av helt andra orsaker men det fungerar som avskräckande exempel för alla väpnade styrkor hur illa hemvändande veterander behandlas. Det är ju bara att titta på hur USA-vänstern trakasserade hemvändande vietnamveteraner för att se att vänstern tvärtom brukar FÖRESPRÅKA den här metoden för soldater de betraktar som fiender vilket på 70-talet främst var Amerikanska veteraner.

  ”Men även om det nu skulle förekomma så är det såklart så oerhört få att det inte gör någon skillnad.”

  Som sagt jag sade aldrig det var därför de åkte ner. Jag sade att det skulle göra det svårare för fler att åka ner om de såg hur svårt de som återvänt har det. Alternativt så kan det avskräcka dem från att komma tillbaka och utgöra ständig fara för de miljontals svenskar som INTE frivilligt valt massmord i tjänst hos en terroristorganisation. De får gärna stanna hos IS istället för utgöra en ständig belastning för vår polis och säkerhetstjänst.

  ”IS har ju förresten samma syn på repression som du har. De har ju genomgående avrättat alla krigsfångar”

  Vad patar du om? Jag har inte sagt att vi skal avrätta IS-folk som är fångar vad är det för dumheter? Det är dem som inte är fångar – som dem i Paris som mördade tecknare och gissland – som skall skjutas om det är den minsta risk att de utgör hot mot flera människor.

  ”(T.ex. den största offentliga avrättningen i modern tid då de halshögg 300 syriska soldater i Raqqah, men det var ju när de fortfarande fick stöd av USA så då kallades de fortfarande för frihetshjältar av högern här, Reinfeldt skickade pengar till dem och Ivar Arpi förespråkade att USA skulle gå in på marken sida vid sida med dem).”

  Amerikanska militärer i mängder fotade sig med skyltar vars budskap till Obama var att de vägrade att slåss åt Al Qaida i Syrien och Irak. Uppenbarligen stannade stödet du talar om vid skrivbordsnivå.

  ”Vilket ju har varit deras största misstag i kriget. Bara för att nämna en enda händelse så var det nyligen 7 Irakiska soldater som höll stånd i ett gränsfort mot först 60 och sedan efter förstärkningar över 100 IS-soldater, ända tills de blev undsatta. ”

  Ingen aning vad du menar med ”hålla stånd men det där med att vara 5 mot 50 är inte alls ovanligt när amerikanska militären slåss i mellanöstern.

  ”Detta enbart för att de räknade både tillfångatagande och fortsatt strid som säker död. (Samma sak har ju drabbat USA pga att alla vet att man blir torterad på de hemskaste sätt om man grips av jänkarna).”

  Stämmer inte alls, gäller bara personer misstänkta för terrorism. Fast som sagt du förstår ju inte skillnaden mellan vanliga brottslingar och terrorister.

  ”Det är vidare korkat att kalla alla som slåss för IS för terrorister. Det är ju bara en mycket liten del av dem som utför terrordåd och att utföra terrordåd är olagligt och straffbart.”

  IS är en terroristorganisation: Alla som slåss åt dem och alla som växlar pengar åt dem kan dömas för terroristbrott och med Obamas administration är detta likvärdigt med risk att råka ut för Drone-strikes så det hjälper inte med retorik här.

  ”Det här förslaget är därför bara applicerbart på de som slagits för IS UTAN att begå några terrorhandlingar.”

  Dumheter, att slåss åt IS är i sig en terroristhandling Pga hur IS beter sig så kan ingen hävda sig oskyldig. Det är ingen hemlighet att IS är religiöst galna och förespråkar krig som det fördes på Gustav Wasas tid.

  ”På motsvarande sätt ät inte alla amerikanska eller israliska soldater terrorister bara för att de ingår i organisationer som sysslar med terrorism.”

  Varken USA eller Israel är terroristgroanisationer. IS är en terroristorganisationer. Al Qaida är en terroristorganisation. Boko Haram är en terroristorganisation.

  Ser du ingen skillnad mellan hur USA och Boko Haram för krig så är det nog mer en fråga om ideologi än om faktamässig rapportering. Sedan verkar du blanda ihop ett lands väpnade styrkor med terrorister… Soldater dödar i uniform under krig för ett land, med legitima politiska beslut och de följer genevekonventionen.

  IS bär inget lands uniform. De har inga legitima politiska beslut och de följer inte genevekonventionen utan är tvärtom så galna och brutala att Al Qaida sade åt dem att tona ner i alla fall mördandet av muslimer.

  Varefter IS bad Al Qaida att fara åt h-e.

  Det är inte lätt att hamna på Al Qaidas ”shitlist” men IS lyckades.

  Kommentar av Aktivarum — januari 21, 2015 @ 5:19 e m

 13. Nu gör du dig ännu dummare än du är MJ. Min lilla kroniskt USA-hatande smygkommunist.

  Hoppsan? Beskrivningen ”en gruppering antidemokratiska massmördare” stämmer ju för övrigt in groteskt bra in även på din egen favoritreligion kommunismen. I den faktiska realiteten.

  Kommentar av Liberalen — januari 21, 2015 @ 5:34 e m

 14. Aktivarum:

  1. Ja och flertalet har alltid fel i sak. 2/3 av mänskligheten är slavmänniskor utan egen vilja eller eget förstånd. De flesta reagerar korkat, t.ex. att man tror att ökad repression ska ha positiv effekt trots att det prövats 1000 gånger med motsatt effekt.

  2. Förslaget är ju att orsaka effekten. Jobb och psykologkontakt är exempel.

  3. Jo det kan man. Det som är gemensamt med dem är att de som har lite att förlora tar större risker. Sen är det så att alla tider har sina poppisbrott och de beskrivs alltid som mycket värre och magiska på något sätt.
  Att våldsbejakande islamism bara uppstår i länder som FÖRST rivits sönder av krig (och då särskilt brutala krig, just idag oftast USA:s krigföring, eftersom den är så brutal och skoningslös) visar att något orsakar saken, och då går det att motverka källan till saken.

  4. Helt tvärtom. Västtyskland är ett litet eget kapitel eftersom det rörde sig om en sådan försvinnande liten mängd terrorister. Men de flesta av dem greps på sedvanligt sätt, och att de flesta mördades i fängelset blev inte känt för gemene man.
  Vad gäller Israel så har de haft lägst nivå av terrorism när de gått med på eftergifter. Mängder av mossad-chefer har avskedats och avgått på grund av konflikten mellan logikerna (som vill ge palestinierna hopp och något att förlora) och fascisterna. Gemensamt för SAMTLIGA palestinska självmordsbombare de senaste 20 åren är att de haft nära anhöriga som mördats av Israeliska staten.

  5. Nej syftet med straff är att stilla blodtörsten. Politiker och myndigheter är inte korkad pöbel, de vet att straff inte fungerar, men det är ett sätt att köpa röster för skattepengar (för när det gäller att plåga medmänniskor så är det ingen som ifrågasätter kostnaderna).

  6. Repression fungerar som sagt inte. Att behandla hemvändande soldater illa fungerar inte heller, särskilt inte när man har värnplikt som USA hade under Vietnamkriget.

  7. Samma syn på repression sa jag, inte samma syn på straffnivå. IS tror också att de kan skrämma folk till att tycka och handla som de vill. Men resultatet har blivit det motsatta, mer OCH starkare motstånd. De har dock börjat lära sig av sina misstag och släppte ju nu t.ex. en massa ”djävulsdyrkande” kvinnor (eftersom motsatsen skapar en massa äkta män och söner som är beredda att ta stora risker för att slåss mot IS).

  8. Det var knappast skrivbordsnivå på det stödet. IS körde ju runt i uteslutande amerikanska fordon från 2011 till 2014. Vid en undersökning av tomhylsor från strider så visade det sig att mer än hälften av IS ammunition från 2011 till 2013 var amerikansk (sedan trappade det ned). När Hizbollah förklarade krig mot IS så terrorstämplades Hizbollah omedelbart av både EU och USA.
  USA skeppade ju också över tusentals av sina allierade islamister i Libyen till Saudiarabien för vidare transport till Syrien.

  9. Det var Irakiska soldater. De gav inte upp trots att det var hopplöst, och av en ren händelse fick de efter 15-20 timmar hjälp av en annan enhet. Enda anledningen till att de inte gav upp var att de visste att de skulle bli avrättade om de gav upp.
  I IS ögon så var de terrorister.

  10. Definiera terroristorganisation så blir det kanske lättare.

  11. Jo det är skillnad. USA:s krigföring är enormt mycket mer brutal och urskillningslös än Boko Harrams.

  12. Al Qaida kan inte säga åt någon något. IS var tidigare al Qaida, det vill säga de använde ett namn där al Qaida ingick, och de sa knappast till sig själva att tona ner något. Nusrafronten är också al Qaida.
  Al Qaida är lika med organisationer som kallar sig al Qaida, de fattar inga gemensamma beslut.

  Kommentar av MJ — januari 21, 2015 @ 6:05 e m

 15. Liberalen:
  Gällde det alltså inte för antidemokratiska massmördare som du sympatiserar med?

  Kommentar av MJ — januari 21, 2015 @ 6:06 e m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

  aktivarum@gmail.com

  Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 1 383 andra följare

  Arkiv

%d bloggare gillar detta: