Aktivarum

Snart är det valår – dags att förbereda sig på feministiskt valfläsk | augusti 28, 2013

Nästa år är det riksdagsval, här är några av förslagen som vi sett tidigare.

Hade Alliansen förlorat förra valet hade vi sett mycket mer av herrarna Thomas Bodström och Claes Borgström. Därför kommer här exempel på feministiskt valfläsk de föreslagit tidigare.

Besöksförbud i parternas gemensamma bostad nämns av Thomas Bodström och Claes Borgström som en av deras framgångar.

Åklagarmyndigheten har dock 2008 betecknat denna utvidgning av besöksförbudslagen som ett slag i luften. Och skälet är helt enkelt att regeln är närmast omöjlig att tillämpa. Väl medvetna om att få läser Åklagarmyndighetens publikationer kan Thomas Bodström och Claes Borgström tillåta sig att förtiga en sådan detalj.

Tidigare kammaråklagaren Rolf Hillegren – känd för att inte låta feministisk ideologi gå före fakta – berättade på den tiden i SvD om det feministiska valfläskets meningslösheter.

Nu vann alliansen valet den gången men det är nyttigt att se vad som hänt annars.

Utöver den av åklagarmyndigheten sågade åtgärden i gemensamma bostäder så var även obligatoriskt skadestånd till prostituterade kvinnor en av de bägge S-Feministernas önskedrömmar.

Frågan är om man kan tänka sig ett bättre sätt att främja prostitutionen. Först får den prostituerade betalt för tjänsten till en vanligtvis rejäl timtaxa och dessutom kan hon inkassera skadestånd om Bodström och Borgström får bestämma.

Om sedan kunden inte förmår att betala skadeståndet kommer detta naturligtvis att betalas ut av Brottsoffermyndigheten till fast taxa. Därmed har vi fått en statligt finansierad och välbetald prostitution. Skattebetalarna måtte jubla.

Det är intressant att jämföra föreslagna åtgärder på prostitution med föreslagna åtgärder på gatutiggeri. Det är förmodligen ingen som missat att tiggeri på gatorna blivit vanligare och vanligare.

Uppdatering: No size fits all – Tiggeriförbud ingen framkomlig väg

Man kan undra hur det kommer sig prostitution anses så mycket värre.

Ännu ett exempel från Thomas Bodströms önskelåda var att alla elever skulle få en egen polis. Den här kontaktpolisen skulle vara ett lika självklart inslag i elevers vardag som skolkurator.

På Rikspolisstyrelsen ger man dock inte mycket för Thomas Bodströms förslag att varje elev ska ha en personlig poliskontakt.

– Alla insatser är baserade på ett behov. Om grannen byter däck på sin cykel, så behöver du inte göra det om du inte har någon cykel, säger kommissarie Marie Johansson Meinke på Rikspolisstyrelsen till TT.

Hon ser inte hur det skulle vara möjligt att genomföra förslaget i praktiken. Det var också Rikspolisstyrelsens uppfattning i ett yttrande 2006 till den dåvarande Socialdemokratiska regeringen. Man skrev att förslaget är ”orealistiskt och saknar därför trovärdighet”.

Varsågod, tre exempel på valfläsk som kan dyka upp inom kort. Det överlägset mest väntade feministiska valfläsket är dock olika former av urvalsdiskriminering (kvotering)

Kvoteringen är dock ett mycket stort ämne som behöver ett eget inlägg 

Ett ämne som dock ingen förväntar sig kommer att dyka upp i valet är antipojkskolan. Om nån ändå VILL ta upp ämnet är en bra början Ninnis inlägg om Jämställdhet i förskolan Del 1 och Del 2 Pojkars kollektiva fördelar på Genusdebatten.

Som framgår av tidigare exempel brukar man dock helt skita i pojkar, förutom när det handlar om att klaga.


Publicerat i Genus, Jämställdhet

11 kommentarer »

 1. ”Utöver den av åklagarmyndigheten sågade åtgärden i gemensamma bostäder så var även obligatoriskt skadestånd till prostituterade kvinnor en av de bägge S-Feministernas önskedrömmar.”

  HAHAAA!!!

  Vilket skämt, enligt dom är det väl fullständigt omoraliskt att gå till en prostituerad men oproblematiskt att prostituera sig. Men frågan blir då, hur det kan vara fullständigt omoraliskt att gå till en prostituerad om det är oproblematiskt att prostituera sig?

  Kommentar av Matias — augusti 28, 2013 @ 10:35 f m

 2. Skadestånd till prostituerade måste vara bland de mest korkade förslag som någonsin lagts fram. Bland annat för att det ger ytterligare incitament för kvinnor i ekonomisk knipa att kliva över tröskeln till att börja sälja sex.

  Kommentar av bashflak — augusti 28, 2013 @ 11:01 f m

 3. Ha h a ha…vilka førslag.
  I bland undrar jag vad som driver fram dessa tokførslag.
  Per Hagman

  Kommentar av per Hagman — augusti 28, 2013 @ 11:03 f m

 4. ”Det är intressant att jämföra föreslagna åtgärder på prostitution med föreslagna åtgärder på gatutiggeri. Det är förmodligen ingen som missat att tiggeri på gatorna blivit vanligare och vanligare.”

  Hagwall har skrivit bra om det tidigare: http://hagwall.wordpress.com/2013/03/30/tiggeriforbud-ingen-framkomlig-vag/

  ”Själv har jag sett förbudsdebatten förr, få se nu:

  Tiggarna har ibland haft en problematisk uppväxt: check
  Många tiggare skulle hellre försörja sig på annat sätt: check
  Somliga tiggare är offer för människohandel: check
  Många anser att det är ett ovärdigt sätt att försörja sig på: check
  Många tycker inte om att se verksamheten föregå öppet: check
  Verksamheten är beroende av att det finns de privatpersoner som vill betala: check

  Det är uppenbart att alla inte läst memot. Den rådande svenska humanistiska lösningen är:

  Straffa de som ger pengar till tiggare. (Sedan vräker vi tiggarna från deras lägenheter, om de har några, och tar ifrån dem vårdnaden om deras barn, kom ihåg, det är för deras eget bästa)”

  Kommentar av Chade — augusti 28, 2013 @ 11:09 f m

 5. Chade:

  Bra länk. Jag lade till den i inlägget.

  Kommentar av Aktivarum — augusti 28, 2013 @ 11:49 f m

 6. Av allt att döma sedan valet 2006 visar sjuklövern ingen trovärdig jämställdhetspolitik. Möjligt att ”jämställdhetspolitiken” radikaliserades pga Margareta Winberg under Göran Perssons regering 1996-2006. Någon annan kanske kan härleda det till regeringen Carl Bildt 1991-1996 eller började radikaliseringen så tidigt som under Olof Palmes tid vid makten?

  http://genusnytt.wordpress.com/2010/08/31/vilket-parti-ar-minst-feministiskt/

  Kommentar av Väljare 2014 — augusti 28, 2013 @ 11:17 e m

 7. Snacka om populistiskt dumhet! och då menar jag det här inlägget.

  Mansgrisar brukar ofta håna misshandlade kvinnor för att de stannar kvar i förhållande. Men vart ska de ta vägen då? Kvinnojourernas nödbostäder räcker inte till.Många gånger kan det vara fråga om hyresrätter som troligen kommer att tillfalla kvinnan efter dom och separation men det tar lång tid. Det tar 6 månade ratt separera om man har barn! Under den tiden bör den misshandlade få bo i sin bostad utan att ständigt känna sig rädd. Varför är det ett så dåligt förslag?

  Desperata människor som som pressas att prostituera sig mår ofta väldigt dåligt, både fysiskt och psykiskt. De kräver lång rehabilitering för att bli människor igen på skattebetalarnas bekostnad.Samhället borde vårda dessa människor bättre. Skadestånd för att inte samhället fångade upp dem tidigare är klart befogad.

  Jämförelsen med tiggare är patetisk. Det finns miljoner och åter miljoner fattiga i andra länder. Självklart kan inte Sverige ta ansvar för alla dem. Men att svenska barn och kvinnor mår så dåligt det är faktiskt det svenska samhällets fel. De mår dåligt för att vi har en dålig familjepolitik och är dåliga på att skydda våra egna barn. . .

  I våra svenska skolor har man dragit ner massor. Förr fanns flera ungdomsledare, fältassistenter mm. Många barn med invandrarbakgrund har också en väldigt negativ inställning till polisen. Sedan länge finns det ungdomspoliser som ansvarar för vissa skolor och har till uppgift att vara/patrullera där utsatta ungdomar är. Steget att varje skolbarn har en egen kontaktperson blad dessa ungdomspoliser är inte så långt. Självklart ska inte varje barn ha en alldeles egen polis men alla i en årskurs borde få namnet och besök av en speciell polis.

  Problemet med feminismen är att de daddar för mycket med män. Feminismen idag handlar nästan bara om homosexuella män och mångkultur. samt att män ska slippa betala underhåll. Tros det får feminismen bara skit hur mycket de än fjäskar för männen. Antipojkskola fanns redan lååååååångt innan feminismen var påtänkt. När mina föräldrar var små gick nämligen pojkar och flickor i olika skolor och så är det fortfarande på många håll…. och så fort flickor fick gå i samma skola som pojkar så kallas det frö antipojkskola. Patetiskt. .

  Kommentar av Stina — augusti 29, 2013 @ 7:07 e m

 8. Per Stina

  Hur många fungerande riktiga mansjourer finns det i Sverige?
  Hur hanterar ett redan ojämställt Samhälle Kvinnors våld mot män?
  Varför är svensk lagstiftning fortfarande inte Könsneutral?

  På tal om Besöksförbud så anses det inte som ett brott mot någon lag och därför ej heller straffbart om en kvinna medvetet uppsöker påstådd förövare och själv bryter besöksförbud som är till för att skydda henne. Polisen och åklagarnas resurser står handfallna inför denna verklighet.

  Kommentar av Väljare 2014 — augusti 29, 2013 @ 8:17 e m

 9. Stina:

  ”Under den tiden bör den misshandlade få bo i sin bostad utan att ständigt känna sig rädd. Varför är det ett så dåligt förslag?”

  För att det är omöjligt att tillämpa i verkligheten enligt åklagarmyndighetens bedömning.

  ”Desperata människor som som pressas att prostituera sig mår ofta väldigt dåligt, både fysiskt och psykiskt.”

  Den främsta pressen till prostitution är pengar (också anledningen för kriminella ligors intresse). Att tillföra pengar ökar alltså prostitutionen och personer som vill ha mindre prostitution bör alltså inte tillföra pengar. Precis som det ökar tiggeriet i Sverige att tiggare i utlandet får veta hur bra det går i Sverige.

  ”De kräver lång rehabilitering för att bli människor igen på skattebetalarnas bekostnad.”

  Att betala den rehalibiteringen leder obevekligt till att fler personer prostituerar sig (och fler prostituerade kommer hit) för att få den rehalibiteringen. Detta är en kamp som Sverige aldrig kan vinna.

  ”Samhället borde vårda dessa människor bättre.”

  Inte om samhället vill minska förteelsen. Det man vill ha mer av belönar man, det man vill ha mindre av belönar man inte.

  ”Skadestånd för att inte samhället fångade upp dem tidigare är klart befogad.”

  Skadestånd leder till fler personer som vill ha skadestånd. Om man behöver sälja sex för att få skadeståndet säljer fler personer sex och fler personer som redan säljer sex beger sig dit där samhället tar ansvar för dem.

  ”Jämförelsen med tiggare är patetisk. Det finns miljoner och åter miljoner fattiga i andra länder. Självklart kan inte Sverige ta ansvar för alla dem.”

  Lever du i vanföreställningen att alla som säljer sex i Sverige kommer FRÅN Sverige? Vidare så är tiggare precis som prostituerade ofta en del av kriminella ligor som kontrollerar verksamheten vars ledare behåller de mesta pengarna.

  ”Men att svenska barn och kvinnor mår så dåligt det är faktiskt det svenska samhällets fel. De mår dåligt för att vi har en dålig familjepolitik och är dåliga på att skydda våra egna barn. . .”

  Barn och kvinnor? Klassisk feminism. Upplysningsvis säljer killar oftare sex än tjejer.
  http://www.metro.se/nyheter/undersokning-killar-saljer-mer-sex-an-tjejer/Objhin!20_5028-45/

  Sedan mår barn inte dåligt för att de är dåligt skyddade. Enligt David Eberhard är de snarare överbeskyddade.

  ”I våra svenska skolor har man dragit ner massor. Förr fanns flera ungdomsledare, fältassistenter mm.”

  Finns inga belägg för att dessa har med saken att göra.

  ”Många barn med invandrarbakgrund har också en väldigt negativ inställning till polisen.”

  Vilket är en fråga för vår integraftionspolitik och syn på svenska kulturen.

  ”Sedan länge finns det ungdomspoliser som ansvarar för vissa skolor och har till uppgift att vara/patrullera där utsatta ungdomar är.”

  Behovsbaserad verksamhet, inte oblogatorisk

  ”Steget att varje skolbarn har en egen kontaktperson blad dessa ungdomspoliser är inte så långt. Självklart ska inte varje barn ha en alldeles egen polis men alla i en årskurs borde få namnet och besök av en speciell polis.”

  Polisen har inte resurser för sånt här trams. Polisen skall sättas in hos de personer där behov finns.

  ”Antipojkskola fanns redan lååååååångt innan feminismen var påtänkt.”

  Stämmer inte alls….antipojkskolan skapades runt 60-talet när tjejer hade sämre resultat än killar. På 80-talet skedde en utjämning och det är då skolan blev antipojkskola och alltså istället för att rikta åtgärder mot den grupp som det gick sämst för började gynna redan gynnade tjejer.

  Finns utmärkt exempel på detta. En rektor sökte – och fick 80.000 kronor – anledningen? pojkarna hade bättre betyg än tjejerna. Detta anser antipojkskolan vara något som behöver åtgärdas. Det omvända har man helt omvänd åsikt om.

  Kommentar av Aktivarum — augusti 30, 2013 @ 9:03 f m

 10. OT:
  Fredrik Strage skriver oväntat vettigt om twerking…
  http://www.dn.se/kultur-noje/kronikor/fredrik-strage-miley-cyrus-behovde-bara-skaka-rumpa-for-att-stamplas-som-rasist/
  ”Tidigare Disneystjärnan Miley Cyrus stod i söndags för histo­riens hittills mest omskriva ”twerk”. Och alla blev arga.” M.C. sparkade pk-folket rätt i skrevet – inte konstigt att de blev arga… 🙂

  Kommentar av Hjalmar — augusti 30, 2013 @ 12:37 e m

 11. Chade

  Har du bestämt bestämt vilket parti som har mest jämställt valfläsk?

  Kommentar av Väljare2014 — augusti 31, 2013 @ 5:31 e m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

  aktivarum@gmail.com

  Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 1 383 andra följare

  Arkiv

%d bloggare gillar detta: