Aktivarum

Aase Bergs DN-artikel full av dumheter och fördomar | augusti 5, 2014

Den smörja som nu produceras i Sveriges större dagstidningar saknar motstycke!

Den senaste dumheten på DN: Kultur (Eller är det numera DN: Allmän kommunism?) är den här absurda artikeln av Aase Berg som utöver att bygga på rena lögner om könens relation till varandra jämför Zlatan Ibrahimovic bok med Yahia Hassans bok.

Om du är kränkt är du antagligen man. Många män blir kränkta av det enkla skälet att de inte får som de vill.

Först och främst så verkar inte Aase Berg ens känna till skillnaden mellan att vara kränkt och att bara vara arg. Kränkt är man enbart om man kan vända sig till myndigheter för att få upprättelse. Juridiskt så definieras kränkt som en egen skada (varken fysisk eller ekonomisk)

Med andra ord: Är du kränkt så kan du anmäla det inträffade!

Har Aase visat att män oftare än kvinnor anmäler oförrätter? Nej, inte alls. Har Aase visat att det är dominans på myndigheter som hjälper kränkta män? Nej, inte det heller. Har Aase presenterat NÅGON empiri på ämnet? Nej.  Jaha! Hur kan Aase då ens uttala sig i frågan?

Kvinnor är däremot sällan vana att få som de vill, den möjligheten ryker med moderskap och logistiskt ansvar för familjen.

Det här är rena ljuget när man ser till fakta. Tvärtom har vi sett den ena studien efter den andra som visar kvinnan får som hon vill gällande såväl barnledighet (Mammorna bestämmer) som husköp (Mamma bestämmer var huset skall stå). Aase snackar alltså bara BS.

Att kvinnan inte får som hon vill betyder inte att mannen får som han vill.

Påfallande ofta när kvinnan inte får som hon vill är det den fysiska verkligheten som står i vägen för hennes önskemål, inte mannen. Vidare vem var det som valde hennes man nu igen? Just ja Hon själv. Kvinnor får precis vad de vill (dvs väljer) på partnermarknaden.

Det finns massor av litterärt oborstade kvinnor som på småförlag ger ut biografier om vidriga uppväxtmiljöer och äktenskap från helvetet. Självbiografier av kränkta män är däremot ovanliga

Detta är en total självmotsägelse. Det är givetvis inte den grupp som upplever sig som minst kränkt som vräker ut böcker om hur kränkta de är. Men givetvis har Aase nån hopljugen teori även om detta. Här kommer den, enjoy detta stycke ”postmodern forskning”

Kränktheten kan nämligen inte samla sig till planering.

Kränktheten har aldrig hindrat Palestinier från att synas i media.

Regelbundet så berättar Palestinier om hur de blir kränkta av Israel. Vidare så behöver de inte samla sig till planering för mediafolk som Aase själv springer benen av sig i iver att få vara på den goda sidan i världens mest uppblåsta konflikt. De viftar oftare grönrödsvart än blågult.

Men den avgörande anledningen till att män är mer lättkränkta än kvinnor är att olika livsförväntningar planteras i pojkar respektive flickor.

Struntsnack! Olika liksförväntningar hittar man hos pojkar respektive ANDRA pojkar. Pojkar är inte kloner av varandra. Den främsta skillnaden mellan pojkar och flickor är att flickor bara får utmärka sig i relation till pojkar. Att utmärka sig i relation till flickor är strängt förbjudet.

Vi pratar därför ständigt om vad som ”förväntas av kvinnor” inte vad som ”förväntas av LINA” för det som ”förväntas av ANNA” måste beskrivas som samma sak…. eftersom? Ja lycka till att besvara den frågan.

Män förväntar sig att äga världen. Kvinnor förväntar sig i bästa fall att äga en man.

Män väntar sig andra män vill samma sak, De tvingas alltså tävla

Kvinnor å sin sida förväntar sig inte alls i bästa fall äga en man. Vilken kvinna som helst som vill ha en man kan få en man. Ju lägre hon väljer ju mer äger hon men kvinnor väljer inte medvetet ner sig för att få äga mer så Aase Berg och DN:kultur pratar bara skit här.

Kvinnorna i bitterbiografier är oftast förbannade på individuella män. Medan de kränkta männen tycks vara kapabla till strukturellt tänkande i form av spöket feminismen

Fel igen. Feminism är en organisation inte en struktur . Och nej. kvinnorna är inte förbannade på individuella män, isåfall skulle de vara förbannade på sig själva för har de ett svin till man var det de som VALDE svinet! Det är så människans partnerval fungerar:

Kvinnan är den som står för den primära sexuella selektionen.

För att ansvaret skall kunna begränsas till den individuella mannen måste sålunda hennes ansvar att välja den mannen framgå. Detta är extremt ovanligt i litteraturen och skedde knappt ens när Magdalena Graaf skrev sin bok ”Det skall bli ett sant nöje att döda dig”

Vad som istället hänt är att feminister har skapat en sköld för kvinnor så de slipper diskutera vilka män de gillar (väljer). Den skölden går under namnet ”Victim shaming” och postulerar att då det inte ger mannen RÄTTEN att slå henne är det inget argument för hennes ansvar.

Aase fortsätter att räkna upp saker hon menar gör män kränkta.

Detta samhälle kan innehålla för många invandrare.

Först kritiserar man Sveriges män. Sedan påstår man att de männens problem är invandrare. Vad man med alla retoriska medel försöker dölja är att en påfallande stor mängd av invandrarna inte bara ÄR MÄN utan dessutom mer stereotypt manliga män än de svenska.

Kränktheten är en egotripp, men samtidigt en manlig massrörelse.

Åter, Aase Berg har inte visat några som helst empiriska belägg för att kränkthet är mer förekommande hos män än kvinnor.

När jag väl har fått upp ögonen för den ser jag den överallt, inte minst i litteraturen.

Vi vet! Det kallas confirmation bias och är vad man får när man försöker bedöma verkligheten utifrån sina egna upplevelser istället för från ett representativt urval.

Jag ser den till exempel när jag läser den dansk-palestinske Yahya Hassans omdebatterade diktsamling från i höstas.

Hon menar den som ser ut som om någon valt ut ett gäng Avpixlat-artiklar på måfå och sedan insett att bara man skriver författaren var palestinier så ramlar media över varandra av iver att debattera exakt samma saker de i normala fall försöker hålla borta?

Om ni tyckte vad Aase sade tidigare var korkat nog, läs detta:

Vem som än hade rätt i debatten om Hassan så förbryllar det mig att inte Zlatanboken väckte samma diskussion.

Lustigt, förbryllar inte mig det minsta då de inte ens är i samma kategori. Zlatan är ingen poet, enda orsaken Aase ens vill ha med honom i diskussionen är att han är fotbollsstjärna.

Det finns stora likheter mellan Zlatan och Hassan: båda för vidare ett arv från kränkta invandrarpappor, det är tomt i kylen och det mellanmänskliga umgänget består mest av våld, skrik och skrän.

För Aase Bergs flumblick kanske vad som helst som inte är Sverige ser lika ut men faktum är att Bosnien är en kultur och Palestina en helt annan kultur. Aase Berg uppvisar inte kompetens gällande endera land. Bara fördomar, reduktionism och kulturelitens totala arrogans.

Vad är det Zlatan gör, som Hassan missar? Hur kan Zlatan slingra så smidigt förbi rasistdebatten?

Skall detta betraktas som en seriös fråga? Det räcker inte med inkompetens om kön och länder. Vi skall ha ännu mer av den upphöjda svenska kulturarbetarens totala arrogans. Okej bara för den här gången så löser jag detta så svåra mysterium åt Aase och DN.

Zlatan är en av världens bästa fotbollsspelare, det är vad han ”gör”

Det är för övrigt David Lagercranz som har skrivit Zlatans bok. Han är varken författare eller poet, han är fotbollsspelare.

För det kan väl inte vara så illa att jag måste välja mellan vinnare och förlorare om jag ska hänga med män?

Och där har vi det igen, önskan att kunna välja man men slippa konsekvenserna av valet. Den kränkta kulturarbetarens behov att hitta på fantasiregler (inte kan det väl vara så….) för att skydda sig från verkligheten. Och jo man kan tvingas faktiskt välja. Sorry!

Mellan revanschister och harkrankar? Och är det verkligen så jävla viktigt att vinna?

Nej givetvis inte. Därför Aase och sådana som Aase väljer vinnare hela tiden. Först skall de själva sola sig i vinnarkillars glans. Sedan skall de kunna hävda att vinna inte alls är viktigt. Äta kakan och ha den kvar. Do as we say  – Not as we do – Profiles in liberal hypocrysy.

Länktips:

Därför har forskare som påstår det är små könsskillnader fel


Publicerat i Kultur

9 kommentarer »

 1. Du skriver så svamligt nu att det inte ens är någon ide att kommentera men vill rätta en sak: Det du säger om att kvinnor alltid får som det vill när det gäller barnledighet och bostad är bara ren lögn.
  1.Att män är ointresserade av barnledighet är inte samma sak som att de är maktlösa
  2 Att kvinnor tvingas ta ut större delen av barnledigheten är inte samma sak som att kvinnor får som de vill
  3 Att män är ointresserade av bostaden eftersom de fokuserar på sin karriär istället betyder inte heller att de är maktlösa. Tvärt om! Det visar sig tydligt vid separationer.
  Du har inga fakta att backa upp dina påståenden utan dina bloggar är bara allmänt tyckande från dig. Patetiskt att du har så mycket större krav på kvinnor när det gäller saklighet än på dig själv

  Kommentar av annalisamia — augusti 5, 2014 @ 8:44 f m

 2. »Det är för övrigt David Lagercranz som har skrivit Zlatans bok. Han är varken författare eller poet, han är fotbollsspelare.»
  Va, är David Lagercranz fotbollsspelare?

  Kommentar av dolf (a.k.a. Anders Ericsson) — augusti 5, 2014 @ 8:55 f m

 3. […] Aktivarum: ”Aase Bergs DN-artikel full av dumheter och fördomar” […]

  Pingback av Fi Knohult nu bildat! | WTF? — augusti 5, 2014 @ 9:05 f m

 4. Det är ju inte första gången som en CIS-person från kultureliten sätter på sig offetkoftan och ställer sig över andra människor i syfte att gynna sin egen karriär. Därför är det också uppenbart att Aase skiner fullständigt i vad som är överdrivet, sant eller falskt i sin egen text.
  Ganska äckligt faktiskt!

  Kommentar av JD — augusti 5, 2014 @ 9:17 f m

 5. annalisamia:

  ”Det du säger om att kvinnor alltid får som det vill när det gäller barnledighet och bostad är bara ren lögn”

  Det är ingen åsikt, det är resultat från empiriska studier. I brist på källa spelar det ingen roll vad du säger, dina ord är inte lag.

  ”1.Att män är ointresserade av barnledighet är inte samma sak som att de är maktlösa”

  BS! Det är bevisligen kvinnor som är ointresserade av DE män som är intresserade av barnledighet. Kvinnor har ingen relation med ”män” (män i allmänhet) bara med SIN man. Vad män i allmänhet är och gör har ingen betydelse för vad hennes man är och gör.

  ”2 Att kvinnor tvingas ta ut större delen av barnledigheten är inte samma sak som att kvinnor får som de vill”

  Från LO:s nuvarande ordförande, dåvarande regeringens särskilde utredare av föräldraförsäkringen. Läs, gråt och ljug lite mindre.

  http://www.dn.se/nyheter/politik/kvinnor-hindrar-pappaledighet/

  ”3 Att män är ointresserade av bostaden eftersom de fokuserar på sin karriär istället betyder inte heller att de är maktlösa. Tvärt om! Det visar sig tydligt vid separationer.”

  Att medan kvinnan valde vilket hus de skulle bo i var det mannen som fick betala huset och därför blir det problem vid separation?

  ”Du har inga fakta att backa upp dina påståenden”

  Försöker du vara ironisk. Jag har inga som helst problem att backa upp mina påståenden med fakta.

  ”Han önskar att alla pappor tog en lång, sammanhängande föräldraledighet utan att mamman är ledig samtidigt. Först då blir det allvar. Men han är helt medveten om att detta oftast är upp till – mammorna. Det inramade porträttet på Hoa-Hoa Dahlgren (en gåva från försäkringskassan i Jönköping) står på hans skrivbord just av den anledningen.
  – Han står där för att påminna mig om att vi har haft helt fel förälder i fokus under alla år. Det är nämligen mammorna som sitter på den största makten över föräldraförsäkringen.

  http://www.tcotidningen.se/mammorna-har-makten-over-foraldradagarna

  Kommentar av Aktivarum — augusti 5, 2014 @ 9:31 f m

 6. […] På Aktivarum dissekeras och pulvriseras Bergs argument: här. […]

  Pingback av Aase Bergs märkliga värld och födelsedagen | Susanna's Crowbar — augusti 5, 2014 @ 2:44 e m

 7. @annalisamia: Erik har höga krav på saklighet hela tiden. Han har kritiserat män (feminister eller ej) likväl som kvinnor. Som han skriver: Om man verkligen letar efter tecken på dålig behandling av kvinnor (eller något annat man bestämt sig för), så hittar man det (confirmation bias).

  Kommentar av Kjell — augusti 5, 2014 @ 6:52 e m

 8. Jag återkommer ständigt till vad Greer skrev i Den kvinnliga evnucken, om hur kvinnor kunde avskaffa våld: ”Vi måste gifta oss med förlorarna.”
  Har inte sett att det sker i någon större utsträckning.

  Kommentar av Kristian — augusti 11, 2014 @ 10:08 f m

 9. ”Vad man med alla retoriska medel försöker dölja är att en påfallande stor mängd av invandrarna inte bara ÄR MÄN utan dessutom mer stereotypt manliga män än de svenska.”

  Men det är ju egentligen det som är kruxet när man synar den illiberala högerns märkliga dubbelmoral – de tycker islam har RÄTT kultur men FEL hudfärg och härkomst.

  Kommentar av Axel Edgren — augusti 11, 2014 @ 1:44 e m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

  aktivarum@gmail.com

  Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 1 383 andra följare

  Arkiv

%d bloggare gillar detta: