Aktivarum

Djurrättsaktivister näthatade fel personer timme ut och timme in | juli 3, 2014

Nog för att PK-vänstern brukar bete sig korkat på twitter men detta slår alla rekord.

Den här gången är det varken feminism eller antirasism som det handlar om utan djurrättsaktivism. 19-åriga Kendall Jones, en cheerleader från Texas Tech har en längre tid jagat storvilt i Afrika. Under ett antal år har hon postat bilder från sina jaktäventyr på facebook. Nyligen hittade djurrättsaktivister dit och flög i luften av ilska över bilderna.

Hey, haters, most women named Kendall Jones aren’t the Texas cheerleader who hunts big game

Texas cheerleader savaged for hunting big game has a message for women targeted by her haters

Man kan tycka vad man vill om den lagliga och troligen dyra storviltsjakt som Texas-cheerleadern hade tagit upp som hobby. Vad inlägget dock skall handla om är inte hennes hobby utan dumheten hos de arga djurrättsaktivister som började översvämma internet med hatiska meddelanden till alla kvinnor de hittade som heter Kendall Jones.

Inom kort började ett antal kvinnor vid namn Kendall Jones twittra om eländet.

i keep getting tagged in awful hate tweets about a different kendall jones that is a tech cheerleader and hunts big game in africa :'((((

Några av demf försökte informera om att det var en annan Kendall Jones som jagade storvilt i Afrika och att de inte var den Kendall Jones. Särskilt drabbad blev 22-åriga Kendall Jones på Texas State U som använde sociala nätverk för affärsverksamhet och därför inte kunde stänga av eländet. Istället började hon skriva små lustiga svar till hatarna.

Följande typ av  replikväxlingar inträffade:

Djurrättare: Kendall Jones fucking shit you like killing animals bitch really? I hope you die

Kendall Jones: Y’all still have the wrong Kendall Jones… But thanks for these nice tweets ❤️

Det här måste vara den bästa hanteringen av näthat vi sett på länge. Mera exempel:

Djurrättare: Kendall Jones need to be in jail look at what she did to endangered species of Afrika

Kendall Jones: Same name, wrong girl. I’ve never been to Africa, I DEFINITELY don’t go to Tech, and I’m not 19.

Vid förhållandelsevis gott mod twittrade hon även

Kendall Jones: Out of all the rudeness I have endured today, I feel like I deserve a free African Safari trip, just saying.

Senare bytte hon Twittersignatur till KJ för att slippa strömmen av arga tweets. Som drabbade henne och andra Kendall Joneses till den grad att hon föreslog de kunde bilda en stödgrupp för drabbade.

@Twitchied @kendalljones__ @KendallJones16 Should we start a support group?! Lol

Strömmen av hatmeddelanden mot henne och andra Kendall Jones var så massiv att den riktiga Kendall Jones twittrade de berörda Kendall Jones och bad om ursäkt för att de fått hennes hatare på halsen – men påpekade att de iaf hade ett fint namn.

Riktiga Jägaren: I just want to personally say sorry to @KendallJones16 @kendalljones__ @kenelizjo and all the other that are…. (Cont. 1/2)

….(Cont. 2/2) getting all the negative and hatred tweets thinking it’s me! I’m sorry 😦 but at least you have a good name lol

Och hur tror ni den av allt att döma ständigt positiva KJ svarade?

Our name rocks! 🙂 Don’t be sorry! Can’t even imagine the cruel things you’re receiving! People can be so mean!!

Konservativa skribenten Michelle Malkin fick höra talas om hatfesten och twittrade en något mer politiskt laddad kommentar:

Attention, unhinged libs: You look really stupid hating on every single person on the Internet named Kendall Jones.

Jag är böjd att hålla med. Det här är någon slags rekord i dumhet. Inse förvåningen när du börjar dagen och den ena nätdåren efter den andra babblar om jakt på sällsynta vildjur i Afrika.  Och det är alltså inte en och samma kvinna som de skickade hatisk smörja mot. Det var bokstavligen mot vem som helst som råkade ha samma namn.

Uppdatering:

PerezHilton har uppmärksammat galenskapen. De här människorna är ju helt från vettet. Fatta hur de skickar den här sortens meddelanden och inte ens har koll på att det är rätt person de skickar dem till:

you are a shit! Kill yourself better! I hope to see you dead soon

Ännu ett exempel på vad som ramlat in:

that bitch, should kill these kind of people, death penalty kendal jones

Och så här såg svaret från KJ ut:

Y’all still have the wrong Kendall Jones… But all of these nice tweets have been making my day ☺️

Den här tjejen borde ge svenska mediakvinnor kurser i hur man hanterar korkat näthat. Kan slå vad om att hennes storligen underhållande metod göra narr åt näthatare är mycket effektivare för att minska näthat än #Trolljägarna någonsin var.


Publicerat i Genus

6 kommentarer »

 1. Fälla lejon med pil och båge? Respekt …

  Kommentar av Ulf T — juli 3, 2014 @ 11:13 e m

 2. Fälla SJW-näthatare med smarta och roliga kommentarer? Respekt..

  Kommentar av Aktivarum — juli 4, 2014 @ 5:38 f m

 3. […] Aktivarum: ”Djurrättsaktivister näthatade fel personer timme ut och timme in” […]

  Pingback av MP, partiet med den smutsiga politiken | WTF? — juli 4, 2014 @ 6:23 f m

 4. Jag är själv jägare men måste säga att jag tycker att det är något allvarligt fel i skallen på de som poserar leende med döda djur eller de som ser själva dödandet som det roliga (Som Jan Guillous program om hans ”jakt” i Afrika, där hans enda uppgift var att trycka på avtryckaren).

  MEN det de här djurrättsaktivisterna inte fattar är att storviltjakt i Afrika är VILTVÅRD. Alla länder som har de fem stora är väldigt måna om sina djur, men för att populationerna ska fungera och för att de ska växa så måste man också sköta dem. Genom att sälja jakten på de djur som ska skjutas av så får man också in pengar, ganska mycket, till viltvården.

  Det var en liknande upprördhet när NRA lottade ut jakt på svart noshörning. Att fällavgiften var närmare en miljon som gick direkt till bevarandet av svart noshörning struntade man i, att noshörningen som skulle skjutas behövde skjutas struntade man också i. Tjurarna försvarar sina revir hårt och de flesta noshörningar som dör dödas av andra noshörningar, för att få upp populationen behöver man därför skjuta av tjurar och ha en större andel kor än tjurar.

  Viltvård i Afrika är dyrt. Det är värdefulla djur och gott om fattiga människor. Den största kostnaden för viltvården är att man måste ha beväpnade vakter som patrullerar enorma områden för att skydda djuren från tjuvskyttar. Tänk er själva om vi i Sverige skulle ha/behöva ha samma skydd för djuren i en av vår största nationalpark, Padjelanta, som är mindre än en sjundedel så stor som Serengeti (Tanzanias NÄST största nationalpark). Det skulle kosta miljarder. Så hur fan ska Tanzania eller Namibia ha råd att skydda sina nationalparkers dur?

  Kommentar av MJ — juli 4, 2014 @ 9:07 f m

 5. MJ:

  ”MEN det de här djurrättsaktivisterna inte fattar”

  De bryr sig inte om att fatta saker.alls. Den här PK-vänstern (inte att förväxlas med dem som tycker man skall hjälpa dem som har det svårt) är fullkomligt bortom behovet att fatta någonting. Allt de vill är hitta nya saker att samlas och känna sig upprörda över.

  Spelar ingen roll om det är skjutna djur i Afrika eller färre kvinnor än önskat i Stjärnornas Krig. De letar ständigt nått nytt att gadda sig samman kring och känna rage över. Är det någon de borde bli förbannad på är det dem som betalar tjuvskyttar (exempelvis dem som köper noshörningshorn och skapar den marknaden). Här är det tvärtom en tjej som betalar för att få jaga lagligt.

  Som kronan på verkat börjar dumbommarna hota och hata mot en massa andra tjejer bara för att de har samma namn som tjejen som jagar i Afrika. Intelligent att kalla en annan person ”dum bimbo” när man själv är så korkad att tweeten går till fel person. Vem är det då som är den riktiga bimbon?

  Kommentar av Aktivarum — juli 4, 2014 @ 10:37 f m

 6. […] Detta är inte den första gången som SJW-sidan i debatten tankelöst hatat och hotat människor som inte ens var inblandade. Samma sorts beteende har kunnat ses tidigare och i helt andra områden. Exempelvis skrev jag för ett tag sedan skrev jag ett inlägg om hur djurrättsaktivister som blivit förbannade över en collegestuderande kvinnas facebooksida med jaktbilder började hata och hota mot alla kvinnor som hade namnet Kendall Jones. […]

  Pingback av Gamersgate AB hotade pga #GamerHate – Kafkatrapping från Hanna Fridén | Aktivarum — oktober 24, 2014 @ 12:33 f m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

  aktivarum@gmail.com

  Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör som 1 383 andra, prenumerera du med.

  Arkiv

%d bloggare gillar detta: