Aktivarum

Zat joke ist not funny! ”Ze PC master race” have spoken! | januari 15, 2015

Är speljournalister galna eller låtsas de bara galna för att få mer uppmärksamhet?

Den senaste galenskapen kommer inte ens från de vanliga clickbaitande sajterna som Polygon och Otaku. Det är nu välkända PC Gamer som också vill hamna i gruppen av tidningar som jag på grund av:  ”prackar på oss propaganda” aldrig mer läser. Det här måste få ett stopp!

Tyler Wilde är den senaste i gruppen av mediastollar. Under rubriken ”Lets stop call ourselves the PC Master Race” kritiserar han användningen av ett begrepp som uppfanns av ”Yatzee” på The Escapist för att skämta med hur spelet Witcher verkade designat att inte gå att spela på konsoler.

”So that those dirty console peasants doesnt ruin it for the PC master race”

En hel artikel om hur andra människor skall sluta tycka ett skämt är kul???

Jovisst, hädanefter skall vi inte skämta om att PC spelare är The Master race. Det är helt uppenbart att det i själva verket är speljournalister som bör kallas ”PC Master Race”. Läsarna är de som är smutsiga peasants medan journalisterna är de som eftersträvar total kontroll och rena samhällen.

Zat joke ist not funny! Ze PC master race have spoken!

Låt mig nu förmedla den insikt jag nåtts av pga Tyler Wildes yrande. Den här konflikten handlar om en grupp av nästan bara vita manliga hipsters med nazisternas syn på information – speljournalister – som hoppar på en grupp med stor mångfald som trotsar deras påbud – gamers.

Analogin är allt annat än felaktig när man ser till Wildes beteende.

Den är även allt annat än felaktig när man ser till beteendet hos spelmedia i allmänhet. Enligt personer som jag har pratat med är det för dem inte en fråga om sanning, det är ett rent PR-krig. I den enkät som skickades runt angav jag detta som orsaken att jag fått en sämre bild av nästan alla inblandade medier.

This isn’t a plea for political correctness—not associating oneself with Nazi pastiches is just good living.

Det här är en vanlig metod från anhängare av PK. De förespråkar PK men säger att det inte alls är PK utan i själva verket är det bara ”being polite” eller något liknande. Detta är dock vad PK står för. Det har aldrig varit så att personer som är PK har angett PK som motivation för sina regler.

De bryr sig heller inte om bevisning, för dem är rädslan det viktiga.

Det handlar dels om egna rädslan att en grupp eller person skall känna obehag av fel anledning och dels om rädslan och obehaget som de vill många fler andra skall känna av rätt anledning så de själva skall bli åtlydda. I detta fall en hel artikel som spelar på rädslan att nån tror du menar arier.

It’s fun to treat our hobby like a club and build camaraderie, but I don’t think a reference to white supremacy is going to encourage club membership

Nej men ett stort plakat vid ingången med regler om vad man får säga och inte säga och vad man får skämta och inte skämta om och en lista på vidriga saker man hotas med  annars visst kommer det att få alla att känna sig välkomna och inte bara medlemmar av ”Ze PC Master Race?” där PC står för…

Ifall ni undrar: Ovan tweet kommer från grundaren av ”The Escapist”

Han är inte den enda. I en artikel på TechRaptor publicerad av Georgina Young så förkastas PC Gamer-artikeln av samtliga skribenter. Georgina påpekar även hur den SubReddit som kallar sig ”PC Master Race” som respons på kritiken har gett förslag på namn med tydligare konnotationer.

Loose and Unorganized but Freaking Terrific Winners at All Framerates Forever Easily

Winning Enlightened Holy Rigorous Masters Against Corporations Hating Truth

Som kronan på verket visar det sig att Tyler Wilde är en av dessa killar i konsumentpressen som inte är öppna med relationer till personer i industrin. Han är nära vän eventuellt pojkvän*** till Anne Marie-Lewis vars titel är ”Communication Associate” på spelföretaget Ubisoft.

Wilde är som speljournalist i positionen att skriva om Ubisofts spel.

När han gör reklam för spel som Far Cry 4 vet vi inte om det är för att han genuint gillar spelet eller för att hjälpa personer som han har privata relationer till. Så han både agerar oetiskt i jobbet och säger korkade saker om skämt. Hans alternativa förslag är dessutom så här usla:

We need a new term. I proposed a few last week: Resolutionaries? Fearsome Keyboard People? PC Thunder Cats? The GPUnion? They’re not a whole not better than the memes I’m making fun of, I know, but it’s a start.

Knappast. Det är stor skillnad på vad gamers väljer och vad media försöker välja åt dem. Dessa nya termer är inte ens legitima alternativ, de är rena provokationer och utmärkta exempel på vad som händer när man förväxlar vad folk väljer med sin egen personliga smak.

När man tänker på det verkar massmedia få sina instruktioner från modebranschen.

Mode bygger på att höjdare godtyckligt väljer vad som skall vara inne. Därefter ges personer med andra åsikter etikett som ”ohippa” och ”otrendiga”. Spelbranschen däremot bygger på en gräsrotsorganisation där vad som är kul bestäms av flest intresserade tycker är kul.

”Yathzee” bestämde inte det var kul att säga ”PC Master Race”. PC-spelarna hörde Yathzee säga det och bestämde via härmning att det var kul att kalla sig det. Sedan gick det sju år tills en vacker dag Tyler Wilde vaknade upp ur sängen och beslöt sig för att leka #FullMcInTosh

Uppdatering:

Tyler Wilde och Anne Lewis visar sig ha varit ett par och bott tillsammans. Trots att hon jobbar åt Ubisoft har han skrivit minst sju olika artiklar om spel tillverkade av Ubisoft i klar intressekonflikt. Kan någon förklara hur journalister kan inbilla sig det här är i närheten av att vara okej?

Annonser

Publicerat i Genus

2 kommentarer »

 1. Förklaringen du letar kallas västmarxism.

  Om du undrar varför feminism och politisk korrekthet nödvändigtvis måste trycka sig in i och infiltrera varje aspekt av samhället, så finns svaret i att de är sprungna ur denna konstiga underliggande mylla av grumlig socialistisk ideologi.

  Mises.se har ett gäng bra artiklar om fenomenet.
  http://www.mises.se/2013/05/27/frankfurtskolan-och-vastmarxismen-del-1/
  Är den första delen, den du kanske är mest intressead av är:
  http://www.mises.se/2013/07/18/frankfurtskolan-och-vastmarxismen-del-4-den-politiska-korrektheten-som-ersatzreligion/

  Kommentar av anonym — januari 16, 2015 @ 2:38 f m

 2. PC Gamer ble nok en seier for #GamerGate: http://www.pcgamer.com/a-note-on-disclosure/

  Kommentar av Gebelusa — januari 17, 2015 @ 4:05 e m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

  aktivarum@gmail.com

  Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 1 382 andra följare

  Arkiv

%d bloggare gillar detta: