Aktivarum

Katerina Janouch, Söderhipstern och Sexuellt förvirrade kvinnor 3.0 | juni 13, 2013

Debatt om Söderhipstern 3.0 pågår för fullt på allas eders favoritnät.

Det började med Katerina Janouchs krönika i Tara om Söderhipstern, sexualiteten och relationsfobierna 3.0. (Lägg märke till hur hon framställer motsatsen till kontrollerade män som manlig rädsla)

”Ett stort antal damer beklagar sig (i smyg! eftersom det inte är politiskt korrekt att vädra denna önskan högljutt) över en bristvara: En ”riktig” man. Sexuellt sett, alltså.”

Anders @ Genusdebatten skrev responsen ”Var finns de ”riktiga männen” på söder?” Där påpekas bland annat att valparnas skryt om feministisk teori inte är värt ett dugg i sängkammaren.

Killarna som kan sin feministiska teori och kan namedroppa Södergran och Beauvoir, är helt enkelt osexiga och omanliga i sängen. Katarina eftersöker svar på varför detta sker.

Katerina Janouch skrev sedan uppföljaren ”Också kvinnor är förvirrade. Mer om Söderhipstern 3.0.” Där hon påstår att ickefeministiska (jämställdistiska) bloggare skrockar i skägget.

”Debatten pågår för fullt och jag samlar intryck över reaktionerna. Inte helt oväntat är det flest uttalat icke-feministiska (så kallade ”jämställdistiska” bloggare som skrockar i skägget – typ – ”ja, där fick ni feminister så ni teg!)”

Vilket besvarades av duon Ninni & Mariel @ Genusdebatten som skrev inlägget ”Varför osynliggör Katerina Janouch oss kvinnor?”

”Det finns förvisso kvinnor som har skäggväxt, men dessa brukar avlägsna den. Jag har faktiskt aldrig sett en kvinna med skägg. Således är feminstkritiska röster så som Tanja BergkvistSusanna VarisRockiTrollanAnn-Mari Maukonen m. fl skägglösa.”

Det är visserligen underhållande att se hur Janouch påpekar de stackars kvinnorna måste vara pk

Kvinnorna tvingas klaga i smyg på bristen på karlakarlar. Nästan lika roligt är det att se den massiva disclaimer som krävdes innan hon kunde säga något positivt om manlighet. Håll till godo:

”Jag vill direkt poängtera att detta inte handlar om män som slänger upp en kvinna över axeln, som sätter på urskillningslöst, som behandlar kvinnor som skit (att jag ens ska behöva förtydliga? Det borde vara självklart)…”

Janouch begriper alltså inte att disclaimern är värdelös. De män som slänger upp en kvinna på axeln, sätter på och behandlar henne som skit tror hon på fullaste allvar den sortens man lyssnar på vad hon säger? Över till de positiva styckena om manlighet då. Det var ju inte igår om vi säger så:

”- utan bara män som bejakar sin manlighet i sexuella sammanhang. Som vågar ta i kvinnokroppen, som är intresserade, nyfikna, som står även för sin egen kåthet, som är tydliga med sina behov. Som inte är så förskräckligt fega på alla plan. Som kan ha sex, både i och utanför relationer. Som inte spelar spel. Eller är det Neil Strauss som kvaddat skallen på snubbarna?”

Observera hur hon inte säger ett dugg om kvinnornas EGET beteende.

Män som bejakar, tar för sig, står för saker, inte är så fega på alla plan – kort sagt män som är raka motsatsen till vad tredjevågs-feminismens ”Distrust male sexuality-budskap” handlar om.  Lika lite begriper hon att om problemet med mannen är att han är svag/feg så blir han garanterat inte mindre svag/feg av kvinnor som klagar och ställer krav.

Välkommen till verkligheten här är lite MAN101. Män är ett kön som inte blir mindre svaga, fega eller rädda av att folk klagar på att de är svaga, fega eller rädda. Mäns svaghet/feghet/rädsla har inget att göra med hur populär den är hos Janouch eller hos nån av damerna vars talan hon för i media. Faktum är att Warren Farrell påpekat i sin bok att när man klagar på män så tystnar de och sluter sig som musslor. Det var effin 1986!!!!

Så här säger Dr Helen Smith 2013 i sin nya bok Men on Strike. Här är mina inlägg om boken: Del 1 (Årets viktigaste bok redan här?) och Del 2 (Herrklubbar förbjudna, Damförbund tillåtna)

”I have ever hade relatives or case workers – almost always women – who tell me the boy or man they have accompanied for an evaluation or therapy will not talk; they are too closed down. Yet not once in my twenty-plus-year career has one of those men or boys refused to talk. How did I got them to talk? I listened.”

Lyssnar Katerina Janouch på männen ifråga? Nej hon lyssnar på kvinnorna ifråga. Sedan plockar hon in killar som skall försvara sitt beteende.

Och här är några utdrag av vad kvinnorna säger om söderkillarna:

Kvinna 1: 38 år

”Snygg på ytan med rockabillyfrilla och tatueringar, men inuti som en femåring. Sexuellt var det en katastrof. Han var liksom helt förlorad fysiskt, visste knappt vad han tände på.”

Kvinna 2: 26 år

”Det är ett sånt evigt spelande. Jag hatar det. Jag är rak och tydlig och säger vad jag vill och jag kan ta sanningen. Men södersnubbarna (ja, andra också) håller på och skiter i att höra av sig. Inte kan de ge en komplimang heller.”

Kvinna 3: 31 år

”Ska dock tala om att många av de här snubbarna (ja, jag har träffat en hel del) är jävligt osäkra, och kanske är det det som märks utåt. Deras egen känslomässiga otrygghet. Rädslan att de ska bli sårade.”

Alla tre tycks omedvetna om att mäns beteende är en RESPONS på kvinnlighet.

Mäns brist på manlighet är en respons på kvinnors brist på kvinnlighet. Lika lite som kvinnor attraheras sexuellt till vilken kille som helst, lika lite ger män respons på kvinnlighet som inte existerar. Den första killen med rockabilly såg en mamma i kvinnan ifråga, inte en flickvän.

Den andra killen spelar spel för det ger bäst respons. Varför kvinnor ger bäst respons till spel är ett mysterium men väljer de så blir det också så. Den tredje och sista killen som är osäker och rädd blir å sin sida utsatt för ren victim-blaming. Där vill man inte ha nån mjäkig mjuk modern kille.

Länklista från Söderhipsterdebatten

Rocki – Ostrukturerad irritation, varsågoda!

Susanna´s Crowbar – Den asexuelle söderhipstern

En stilla undran – För lust, inte fägring, stor

Ekvalist – Mer om söderhipstermannens asexualitet

Susanna´s Crowbar – Mera Janouch

Och så givetvis femboten: Jämställdhetsfeministern – Dagens feministiska begrepp ”Sexuella trakasserier”


Publicerat i Genus, Jämställdhet

21 kommentarer »

 1. ”Mäns brist på manlighet är en respons på kvinnors brist på kvinnlighet”
  Att det skall vara så svårt att förstå. Jag har varit med om många gånger att kvinnor klär sig sexigt för att utmana (mig!) sexuellt. Behjärtansvärt och skall uppmuntras, det är bara det att man ställer frågan : Varför tror de att just detta är tändande för mig? För det är det inte alltid! Trots att man talar om vad som verkligen tänder, håller de fast vid det andra ändå. Är det en för mig okänd mansnorm som jag står helt utanför som dominerar så totalt?
  I så fall har jag förstått vad som menas med patriarkatet!

  Kommentar av @Benanderii — juni 14, 2013 @ 6:30 f m

 2. […] Aktivarum här […]

  Pingback av För lust, inte fägring, stor | En stilla undran — juni 14, 2013 @ 7:10 f m

 3. Jag är nu helt övertygad om att feminister/kvinnor har ingen aning om vad de håller på med.

  Först demoniserars mäns sexualitet och sedan klagar man på/undrar man varför män är omanliga!?

  Tanken att hur kvinnor förhåller sig till män påverkar hur män förhåller sig till kvinnor är helt främmande för henne/kvinnor/feminister. Hon tänker väl att oavsett hur än jag som kvinna förhåller mig till män ska män förhålla sig till mig på det sätt jag önskar. Janouchs tänkande är typiskt för dagens bortskämda och feministiskt lagda kvinnor. Endast ett totalt själviskt (kvinnocentriskt) tänkande kan resultera i såna funderingar.

  Janouch:

  ”Så, vad tycker just DU? ”Video killed the radio queen” och kan genusvetenskapen ha fuckat upp hormonnivåerna såpass att vi tappat lusten?”

  Nej det är bara kvinnor som är för okvinnliga och har alltfför orimliga förväntningar. Kvinnor förväntar sig mera manlighet än tidigare samtidigt som de har mindre kvinnlighet att erbjuda och så undrar de varför män bärjat strejka. Ingenting att undra över, en dålig deal helt enkelt.

  Kommentar av Matias — juni 14, 2013 @ 9:26 f m

 4. Matias

  ”Kvinnor förväntar sig mera manlighet än tidigare samtidigt som de har mindre kvinnlighet att erbjuda och så undrar de varför män bärjat strejka. Ingenting att undra över, en dålig deal helt enkelt.”

  Lyfter fram det citatet för det är värt en egen kommentar. Bra formulerat.

  Kommentar av Aktivarum — juni 14, 2013 @ 9:51 f m

 5. @Matias

  Jag är nu helt övertygad om att feminister/kvinnor har ingen aning om vad de håller på med.

  Ingen har en aning om vad de håller på med!

  Det är hybris av gigantiska mått att tro att man kan designa ett samhälle som man vill ha det. Jag antar att det är därför de flesta kritiker är liberala (låt oss sköta oss själva och lägg er inte i våra liv) eller konservativa (rucka inte på det vi vet fungerar) av det frihetliga slaget.

  Kommentar av Johan Grå — juni 14, 2013 @ 10:24 f m

 6. En grundtes i tredje vågens feminism och demoniseringen av manlig sexualitet verkar just vara att heterosexuella mäns preferenser förtrycker kvinnor och måste ändras. Och att som kvinna anpassa sig efter mäns preferenser är det samma som att underkasta sig patriarkatet och acceptera förtrycket.

  Därför har det blivit helt omöjligt för män att vara ärliga om sina preferenser idag. Att tända på skönhet och kvinnlighet är helt enkelt så politiskt inkorrekt det kan bli. Förmodligen har det lett till att de kvinnliga feministerna på söder förväntar sig att feministmännen helt enkelt tar sitt ansvar och överger sina gamla preferenser och börjar tända på kvinnor som inte bryr sig om kroppsbehåring och som helt saknar feminina kvaliteter. Helt enkelt för att de anser att det är deras moraliska plikt.

  Kommentar av Jonte — juni 14, 2013 @ 12:06 e m

 7. Matias: Det gäller också äktenskap/familjebildning. Kvinnor sänder inte signaler som får män att känna att något sådant kommer hända snart och att det är bäst att de är förberedda när de kvinnor de finner attraktiva börjar leta män för äktenskap/familjebildning.

  ”These women aren’t just delaying marriage; they are collectively weakening the signal which in past generations has told men to prepare for marriage both mentally and professionally. I haven’t seen hard stats on the number of Peter Pan men** who are coasting professionally while playing video games with their buddies, but to the extent that this is in fact occurring the missing/weakened signal strikes me as a significant cause for this. Men in their 20s are now seeing far fewer of their peers getting married or even involved in “serious relationship” LTRs. These things are of course still happening since not all women of this cohort are delaying marriage, but the strength of the signal is much weaker. The specific peer group a man is in will make a big difference here, but overall large numbers of men are receiving much weaker signals indicating that they should begin preparing for marriage.”

  http://dalrock.wordpress.com/2012/01/08/the-weakened-signal/

  Kommentar av lavazza1891 — juni 14, 2013 @ 12:14 e m

 8. Oh, yeah?

  Your Hormones Tell You How To Vote
  The scientific search is on for the chemical cocktail that makes you vote Republican (or Democrat).
  —By Chris Mooney | Fri Jun. 14, 2013 3:05 AM PDT
  http://www.motherjones.com/politics/2013/06/how-hormones-influence-our-political-opinions

  Klicka för att komma åt The%20Stress%20of%20Politics.final%20ISPP%20version.June%203.pdf

  Kommentar av Claes-Peter — juni 14, 2013 @ 2:51 e m

 9. Feminismen har målat in sig i ett hörn! Tesen att vi alla ( män o kvinnor) är lika. Sedan använder dom en kastraktions retorik mot hetrosexuella män och sen klagar dom på männen sexlust. Snacka om virrigt. Med feminismen finns det bara förlorare ingen blir direkt lycklig iaf.

  Kommentar av Bertil Schröder — juni 15, 2013 @ 11:28 f m

 10. Ja, först vill vissa kvinnor att männen ska vara mjuka och känsliga och så lika en kvinna som möjligt – för könet är ju bara en social konstruktion. Sedan klagar de på att ”det finns inga riktiga män mer” och så åker de på semesterresa ned till sydligare länder där det finns riktiga män…

  Men om man nätdejtar får man ibland en liten smygtitt bakom ridån – en kvinna ville ha en man som släpade hem henne till sin grotta… (Och Jean Auels bautastens-tjocka böcker om brutalt stenålderssex sålde miljoner – till kvinnor.)

  Många vill ha betydligt yngre män – vi män brukar ju annars beskyllas för att jaga yngre kvinnor. En hade gränsen nedåt sådär 20 år yngre än hon själv – och när jag försökte skoja och skrev ett sorts digitalt kort till henne på temat ”Mrs. Robinson” – så blockerade / spärrade hon mig. Så jag fick aldrig veta varför hon var ute ”robbing the cradle”.

  Många kvinnor vill bli sexuellt dominerade – med allt vad BDSM tillhör. Till min förvåning är det inga svagt begåvade och förvirrade ‘tosor’, utan de jag brevväxlade med är framgångsrika i sitt yrke, ibland till och med i chefsposition, de är bildade och intelligenta och skriver bra svenska. Och de vill alltså bli ”ägda” av en mer eller mindre brutal ”master”.

  E. L. James, en pseudonym för en medelålders gift tonårsmamma, har vid det här laget givit ut minst fyra böcker på temat ”50 nyanser av X” som sålt i mega-rekordupplagor världen över – fast de som utövar BDSM på riktigt är väldigt kritiska angående sakuppgifterna i böckerna. Men det är ju i alla fall ganska långt ifrån begreppet jämlikt sex.

  Myntet trillade ned när jag tänkte på när koncept-konstnären Jenny Holzer hyrde en jättestor elektronisk reklamtavla på New Yorks Times Square, på vilken man kunde läsa: ”Protect me from what I want”.

  Men när en kvinna skrev till mig och önskade att bli ”kedjad i din fängelsehåla”, var jag tvungen att tacka nej – jag är övertygad om, att även Hyresgäst-föreningen anser det som ”skälig grund för vräkning” ifall jag bygger om husets tvättstuga till fängelsehåla.

  Kommentar av Claes-Peter — juni 16, 2013 @ 8:39 e m

 11. Det forskas tydligen lite om ämnet – fast dessa kvinnliga vetenskapsmän har tydligen inte alls fattat att könet är en social konstruktion. Har inte hunnit läsa allt 🙂 men det verkar som om vi män måste välja – vara kvinnliga och få klapp på huvudet av feministerna – men inget sex. Eller vara odrägligt macho alfa-hannar och få massor av sex. Svårt val… hmmm…

  kvinnor föredrar grottmän
  Ny forskning pekar på att psykopatiskt och asocialt beteende hos män verkar­ ­ytterst attraherande på moderna kvinnor när de har ägglossning. I varje fall vill många kvinnor ha barn med män, som skulle ha varit bra beskyddare och jägare under stenåldern men som är olämpliga för ett modernt parförhållande med ­gemensamt ansvar för barn och hushåll.
  Av Thea Mikkelsen From: IV nr. 11, 2009 http://illvet.se/manniskan/kvinnor-foredrar-grottman

  Menstrual cycle alters face preference

  Klicka för att komma åt PentonVoak_1999.pdf

  Ovulating May Make Women More Critical Of ‘Unsexy’ Men (STUDY)
  ”Hide what you are about to read from every man who has ever tried to blame his girlfriend’s temper on her cycle. There is new evidence that suggests women will snap at their heterosexual partners more often while they are ovulating. Specifically, a recent study suggests that ladies who took, well, everyone’s advice and settled down with brainy, stable guys instead of hunky irresponsible playboys are likely to find fault with their mates when they are most fertile./…/”
  http://www.huffingtonpost.com/2012/10/26/ovulation-cycle-attraction-women-critical-unsexy-men-study_n_2024549.html

  Ovulatory Shifts in Women’s Attractions to Primary Partners and Other Men: Further Evidence of the Importance of Primary Partner Sexual Attractiveness
  Abstract: ”Previous research has documented shifts in women’s attractions to their romantic partner and to men other than their partner across the ovulation cycle, contingent on the degree to which her partner displays hypothesized indicators of high-fitness genes. The current study set out to replicate and extend this finding. Forty-one couples in which the woman was naturally cycling participated. Female partners reported their feelings of in-pair attraction and extra-pair attraction on two occasions, once on a low-fertility day of the cycle and once on a high-fertility day of the cycle just prior to ovulation. Ovulation was confirmed using… /—/”
  http://www.plosone.org/article/info%3Adoi%2F10.1371%2Fjournal.pone.0044456

  Martie G. Haselton, Ph.D.
  Research Topics: Bias in Social Judgment / Darwinian Health and Medicine / Effects of Ovulation on Women’s Social Behavior / Mate Choice
  MHC Genes and Relationships / Pregnancy and Postpartum Social Adaptations / Relationship Formation and Immune Function / Social Cues of Women’s Ovulation / Social Endocrinology of Parenting / Social Regulation of Fertility / Sex Differences / Women’s Sexuality
  Current Projects: Fertility, Hormones, and Social Relationships
  http://www.sscnet.ucla.edu/comm/haselton/papers/

  Shifts in Women’s Mate Preferences Across the Ovulatory Cycle: A Critique of Harris (2011) and Harris (2012)

  Klicka för att komma åt gildersleeve%20et%20al.%20sex%20roles%202013.pdf

  Changes in women’s feelings about their romantic relationships across the ovulatory cycle http://www.sscnet.ucla.edu/comm/haselton/unify_uploads/files/Larson%20et%20al.,%20in%20press%20hormones%20and%20behavior%202012.pdf

  Body odor attractiveness as a cue of impending ovulation in women: Evidence from a study using hormone-con?rmed ovulation

  Klicka för att komma åt gildersleeve%20et%20al.%202012%20hormones%20and%20behvior.pdf

  Ovulatory Shifts in Women’s Attractions to Primary Partners and Other Men: Further Evidence of the Importance of Primary Partner Sexual Attractiveness http://www.sscnet.ucla.edu/comm/haselton/unify_uploads/files/larson%20pillsworth%20haselton%202012%20plosone.pdf

  Evidence for Menstrual Cycle Shifts in Women’s Preferences for Masculinity: A Response to Harris (in press) “Menstrual Cycle and Facial Preferences Reconsidered” http://www.sscnet.ucla.edu/comm/haselton/papers/downloads/DeBruine_et_al_2010_Response_to_Harris.pdf

  Menstrual Cycle and Facial Preferences Reconsidered ”Two previous articles reported that women prefer less feminized male faces during the fertile phase of their menstrual cycle, supposedly reflecting an evolved mating strategy whereby women choose mates of maximum genetic quality when conception is likely. The current article contends this theory rests on several questionable assumptions about human ancestral mating systems. /—”
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3098346/

  Menstrual cycle alters face preference
  http://www.nature.com/nature/journal/v399/n6738/abs/399741a0.html

  Kommentar av Claes-Peter — juni 16, 2013 @ 9:44 e m

 12. Vad är manlighet Erik?

  Kommentar av Ärligröst — juni 21, 2013 @ 11:17 e m

 13. erik du vill vill stoppa kukukulen i stjäten på en första bästa man,ja äslakar dig ändå..

  Kommentar av Ärligröst — juni 21, 2013 @ 11:20 e m

 14. @Ärligröst – (?) – [hittar inte inlägget som ‘besvaras’]
  Manlighet är sammanfattningen på de egenskaper som får en kvinna att känna sig trygg för egen och evt.barns räkning. Och manlighet hos en man är också de egenskaper hos en man som får en kvinna att känna sig som en kvinna. Men många tycks söka en kvinna i en mans kropp? Lycka till! Men hur många är ni egentligen? För jag har under alla mina många år här på jorden inte ens haft ett längre samtal med en sådan kvinna. Däremot har jag fin kontakt med ett antal öppet lesbiska kvinnor, spridda över de engelsktalande länderna på jorden. De flesta har universitetsutbildning men saknar aggressivitet mot män som beter sig vettigt. Om inte den sekteristiska extremfeminismen subventionerats med skattemedel och belönats med diverse kolumner, krönikor och betalbloggar av media, så hade den haft samma status som de som tror på UFO:s och att trästatyer av Jungfru Maria kan gråta riktiga tårar.

  Kommentar av Claes-Peter — juni 21, 2013 @ 11:54 e m

 15. Ja skiter i vad du bablar om, du, Tanja Berkvist, Katta i bubblan, fjollan åke, srtärtgossern Nixkel räven ingen av kommer bli lottlös kanske speciellt pga era psykptarkärsingar ni bögfhjoller har omkring er :Ni är döda! 🙂

  Kommentar av Ärligröst — juni 22, 2013 @ 12:53 f m

 16. Ska bara säga att ni snutar som tagit ett par varv i era korrumperade små missbrukande misshandelsfasoner, så ha vi er på spåret. Kanske kan vara intressant!? Och även att att de ser er just nu!

  Kommentar av Ärligröst — juni 22, 2013 @ 1:06 f m

 17. Lyssna nu på denna kvinna. Ta med dig orden själv före du tar med dig hennes små fnask i verbala ord0:)

  Kommentar av Ärligröst — juni 22, 2013 @ 1:19 f m

 18. Och jag kan tillägga till inlägget ovan att ingen av er är manlig och speciellt ”Jämlister” har troligen kuken klämd mellan benen i en önskan om att vara kvinnor. De finns inte så många okvinnliga kvinnor däremot en jävla massa män som inte förtjänar att kalla sig män idag!

  Kommentar av Ärligröst — juni 22, 2013 @ 2:02 f m

 19. @Ärligröst – du sitter alltså inte hos kriminalvården, utan hos sjukvården – där man får lov att ha dator & internetuppkoppling? Men borde det inte vara en regel att man bara ska debattera mot inlägg publicerade på webben, och inte mot Rösterna som man bara hör inne i sitt eget huvud?

  Kommentar av Claes-Peter — juni 22, 2013 @ 8:12 e m

 20. Sök på google efter ”Ärligröst”, efter ca 20 sekunder kommer ni se att bakom detta alias döljer sig ingen annan än Lena Lille aka LottaOnline.

  Jag säger det jag alltid har sagt, Lena/Lotta du behöver professionell hjälp och eventuellt psykofarmaka.

  Kommentar av Daniel — juni 23, 2013 @ 12:16 e m

 21. LL: Sök professionell hjälp!

  Kommentar av Aktivarum — juni 24, 2013 @ 11:02 f m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

  aktivarum@gmail.com

  Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör som 1 383 andra, prenumerera du med.

  Arkiv

%d bloggare gillar detta: