Aktivarum

Tino Sanandaji – Multikulturalismen är en lögn | december 9, 2013

Tino menar att ideologin bygger på kulturrelativism hos 68-vänstern.

Detta inlägg är en fortsätting på: Tino Sanandaji – Multikulturalismen är död

Att bli provocerad av fakta…. Om du blir provocerad av fakta så är det någonting fel på dig och din ideologi!

Som framgår i min serie om Ljusets Fiender-debatten finns ingen relativism i synen på västvärlden eller USA vilket även Sanandaji påpekar i en klockren parodi på Einsteins relativitetsteori (Allt är relativt utom ljusets hastighet som är konstant)

Att all moral och all kultur är relativ förutom USA:s och västerlandets ondska vilka är konstanta

Han menar att ideologin begår två fel. 1) Man pratar inte om det goda som västerlandet skapar och 2) Man applicerar inte samma måttstock på andra kulturer. USA hade svart slaveri fram till 150 år sedan. Saudiarabien hade svart slaveri fram till 40 år sedan.

…och i delar av Nordafrika finns det svart slaveri kvar än idag.

Och vad det här gör… man kan inte säga att en kultur är bäst… Vad man kan säga är att olika kulturer är olika väl anpassade till modernitet

Eller på enklare svenska. Så fort du bestämt vilket syfte som skall uppnås med kulturen kan du säga en kultur är bäst. Vilken kultur som är bättre hänger på vilket mål som skall uppnås med kulturen. Ursprungligen har alla kulturer målet att överleva och utvecklas.

Och då är det ingen slump att dom kulturer människor flyr ifrån är sämre anpassade till modernitet än dom kulturer de flyr till…. För att det är just kulturen som leder till att man har korruption, man har inbördeskrig, att man inte har demokrati, att man är fattiga.

Precis som i förra inlägget är även det här påståendet om kultur lika sant för genus. Det är ingen slump att den könsroll – som leder till att man har starka sociala band och skyddar svaga också leder till att man har sämre konkurrensförmåga under samma villkor.

Här kommer Sanandaji in på siffror som antagligen kommer från World values survey

Han berättar att det mesta med kulturen inte går att mäta men det finns saker som går att mäta som tillit, arbetsmoral och hur man följer regler. I alla dessa är Sverige bland de högsta i världen. Gällande tillit tror han att vi är högst i världen.

I Sverige är 70% stolta över sina jobb, i Frankrike är 15% stolta över sina jobb. I Sverige litar 75% på främlingar. I Turkiet litar 10% på främlingar och i Italien 30%. Den här skillnaden i grundläggande värderingar är det stora problemet integrationspolitik måste lösa.

World Values Survey

Wikipedia – World Values Survey

Sanandajis lösning är att Sverige måste bygga upp sitt kulturella självförtroende.

 

Hävda sin kultur och integrera invandrarna. Som Dick Erixon har skrivit på sin blogg så kan man inte integreras om det inte finns en stark kulturell kraft att integreras in till

Han poängterar att multikulturalismen är en lögn. Det är en lögn att säga till folk att de kan komma hit, behålla sina normer och sedan lyckas statistiskt lika bra (med livet inom det modernistiska projektet) som dem som har svenska normer. 

Strukturella skillnader kommer garanterat att uppstå.

Exempelvis om du tar italienarna som kom på 60-70 talet inte fan har de gått och byggt ”Little Italy” i Stockholm. Dom har blivit svenskar. Det är det som händer. Slutresultatet av framgångsrik invandring är integration.

Liberaler och vänstern använder gärna USA som exempel på framgångsrik invandring. USA har dock ett oerhört starkt kulturellt självförtroende. Bara 20% av USA:s befolkning härstammar från de brittiska öarna men nästan alla där har en anglosaxisk kultur.

Dom svenskar som åker dit och norrmän, dom är inte längre svenska i sina kulturella värderingar. Karl Rove har inte norska kulturella värderingar.

USA:s nationalmotto är ”E pluribus uno – From many to one” – Det är enda framgångsrika receptet för framgångsrik integration.

För invandrare är svenska staten oerhört generös men svenska folket avståndstagande.

Detta beror enligt Sanandaji delvis på att svenskar av naturen är avståndstagande globalt sett och delvis på att invandringspolitiken saknar legitimitet hos folket. Han förespråkar större krav på invandrare att integrera sig men även att vi sträcker ut en hand…

Annars blir det den här kulturen som har uppstått i Ghettot, som inte är kultur från mellanöstern, det är egentligen att man har kopierat den amerikanska ghettokulturen, det är en kultur för utstötta.

Jag vill utveckla det sista eftersom han hänvisar till amerikansk ghettokultur. I artikeln ”Black rednecks and white liberals” menar Thomas Sowell att den amerikanska ghettokulturen inte ens är svart till ursprunget utan hör hemma hos vita sydstatare.

Saying “acrost” for “across” or “ax” for “ask” are today considered to be part of black English. But this way of talking was common centuries ago in those regions of Britain from which white Southerners came.

Kort sagt: Vita bönder var inte lika sofistikerade som vita stadsbor 

Senare forskning har visat liknande uppdelning mellan vita sydstatare och vita nordstatare som kallas ”asshole”. Business Insider hade en artikel med rubriken ”This Bizarre Experiment Shows Why You Shouldn’t Insult Southern Men”.  

The study sets up an experiment to investigate the ”culture of honor” theory that Southern men feel the need to take some kind of action when they’ve been insulted.

Det här är experimentet som ni kan se Richard Nisbett berätta om i Hjernevask del 4 (Violence) under diskussionen om våld och hederskultur.

Lägg även märke till: Genusdebatten –  Ett inlägg om Manshat (aka Misandri: Den andra sexismen)


Publicerat i Genus

7 kommentarer »

 1. ”Att bli provocerad av fakta…. Om du blir provocerad av fakta så är det någonting fel på dig och din ideologi!”

  Detta är tyvärr obegriplig överkurs för vår vithatiskt och könshatiskt ”upplysta” ny-adel – ljusets fiender – vårt lilla kluster PK-lobotomerade smygkommunister vilka som bekant infesterat media.

  Kommentar av Liberalen — december 9, 2013 @ 10:54 f m

 2. Det är tråkigt att han är en så dålig talare, men förhoppningsvis kan någon med lite mer karisma plocka upp det han säger, det är ju faktiskt fakta, så att kunskapen angående dessa frågor sprider sig.

  Kommentar av Patrik — december 10, 2013 @ 6:22 f m

 3. Inte är han någon dålig talare, han framför med schvung sitt budskap. Sedan kan man alltid läsa hans blogg för att få ännu mera fakta.

  Kommentar av Maria — december 10, 2013 @ 7:58 f m

 4. Som t.ex. kommentaren till Svenskt Näringslivs annons:
  http://www.tino.us/2013/12/fores-och-svensk-naringslivs-oarliga-i-dn-annons/
  Jag älskar siffernörderiet!

  Kommentar av Maria — december 12, 2013 @ 1:04 e m

 5. […] utgörs till 72% av Vita amerikaner som ursprungligen var tyskar, irländare, enlängdare etc. Som Tino Sanandaji påpekar så har USA oerhört starkt kulturellt […]

  Pingback av Finns etniska svenskar? Bo Löfvendahl fånar sig i SvD | Aktivarum — december 17, 2013 @ 3:45 f m

 6. […] om Nima Sanandajis syn på invandring Först hur multikulturalismen är död. Sedan även hur multikulturalismen är en lögn. Hans resonemang kan sammanfattas med konstaterandet att det är omöjligt att garantera alla […]

  Pingback av Postmodernismen, Imperialismen och Antirasismen – Länkmaraton | Aktivarum — april 8, 2014 @ 6:31 e m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

  aktivarum@gmail.com

  Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 1 383 andra följare

  Arkiv

%d bloggare gillar detta: