Aktivarum

Det brann i huvudet på autonoma vänstern – AFA kallade ungvänstertjejer för f_ttor och h_ror | mars 15, 2014

Ung vänster Storstockholm hävdar nu att de blivit kränkta och hotade av AFA.

På Ung Vänster Storstockholms blogg berättas om en högljudd konflikt inne på deras kontor där tre AFA-aktivister skall ha brunnit i huvudet över att de inte fick garanterad talartid på Lördagens manifestation mot nazism – där UVSS är medarrangörer.

Med anledning av händelsen kan det vara läge att blicka åter till det unika diskussionsprogrammet ”Flirtar etablissemanget med vänsterextremismen?” som sändes på Axess TV våren 2009 och där Niklas Svensson berättade hur en granskning stoppades av Chefsred.

Åter till de påstådda kränkningarna och hotelserna mot UVSS

Hur vet ni att de verkligen var från AFA?

– Vi vet det, vi har koll på det.

Tidningen ETC bekräftar i intervju med Ung vänster Storstockholms ordförande Dina Viksten Abramhamsson att två kvinnliga ombudsmän på deras kontor har utsatts för hotelser, utpressning samt kallats en mängd kränkande saker.

– Killarna skrek att de skulle pissa på dem och kallade dem för horor och fittor, säger Dina Viksten Abrahamson.

Som om inte det låter galet nog så menar UVSS att de dessutom blivit missförstådda och inte alls sagt nej till de saker som AFA-representanterna uppfattade de sagt nej till. AFA ville vara medarrangör vilket de fick. Någon talarlista skall inte finnas klar.

– De har sagt att de vill vara medarrangörer, vilket vi har sagt att de får. De har också sagt att de vill tala på manifestationen, men det har vi inte kunnat garantera eftersom vi inte har någon färdig talarlista ännu. Från vad jag har hört har AFA uppfattat det som att de inte får tala alls

Utöver Ung vänster Storstockholm och AFA finns bland arrangörerna: SSU Stockholm, Rädda barnens ungdomsförbund och Rummet. De två sistnämnda mest kända för att förespråka rasteorier.

ETC påstår att de har sökt AFA Stockholm för en kommentar.

Här visar sig problemen med nätverksformatet som den autonoma vänstern använder. Om några personer från AFA kommer och säger dessa saker. Vad säger att andra personer från AFA har mer talan över vad AFA anser om detta när det saknas centrala organ?

Svaret är givetvis ingenting! Har man en platt hierarki så har vem som helst lika stor rätt att representera organisationen. En rörelse måste ha någon form av metodiskt utvald ledare som har en högre trovärdighet än vilken dåre som helst från samma rörelse.

– De uttryckte hot i form av att de ska förstöra på demonstrationen, se till att talarna inte ska kunna tala, och att de ska göra det ”jävligt svårt för Ung vänster i framtiden”

Det handlar om manifestationer mot nazism med anledning av knivbråket 8 Mars.

Som alla vet har nazister och vänsterextremister skyllt 8-mars knivbråket på varandra och som kronan på verket anklagar Allt Åt Alla Malmö Kvällsposten för att gilla nynazister. Detta eftersom de återgav polisens version av händelserna den 8 Mars.

kvällsposten

Ovan bild hittas på Allt Åt Alla Malmös facebooksida. Där fanns även flera kritiska kommentarer som dock Allt Åt Alla i klassisk kommunistisk stil har raderat bort. Jag anade det kunde hända så jag passade på att kopiera vad jag ansåg var bästa svaret.

”Att anklaga en judiskt ägd tidning för att vara ”nazister”, syntax error.

syntax error-edit

Särskilt kul är att ”systemfel” är vad grupper som Allt Åt Alla hävdar sig bekämpa.

Numera finns enbart de kommentarer från dem som hyllade bilden kvar, vilket är hela tre personer. Värt att nämna är också att de här olika namnen på nätverk mer är aktiviteter än organisationer. Det är fullt möjligt att samma människor är med i de olika nätverken.

Ovan påpekas även det otroliga hyckleriet i att vänsterextremister använder olika namn medan de anser precis alla de olika namnen på nationalism företräder exakt samma sak. AFA gör alltså ingen egentlig skillnad på Sverigedemokrater och Svenskarnas Parti.

”Det är blir lite ironiskt när en antidemokratisk sekt skall… skriva om en annan antidemokratisk sekt”

Magnus Sandelin, författare av boken extremister kommenterar att delar av Mats Delands bok ”Brunt” har AFA som källa.

Ironiskt nog avslutas diskussionen med ett förslag som faktiskt har blivit verklighet.

Så här uttalade sig Anna-Lena Lodenius i slutet på programmet om AFA dokumentation och hur de används som källa när journalister skall skriva om högerextremistisk rasism:

Kallar man sig för AFA får man antas ha de värderingar om florerar inom AFA, annars kan man ju kalla sig något annat när man dokumenterar nazism.

Uppenbarligen höll AFA doku med om den saken för sedan en tid tillbaka har de bytt namn och är nu kända som Researchgruppen. Det är nog tur de inte längre heter AFA. Det hade varit lite jobbigt för dem att kommentera UVSS-indicenten.

Att AFA kallar ungvänsterkvinnor på kontoret för h_ror och f_ttor lär inte bli så populärt hos Feministiskt perspektiv som ju anlitade Researchgruppen för  en usel kartläggning av feministkritiker där undertecknad kallades för kommentarfältherre.

Som om inte det vore nog så var det Förbundet Allt Åt Alla som under feministisk flagg krashade jämställdisternas pubmöte i Stockholm. Någon kan väl be dem om en kommentar på AFA:s agerande. De var feminister då och får väl anses vara det nu också.

Länktips:

WTF – Recycling Monte Python

Genusdebatten – Varför appellerar inte jämställdismen till fler?


Publicerat i Genus

4 kommentarer »

 1. Skall bli spännande att följa rapporteringen kring den här händelsen.
  Konstigt nog är det inte lika kul för vänstern när dom själva blir hotade av AFA. Annars brukar dom ju försvara de vänsterextremas rätt att ta till våld för den ”goda saken”.
  Det är ju dock bra att Afa visar att dom egentligen är en organisation som tycker om våld och utomparlamentariska aktioner och struntar i vem som drabbas av deras våld och hot.

  Kommentar av Pelle2 — mars 15, 2014 @ 7:03 f m

 2. Notera hur de avslutar med ”Free Joel”, knivmannen som sitter häktad för dråpförsök efter kravallerna i Kärrtorp.

  http://motkraft.net/2014/03/15/afa-stockholm-kommentar-till-ung-vansters-agerande-och-uttalande/

  Kommentar av bashflak — mars 15, 2014 @ 9:17 f m

 3. […] i AFA Stockholm och å andra sidan feminister i Ung vänster Stockholm. Det började med att Ung vänster Stockholm anklagade AFA Stockholm för att ha kränkt och hotat ungvänstertjejer inne på Ung vänsters kontor. Efter dessa […]

  Pingback av Rena cirkusen när AFA anklagar ungvänstertjejer för att ljuga om kränkningar | Genusdebatten — mars 15, 2014 @ 12:28 e m

 4. […] har tagit upp det här med AFA som hotade medlemmar i Ung […]

  Pingback av Aftonbladet говорит правду | WTF? — mars 15, 2014 @ 7:13 e m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

  aktivarum@gmail.com

  Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 1 383 andra följare

  Arkiv

%d bloggare gillar detta: