Aktivarum

Om Researchgruppens (fd. AFA doku) och Expressens Kartläggning och Uthängning | december 13, 2013

Om någon behövde bevis på att svenska massmedia har ruttnat så varsågod.

Kommer ni ihåg Feministiskt Perspektivs fiasko till kartläggning? Feministiskt Perspektiv samarbetade med samma ”Researchgruppen” som nu hänger ut namn till anonyma signaturer på internet i samarbete med Expressen.

Bland några av de flitigaste kommentatorerna på sajter som Avpixlat, Fria tider och Exponerat finns flera personer som är chefer, företagare eller på andra sätt väletablerade i samhället.

Här finns det två saker att kommentera. Dels det problematiska med själva publiceringen och dels materialets innehåll. Först och främst kan vi konstatera Researchgruppens syfte varit att vara underrättelsetjänst för vänsterpolitiska hot och våldsaktioner.

Detta blir pinsamt uppenbart när man tittar på grundarnas polishistoria.

När lektioner i vilka åsikter som är förkastliga ges av personer vilkas egna åsikter handlat om att slå folk som tycker fel i skallen med järnrör så är det något som fallerar. Låt oss dock börja med att titta på arbetsmetoden. Nämligen att knäcka systemet Disqus.

Intrången utnyttjade en allvarlig säkerhetslucka i Disqus API:er, som gör att man kan hämta ut MD5-hasher av användares e-postadresser. Genom att sedan matcha MD5-hashen via en sk brute force-attack mot en e-postdatabas kan man identifiera användare.

Disqus har över 50 miljoner användare som påverkas av Researchgruppens Expressen-sponsrade tilltag. Bland annat upphörde Gravatar att fungera eftersom Disqus fick stänga ner MD5-hashern där säkerhetsluckan för systemet fanns.

Saken är dock den att bristen i MD5 i sig inte innebär att identiteten avslöjas.

Den information som MD5-hashern skickade måste i sin tur jämföras med samma sort information från ej anonyma källor och det är här det börjar bli krångligt för det krävs alltså databaser att samköra informationen mot.

Reserchgruppen har alltså byggt upp en e-postdatabas, vilket egentligen vem som helst kan göra med lite kunskaper, t ex genom en spindel som söker av e-postaddresser på Internet, men vill man specifikt avslöja vissa sektorer av människor går det förstås att samla på sig specifika e-postadresser att testa mot.

Sådana här register är enligt en viss tolkning av lagen tillåtet för journalister. Men då uppstår samma problem som när Anna Odell spelade galen för att göra konst om mentalvården samt när Lars Vilks skapade Rondellhundar av Islams profet Mohammed.

Hur bestäms gränsen mellan journalistiskt och icke-journalistiskt syfte?

Ett rimligt svar på den frågan är att journalistiskt syfte precis som vetenskapligt syfte kräver en objektivitetsprincip. Dvs journalister är de som täcker bägge sidor av saken. De som inte gör det sysslar med politisk aktivism. Nima Gholam Ali Pour påpekar:

Tänk om Moderaterna började samarbeta med nazister som kartlägger Socialdemokrater? Förmodligen skulle Moderaterna lyckas smutskasta Socialdemokraterna men samtidigt skulle Moderaterna legitimera nazisternas verksamhet.

Den viktiga frågan här är givetvis enligt vilken objektiv princip som nazisternas underrättelsearbete i så fall skulle anses vara journalism. När man tittar på hur Researchgruppen själva beskriver sin verksamhet blir det ännu mer förvirrande.

Kartläggarna på researchgruppen har nämligen avslöjat kartläggning.

Researchgruppen bildades 2009. Under den tiden har vi avslöjat hur nazistiska mördare kartlägger antifascister, hur dömda pedofiler driver uthängningssajter.

Med andra ord: Reseachgruppen har avslöjat att personer med tvivelaktig bakgrund har sysslat med kartläggning och uthängning. Behöver jag ens påpeka det absurda med den situationen? Det är ju vad de själva kallar journalistiskt arbete.

När Breivik utfört massakern på Utöya var vi bland de första att placera honom i ett historiskt och ideologiskt sammanhang. Vi har avslöjat SÄPO:s bristande källskydd.

Vad som inte nämns är att det sammanhang som Breivik placerades i av Researchggruppen vad ideologiskt vinklat nonsens som dessutoim rättade sig efter Breiviks egna galna fantasier. Denna dårskap gick sedan vidare till Magnus Linton, Ali Esbati och Maria Sveland.

Bilden av Breivik nyanseras rejält i Johan Lundbergs bok ”Ljusets Fiender”

När Breivik närmade sig den ideologiska kärnan i sitt manifest hade han direkt kopierat flera sidor ur UNA-bombaren Ted Kaczynskis manifest. Detta låg i sin tur nära den så kallade anarko-primitivismen, vars kritiska udd är riktad mot liberalism och kapitalism.

– Ljusets Fiender s.324

Beträffande att Researchgruppen har avslöjat brister i SÅPOs källskydd är det lite som att säga de nu har avslöjat brister i Disqus-systemet. Främsta risken verkar utgöras av Researchgruppen själva. 

Säkerhetsingenjören David Remahl (@chmod007 på Twitter), som var den som identifierade hur Researchgruppen hackade Disqus, har nu hittat säkerhetsläckor i Researchgruppens Avkodat-databas. Av ca 600 e-postadresser knäckte han 199 stycken på sextio sekunder och efter några timmar har han nu klartext på ca 400 av dessa e-postadresser.

Medvetet eller icke-medvetet har alltså Researchgruppen gjort sin ”avslöjade” information tillgänglig för andra. Antingen har de själva ingen koll på säkerhet (de kan bara förstöra andras datasäkerhet, inte bygga upp egen) alternativt så är läckan avsiktlig.

Remahl sprider inte dessa vidare, utan visar här hur Researchgruppen antingen inte kan hantera säkerhet själva, eller medvetet på detta vis vill sprida uppgifterna vidare, samtidigt som de kan två sina händer ”vi har inte lämnat ut uppgifter till AFA”

AFA kan i vilket fall som helst nu utsätta ”läckta” personer för våld.

Detta tack vare researchgruppen och de massmedier som legitimerat den verksamheten. I nästa inlägg kommer jag att gå in mer på journalisters dubbelspel där man gärna vill hänga ut högerns extremister och men inte vänsterns..

Läs även mina inlägg om manshat del 1 och del 2


Publicerat i Genus

17 kommentarer »

 1. Både Sveland och Lundberg har fel om Breivik.

  Breiviks hat riktade sig främst mot den norska intelligentian som möjliggör muslimsk invandring, och i andra hand mot muslimer.

  Det räcker att flyktigt kategorisera offren för hans illdåd för att inse det.

  I reservfall kan tvivlande personer kolla in min bibliografiska sammanställning av hans manifest: http://ekvalist.blogspot.se/2013/04/breivik-ar-aven-motstandare-till-den.html

  Kommentar av Ekvalist — december 13, 2013 @ 8:40 e m

 2. Ekvalist:

  Maria Sveland vet ingenting på ämnet utan upprepar bara vad Magnus Linton påstod i tramsboken ”De hatade” Linton är aktivist, inte forskare så det fanns ingen orsak att tro på hans påståenden från början.

  Johan Lundberg har inte alls fel om Breivik. Jag tror du drar för stora växlar på mitt exempel på ideologiska kopplingar det pratas mindre om. Breivik använde även Mao och Castro som referenser i manifestet. MEN Johan Lundbergs viktigaste påpekande var att folk drar för stora växlar på ideologi hos terrorister. Lundberg menar terrorister framför allt har saker gemensamt med – you guessed it – andra terrorister. Som exempel på detta visar han en mängd saker Breivik hade gemensamt med Mohammed Merah (terroristen som mördade militärer och judiska skolbarn i en fransk stad.

  Likheter mellan Merah och Breivik inkluderar:

  ”Den frånvarande fadern. Den dysfunktionella familjen. Svårigheterna att få en fungerande relation till kvinnor. De psykiska problemen. Fascinationen för det militära som förblev obesvarad från den franska respektive den norska militärmaktens sida. Intresset för hur terrordåden kan presenteras på internet. Fascinationen för en dataspelsmässig världsbild av medeltida karaktär med ordnar, riddare och kalifat. Valet av mordoffer som betecknas som svikare: Norska socialdemokratiska ungdomar respektive franska militärer av nordafrikanskt ursprung.”

  Främsta olikheten? När Mohammded Merah sköt judiska skolbarn var svenska journalisters främsta fokus inte på den antisemitiska rörelsen utan på rädsla att muslimer skulle pekas ut som terrorister. När däremoyt Breivik dödade ungdomspolitiker på Utoya så var journalisters fokus på gärningsmannens ideologi inte oroad över hur personer med samma tillhörighet skulle drabbas.

  Kommentar av Aktivarum — december 13, 2013 @ 9:02 e m

 3. ”MEN Johan Lundbergs viktigaste påpekande var att folk drar för stora växlar på ideologi hos terrorister”.

  OK. Då är jag med dig. Få kan ju förneka att Breivik mördade norska socialdemokrater och inga andra. Men terrorism kan absolut ha socio-psykologiska orsaker som överskuggar de ideologiska.

  Kommentar av Ekvalist — december 13, 2013 @ 9:11 e m

 4. Men jämförelsen mellan Merah och Breivik är anekdotisk bevisföring, så den bortser jag ifrån.

  Kommentar av Ekvalist — december 13, 2013 @ 9:21 e m

 5. Och det är naturligtvis inte hyckleri att gnälla över sådant som du i tillhörighet av fjant-jämställdist själv ryggradslöst och ynkligt sysslar med i kombination med grovt förtal!?

  Du har själv ansvar för den skit du sprider bland dina kommentarer på din fjantiga blogg, oavsett om du sitter bakom de påhittade signaturerna eller inte i dina kommentarsfält!

  Jag varken tror eller brukar våld men kan verkligen förstå dem, som kan provoceras att bruka det hela speciellt mot er typ av grupp!

  Forskning är dessutom en ständigt pågående process och de som skryter över sina egen forskning och förträfflighet är troligen långt från att vara intelligenta forskare!

  Människor som dessutom hänger ut och förtalar andra med psykiska diagnoser är så långt från intelligenta och vetenskapligt bevandrade någon kan komma.

  De som hänger ut privatadresser blandat med grovt förtal och skitsnack om dess försörjning och själva sitter som ynkliga anonyma råttor bör hålla en jävligt låg profil!

  När ska du själv lägga upp din adress, inkomstuppgifter och ditt riktiga namn!? Fega råtta.

  Jag hoppas du med ditt alias ”Malte skoglund” a.k.a Maria och den vidriga Bachflash blir påkörda av en långtradare eller uthängda av Expressen!

  Tänk vad trist att vara en nobody i ingemansland!

  Kommentar av Någon — december 14, 2013 @ 9:14 f m

 6. Tror bestämt att Någon vaknat på fel sida…

  Kommentar av NisseNyfiken — december 14, 2013 @ 9:41 f m

 7. Jag hoppas verkligen att du fått ligga med jämställdisten Charlotte Vaino, så som du Bachflah slickar den unga studenten i röven?

  Tyvärr brukar smarta 20-åringar ha sitt intresse långt borta från medelålders skrytsamma, lantliga konservativa, narcissistiska lögnaktiga män med mindervärdeskomplex.

  P.S. Ni måste putsa lite mer på trovärdigheten gällande era uppdiktade opponenter av kvinnliga feminister och genusförespråkare så kanske någon mindre intelligent individ köper det hela utanför er kriminella sekt.

  Kommentar av Någon — december 14, 2013 @ 9:44 f m

 8. Det mest underhållande är att Pär Ström sitter och skriver böcker om integritet samtidigt som hans anhängare hänger ut kvinnliga företagare på nätet med grovt förtal!

  Aktivarums hantlangare Trollan – piratpartist påminner om Anna Troberg (pp) som patetiskt jämrande i TV lider med de ”anonyma” som hon menar inte annars hade vågat yttra sig!?

  Staackkkars anonyma män på nätet som själva förtalar och hänger ut privatkvinnor!

  Lika hycklande som piratsympatisören och jämställdisten Trollan som backar upp jämställdister som själv förtalar kvinnor bara för att få lite pluspoäng av ett gäng konservativa och inskränka män!

  Och inte är det synd om dem, så Aktivarum ta din misandri teori och tryck ner i första bästa köksmixer och vrid om vredet!

  Kommentar av Någon — december 14, 2013 @ 10:39 f m

 9. Till skillnad från vad du hoppas och tror, Någon, så skrämmer du inte folk till tystnad med ditt verbala våld, utan du tydliggör verkligen behovet av att vi måste fortsätta att informera mänskligheten om att dårar som du existerar och att ni är farliga och att ert goda våld är våld är våld är våld. Ju fler som blir varse om era kejsarens nya käder, desto mindre utrymme kommer ni att få och desto trevligare blir det att leva.

  Kommentar av Fredrik S — december 14, 2013 @ 11:09 f m

 10. ”Fredrik S” din logik är mycket passande till jämställdisternas ständigt pågående hycklande moral.

  Jag borde kanske förtydliga att ”Fredrik S” egentligen menar att jämställdisternas förtal och hot mot kvinnliga privatpersoner i form av att kränka dem ryggradslöst på nätet inte fungerade så bra, så istället vänder de på strategin så de utsatta ska ses som förövarna givetvis bakom ryggradslöst feg anonymitet!

  Deras hjälp skaffar de genom att limma på unga studenter, svaga djupt bekräftelsesökande unga flickor, smörande sliskande och förjuget.

  Alla erfarna har säkert stött på falska människor vill ni obeservera några studera jämställdisterna!

  Kommentar av Någon — december 14, 2013 @ 11:18 f m

 11. […] Aktivarum – Om Researchgruppens (fd. AFA doku) och Expressens Kartläggning och Uthängning […]

  Pingback av Pensionärer och Småföretagare – AFA-Expressens uthängning sparkar neråt mot vanligt folk | Aktivarum — december 14, 2013 @ 1:47 e m

 12. […] tar också upp detta ”Om Researchgruppens (fd. AFA doku) och Expressens Kartläggning och Uthängning” och ”Pensionärer och Småföretagare – AFA-Expressens uthängning sparkar neråt […]

  Pingback av Nu vet vi var gränsen går | WTF? — december 14, 2013 @ 2:19 e m

 13. […] Aktivarum 1 och 2 […]

  Pingback av Store- och lillebror ser dig | Susanna's Crowbar — december 14, 2013 @ 2:41 e m

 14. Skribenten ”Någon” är nu IP-blockad för denne tillför ingenting till diskussionen.

  Kommentar av Aktivarum — december 14, 2013 @ 3:44 e m

 15. Ännu ett exempel på att Lundberg är en pajas.
  1. De delar av Unabombarens manifest som Breivik citerar är till större delen det som anarko-primitivister tagit avstånd från och resten är kritik mot socialism.
  2. Anarko-primitivismen (liksom Unabombaren) är inte kritisk mot liberalism, utan riktar främst sin kritik mot socialistiska åsiktsriktningar. Med anarko-delen avses just en riktigt extrem liberalism med tanken att staten inte kan ta sig rätten att bestämma över eller kontrollera individer som inte vill vara med.

  Kommentar av MJ — december 16, 2013 @ 9:08 f m

 16. […] höll AFA doku med om den saken för sedan en tid tillbaka har de bytt namn och är nu kända som Researchgruppen. Det är nog tur de inte längre heter AFA. Det hade varit lite jobbigt för dem att kommentera […]

  Pingback av Det brann i huvudet på autonoma vänstern – AFA kallade ungvänstertjejer för f_ttor och h_ror | Aktivarum — mars 15, 2014 @ 1:43 f m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

  aktivarum@gmail.com

  Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör som 1 383 andra, prenumerera du med.

  Arkiv

%d bloggare gillar detta: