Aktivarum

Robin Thickes hitlåt ”blurred lines” förbjuden på University of Edinburgh | september 16, 2013

Så har vi fått se det senaste i raden femi-fascistiska beslut på ihopljugen grund.

The Independent rapporterar att Robin Thickes hitlåt förbjudits att spelas på University of Edinburghs Campus. Personligen är jag varken imponerad av låten eller videon. Bägge är enligt mig överskattade men det betyder inte jag köper de lögnaktiga pågittade diktator-wannabee-argument som angetts som orsak att förbjuda låten från att spelas.

Det är egentligen sinnessjukt att man på ett universitet som skall föreställa läroanstalt kan använda ihopljugen propaganda av värsta sort som argumemt för lagar och regler. Om universitetets personal godtar sådana här påhittade nonsenspåståenden varför skulle studenterna ens behöva studera?

Studenterna kan väl också hitta på saker ur tomma intet isåfall?

The campus ban on Thicke’s worldwide chart topper falls in line with an Edinburgh University Students’ Association policy, entitled ‘End Rape Culture and Lad Banter on Campus’, to shut down ‘myths and stereotypes around sexual violence’ and stop the sexual objectification of female students.

Observera att ”end rape culture” har ingen som helst bevisad koppling till förteelsen ”rape” Det är inget som säger att frånvaro av vad än de kallar rape culture betyder kvinnor är tryggare från våldtäkt på riktigt förutom att de själva påstår det i ett uppenbart cirkelargument av den sort som borde bannlysas från Universitet långt innan man börjar något så korkat som att förbjuda poplåtar.

An extract from the policy argues that ‘lad culture’ promoters, such as lads mag websites and Facebook groups, ”trivialize rape and by doing so contribute to a culturally permissible attitude to rape which is disgusting and cannot be allowed by our union”.

Det här är så skrattretande jag inte vet var jag skall börja. De som verkligen trivialiserar våldtäkt är ju de själva genom att jämställa riktiga våldtäkter med sina egna kulturteoretiska fantasier. Det är även de själva som sprider budskapet att kvinnor behöver vara rädda för våldtäkt.. Det är ju våldtäktsrapporteringen som skapar rädslan = restricted behavior. Fattar man inte det är man bra korkad och dessutom en del av problemet, inte lösningen.

De bagatelliserar våldtäkter för att få en ursäkt för sitt manshat.

I detta fall yttrar sig deras manshat som hat, fördomar och negativa stereotyper mot grabbig kultur. Givetvis vill dessa misandriska spån inte erkänna sitt hat mot det manliga könet så de diktar upp sagor om kopplingar de inte kan presentera ett DYFT bevis för. Värsta sortens ovetenskapligt skitsnack och sånt skall man få höra från Universitet?

”The solution to sexual violence is for rapists to stop raping, not for women to restrict their movement,” the mission statement reads.

Fast inga som helst kausala kopplingar har påvisas mellan populärmusik och huruvida våldtäktsmän begår våldtäkter. Alla sådana påståenden bör sålunda – i brist på empiriskt bevisning man talar sanning – härledas till den kategori vi kallar fördomar, skrock och vidskepelse. I samma kategori hittar vi bland annat Jultomten, Påskharen, Tandfén och Portalen till Narnia.

Mao saker populära att tro på som det saknas orsak att tro på.

”EUSA vice president services Kirsty Haigh said: ”The decision to ban ‘Blurred Lines’ from our venues has been taken as it promotes an unhealthy attitude towards sex and consent.”

Utöver att vara ytterligare ett helt påhittat påstående med inte den minsta belägg för att vara något annat än lögn (orsakat av det manshat hon sannolik lider av) så har vi här även en urvattning från våldtäkt till osunda attityder om sex. Huruvida nån koppling finns mellan det sistnämnda och våldtäkt har inte presenterats. Men om inte de metoder för sanning som universitet lär ut används varför skulle hon bry sig om den saken alls? Det har ju inget med hennes riktiga politiska mål att göra.

EUSA has a policy on zero tolerance towards sexual harrassment, a policy to end lad culture on campus and a safe space policy – all of which this song violates.

Och där fick vi äntligen sanningen. ”A POLICY TO END LAD CULTURE” Här bryr man sig inte ens om att dölja att man har samma förhållande till manlig kultur som rasistorganistaioner som KKK har till Svart kultur. Och kom då ihåg att svarta våldtäktsmän nästan alltid våldtar vita kvinnor i USA men det har inte resulterat i att ett enda universitet förbjudit uttryck för svart kultur. Det skulle nämligen strida mot ett antal antirasistiska lagar.

Men några antisexistiska lagar som förhindrar människor som hatar män att attackera manliga uttryck

Som hindrar spridning av fördomsfulla, negativa stereotyper baserade på ihopljugna samband som presenteras utifrån vetenskapligt handikappade förklaringsmodeller. Sådana lagar finns såklart inte. Its a mans world – Förutom alla gånger det uppenbart inte är det.

Läs Mariels inlägg på Genusdebatten. Där kan ni även se en video med vad några feminister tyckte var ombytta roller.

Det finns mer man kan säga om det här. Jag kommer eventuellt att presentera ännu mer som styrker de påståenden jag gör här i kommentarsfälten här eller på Genusdebatten.


Publicerat i Genus, Jämställdhet

22 kommentarer »

 1. Jag visste inte ens att man spelade popmusik på universiteten? Sånt får väl studenterna syssla med på sin fritid?

  Kommentar av bashflak — september 16, 2013 @ 12:26 e m

 2. Hur sjutton lyckas du dra in ”Portalen till Narnia” i ”fördomar, skrock och vidskepelse”? Narnia (och därmed portalen dit) har väl aldrig varit något annat än ett uppdiktat sagoland?
  (Jag läste för övrigt för några år sedan alla 7 böckerna i sviten, som logiskt börjar med ”The Magician’s Nephew”, inte ”The Lion, the Witch and the Wardrobe” som var den som skrevs först, men egentligen är den andra i serien. I likhet med Harry Potter-böckerna märker man hur tonen ändras i böckerna, den första som skrevs (dvs. ”Lejonet …”) är helt klart skriven för småbarn, men böckerna blir tyngre och mörkare i takt med att barnen C.S. Lewis skrev för växte upp (eller jag antar att det är det som styr tonen i böckerna). Inte för att detta har ett smack med jämställdhet, Thicke eller femistisk bränning av partitur att göra, jag råkar bara gilla Narnia skarpt, så kunde inte låta bli. Fast man kan förstås fråga sig hur länge det dröjer innan Narnia rensas ut och bränns på bål. Böckerna har ju *rys* ett kristet budskap.)

  Kommentar av dolf — september 16, 2013 @ 12:51 e m

 3. Dolf:

  ”Hur sjutton lyckas du dra in ”Portalen till Narnia” i ”fördomar, skrock och vidskepelse”? Narnia (och därmed portalen dit) har väl aldrig varit något annat än ett uppdiktat sagoland?”

  Ja det kan man undra… Uppdiktat sagoland är väl annars en bra beskrivning på den värld där de kausaliteter som motiverade förbudet ifråga anses vettiga och välgrundade.

  ”I likhet med Harry Potter-böckerna märker man hur tonen ändras i böckerna, den första som skrevs (dvs. ”Lejonet …”) är helt klart skriven för småbarn, men böckerna blir tyngre och mörkare i takt med att barnen C.S. Lewis skrev för växte upp (eller jag antar att det är det som styr tonen i böckerna).”

  Jag är ingen expert på Narnia-böckerna men jag tyckte förklaringarna som Moviebob gav i den här recensionen på varför böckerna ändrar ton är rätt intressanta.

  http://www.escapistmagazine.com/videos/view/escape-to-the-movies/2532-The-Chronicles-of-Narnia-Voyage-of-the-Dawn-Treader

  Kommentar av Aktivarum — september 16, 2013 @ 1:14 e m

 4. Åh, hur jag sökte portalen till Narnia på farmors vind, långt efter att jag kommit över julgubben och påskharen… och allt var bara sagor får man höra.

  Kommentar av Siiri — september 16, 2013 @ 2:25 e m

 5. Jag skulle övergripande vilja säga som så här: Jag ser dagens ”feminism” som en slags sjukt självåterkopplande vansinnesmaskin som får sitt huvudbränsle ur sitt eget eskalerande och kollektivistiskt könsparanoida vanvett.

  Den obsoleta och mångfaldigt bevisat defekta folkmordsideologin klasskommunismen återfödd; numera könskommunism med sitt dogmatiska och kollektivistiska könshat som bara kallas ”feminism”. Detta Frankensteins könsideologiska monster drar naturligt till sig de allra sjukaste skatorna i populationen: Patologiska narcissister som lider av ett sjukligt kontrollbehov.

  De dårarnas världsfrånvända könshat återkopplas löpande in i den könskommunistiska rörelsen under benämningar såsom ”genusvetenskap”, ”feminism” och ”jämställdhetsarbete”.

  Resultat: Den självförstärkande, antidemokratiska, antivetenskapliga, fundamentalt antimänskliga och samhällsdestruktiva vansinnesmaskin som vi ser idag. I media. I politiken. I utbildningsväsendet. I rättsväsendet.


  Så skulle jag i dagsläget beskriva det som sker i ett nötskal. Invändningar?

  Kommentar av Liberalen — september 16, 2013 @ 2:31 e m

 6. De har väl så klart bannlyst Milo Cyrus Wrecking Ball redan. Att se henna åka naken på en demoleringskula kan ju få killar på campus att tänka på sex, helt oprovocerat alltså.
  Studenternas spellistor kan bli korta om de sätter det i system.
  Återkommer med exempel.

  Kommentar av enstillaundran — september 16, 2013 @ 2:35 e m

 7. @Aktivarum
  Vet inte om du läst Narnia-böckerna eller några andra böcker av C.S. Lewis, men när han först skrev The Lion, the Witch and the Wardrobe, så skrev han den just för några små barn (tror det var systerbarn eller något sådant) och även om Jesus-metaforen är ganska uppenbar med lejonet som offras och återuppstår så är berättelsen en saga för barn.
  Om man läser hela serien så blir de djupare tankegångarna uppenbara, C.S. Lewis var väl i det närmaste en kristen miralfilosof och allt jag läst av honom genomsyras av moraliska frågeställningar.
  The Space Trilogy, den mest säregna (men mycket bra) science fiction jag någonsin läst, är fylld med ganska tunga diskussioner om moral, den första boken i trilogin, där huvudpersonen reser till Mars, har många paralleler med Dantes Gudomliga komedi, Mittenboken, Perelandra (som är ett annat namn för Venus) är den som är mest tung med diskussioner mellan den goda huvudpersonen och den onde frestaren och kan tydligen läsas som en kommentar till Miltons Lost Paradise utan att man för den skull behöver ha läst Milton för att ta till sig Perelandra. Den tredje, That Hideous Strength (underbar titel!) … jag får gåshud!
  I The Screwtape Letters, eller ”Helvetets brevskola” som jag tror den heter på svenska, får man läsa demonen Oncle Screwtapes brev till sin lärljunge Wormwood som har till uppgift att locka över en människa till förtappelsen. Den är både djup och lättsam på samma gång, och full med intressanta iakttagelser och reflektioner över de mänskliga tillvaron och vår moral.
  Narniasviten börjar för övrigt (om man läser dem i den logiska ordningen) med en skapelseberättelse där Lejonet skapar Narnia, och i den sista boken har Narnia sin domedag, där alla varelser går ut genom två olika dörrar beroende på om de upptas i Lejonets gemenskap eller är om de funnnits ovärdiga (onda) och Narnia upphör sedan att existera.
  Jag tycker C.S. Lewis är väl värd att läsa, hans alster är minst sagt orginella. Är man intresserad av etik och moral skulle jag vilja påstå att Narnia, Perelandra-trilogin och The Screwtape Letters är ett måste.

  Kommentar av dolf — september 16, 2013 @ 2:36 e m

 8. Miley Cyrus ska det så klart stå.

  Kommentar av enstillaundran — september 16, 2013 @ 2:41 e m

 9. Liberalen:

  Narcissism är ett väldigt utmärkande drag för feminister har jag märkt, det är egentligen logiskt. Narcissister anser sig alltid vara orättvist behandlade i samhället eftersom de sällan/aldrig når den framgång deras uppblåsta egon anser sig vara förtjänta av. Då har feminismen en enkel och väldigt passande förklaring som heter patriarkatet och som säger det dessa kvinnor vill höra, att deras brist på framgång beror på könsdiskriminering.

  Kommentar av Jonte — september 16, 2013 @ 4:23 e m

 10. Så ni menar på allvar att alla som reagerar mot låttexter fulla med kvinnohat, hot mot kvinnor förlöjligande av kvinnor och uppmaningar att mörda kvinnor är…. mansfientliga????

  I det här inlägget har du verkligen underträffat dig själv i självömkande offersnyfft.

  Liberalen:
  Narcissism är ett väldigt utmärkande drag för ”vita-kränkta-män” har jag märkt, Snacka om självfixering!

  Kommentar av Stina — september 16, 2013 @ 4:38 e m

 11. Kolla den här länken och den här för exempel i musik.

  Här finns 50 andra exempel på objektifiering av män.

  Bara några snabba tips.

  Kommentar av enstillaundran — september 16, 2013 @ 6:38 e m

 12. Stina:

  ”Så ni menar på allvar att alla som reagerar mot låttexter fulla med kvinnohat, hot mot kvinnor förlöjligande av kvinnor och uppmaningar att mörda kvinnor är…. mansfientliga????”

  Nej jag menar att man måste vara efterbliven för att läsa in att det var vad artisten förmedlar här. Sedan trodde jag folk lärde sig hur idiotiskt det var att förstöra kulturella uttyck redan när nazisterna eldade upp böcker de inte gillade men nu har vi nästa generation som skall bränna böcker, förbjuda musik och censurera kulturella uttryck.

  ”[Intro: Pharrell]
  Everybody get up
  Everybody get up
  Hey, hey, hey
  Hey, hey, hey
  Hey, hey, hey

  [Verse 1: Robin Thicke]
  If you can’t hear what I’m trying to say
  If you can’t read from the same page
  Maybe I’m going deaf,
  Maybe I’m going blind
  Maybe I’m out of my mind
  [Pharell:] Everybody get up

  [Pre-chorus: Robin Thicke]
  OK now he was close, tried to domesticate you
  But you’re an animal, baby, it’s in your nature
  Just let me liberate you
  Hey, hey, hey
  You don’t need no papers
  Hey, hey, hey
  That man is not your maker

  [Chorus: Robin Thicke]
  And that’s why I’m gon’ take a good girl
  I know you want it
  I know you want it
  I know you want it
  You’re a good girl
  Can’t let it get past me
  You’re far from plastic
  Talk about getting blasted
  I hate these blurred lines
  I know you want it
  I know you want it
  I know you want it
  But you’re a good girl
  The way you grab me
  Must wanna get nasty
  Go ahead, get at me
  [Pharell:] Everybody get up

  [Verse 2: Robin Thicke]
  What do they make dreams for
  When you got them jeans on
  What do we need steam for
  You the hottest bitch in this place
  I feel so lucky
  Hey, hey, hey
  You wanna hug me
  Hey, hey, hey
  What rhymes with hug me?
  Hey, hey, hey

  [Pre-chorus: Robin Thicke]
  OK now he was close, tried to domesticate you
  But you’re an animal, baby it’s in your nature
  Just let me liberate you
  Hey, hey, hey
  You don’t need no papers
  Hey, hey, hey
  That man is not your maker
  Hey, hey, hey

  [Chorus: Robin Thicke]
  And that’s why I’m gon’ take a good girl
  I know you want it
  I know you want it
  I know you want it
  You’re a good girl
  Can’t let it get past me
  You’re far from plastic
  Talk about getting blasted
  [Pharell:] Everybody get up
  I hate these blurred lines
  I know you want it
  I hate them lines
  I know you want it
  I hate them lines
  I know you want it
  But you’re a good girl
  The way you grab me
  Must wanna get nasty
  Go ahead, get at me

  [Verse 3: T.I.]
  One thing I ask of you
  Let me be the one you back that ass to
  Go, from Malibu, to Paris, boo
  Yeah, I had a bitch, but she ain’t bad as you
  So hit me up when you passing through
  I’ll give you something big enough to tear your ass in two
  Swag on, even when you dress casual
  I mean it’s almost unbearable
  In a hundred years not dare, would I
  Pull a Pharside let you pass me by
  Nothing like your last guy, he too square for you
  He don’t smack that ass and pull your hair like that
  So I just watch and wait for you to salute
  But you didn’t pick
  Not many women can refuse this pimpin’
  I’m a nice guy, but don’t get it if you get with me

  [Bridge: Robin Thicke]
  Shake the vibe, get down, get up
  Do it like it hurt, like it hurt
  What you don’t like work?

  [Pre-chorus: Robin Thicke]
  Baby can you breathe? I got this from Jamaica
  It always works for me, Dakota to Decatur, uh huh
  No more pretending
  Hey, hey, hey
  Cause now you winning
  Hey, hey, hey
  Here’s our beginning

  [Chorus: Robin Thicke]
  I always wanted a good girl
  (Pharell: Everybody get up)
  I know you want it
  I know you want it
  I know you want it
  You’re a good girl
  Can’t let it get past me
  You’re far from plastic
  Talk about getting blasted
  I hate these blurred lines
  (Pharell: Everybody get up)
  I know you want it
  I know you want it
  I know you want it
  But you’re a good girl
  The way you grab me
  Must wanna get nasty
  Go ahead, get at me

  [Outro: Pharrell]
  Everybody get up
  Everybody get up
  Hey, hey, hey
  Hey, hey, hey
  Hey, hey, hey”

  Grattis nu har du fått mig att slösa ännu mer tid på en låt som jag inte ens är särskilt förtjust av att lyssna på.

  Kommentar av Aktivarum — september 16, 2013 @ 7:05 e m

 13. ”Så ni menar på allvar att alla som reagerar mot låttexter fulla med kvinnohat, hot mot kvinnor förlöjligande av kvinnor och uppmaningar att mörda kvinnor är…. mansfientliga????”

  Var hittar du
  1) kvinnohatet
  2) hot mot kvinnor
  3) förlöjligande av kvinnor
  4) uppmaningar att mörda kvinnor

  i ovanstående text som Aktivarum postade?

  Däremot, i den feministiska parodiversionen hörs 50 sekunder in i låten:

  ”prepare for your castration”

  Vissa manshatare kan tydligen inte låta bli att uppmana till könsstympning.

  Kommentar av Ekvalist — september 16, 2013 @ 9:21 e m

 14. Inte bara Kvinnolobbyn som med skattemiljoner vill leka med kniven verkar det som utan det verkar vara ett drag hos feministerna…

  http://toklandet.wordpress.com/2013/09/16/feminismen-sager-klipp-kuken/

  Kommentar av toklandet — september 16, 2013 @ 9:55 e m

 15. Robin Thickes låt förekommer i två versioner på Internet – originalet, ‘the explicit version’ verkar vara en sorts x-rated playboyklubb, med smala modeller som vimsar omkring i små hudfärgade underkläder, och åtminstone en barbröstad. Är det något i den stilen självmordsbombarna föreställer sig som sin belöning sina mord? Fast då utökat med cirka 66 oskulder till.

  Enda chansen att slippa feministernas kritik är helt uppenbart, att anta en religion där kvinnoförtrycket tillhör de religiösa sakramenten och därmed inte får kritiseras pga -ist och -fob-fatworna från de välavlönade tyckarfjollorna. Eller? (Det finns ju redan ett FN-beslut om förbud mot religionskritik, fast det inte har ratificerats ännu.)

  Kommentar av Claes-Peter — september 16, 2013 @ 11:55 e m

 16. Texten är varken bättre eller sämre än vad moderna pop-låtar brukar vara. Stora delar av texten hade säkert t o m setts som pop-feministiskt om det istället hade varit en kvinnlig sångare.

  Tror det som får propparna att brinna består i själva videon där lättklädda väldigt vackra damer dansar runt. Feminister brukar ha väldigt svårt för sådant. Är ju skälet till varför man förstör HM-affischer och liknande.

  Fast, vem vet? Mycket av alla dessa feministiska aktioner verkar mer handla om att få uppmärksamhet än någonting annat.

  Kommentar av Fredrik — september 17, 2013 @ 7:20 f m

 17. […] ett sista exempel kan jag ta upp något som Genusdebatten, Aktivarum och JudgyBitch på AvFM redan har skrivit om: Robin Thickes låt Blurred LInes och den motvideo som […]

  Pingback av Trenda #klippkuken | En stilla undran — september 17, 2013 @ 7:49 f m

 18. @enstillaundran,

  De har väl så klart bannlyst Milo Cyrus Wrecking Ball redan. Att se henna åka naken på en demoleringskula kan ju få killar på campus att tänka på sex, helt oprovocerat alltså.

  Tänka på sex? Neej, inte alls. 🙂 Typiskt att sådana insinuationer skall komma så fort en tjej ställer sig och sjunger. Naturligtvis får hon klä sig (eller inte) som hon vill utan att vi skall behöva associera till sex.

  Men det där var ju en riktigt antifeministisk video! Måste bannas såklart.

  Kommentar av Ulf T — september 17, 2013 @ 10:41 f m

 19. Tack för rättningen. Jag har en lång väg att vandra till den rätta läran.

  Kommentar av enstillaundran — september 17, 2013 @ 10:45 f m

 20. Feministen var pedofil igen

  https://www.flashback.org/t2102717

  Kommentar av John — september 17, 2013 @ 9:45 e m

 21. John:

  Vilket jag nu har bloggat om, tack för länk.

  Kommentar av Aktivarum — september 18, 2013 @ 12:27 e m

 22. Väl bekomme Aktiva rum,

  På allmän begäran analysera ”jämställdhetspolitik” hos partierna utanför fyra procentspärren i framtida inlägg. I hopp att finna konkreta alternativ att rösta på.

  ”Snart är det valår dags för Feministiskt Valfläsk ”

  https://aktivarum.wordpress.com/2013/08/28/snart-ar-det-valar-dags-att-forbereda-sig-pa-feministiskt-valflask/

  Fd JämO Claes Borgström snöar in sig bland x och kromosomer.

  http://www.aftonbladet.se/debatt/article10732784.ab

  En stilla undran hur långt ämnar socialdemokraterna ta statsfeminism?
  http://sv.m.wikipedia.org/wiki/Statens_institut_för_rasbiologi

  Kommentar av John — september 18, 2013 @ 10:33 e m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

  aktivarum@gmail.com

  Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 1 383 andra följare

  Arkiv

%d bloggare gillar detta: