Aktivarum

USA: Bill Maher om Berkeley i debatten om Islam och Yttrandefrihet | november 3, 2014

Den kända amerikanska komikern Bill Maher har rört i vänstergrytan ordentligt den här gången.

Läget i korthet: Bill Maher är en känd vänsterpolitisk komiker med eget TV-program som är ateist och mycket kritisk mot samtliga religioner. Han har flera gånger uttalat sig kritiskt mot kristendomen, katolismen och islam. För två veckor sedan hamnade han i bråk med Ben Affleck över Islam och ISIS. Så här såg det ut då:

Bill Maher var vid detta tillfälle även inbjuden som avslutningstalare på Berkley University. På grund av de saker han sade om islam i ovan videoklipp så startades en namninsamling som skrivits på av över 2000 personer för att få honom av-inbjuden ”disinvited” av Berkeley. Här kommer Bill Mahers svar från Fredag kväll.

Några talande citat:

I guess they dont teach irony in college anylonger
(on the speech celebrating 50th anniversary of free speech movement)

Because, you know, I´m a racist… Right, because Islam is a race?

He and I disagree on a lot of things but he is always welcome on the show Thats how its done kids!

Whoever told you you only have to hear what didnt upset you? (on Reza Aslam)

We are liberals we are supposed to like free speech
(on the response from Berkeley University)

Efter att ha presenterat sin syn på saken gick ordet över till panelen som bestod av General Wesley Clarke, Senator Angus King och journalisten Rula Jebreal. Den sistnämnda beskriver sig som ”secular muslim”. Här är ett klipp med den följande debatten mellan huvudsakligen Jebreal och Maher.

I SJW-gängets ögon är den här debatten slut innan den börjat. Vi har tre vita medelålders ”gubbar” och en kvinna som är både rasifierad och yngre. Vi kan alltså förutsäga att SJW-folk kommer att hålla med Rula Jebreal utan att ens lyssna på vad hon säger. Själv kommer jag att fortsätta att granska sakfrågan och detta är orsaken jag anser Jebreal har fel:

Hon förväxlar en debatt om TV-sänd debatt om islam med ett Berkeleytalet som aldrig handlade om Islam från första början. Alltså hon tar för givet att om du pratat om Islam på ett ställe kan du inte prata om någonting annat någon annanstans för om du så pratar om Tennis så kommer muslimer att känna sig kränkta av att du får tala.

Där är problemet med fenomenet SJW/Politisk Korrekthet. Det är inte det att de vill hindra personer som säger emot dem om Islam att tala om Islam. Det är att de vill hindra personer som säger emot dem om Islam att tala om någonting överhuvudtaget. I detta fall så kräver de att Bill Maher hindras att tala vare sig talet handlar om Islam eller inte

Det här är verkligheten bakom fina akademiskt-klingande ord som ”intersektionalitet”. Bortsett från en sak: Till skillnad från de flesta andra som blir tystade och hindrade att tala från SJW-vänstern i media så är Bill Maher kändis, mångmiljonär och har ett eget TV-program. Men där är också summan av mitt argument.

Tack vare SJW-gänget är det bara rika människor som kan tala nu.
Och sedan har de mage att presentera sig som vänster…

Jovisst… de vill leva i en värld där endast de rika har rätten att utnyttja yttrandefriheten.. Oerhört ”vänster” av dem. Eller hur?

Andra som skrivit om samma saker.

Bill Maher på väg att frysas ut ur det liberala etablissemanget efter sin islamkritik – Amerikanska nyhetsanalyser

Komiker skapar het debatt om Islam – Ericson


Publicerat i Demokrati

1 kommentar »

 1. Vänstern har alltid varit extremt elitistisk. Allt det där 70-talssnacket om ”avant garde” handlade ju ytterst om att en liten grupp uppblåsta karaktärer påstods sitta inne med all kunskap värd att förmedla åt ”massorna”. Det ligger således helt i linje med deras politik att bara de rika och mäktiga får yttra någon åsikt. Vi övriga är per definition ”näthatare”.

  Kommentar av Rick — november 3, 2014 @ 12:21 e m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

  aktivarum@gmail.com

  Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 1 384 andra följare

  Arkiv