Aktivarum

Först skulle Danmark avskys, nu Norge men själva är media rasistiska-med-fötterna | november 13, 2013

Aftonbladet låter Chefsredaktören* Ehsan Fadakar skandera ut att ”Norge är ett själviskt land som behandlar de fattigaste som djur”. Nu är det alltså Norge som blivit måltavlan för Sveriges hycklartyckareliter. Tydligen är bägge våra närmaste grannländer skit enligt fint folk men vad som ingenstans framgår i medier av denna typ är vilka länder som de menar är bra.

Men först något annat: Publicistklubben har haft ännu en debatt som till stor del handlar om journalister som sysslar med navelskådning och diskuterar hur journalister skall hantera Sverigedemokraterna (Officiella temat var politisering i valbevakning)

Det behöver förmodligen inte ens påpekas att den enda som ville syssla med ren journalistik var SVT:s Anna Hedenmo. Däremot rekommenderas att ni uppdaterar om vad Mona Sahlin & co anser om demokrati. Tillbaka till Aftonbladet och Fadakar.

Ju mer jag läser om Norge ­desto mer blir jag övertygad om att det norska samhällsklimatet är genomruttet.”

Jaha, Jämfört med VAD? Vilket samhällsklimat är bättre menar han?

Personligen har fått intrycket att länder som Iran, Turkiet, Egypten och Ryssland är långt ruttnare men sådana länder kanske inte räknas när det handlar om att framställa Norge som världens stora problemland? På tal om ingenting är det intressant att se hur Fadakar försöker slå mynt av Breiviks dåd.

”Det är som att Anders Behring Breivik aldrig hänt.”

Vilket innebär att Breivik misslyckades helt med vad han föresatt sig. Terroristers mål är att påverka genom rädsla orsakad av våld. Nu är det som om terroristdådet aldrig hänt och det menar alltså Fadakar är dåligt? Det ironiska är att Fadakar har gemensamt med Breivik att han vill Breiviks dåd skall vara omtalat och få stora konsekvenser.

”FrP använder sig gärna av Breivikretorik som låter hemskt likt SD eller om det är tvärtom alltihopa.”

Breivik använde sig upplysningsvis av våld, inte av retorik. Det Fadakar oärligt kallar Breivik-retorik är saker som Breivik klippte och klistrade från helt andra källor (som alla utan undantag har förkastat Breiviks dåd). Det finns ingen retorik, bara våld. Den påstådda kopplingen mellan dem gjorde Breivik för att han är galen. Varför Fadakar tänker lika korkat som Breivik får han själv svara på.

Egentligen bör vi bara ignorera och glömma bort Breivik för hans mål var att påverka och ju mindre han påverkade desto bättre.

Förresten hur är det med Danmark nu igen i dagens ruttentävlan?

Har Norge gått om Danmark i uselhetsligan eller delar de förstaplats nu? Visst Norge går ut hårt genom att inte hjälpa till mer med romer och syrier men Danmark är duktiga på att inte slaviskt lyda PK-ideologi de också. De har bland annat låtit tecknare kränk 1000 år gamla arabiska sagor om Mohed-Alfons och hans osynliga låtsaskompis Alla-Mållgan.

Och sedan har vi  kvinnosynen. Först Ole Birk Olessens text som kritiserar kvinnor och sedan antropologen Dennis Nørmarks – DN-artikel ”Kære svenskere” som försvarade TV-programmet Blachmanns visning av nakna kvinnor. Vidare att svenskar skall skälla på Danmark bestämdes ju av Lena Sundström redan 2009 när hon skrev boken ”Världens lyckligaste folk: En bok om Danmark”

Som svar på dennas svenska krigsförklaring steg i Danmark Mikael Jalving fram.

Hans respons ”Absolut Sverige: En resa i tystnadens rike” ansågs såklart av alla antinationalistiska antirasistiska svenska mediekändisar ha fått allting fel. Särskilt skarp var kritiken i SvD var Philip Teir kallade det hela en huvudlös Dansk Skalle.

Den finlandssvenske författaren Kjell Westö har någonstans beskrivit sina mindervärdeskomplex inför Sverige som vore han en blyg pojke som hoppas att klassens snyggaste tjej ska bjuda upp honom. Ska man tro den danska journalisten Mikael Jalving är klassens snyggaste tjej innerst inne en manipulativ mobbare. Under sin vackra yta döljer hon ett bråddjup av osäkerhet och konflikter.

Fast hade egentligen Mikael Jalving fel när han beskrev Sveriges offentliga debatt som en manipulativ mobbare? Den frågan bör verkligen ställas efter Fria Tiders artikel ”Toleranta” kändisar nobbar mångkulturella bostadsområden”. På färgbilder framgår det tydligt att de personer som skriver upp på ”gillar olika” kampanjen inte alls gillar ha sina hus, sina bilar eller sina barn ”olika”

Hundratals svenska makthavare, företagsledare och kändisar skrev i september på Aftonbladets uppror ”Oss Alla”, som gick ut på att ta ställning för ”mångfald” och mot främlingsfientlighet. En ny kartläggning visar dock att kändisarna privat väljer att bo så långt ifrån mångfalden som möjligt.

Flashback-grävare har tagit reda på vilka som skriver på Aftonbladets lista, var de bor någonstans och helt enkelt lagt ut färgkluttar på en karta över städer som Stockholm, Göteborg och Malmö. Resultatet är inte oväntat men ändå rätt häpnadsväckande i sin fräckhet, oärlighet och allmänna svinaktighet packade som de är i centrala Stockholm.

De är alltså ”rasistiska-med-fötterna”. Janne Josfesson har tagit upp saken tidigare.

– Vad man säger är en sak, vad man gör är en annan.

Detta blir pinsamt uppenbart när Flashback-undersökningen konstaterar att de flesta bor i områden vars invandringstäthet ligger under Stockholms genomsnitt på 30%. Vi pratar om Norrmalm, Östermalm och så givetvis Södermalm känt för att journalister som älskar olika packar sig kring folk som tycker lika och röstar på miljöpartiet för om man i Stockholms innerstad klarar sig utan bil gör väl alla det verkar tanken gå.

Ehsan Fadakar själv då var bor Aftonbladets stora Norgekritiker nånstans? Gissa två gånger. Givetvis bor han också i centrala Stockholm där han slipper möta folk som TYCKER olika.

Allt verkar gå ut på att bevara den norska kulturen, vad den nu är värd. Norrmännen har inte ­direkt gjort sig kända som några hårdjobbande, smarta ­eller innovativa världs­erövrare.

Till skillnad från hycklartyckarliten i Stockholms innerstad som lever som packade sillar för att slippa den verklighet de så ivrigt påstår är den önskvärda? Att bevara den svenska journalistkulturen det har de minsann inget problem med. Alla skall tycka lika för man kan inte riktigt basera mångfalden på hur man lever och bor eller hur?


Publicerat i Genus, Jämställdhet

17 kommentarer »

 1. Kom ihåg att det danskarna som har dålig kvinnosyn.

  http://politiken.dk/udland/ECE2129807/rapport-egypten-er-det-vaerste-arabiske-land-for-kvinder/

  Kommentar av Aktivarum — november 13, 2013 @ 6:30 e m

 2. Texichauffören som kör barnen till skolor i innerstaden på jakt efter svenskheten.

  Själv från Turkiet upptäckte han att hans barn inte lärde sig svenska i hemskolan utan började istället säga arabiska ord som han själv inte förstod.

  Kommentar av Aktivarum — november 13, 2013 @ 7:11 e m

 3. Vidriga förnedrande uttalanden av hen-invandraren i Sverige. Sluta köp eller läs slasktidningen där han är anställd.
  Norska tidningar har förnuftet i behåll och beskriver verkligheten. Vi svenskar älskar er norrmän. Heja Norge!

  Kommentar av G.Blåfält — november 13, 2013 @ 7:31 e m

 4. Nu såg jag paneldebatten. Mååånga halmgubbar och idioter där. Värst var Jonna Sima runt 59 minuter. Att det ska vara så svårt att debattera med hjälp av argument och inte med hjälp av etiketter? Om SD har fel, vilket de ofta men inte alltid har, så är det väl bara att tala om vad som är fel och varför?

  Kommentar av bashflak — november 13, 2013 @ 9:35 e m

 5. aftonbladets chefsredaktør Ehsan Fadakar er en islamist och vill bedriva søndringspolitik skandinavien.
  .
  Fadukar denna inbæddade fasistislamist hævdar att :
  ”Finansministern Siv Jensen, ­tillika FrP-ledare, gick till val med att sparka på romerna.”
  .
  Eftersom jag fæljde det norska valet…ingåeende.. hævdar jag att Ehsans påståeende er en total løgn.
  .
  …Arbetarregeringen førlorade valet på att Stoltenbergs bitrædande och hans KULTURMINISTER er islamist o muslim , något som bara er populært i arbetarpartiet som mestadels består av invandrare , och definitivt ej populært bland befolkningen i øvrigt.
  .
  Norbaggarna er næmligen stolta øver sitt land o i høg grad chauvinister.
  .
  Per Hagman

  Kommentar av per Hagman — november 13, 2013 @ 9:59 e m

 6. Många i media …vill påstå att ABB handlingar saknar medhåll i det norska samfundet.
  Bullshit… sier jag..
  På gatan er norrmannen av en helt annan åsikt.
  .
  Per Hagman
  .

  Kommentar av per Hagman — november 13, 2013 @ 10:05 e m

 7. bashflak:

  Jonna Sima från Dagens Arena står verkligen för PK-debattens absoluta lågvattenmärke. Anna Hedenmo verkar inte lite trött när hon tvingas gå ner på det absolut grundläggande.

  Kommentar av Aktivarum — november 13, 2013 @ 10:10 e m

 8. Packade som sillar i Stockholms innerstad? Alla som besökt miljonprogrammens komplex, vet att befolkningstätheten slår Innerstadens med hästlängder, att de tunna väggarna och lyhördheten i samma miljonprogram slår allt förnuft som grava vinster på billiga tankebyggen kan göra. Den konstruktiva likgiltigheten som tvångsförpackar mänskligheten på små och trånga ytor kan ju likaväl finnas värd ett stort förakt och att önska alla de drabbade ett bättre öde, kan klä en god tanke utan någon som helst egoism. Hyckleriet som domslut kanske bara avslöjar en djup avundsjuka

  Kommentar av castoropollux — november 14, 2013 @ 12:36 e m

 9. castoropollux:

  Jag menade packade som sillar i tätheten av personer som ÄR kulturellt lika. Inte tätheten av människor i allmänhet. Om de skulle flytta ut till miljonprogrammen skulle det inte vara så tätt hos grannarna med människor som är ”LIKA”

  Då kunde de gilla olika på riktigt…. nu bor folk så tätt lika att de stackarna missar allt olika de säger sig gilla.

  Kommentar av Aktivarum — november 14, 2013 @ 4:26 e m

 10. […] Kipling, när han för några dagar sen attackerade Norge på ett mycket smaklöst sätt. Många har reagerat på hans krönika men här gäller det också att sortera bort de lika smaklösa […]

  Pingback av Storebror Sverige. | Malte on the Roxxx — november 15, 2013 @ 9:26 f m

 11. Nu anses ju multikulturen utgöra ett enormt hot och verkar kännas som ett monster emot de kulturellt passiviserade och intetsägande skaror som sväljer allt i brist på annat.. Gilla olika kommer ju inte i närheten av att vara inskränkt som ”kan inte gilla andra än lika dumma och inskränkta som jag” vilket gilla olika kampanjen handlar om. Raljanteriet omkring kampanjen lät ju inte vänta på sig heller. Väntade sig någon det från rörelser som kan skita ner begrepp som yttrandefrihet, demokrati, medmänsklighet och viktiga värden. Upplever man dem inte kan de ju inte existera… Tolerans är livsviktigt om man inte bara vill underblåsa motsättningar och skapa förutsättningar för mer våld..

  Ett slående exempel på de logiska trapetskonsterna är sd-anhängaren som hängivet föraktar sin bakgrund som uppvuxen i ett miljonprogram och skäms för sín arbetarklassbakgrund, men har bott i ett råttbo (hus!) i 15 år som knappast romer skulle betrakta som beboeligt. Att det ordförrådet innehåller starka och ofta använda uttryck som kommunist osv är väl inte att förvåna. Dess mer utbreder sig förvåningen över hela den ansiktslika kontaktytan över repliken ”du vet ju inte vad en kommunist är ens”. Vi gillar inte olika är en enastående uppvisning att raka spår obekymrat kan genomtränga vilka inre andliga och livsfientliga landskap som helst. Att de saknar självkritik, självdistans och inte KAN ens om de skulle vilja, skilja på sak och person är väl ingen gåta.

  Varför mata dessa existenser med att journalister inte förstår allas bästa, utan bara sitt? För det något kulturellt delikat problem i miljonprogrammen är ju de som påstår sig vara i minoritet! Det är plötsligt svenskar som är missnöjda med sina egna liv och vill ha något att klaga på… Rökridån över problematiken tjänar väl inget annat syfte än att blåsa upp hatet som de hyser som aldrig verkar ta itu med sin egna liv utan bara kan skylla andra för sin olycka…..

  Barn av sin tid må vara ett gammalt uttryck. Barn av någon annans tid och ett offer för det är ett nytt..

  Kommentar av castoropollux — november 15, 2013 @ 10:03 f m

 12. Ehsan Fadakars text redigerad:

  ”Allt som handlar om mellanöstern verkar gå ut på att bevara kulturen, vad den nu är värd. Folk från mellanöstern har inte ­direkt gjort sig kända som några hårdjobbande, smarta ­eller innovativa världs­erövrare.
  Att bli rik på olja är som att vinna på lotto. Du må leva gott, men du är fan ­inte bättre än någon annan.
  Innan oljan var länderna fattiga. Efter oljan har de pengar, men inte mycket mer än så. Inget Ikea, ­Ericsson eller Nokia.
  Var är mellanösterns bidrag till världen? Är det den bortskämda ung­domen som inte vill jobba?”

  Inte det minsta rasistiskt eller hur?

  Kommentar av Aktivarum — november 15, 2013 @ 12:46 e m

 13. Det han menar är inget annat än prinsarna och de som strävar dit eller vad tror du?

  Till vem adresserar man en svikande kulturell och ekonomisk utveckling om det finns ett sådant materiellt missnöje i världens rikaste grannland om inte principer som verkar fungera lika bra där? För var gror rasismen om inte bland dem som inte fått det särskilt gott trots den ekonomiska framgången. Skall vi se krasst på det så är fattigdomen, de små möjligheterna och frånvaron av förändring till det bättre lika mycket en följd av att principer hindrar dem. Så har det gått i alla oljerika länder och vem har slagits med hela krigsapparaten för att komma dit? Rofferiets groteska vålnad är en del av vår egen skapelse… Rasismen och motsättningarna, klasskillnaderna och orättvisorna upprätthålls alltså bäst av våra egna.. Historien bekräftar tyvärr hur de facto sett ut. Det är väl därför de kan samarbeta så bra med arabvärldens ingrodda och förvanskade religion. De gör ju likadant med vår… I brist på den får Darwin tjäna samma syfte..

  Om jag fortsätter med mitt skräckexempel så är Eshan Fadakars text en piss i nilen, jämfört med modellen ovan som minsann kan förhäva sig på ett sätt som är betydligt med laddat med ett billass förakt för andra. Rasismen är hemmastadd som om den var född där. Dessutom med argument om andra, tex sjukpensionärer generellt är ”personer som inte vill jobba..” Önskan att uppfylla sina egna fördomar och finna fog för sitt förakt för andra är himmelsvid i offerrollen. Att det är självföraktet som jagar dessa människor kan ju utläsas ur hela deras inskränkta argumentation. Att de i grunden är missnöjda med sina egna liv går snart finna ut och att de inte ens är intresserade av bildning är ett tecken på att de aldrig fann fog att försöka själva och nu är alla besvikelserna och orättvisorna någon annans fel.

  Eshan Fadakars är besviken på de som faktiskt kunde förändra allas värld, men istället låter ödet bestämma som om det var gudagivet att vissa kan, ska ha i överflöd och andra inget får.. Det senare föder rasismen och det var väl den han ansåg som ett gryende problem.. I USA är KKK utbrett bland sociala skikt som tydligen har det svårt ekonomiskt. Det enda problem de har är sin egen position. Samhället och överdådigt rika har alltid struntat mer eller mindre i dem, med få eller inga resurser i skola och utbildning. Låga löner och stora vinster åtföljer varandra och cementerar murar bättre än ler och långhalm. Norge är inget undantag.. och var kommer ABBreivik in bland alla de fattiga barnen? Om inte rasismen och ett bedrägligt politiskt spel finns där så är han ett missfoster… Det han bekämpade var sammanhållning och gemensam anda såväl som gedigen politisk vilja. Nu är den utraderad till vinst för vem?

  Vi borde väl fundera mer över hur våra länder kan samarbeta militärt också med arabvärlden, diktatorer och odemokratiska länder, men hålla en politisk argumentation innehållande tex rasism som chimär levande… Den skyler väl över de ideal vi egentligen borde avsky….

  Det är väl därför sinnena går i kors när rasister kan bekämpa arbetarklassens rättigheter för alla andra och slutföra sin kamp med att syvende och sist inte ha någon.. Blint hat är tydligen ett förtjänstfullt tillstånd för dem som aldrig vill dela med sig.. Historiskt sett har det alltid varit det..

  Kommentar av castoropollux — november 16, 2013 @ 11:17 f m

 14. […] Hur vet vi det? Jo fråga dem om de kulturer de talar sig varma för och de antingen ljuger medvetet eller har ingen koll alls. Eftersom de inte motiveras av välvilja så är de helt ointresserade av dessa kulturer och av samma orsak bor de inte nära dem heller. […]

  Pingback av Tino Sanandaji – Multikulturalismen är död | Aktivarum — december 8, 2013 @ 10:27 f m

 15. […] Det kallas att vara rasistiska med fötterna-från Aktivarum […]

  Pingback av Ehsan Fadakar å ”vi å dom” | Häxanmexan — februari 5, 2014 @ 4:30 e m

 16. […] säger det om journalistkårens människosyn? Ungefär samma sak som när vi undersöker hur många kändisar som bor i ”mångkulturella områden” antar jag. Som Janne Josefsson sade i en intervju. ”Dagen efter så kan samma person ringa […]

  Pingback av Jonas Thente DN och Sanna Rayman SvD – Näthatet är journalisters och medias eget fel | Aktivarum — april 22, 2014 @ 2:54 e m

 17. […] Det kallas att vara rasistiska med fötterna som Josefsson redan exponerat-läs mer hos Aktivarum […]

  Pingback av Ehsan Fadakars "vi å dom" | hexanmexan — februari 12, 2016 @ 9:52 f m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

  aktivarum@gmail.com

  Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör som 1 383 andra, prenumerera du med.

  Arkiv

%d bloggare gillar detta: