Aktivarum

Röda Korset vände ryggen åt 70-åriga Barbro på grund av ”Värdegrund” – Nu är hon död | juli 7, 2014

Så har ännu en välgörenhetsorganisation satt sig i skiten, denna gång Röda Korset.

Efter att Rädda Barnen hamnat i hetluften på UG för ljugkampanjer om fattigdom och Rädda Barnens Ungdomsförbund deklarerat sig anhängare av rasfixerad ideologi så har nu turen kommer till Röda Korsets att förstöra sitt eget varumärke med fucked up värdegrund. Peter Harold på Skrivarens blogg berättar:

Vill härmed meddela att kvinnan i fråga har tagit mycket illa vid sig av vad hon blivit utsatt för. Hon finns nu inte längre i livet. Hon var en väninna till min mamma. Det är ganska intressant att höra på vad Röda Korset svarar. 

Sparkade Röda korset-kvinnan är död

Tidigare i år så slängde Röda Korset ut 70-åriga volontären Barbro i kylan efter att hennes kommentarer om integrationspolitik hade smygfilmats av kriminellt belastade Daban (23 år gammal och dömd för olaga hot, olaga intrång, grov stöld, hot mot tjänsteman samt förgripelse mot tjänsteman). Barbro hade arbetat ideellt i nio år åt Röda Korset. Vad var det värt i ledningens ögon? Absolut ingenting!

I ett pressmeddelande förklarar Röda Korsets ordförande Eva von Oelreich att det kvinnan ger uttryck för i videon ligger till grund för uteslutningen.

Nyheter Idag – Fel åsikter – utesluts ur Röda Korset trots nio års ideellt arbete

Peter Harold har en gedigen bakgrund hos Röda Korset, han beskriver sig som en av organisationens eldskälar och har bloggat om sin syn på hur organisationen behandlat sin medarbetare och varför.

Jag tänkte framföra min misstanke om att vad som hänt är att Röda korset bildat en organisation som säljer tjänster till det offentliga Sverige, och därför är beroende av att hålla sig på god fot med politikerna och instämma i deras värderingar. 

En f.d. Röda-korset volontärs syn på ”rasistskandalen” i Falun

Harold menar att vill man vara elak kan man kalla det ”Westerberg-effekten”. Personligen kallar jag det att vara snäll, vill man vara elak kan man kalla det Donner-effekten. Det vill säga när Westerberg och Donner är den sorts människor organisationen vill ha. Vilket även syns i det standardsvar som infoavdelningen skickat ut.

Det här svaret är varken bättre eller sämre än vad jag förväntat mig. Det var en hel del ovidkommande marknadsföring, men jag ger så glatt dem lite reklamutrymme på bloggen…

Röda Korset svarar Harold – Volontären fick inget stöd av sin egen organisation

Vidare så är det inte ens beslutsfattarna som svarar. De har råd att slänga sig med professionella informationsarbetare som uttalar sig i frågor de  saknar specifik kännedom om. Sålunda blir det inte bättre än typiska standardsvar.

Personen vars mamma var bekant med kvinnan avslutar:

Hoppas Daban Ibrahim är nöjd nu att kvinnan han har för avsikt att sätta dit inte längre finns bland oss!

Med tanke på följande citat som skall komma från Dabans facebook så kan man räkna med att han känner sig nöjd.

Jag kan inte så mycket om politik, men jag lyckades filma en kvinna som jobbar på Röda Korset i Falun, kolla hur ond och skamlös,hjärtlös äckligt hon uttryckte sig! Dela gärna så alla ser!!!!!

Fast det var ju inte bara Daban, han hade god hjälp av människor som Marcuz Haile projektledare för värdegrundsarbete hos Röda Korset. Vad det nu betyder. På bloggen Snapphanen skriver Julia Ceasar under rubriken ”Värdegrunden skördar liv”:

Vad är då denna värdegrund för någonting? Arnstberg och Sandelins granskning av digitala mediearkiv visar att begreppet dyker upp i början av 90-talet det vill säga precis när Sovjetunionen har kollapsat. Julia Ceasar sammanfattar:

1992 finns en enda träff i Nordens största digitala mediearkiv, Mediearkivet/Retriever. År 2000 har siffran stigit till 248, och 2013 nämns ordet 2 773 gånger i svensk dagspress. Sammanlagt under perioden 1992-2013 ger ordet mer än 16 000 träffar.

Vad tror ni är orsaken Sverige på 22 år gick från ett land där ingen använder ordet värdegrund till ett land där varenda människa som skyller ifrån sig på att det svävar runt en värdegrund och styr dem så de saknar ansvar för vad de själva gör?

Varifrån kom den svenska mobbningskulturen?


Publicerat i Genus

5 kommentarer »

 1. ”Skillnaden mellan filmerna från 2002 och 2014 är att den smygfilmande kameran nu är riktad åt det andra hållet. Från att granska politikerna till att granska vad allmänheten anser om den förda politiken.”

  http://www.dagenssamhalle.se/kronika/det-aer-skillnad-pa-folk-och-folkvalda-9010

  Kommentar av Aktivarum — juli 7, 2014 @ 6:03 e m

 2. Tidigare Rädda Barnen-chef – De insamlade pengarna gick till lyxiga kontor. Toyota Landcruisers, Mobiltelefoner, Laptops etc. Pengar gick även till fruar till män i parlamentet.

  http://www.gp.se/kulturnoje/1.224139-radda-barnens-pengar-gar-till-lyx

  Kommentar av Aktivarum — juli 7, 2014 @ 6:33 e m

 3. Den galopperande mobbningskulturen kan nu stoltsera med ytterligare ett dödsoffer. Det kommer att följas av många fler. Att dessa hjärntvättade monster gräver allas vår grav- även deras egen – med sin vedervärdegrund, är väl bara någon form av poetisk rättvisa. Det hjärtlösa hatet mot det egna folket har slagit rot för gott i maktelitens i hjärtan och sinnen. Vi står inför en katastrof av samma dimensioner som Pol Pots sinnessjuka fanatism orsakade i Kambodja.

  Kommentar av Ladulås — juli 7, 2014 @ 11:14 e m

 4. […] Aktivarum: ”Röda Korset vände ryggen åt 70-åriga Barbro på grund av ”Värdegrund” – Nu är hon död” […]

  Pingback av Attack på Cissi Wallin. Igen… | WTF? — juli 8, 2014 @ 5:31 f m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

  aktivarum@gmail.com

  Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 1 383 andra följare

  Arkiv

%d bloggare gillar detta: