Aktivarum

Idotiska hashtags som #killallmen och #killallwomen på twitter | mars 24, 2014

Efter att ha sett #killallmen trenda på twitter så beslutade sig somliga att göra likadant med #killallwomen.

Återstår nu att se om någon reagerar på #killallwomen. Risken är väl inte så stor men den lär vara högre än risken att någon skulle reagera på #killallmen i alla fall som ju rapporterats trenda ”female grievance”. Så här absurda kan svaren som skrivs till försvar låta.

“Kill all men” is a shorthand war cry, much the same as “ACAB” or “tremble hetero swine” or “die cis scum”. It represents a structural critique, presented in a provocative fashion.

Jaha? Och det skall vara någonting bra alltså? Hurdå?

Det här är hur som helst inte de enda idiotiska twitter-hashtag wannabee-trenderna som vi har sett. Vi har ju även den fullkomligt absurda #banbossy ”kvinnor som idiotförklarar kvinnor” som jag har bloggat mer ingående om på Genusdebatten.

Men här handlar det alltså om att vissa feminister kämpar för rätten att få gapa ”kill all men”. Ingenstans framgår dock varför de skulle ha behov att göra det. Min främsta kritik mot när kvinnor skriver den här sortens saker om män är att det verkar finnas någon sorts regel som säger att en kvinna som misslyckas med en man (i regel hennes pojkvän) istället för att hata honom skallhata män i allmänhet.

Varför då? Hur svårt kan det vara att hålla hatet som orsakats av en person till just den personen?


Publicerat i Okategoriserade

9 kommentarer »

 1. ”Varför då? Hur svårt kan det vara att hålla hatet som orsakats av en person till just den personen?”

  Jamen, om alla män är värdelösa så är ju den hatande mindre klandervärd; och ju mindre klander desto större del av sin (bräckliga) självaktning får hon behålla (tror hon).

  Kommentar av Ulf E — mars 25, 2014 @ 12:08 f m

 2. Om det bara gäller den man hon valde, har ju hon en gång gjort ett felval. Om alla män är sådana har hon aldrig valt fel.

  Kommentar av Anders/AV — mars 25, 2014 @ 4:17 f m

 3. Sedan talfilmens begynnelse har det altid i de romantiska Hollywood-filmerna ingått en replik – I hate men! – som yttrats då den kvinnliga huvudrollen inte fått som hon velat eller blivit försmådd av mannen hon trodde sig kontrollera. Är det ett arv sedan gammalt eller en ny tradition som visar att blivit eller alltid har varit en del av den kvinnliga världsuppfattningen.

  Kommentar av @Benanderii — mars 25, 2014 @ 6:42 f m

 4. Anders/AV: Bang on target, pal! Det handlar om kvinnors krav på ansvarsfrihet, det är alltid någon annans fel. Blä.

  Kommentar av rocki — mars 25, 2014 @ 6:42 f m

 5. Kräver du ansvarsfrihet rocki?

  NAWALT 😉

  Kommentar av Mia. — mars 25, 2014 @ 6:48 f m

 6. ”Den kvinnliga världsuppfattningen” är lika generaliserande och illa som att hata alla män för att någon betett sig dåligt.

  Kommentar av lilycrowart — mars 25, 2014 @ 9:00 f m

 7. Just det du beskriver har kvinnor lärt sig av män. Män har i århundraden generaliserat och byggt upp ett stort kvinnohat både inom kulturen och i samhället i övrigt (genom bl.a. särlagstiftning). Detta kvinnohat har varit väldigt effektivt och har gjort att män behållit den ekonomiska makten. Fortfarande finns det ett enormt stort kvinnohat inom tex porrindustrin så att kvinnor iblan hatar män är inte speciellt konstigt.

  Kommentar av annalisamia — mars 25, 2014 @ 8:06 e m

 8. annalisamia:

  ”Just det du beskriver har kvinnor lärt sig av män.”

  Av VISSA män möjligen. Upplysningsvis så är män inte myror med kollektivt medvetande. Män är självständigt fungerande människor. Det är upp till kvinnor själva vilka män de vill ta efter.

  ”Män har i århundraden generaliserat och byggt upp ett stort kvinnohat både inom kulturen och i samhället i övrigt (genom bl.a. särlagstiftning).”

  Män är forftarande inte myror med ett kollektivt medvetande som du kan skylla allting på. Det enda du gör nu är skyddar de individer som varit svinaktiga på bekostnad av de individer som inte har varit det.

  ”Detta kvinnohat har varit väldigt effektivt och har gjort att män behållit den ekonomiska makten.”

  Män är fortfarande självständiga individer. Om du har problem med EN man är det DEN mannen du har problem med. Inte någon luddigt definierad ”manlig massa”

  ”Fortfarande finns det ett enormt stort kvinnohat inom tex porrindustrin så att kvinnor iblan hatar män är inte speciellt konstigt.”

  Det där låt ju väldigt rimligt. Kvinnor hatar alltså män i allmänhet för att några få män och kvinnor som jobbar med porr är idioter? Är det vad du försöker säga?

  Kommentar av Aktivarum — mars 25, 2014 @ 8:56 e m

 9. @annalisamia

  Det är ett fullkomligt befängt påstående att män i allmänhet skulle hata kvinnor. Du säger det bara för att du hört andra säga det (eller så har du läst en dålig roman). Däremot är det uppenbart att du inte säger det på basen av närmare eftertanke. Ser du, hur förklarar du annars allt detta manliga hänsynstagande av kvinnor (kvinnor och barn först osv.) om vi män faktiskt var så impregnerade av hat. Jag förstår inte ens användningen av ordet hat i sammanhanget. Vad menar du? Vet du ens själv?

  Kommentar av Rick — mars 26, 2014 @ 9:17 f m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

  aktivarum@gmail.com

  Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 1 284 andra följare

  Arkiv

%d bloggare gillar detta: