Aktivarum

En video om #Gamergate där en Gamer besvarar Social Justice Warrior-positionen | september 12, 2014

Jag hade tänkt försökt summera debatten men det kommer nya saker hela tiden. Här är en av dem.

Gamergate handlar på många sätt exakt samma saker som jag har skrivit om tidigare. Bara med skillnaden att denna har en klart större omfattning (berör fler personer) och utspelar sig över ett mindre område (TVspelskulturen). Den här debatten handlar alltså om mycket mer än bara dataspel.

Innan ni går vidare jag vill bemöta påståendet att demografin ändras. I denna The Escapist artikel bekräftas vad alla insatta redan misstänkte. Det är en massiv könsskillnad i engagemang och intresse. Pojkar och män dominerar båda Core-grupperna av gamers. Majoriteten av kvinnliga gamers beskrivs som ”casual gamers”.

Vad som är helt klart nu är att vad som har inträffat inte är en slump. SJW-positionen inkluderar en PR-firma med kopplingar till en propagandagrupp i akademia DiGRA (Digital Games Research Association) vars forskning handlar om att manipulera spelbranschen. De har även öppet talat om hur de måste gå direkt till branschen för de ogillar peer-review.

”The Playful Is Political – A Fishbowl Discussion of Identity and Diversity in Game Culture” Eller vänta sade jag öppet? För ett kort tag sedan plockade DiGRA bort de dokumenten. Bara det att de glömde detta är internet. Dokumenten fanns redan kopierade innan DiGRA gömde undan vad de suttit och pratat om.

PS: Det var Maya Kramer från samma PR-firma som saboterade och doxxade The Fine Young Capitalists projekt för kvinnor och dataspel på twitter. Zoe Quinn retweetade sedan Kramers Doxxx. Det har även visat sig att Maya Kramer och Zoe Quinn är/varit ihop. Jag har även från en hemlig källa (kvinna i spelbranschen) fått höra att de verkligen har pratat om att använda sin sexualitet för att få över chefer i branschen på sin (SJW) sida.


Publicerat i Okategoriserade

8 kommentarer »

 1. När man säger att ”the gaming industry is stuck in a rut”, förstår man uppenbart ingenting om marknadsekonomi.

  Utan tvekan bevittnar vi för närvarande hur flera spelutvecklare har hamnat i en extrem uppskalning, där deras största utmaning är att kunna leverera den upplevelse som deras kunder förväntar sig (League of Legends har väl i storleksordningen 3 miljoner spelare om dagen?). Företag som är i denna fas måste förstå att det vore korkat att ändra det recept som lett till framgång; uppdraget är att konsolidera, säkra kvaliteten och eliminiera flaskhalsar så att de kan möta efterfrågan. Utöver det behöver man åstadkomma en evolution av produkten som gör att den fortsätter kännas intressant, men ändå bekant.

  Det hindrar förstås inte andra spelutvecklare (eller andra avdelningar på samma företag) att prova helt nya idéer, men om det kommer ut något nytt spel som handlar om att utforska jämställdhet, Borderline-personligheter eller MBQT-problematik, och gamermarknaden av någon anledning skulle älska det, så kommer det garanterat inte heta League of Legends.

  Det hör till dynamiken att:
  – på en omogen marknad finns massor av leverantörer som konkurrerar om andelar: i stort sett ingen tjänar pengar. Här testar man nya idéer.
  – När marknaden börjar mogna blir det allt tuffare att hänga kvar, samtidigt som man (förhoppningsvis) närmar sig en tillräcklig kundbas för att nå lönsamhet. Detta eftersom kunderna nu vill se en färdig produkt – inte bara en cool idé. De som inte är i närheten ger upp och lämnar marknaden. Här försöker man visa att idén håller.
  – Efter nålsögat återstår några få leverantörer som kan möta en växande efterfrågan och nå lönsamhet. Här försöker man få tillbaka pengarna som man plöjde ned i tidigare faser, och lägga undan för nästa försök.

  De företag som lämnade racet, om de fortfarande finns kvar, brukar försöka skapa en ny marknad genom att omdefiniera problemet. De börjar testa nya idéer. De etablerade företagen vet att de också borde det, men den energi som går åt till att underhålla och leverera volymprodukter, och den påverkan det har på företagskulturen, gör det väldigt svårt i praktiken.

  De som tycker att detta ‘suger’ och att det borde fungera på ett annat sätt, har aldrig lyckats formulera ett alternativ som inte är avsevärt sämre.

  Kommentar av Ulf T — september 12, 2014 @ 8:11 f m


 2. For your viewing pleasure

  Kommentar av David Holman — september 12, 2014 @ 9:07 f m

 3. Det är knappt jag vet vad jag skall publicera härnäst… Om ni bara visste hur mycket material jag samlat de senaste dagarna om Gamergate

  Kommentar av Aktivarum — september 12, 2014 @ 12:28 e m

 4. Vad – Är – Gamergate? (Översikt)

  http://gamergate.giz.moe/about/

  Kommentar av Aktivarum — september 12, 2014 @ 9:59 e m

 5. Alltså för helvete, vem fan kom på den bra idén att bara läsa upp texter i en youtube film? Snacka om att få folk att somna.

  Kommentar av Pether — september 13, 2014 @ 9:59 e m

 6. Pether:

  Uppläsandet är ju bara hjälp. Texten finns där i bildform. Bara att dra ner ljudet och läsa själv om man hellre vill det.

  Kommentar av Aktivarum — september 15, 2014 @ 10:16 e m

 7. Hade varit bättre o bara få en länk så man kan läsa själv o filmen varit sammafattning av de viktigaste sakerna. Finns ingen anledning att läsa upp allt i ett klipp när det finns flera strategier som lämpar sig bättre.

  Kommentar av Pether — september 16, 2014 @ 5:57 f m

 8. Undrar om det här är samma sorts människor:

  Philosogamer: ”Girls Who Code” End Stigma With Tampon Run

  (En hel del ”läsa scrollande text” tyvärr.)

  Kommentar av Kristian — oktober 7, 2014 @ 10:53 e m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

  aktivarum@gmail.com

  Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 1 383 andra följare

  Arkiv

%d bloggare gillar detta: