Aktivarum

Våldtäktsdebatt skakar Amerikanska skeptiker/ateiströrelsen | augusti 30, 2013

Here we go again, varje gång ordet våldtäkt nämns så befinner man sig på ett minfält.

Nyligen påpekade jag i denna kommentar hur feminister i USA ideligen attackerar främsta försvaret mot den religiösa högern. Dels genom att stödja postmoderism och dels genom att orsaka splittring inom Ateiströrelsen. Denna gång handlar det om Michael Shermer

Här är först ett citat från min förra kommentar på ämnet.

Feminister bär även skulden för att ha försvagat ateistgemennskapen genom de konflikter som började med Rebecca Watsons ökända hissincident och gick vidare till konflikten med feministiska sociala rättviserörelsen A+

Feminister har tydligen orsakat skada i skeptikerrörelsen igen! Diskussionerna går heta efter att PZ Myers på FTB indirekt anklagat vetenskapshistorikern Michael Shermer för våldtäkt.

So I’ve been given this rather…explosive…information. It’s a direct report of unethical behavior by a big name in the skeptical community (yeah, like that hasn’t been happening a lot lately), and it’s straight from the victim’s mouth. And it’s bad. Really bad.

What do you do when someone pulls the pin and hands you a grenade? PZ Myers aka Pharyngylas svar på frågan var att kasta iväg granaten dvs publicera våldtäktsanklagelsen på sin FTB-blogg resultatet blev 4000+ kommentarer.

At a conference, Mr. Shermer coerced me into a position where I could not consent, and then had sex with me. I can’t give more details than that, as it would reveal my identity, and I am very scared that he will come after me in some way. 

Inom kort hade en annan manlig feminist och FTB-bloggare Jason Thiebault aka Lousy Canuck publicerat ett inlägg där han argumenterade för att han tror på anklagelserna. The web of trust: Why I believe Shermer’s accusers (348 kommentarer)

Sedan blev det dramatiskt värre för Inom kort svarade MRH-bloggare (bloggare från Men´s Human Rights Movement)med att påstå Jason Thiebeault enligt denna standard själv var våldtäktsman. Detta på basis av den berättelse Thiebeault själv sedanb tidigare hade på sin blogg där han beskrev hur en kvinna anklagade honom för våldtäkt

She accused me of raping her, though she never brought the charges directly to me — she had passed this execrable lie around to all her friends instead.

This one’s gonna be raw. Lots of naked Jason, and not the good kind. You are warned. När Thiebeault upptäckte folk länkade till hans gamla berättelse började han ondgöra sig över varför han inte gillade reddit och hur han skulle tänkt sig för en och två gånger innan han berättade om den falska anklagelsen om han trodde det skulle användes av ”dudebros” som argument mot andra våldtäktsanklagelser.

If I had known the story of my false rape allegation would be held up by so many dudebros as the reason why you can’t take rape allegations seriously, I almost certainly would have thought again about posting the story I told primarily for catharsis’ sake back in 2009, before the shit started hitting the fan in the secular community when people dared suggest maybe we should try not to chase out women so much.

On people believing the extraordinary claims about rape. (82 kommentarer) Om ni vill se hur långt vissa feminister vill gå gällande att avskaffa bevisbörda så läs gärna kommentarsfälten de är ytterst talande och ni kan säkert hitta viktiga citat att blogga om. 

Hur reagerade då den utpekade författarensjälv  på bloggdramat?

Svaret från Michael Shermer till PZ Myers kom inte via bloggande utan via hans advokat som skickade detta Cease & desist brev (PDF) vilket att döma av det sista ordet i frågan på PZ Myers blogg ignorerades.

Hur slutar det hela? Ingen vet som det verkar… Men oroande är det i vilken grad feministiska förslag och påståenden får skeptiker i mängder att bli raka motsatsen till skeptiska. (se kommentarerna)


Publicerat i Genus, Jämställdhet

32 kommentarer »

 1. Antingen, ifrågasätt aldrig en kränkt kvinnas berättelse.

  Eller, stå upp för principen att varje människa är oskyldig till varje brottsanklagelse ända tills anklagelsen har prövats i domstol och har förklarats vara välgrundad bortom rimligt tvivel.

  Det finns inget mellanting mellan dessa ståndpunkter, och enbart en av ståndpunkterna är förenlig med en rättsstat värd namnet.

  Kommentar av Ekvalist — augusti 30, 2013 @ 5:49 e m

 2. Thiebeault skriver att regeln borde vara ”trust, but verify”, och att det borde styra folks agerande i fallet Shermer.

  Det uppenbara problemet är att ord står mot ord, och de allra flesta har ingen möjlghet att verifiera vem som talar sanning i frågan.

  Den betydligt viktigare riktlinjen borde då vara ”reserve judgement”.

  Kommentar av Ulf T — augusti 30, 2013 @ 6:56 e m

 3. En liten detalj ur Shermers presentation: Jag tycker att det är fascinerande att även i en presentation om skepticism och vikten av att hålla sig neutral, anses det helt ok att anta att ingen i rummet kan tycka att Bush gjorde någonting rätt, och ingen i rummet kan ha något till övers för Fox News.

  Generaliserat har jag märkt att det väldigt ofta är så bland amerikanska akademiker: de kan inte tänka sig att någon vettig människa skulle kunna vara republikan, att de anser sig kunna skjuta från höften med råa skämt om republikaner.

  Alla har sin ”blind spot”, antar jag…

  Kommentar av Ulf T — augusti 30, 2013 @ 7:10 e m

 4. Jag blir så ledsen över detta. Skeptikerrörelsen var där jag växte upp och det var det skeptiska färdigheterna som fick mig att dissa feminismen.

  Det får inte hända i den svenska jämställdiströrelsen. Det vore slutet. Hur kan vi hindra det?

  Kommentar av trash — augusti 30, 2013 @ 8:23 e m

 5. Det är därför jag inte associerar mig med ateist-rörelsen i huvudtaget. De är inga skeptiker för fem öre och har ersatt religion med feminism. Pinsamt.

  Kommentar av AtheistEqualist — augusti 30, 2013 @ 8:42 e m

 6. Nja,

  Mig veterligen är ateist-rörelsen den enda som har verkligen kämpat mot feministerna. Viktiga spelare har verkligen sagt ifrån. Richard Dawkins är ingen fan av Atheism+, inte heller andra tongivare som exempelvis Thunderf00t, amazing atheist eller, får man anta, Michael Shermer. PZ Myers har tappat stora mängder läsare så det är tydligt att det blivit en backlash.

  A+ representerar inte majoriteten inom skepticism/ateism och av den anledningen tycker jag ändå att rörelsen gjort bra ifrån sig. På rak arm kan jag inte komma på en enda organisation som gjort det bättre.

  Kommentar av Johan — augusti 30, 2013 @ 9:41 e m

 7. Hur kommer situationen förändras när fler manliga feminister åker dit för våldtäkt. Uppdiktade som Sanna.

  Kommentar av Väljare2014 — augusti 31, 2013 @ 11:42 f m

 8. Du borde kanske fråga dig själv vart ditt våldtäktsintresse kommer från?

  Kommentar av Lisa — augusti 31, 2013 @ 6:36 e m

 9. För oss utanför er sektliknande samling av Sverigedemokrater som är friska i huvudet, ”Erik Wedin” ”Rick, ”Pelle 2”, ”Chade”,”Trollan” ”Daniel”, ”Maria”, ”Törnrosa” eller någon av dina andra hittepåsignaturer, så ser ert våldtäktsintresse ut att signalera att ni verkligen borde söka professionell psykiatrisk vård. Men den har du kanske redan pågående där du sitter? Låt oss hoppas på det.

  http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/65553?programid=2519

  Kommentar av Lisa — augusti 31, 2013 @ 6:46 e m

 10. Lisa, har du läst en dagstidning på sistone? Eller en feministisk blogg? Det är knappast vi som har skapat våldtäktsintresset och därmed knappast vi som behöver söka vård.

  Kommentar av Ekvalist — augusti 31, 2013 @ 7:12 e m

 11. @Lisa

  Tror du att du främjar din sak genom förolämpningar och insinuationer?

  Det skulle underlätta en diskussion om du istället berättade vad du tror svaret är på din fråga.

  Kommentar av trash — augusti 31, 2013 @ 7:13 e m

 12. Lisa:

  ”Du borde kanske fråga dig själv vart ditt våldtäktsintresse kommer från?”

  Skrattretande. Det finns överhuvudtaget inga våldtäkter i det här inlägget att vara intresserad av. Det finns bara ett påstående – så inlägget handlar inte ens om våldtäkt utan om bevisbörda och rättssäkerhet.

  Det finns heller inga bevis för att någon av dem du pratar om är Sverigdemokrat. Inte för att det har något med nånting att göra då det inte är ett brott att stödja SD och folk får rösta på vilka partier de vill.

  Kommentar av Aktivarum — augusti 31, 2013 @ 7:31 e m

 13. Och du Lisa. Ditt ordval avslöjar att du inte tror de är sverigedemokrater, eftersom du använder det som en förolämpning. Den som är sverigedemokrat, tar det inte som en förolämpning, som du ju vet.

  Kommentar av trash — augusti 31, 2013 @ 8:13 e m

 14. Hej Charlotta ‘Lisa’ Andersson. Välkommen till bloggvärlden. Känn dig somhemma.

  Kommentar av bashflak — augusti 31, 2013 @ 11:37 e m

 15. Den skånska mansgrisen Olle aka Bashflash, eller är det kanske Pär Ström, som sitter bakom den lilla mansgrisen!? Vem pushar annars för boken ”Mansförbjudet” där kvinnor benämns som primadonnor och inte klarar sig utan bidrag?

  De nästan dryper avund från dina inlägg när du nämner kvinnor som kommit någonstans till skillnad mot de kvinnor du har som backar upp er kriminella verksamhet.

  Din manlighet är lika obefintlig som du syns. Stackare. Schas på dig nu och lobba för lite mer våldtäktsinlägg och normalisering av barnsex tillsammans med dina övriga mansgrisar till kompisar.

  Kommentar av Lisa — september 1, 2013 @ 8:34 f m

 16. Trash:

  Vad jag tror är totalt betydelselöst. Er samling har förbrukat sin rättighet att behandlas med respekt. Den här bloggen styrs av en fullständigt empatistörd djupt falsk idiot. Ett gäng fullt av hackare, lögnare och bedragare som går i Yakidas ledspår. Läs på varför han satt i rätten nyss för trakasserier av bland annat Monica Antonsson. Backarslet ovan är sannolikt av samma kaliber. Mysig samling. Adjö.

  Kommentar av Lisa — september 1, 2013 @ 8:43 f m

 17. @Lisa

  Om dina inlägg är fulla av förolämpningar, men saknar fakta, hänvisningar, och resonemang, så är det bara dig själv du förolämpar.

  Kommentar av Nils Draake — september 1, 2013 @ 8:57 f m

 18. Charlotta Andersson, med bara 16 kontakter på LinkedIn och en taxerad inkomst som ligger i den nedre tredjedelen för Stockholms invånare, kan du knappast påstå att ditt lilla redovisningsföretag som du har hemma i lägenheten på Södermalm har ‘kommit någonstans’.

  Kommentar av bashflak — september 1, 2013 @ 9:23 f m

 19. Jag måste säga att Erik Wedin är strålande på att hitta på nya signaturer som nu ”Nils Draake”.

  Han vet även att bloggerskan Lena Lillie kunde diskutera med både fakta och hänvisningar!

  När hans ord dock dröp tog han till drev (sin pöbel), förtal och förvrängningar av hennes ord med hjälp av sina sverigedemokratiska kumpaner.
  Där kan man snacka om ”förolämpningar”. När hon förvarade sig spred han falskt med sina kumpaner ut och än idag, att hon lider av psykiska sjukdomar.

  Han använde sig även av andra bloggerskor som la ut personalia tillsammans med lögnaktigt förtal som skulle sabba hennes försörjning! Liksom några idioter i hans krets gör idag med(om det inte är hans själv) Den individ av okänt kön som sitter bakom denna blogg är full av lögner och totalt jävla opålitlig.

  Kommentar av Lisa — september 1, 2013 @ 9:23 f m

 20. Jag vet inte vilken kvinna som backarslet ovan kämpar för att smutskasta! Men är det någon som gör bort sig själv och er, så det nog den idioten. 🙂 Kan även berätta att det är väldigt vanligt att företagare inte viker ut sig i sociala medier, så huruvida det avgör någons popularitet eller framgång är tyvärr av ringa betydelse.

  Kommentar av Lisa — september 1, 2013 @ 9:27 f m

 21. @Lisa

  Smickrande för mig att du tror att jag och Erik Wedin är samma person. Så är inte fallet. Du befinner dig på en blogg där man kan kommentera pseudonymt, Om du ska vara här, borde du acceptera verkligheten som den ser ut och inte bara som du tycker att den ska vara.

  Din taktik är att klistra flera personligheter på Erik Wedin, hjälper inte ditt sakläge. Du vet ju lika väl som jag att vi delar en kropp och ett tangentbord. Jag är bara den rationella sida som dyker upp när din personlighet dåsar till några minuter.

  Feministisk bevisföring gäller. Försök visa att jag har fel.

  Kommentar av trash — september 1, 2013 @ 10:30 f m

 22. Lisa
  Du är den enda här som drar upp signaturen Lena Lillie.
  Vem LL är har hon själv talat om på sin indragna hemsida när hon berättade om var hon placerade sig i halvmaran.

  Såg på en annan hemsida att du ska börja blogga igen senare i höst.

  Undrar om du tänker lägga om stil då, så att du inte ska bli igenkänd. Jag menar det räcker inte med att t ex byta operatör för att få t ex nytt IP-nummer om man inte samtidigt ändrar på sitt uppförande.

  Du och jag har haft den diskussionen tidigare bakom kulisserna. Vore fantastiskt kul om du försökte använda din trevliga sida i framtiden, då finns det säkert många som skulle vilja diskutera med dig. Mvh

  Kommentar av Törnrosa — september 1, 2013 @ 10:58 f m

 23. Lyssnat på A Voice for Men om den här konstiga ateist-feminist-debatten. Känns enormt sekteristiskt.

  Den ena gruppen består av religiöst ickereligiösa. Som normalt icketroende så är man oförstående men ändå respektfull inför religiöst troende. Något som dessa tenderar att sakna.

  Sedan har vi en annan grupp som tillhör den sedan länge döda vänstern. Precis som svensk vänster har de hoppat på identitetspolitikståget rakt av och intresserar sig för ungefär samma frågor. Deras policy är nåt i stilen men:
  -Vi tror inte på gud eller äldre tiders visdom. Istället tror vi på ickebevisade sekulära religioner som feminism och vänsterism och konstiga teorier som Patriarkatet och våldtäktskultur.

  I värsta trotskist-maner försöker de sedan få inflytande i den första gruppen genom infiltration. Blir konflikter såklart.

  Konflikten ger en inblick i hur amerikanska sociala rörelser fungerar på insidan men säger inte så mycket om nåt annat än det. Bara att sitta vid sidan av och äta popcorn samtidigt som töntarna som dras till den där typen av rörelser imploderar på öppen ridå.

  Kommentar av Fredrik — september 1, 2013 @ 11:55 f m

 24. Så har trollet fått ett ansikte:
  http://www.linkedin.com/pub/charlotta-andersson/37/b49/707
  Tog Maria Sveland upp denna näthatare i sin bok?

  Kommentar av Avslöjad — september 1, 2013 @ 2:05 e m

 25. Men de här argumenten kom ju mansgrisar med redan på 50-talet. Kvinnorörelsen var ”splittrare” och förstörde. Feminister blev uteslutna ur arbetarrörelsen under 70-talet med samma motivering osv. Så fort kvinnor organiserar sig och framför en åsikt så är de splittrare som måste tystas. Patetiskt .

  Kommentar av Stina — september 1, 2013 @ 3:44 e m

 26. Jo Helene Bergman är mycket till Mansgris.

  http://www.newsmill.se/artikel/2012/02/01/kidnappad-kvinnokamp-blev-manshat-och-statsfeminism

  För att få lite perspektiv. Englands förkämpe för kvinnojourer blev hotad och förföljd av feminister. Pär Ström blev språkrör och drev mansfrågor för det blev han hotad och tystad av feminister. Manshat subventioneras i media och ger dubbla budskap. Jo precis Undra varför feminismen möter på motstånd.

  Kommentar av Väljare2014 — september 1, 2013 @ 7:46 e m

 27. Blev positivt överraskad när jag fick se att AVFM lyckats göra en intervju med TAA. Där tar de bland annat upp A+.
  http://www.youtube.com/watch?v=iefP7NcKSjw

  Kommentar av AtheistEqualist — september 2, 2013 @ 12:56 f m

 28. Stina:

  ”Men de här argumenten kom ju mansgrisar med redan på 50-talet. Kvinnorörelsen var ”splittrare” och förstörde. Feminister blev uteslutna ur arbetarrörelsen under 70-talet med samma motivering osv.”

  Det var då och nu är nu. Jag förstår för övrigt inte hur du tänker. Kan du vara vänlig och förklara dig? Att ett argument tagits upp tidigare säger ju absolut ingenting om dess sanningshalt. Sedan säger dess dåtida sanningshalt heller ingenting om dess nutida sanningshalt. Ingen av de sakerna har med varandra att göra.

  Ingenting du sagt säger om vad som påstås är rätt eller fel. Den bok jag för närvarande läser är för övrigt skriven av feministiska akademiker som var med på 50-talet och de är starkt kritiska mot dagens feminister. De förkastar även dagens feministers rätt att använda samma argument eftersom dagens feminister inte lever i närheten av samma situation som de på 50-talet gjorde.

  Deras argument är inte ditt argument.

  Kommentar av Aktivarum — september 2, 2013 @ 9:52 f m

 29. Lisa:

  Vilket inlägg på denna blogg (obs! enbart inlägg, kommentarsfälten har funktionen av feedback) menar du har opålitlig information? Antingen specificerar du den bloggtext du pratar om eller så blir du ignorerad.

  Kommentar av Aktivarum — september 2, 2013 @ 9:59 f m

 30. Ifrågasätt aldrig en kränkt vit kvinnas berättelse.

  — Kvinnor ljuger , bedrar , stjæl , bluffar ,frånsæger sig ansvar , destabiliserer och var den størsta væljargruppen till nationalsocialisterna på 30 -40-talet.
  Eg borde tyska kvinnor blivit lagførda vid den folkrættsliga Nunberg rættegången , før att ha støtt den nationalsocialistiska regimen.
  Per Hagman

  Kommentar av per Hagman — september 4, 2013 @ 7:15 f m

 31. Törnrosa!

  http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/65553?programid=2519

  Kommentar av Jocke — september 4, 2013 @ 9:18 f m

 32. Det har verkligen förvånat mig att flera i övrigt föredömligt klartänkta skeptiker låter sig tok-luras av könskommunismens enögda och falska kollektivism. Där skeptikern låter sig luras in i den gamla vita-riddare-rollen för att ”rädda” skränande drama-queens, det vill säga narcissist-skator som sin vana trogen är iklädda den falska ”feministiska” offerkoftan.

  Kommentar av Liberalen — september 4, 2013 @ 3:03 e m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

  aktivarum@gmail.com

  Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 1 383 andra följare

  Arkiv

%d bloggare gillar detta: