Aktivarum

Nu händer det saker för Genusdebatten och Jämställdismen | september 26, 2013

I det här inlägget tänkte jag snabbt presentera så några av de saker som just nu pågår.

Genusdebatten har en ny Gästbloggare: Den finska sociologen Henry Laasanen, författare av boken Kvinnornas sexuella makt. Han deltar även själv i debatten så ni kan ställa frågor till honom i kommentarsfältet. Han förstår svenska men engelska är att föredra. Tyvärr finns hans bok Naisten seksuaalinen valta (2008) bara på finska.

Jag kommer att delta i en Paneldebatt om normer i nördkultur samt hålla föreläsning på samma ämne på konventet ConFusion i Göteborg. Syftet är att utveckla de tankar jag presenterade på Genusdebatten i mina artiklar om medias konlfikt med nördkulturHåller ni hus i Göteborgstrakten så maila gärna mig. aktivarum@gmail.com

Det var inrikes, nu går vi vidare till utrikesnyheter – Stora saker händer i Kanada.

Imorgon håller mansfrågeprofilen Miles Groth den av CAFE (Canadian Association For Equality) föreläsningen  Caring About University Men Why We Need Campus Men’s Centres in a Time of Crisis (PDF) på University of Toronto. Detta är den fjärde föreläsningen som CAFE anordnar där och alla de tre tidigare har utsatts för sabotage och trakasserier av feministiska studentorganisationer samt vänsterpolitiska aktivister.

Pga dessa olagliga protester ( där man bland annat blockerat dörrarna, slagits med polisen och utlöst falska brandlarm) så har Universitet redan innan föreläsningen krävt närmare 1000 dollar av CAFE för polisbeskydd/ säkerhetsvakter de bedömer behövs för att skydda föreläsningen. Som respons på detta reser närmare hela A Voice For Mens redaktion (Inklusive Paul Elam, John The Other, Typhoblue och GirlWritesWhat aka Karen Straughan) till Toronto imorgon för att bevista föreläsningen samt dokumentera eventuella trakasserier.

Föreläsningen har inte gått obemärkt hos de feministiska studentorganisationerna.

Redan den 23/9 anordnades ett ”hemligt” feministiskt möte på University of Toronto där man diskuterade rörelsen för MHR (Mens Human Rights) och Miles Groths föreläsning. Mötets innehåll var tänkt att hållas hemligt och inspelning förbjöds, vidare varnade man under själva mötet att risken fanns att man spelades in. Mycket riktigt, nu finns en inspelning av mötet – gjord anonymt.

Jag kan inte kommentera inspelningen för så många har laddat ner den att servern inte godkänner fler kopplingar än så länge.

Tillägg: Ny länk från  A Voice for Men

Live coverage of events in Toronto

Observera att i samband med Miles Groths föreläsning den 27:e så hålls ett Men and boys in Crisis-Rally i Queens Park den 28:e

Queens Park Rally at 11 am September 28, 2013
AVfM, FACT, F4J, CAFE, FoPFM, CCW, CMCST, NCFM, NPO

Hosted by A Voice for Men and CMCST. ***PLEASE NOTE*** This event page on Facebook is under severe attack by misandrists, feminist ideologues, and gender thugs in general. Pay no attention to troll postings

Annonser

Publicerat i Genus, Jämställdhet

21 kommentarer »

 1. http://www73.zippyshare.com/v/37834648/file.html
  Länk till inspelning som går att ladda hem (numera i alla fall)

  Kommentar av David Holman — september 26, 2013 @ 3:11 e m

 2. Malte – Om den snubben inte blivit grovt felciterad är han en extrem tomte åt andra hållet.

  Kommentar av bashflak — september 26, 2013 @ 4:34 e m

 3. David Holman:

  Tack för länken, fungerade perfekt. Det är verkligen surrealistiskt att lyssna på inspelningen för det är som vanligt en manlig feminist-alfahanne som tar störst plats medan feministtjejerna sitter och storögt beundrar honom och inte ifrågasätter ett ord utan bara fnissar med. Kort sagt den här föreläsningen är helt OJÄMSTÄLLD. Enda skillnaden mellan det här och vad de klagar på är att när mannen har vänsterpolitiskt/ vänsterfeministiskt rätt åsikter så känner tjejerna sig trygga med att underordna sig DEN mannen. Uppenbarligen helt blinda för dett det är så de säger de inte vill samhället skall se ut.

  Kommentar av Aktivarum — september 26, 2013 @ 4:34 e m

 4. Så att jag förstår dig rätt:

  CAFE förlorar dubbelt—direkta skador genom trakasserier och indirekta genom att de måste betala en tredje part för att förhindra vidare trakasserier?

  Ett underbart incitament för att feministerna ska upprepa samma strategi nästa gång…

  (Och mycket oroande med tanke på att liknande sabotageförsök verkar tillta i popularität även i andra kretsar. Jmf. tex. SDs problem i förra valet eller hur etablerade tyska partier har blivit så utbuade av vänsterstudenter vid högskolebesök att det inte lyckats förmedla någonting till dem andra studenterna.)

  Kommentar av michaeleriksson — september 26, 2013 @ 6:41 e m

 5. michaeleriksson:

  ”CAFE förlorar dubbelt—direkta skador genom trakasserier och indirekta genom att de måste betala en tredje part för att förhindra vidare trakasserier?”

  Ja precis. Se GirlWritesWhat ovan. CAFE (eller någon av de andra organisationerna) kommer med stor sannolikhet att göra rättssak av detta.

  Kommentar av Aktivarum — september 26, 2013 @ 7:43 e m

 6. ”Femisten” som maniskt terroriserar och saboterar det fria och upplysta samtalet, vilket är en viktig demokratisk och frihetlig grundsten i vårt västerländska samhälle – står tyvärr i praktiken mycket närmare den bokstavstroget religiösa och intellektuellt underutvecklade, oupplysta terroristen/fundamentalisten från sandöknen än ”feministen” själv har intellektuell kapacitet att begripa.

  Det är därför det är viktigt att samhället träder in med polisbeskydd för att säkerställa den liberala demokratin, för att skydda oss alla, det fria samhället, från alla angrepp av antidemokratiska terrorister, könshatiska fundamentalister som leker ”feminister”.

  Kommentar av Liberalen — september 27, 2013 @ 12:42 e m

 7. Malte: Vad e problemet egentligen? Han lär ut endast det han kan, o han har funnit att han endast gillar en viss typ av litteratur. Sen kommer feminister o säger att han e sexist, rasist o allt annat som brukar komma.

  Kommentar av Pether — september 28, 2013 @ 11:30 f m

 8. Nej men nu blir jag konfundersam tog du bort Törnosas kommentar som skrevs så uppmuntrande!? När hon applåderade hur ”förtryckta” män hänger ut kvinnor med papperspåsar på huvudet på nätet, som inför en avrättning! 😀
  Funderade även på hur lätt och tacksamt det skulle vara för en ”Breivik typ” att skjuta skallen av ert falska gäng. Bara en tanke.
  The Winner

  Kommentar av Thewinnertakesall — september 28, 2013 @ 3:28 e m

 9. Aha, Erik kände kanske att någon missbrukade hans egna signatur som den kvinnliga Törnrosa”!? Eller så var det Törnrosa!? Är det inte pinsamt att som David Holman offentligt backa upp män som hackar datorer och kränker kvinnor på nätet, eller tror lillkillen att hans framtid som den ”förtyckta” ger han rättigheter utöver lagens råmärken!?

  Ni vet väl att det är väldigt vanligt bland pedofiler att spela bakom kvinnliga signaturer, med tanke på att Ninnitossans texter starkt avslöjar en man bakom, ibland Torstensson och ibland David Holman och ibland Erik Wedin. Det ger kanske lite dålig PR för ”förtryckta män” Men det är ju ert patetiska problem. *Poff*

  Kommentar av Thewinnertakesall — september 28, 2013 @ 3:42 e m

 10. Thewinnertakesall: Lotta/Lena det är inte så bra att du hotar folk till livet på nätet.

  Även om du har städat runt lite här och där så finns det tillräckligt mycket sparat för att polis och åklagare ska kunna binda dig till bl a förtal och diverse dödshot som du är så givmild med.

  Och då hjälper det inte om du försöker gömma dig på internetcafé, bibliotek eller dyl.

  Inte heller är det vårt fel att du spritt bilder på dig själv över nätet.

  Eftersom du genom ett obetänksamt skrytbehov avslöjade din identitet så kan man väl ändå tycka att du borde vara försiktig och rädd om din firma.

  Kommentar av Törnrosa — september 28, 2013 @ 8:08 e m

 11. ”Funderade även på hur lätt och tacksamt det skulle vara för en ”Breivik typ” att skjuta skallen av ert falska gäng. Bara en tanke.”

  Så nu räcker det inte med näthat? Nu är det förtäckta näthot som gäller också. Intresseklubben antecknar.

  Kommentar av Aktivarum — september 29, 2013 @ 6:11 e m

 12. Funderade även på hur lätt och tacksamt det skulle vara för en ”Breivik typ” att skjuta skallen av ert falska gäng. Bara en tanke.

  Med tanke på hur inkompetent du är så är nog risken inte särskilt stor…

  Kommentar av robjoh — september 30, 2013 @ 2:06 e m

 13. Erik, kolla in Johan Lundbergs nya bok ”Ljusets fiender”. Den lyfter perspektivet flera pinnhål och drar ut PK-soppan i ljuset. Finns det någon intelligens, integritet och något kurage därute bland politiker, journalister och väljare så får de nu pusselbitarna serverade för att stå upp för vår kulturs hörnpelare, exvis demokrati, rättssäkerhet, medmänsklighet, tolerans, den vetenskapliga kulturen mm, mm.

  Kommentar av Peter — oktober 6, 2013 @ 7:17 f m

 14. Peter:

  Bra tips, stort tack!

  Kommentar av Aktivarum — oktober 6, 2013 @ 1:03 e m

 15. robjoh:

  Hahaha! Exakt så reagerade Magnus Betner när han påstods hotas av svenska hip hoppare. ”Hur stor är chansen att de klarar av att fixa en juste drive-by?”

  Kommentar av Aktivarum — oktober 6, 2013 @ 1:05 e m

 16. Kan även rekommendera Svante Nordins ”Humaniora i Sverige”.

  Kommentar av Peter — oktober 6, 2013 @ 1:20 e m

 17. Peter: Det kan jag med för den har jag redan i bokhyllan. Mycket bra rekommendation dock.

  Kommentar av Aktivarum — oktober 6, 2013 @ 11:04 e m

 18. Erik, ja, jag tänkte nog det.:)

  Kommentar av Peter — oktober 7, 2013 @ 6:42 f m

 19. http://www.helagotland.se/ledare/artikel.aspx?articleid=8827111
  Intervju med Johan Lundberg om boken ”Ljusets fiender”. Gissa vem som intervjuat!

  Kommentar av Sverre — oktober 9, 2013 @ 4:05 e m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

  aktivarum@gmail.com

  Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 1 304 andra följare

  Arkiv

%d bloggare gillar detta: