Aktivarum

Postmodernismen, Imperialismen och Antirasismen – Länkmaraton | april 8, 2014

Det här inlägget binder samman en mängd inlägg på samma tema för bättre överblick.

Vi kan börja med inläggen om Stephen Hicks presentation av Postmodernismens förklaring. Postmodernismens förklaring Del 1 och del 2. Den förstnänmda tar upp de filosofiska aspekterna, medan sistnämnda mer handlar om de politiska. Jag passar även på att länka till videorecensionen av boken som tar upp postmodernismens självmotsägelser (00.21.30-00-24.00). De här paradoxerna återkommer ständigt när filosofi byggs på skepticism eller relativism.

På detta följer inlägget med lektioner från boken French Theory. Sedan avstickaren om hur Darwin ignorerades i Frankrike med det påföljande inlägget om hur Darwin återupptäcktes i USADen sistnämnda med bonusen hur Bruce Springsteens vithet blev ett problem i svensk media. I och med detta når vi ämnet Imperalism för det är ju vad kritik mot vithet handlar om, det historiska förtryck vita antas ha utövat.

Som bonus kommer nedan helt ny video. Ännu fler imperier och dessutom i kronologisk ordning.

Nu kommer vi in på mina inlägg om varför rasifieringsteori är bullshit. Först förkastade jag kritisk vithetsteori och visade hur Postkolonialism förhåller sig till Europas historia. Sedan gick jag vidare till alla dessa förtryckande imperier. Den nyaste videon ni ser ovan är faktiskt på många sätt bättre än de videor jag redan publicerat. Här visas nämligen imperierna i den ordning de uppstod, med bättre uppdelning samt med början 1000 f.kr

Sedan kommer vi in på antirasism och den totala idiot som började när Rädda Barnens Ungdomsförbund började beskriva ickevita som rasifierade. Utöver själva huvudinlägget så passade ja på att citera de mest talande delarna av efterföljande vithetsdebatt 1-5 och vithetsdebatt 6-8. Konsekvenserna av dessa synsätt avhandlade jag i ett inlägg som handlade om rasism mot svenskar och Kimberle Crenshaws Intersektionalism.

Vithetsdebatten visar hur maktanalys inte kan leda till annat än negativa konsekvenser.

I förlängningen landar det hela i resonemangen från de två inläggen om Nima Sanandajis syn på invandring Först hur multikulturalismen är död. Sedan även hur multikulturalismen är en lögn. Hans resonemang kan sammanfattas med konstaterandet att det är omöjligt att garantera alla kulturer lyckas lika bra i det modernistiska projektet. Och då var vi tillbaka vid de första inläggen där Stephen Hicks tog upp upplysning och modernism.

Det tar inte slut där för vi har ju inte nämnt massmedia än. Först har vi mitt GD-inlägg om det postmoderna tillståndet utifrån en artikel av Sanna Rayman. Sedan har vi inläggen som får sina namn från böcker av den forna CBC-journalisten Bernard Goldberg första delen ”Bias” om hur V-journalister gick till Mp och andra delen ”Arrogance” om hur Miljöpartiet från och med 2012 kan kallas MassmediePartiet för 41% av journalisterna föredrar Mp.

 Det finns mer som kan sägas i frågan men i detta inlägg finns redan totalt 16 länkar.

Därmed uppfylls med råge målsättningen med detta inlägg. Nämligen att sammanfoga mina två nyaste GD-inlägg om Sverigelanseringen av Stephen Hicks bok ”Postmodernismens förklaring” med alla närbesläktade inlägg som är relevanta för den debatten. Här kan nytillkomna läsare snabbt sätta sig in i vad som sagts tidigare om effekterna och problemen med postmodernistisk kunskapssyn.


Publicerat i Genus

7 kommentarer »

 1. Konsensus råder på fler områden än genus och invandring, t.ex. miljön:
  http://www.frojdh.se/2012/04/30/nar-aktivister-tar-over-journalistiken/

  Kommentar av Maria — april 9, 2014 @ 8:01 f m

 2. Detta är också en tänkvärd text om journalismen:
  http://www.smedjan.com/etta.asp?sida=display&nr=577

  Just det där med att det i stort sett bara skrivs om negativa nyheter är något som jag reagerat på ända sedan gymnasietiden. Det ger bilden av en negativ utveckling medan det i verkligheten är tvärtom, t.ex. att det mest skrivs om svartas gängbråk i USA medan majoriteten svarta är medelklass eller överklass.

  Kommentar av Maria — april 9, 2014 @ 9:13 f m

 3. En länk till om lättlurade journalister i ”utanförskapsområden”:
  http://www.second-opinion.se/energi/view/742

  Kommentar av Maria — april 9, 2014 @ 1:16 e m

 4. lilycrowart:

  Jadu, det uppenbara svaret är väl att diskutera om de tog fel på vecka och råkade posta ett 1 Aprilskämt den åttonde april men jag kommer väl inte undan med att säga människan är vrickad det behövs ett riktigt argumenterat svar också.

  Och då är mitt svar att hennes art-relativistiska resonemang har samma inneboende felaktighet som den kulturrelativism som varit föregångaren. Nämligen att för att åsikten kulturrelativism skall gälla MÅSTE västkultur ha makten för de andra kulturerna håller inte med om alla kulturers lika värde som resonemanget grundats på.

  Exakt likadant är det bland arterna. Om människan inte har överordning här då är det ju bara att konstatera att djurarterna själva tycker det är okej att förtrycka, skada och döda andra djur. Så hennes åsikt förtrycker ju djurens åsikt och negerar alltså sig själv. Djuren håller inte med alla arters lika värde. Det är bara människor som tycker så och för att den åsikten skall gälla måste alltså människan ha överordning.

  Gissningsvis tänkte inte Jennika Lathi på hur hon prackade på djuren sin egen åsikt här. Otur!

  En annan som nog inte heller tycker Jennika Lathis inlägg är den skarpaste kniven i lådan är Magnus Betner. Här i högform:

  – Vad skall vi göra med Willy? Folk svälter ju! Harpunera Willy och käka upp honom hur svårt kan det vara?

  Kommentar av Aktivarum — april 10, 2014 @ 2:46 e m

 5. Tack! Jag visste väl att jag kunde lita på dig. 🙂

  Kommentar av lilycrowart — april 10, 2014 @ 9:33 e m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

  aktivarum@gmail.com

  Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör som 1 383 andra, prenumerera du med.

  Arkiv

%d bloggare gillar detta: