Aktivarum

Jämställdistisk granskning av ”Trettiotreanledningar.com” på gång! | maj 15, 2013

Feminismen har resulterat i ännu ett misslyckat PR-projekt i syfte att rätta till folks åsikter.

Uppdatering: Genusdebatten – Varför jämställdismen är bättre än feminismen 1-8 (från 33 anledningar)

Under rubriken ”33 anledningar varför feminism behövs” säger sig Sofia Zackrisson vilja sprida medvetenhet till killar och män om hur feminismen inte är någon tjejgrej och viktig att kämpa för.

”Det kallas feminism för att det faktiskt grundas i att det är det kvinnliga könet som alltid setts som det svaga könet och det är kvinnorna som förminskas och har sämre förutsättningar.”

Att säga hon torde misslyckas föra vidare den åsikten till andra än redan frälsta är en grov underdrift. Bloggen baseras på en bild för varje situation med tillhörande text. Vi har problem med 33 av 33 möjliga***

Tillägg: IDG skrev om bloggen när 33 anledningar blockades av facebook. Så gjorde även Expressen. PR-smart av designern Sofia att designa listan så facebooks spamskydd blockar den.

Trettiotreanledningar.com gav mig knappast bättre bild av feminismen än jag redan hade, tvärtom!

Själva granskningen görs inte enbart av mig utan är ett samarbetsprojekt där flera medlemmar från Genusdebattens redaktion deltar. Sålunda kommer granskningen att publiceras på Genusdebatten.se och länkas här inom kort.

”Om den stereotypa mansrollen (som skapar den stereotypa kvinnorollen) försvann så skulle många av problemen försvinna.”

Nu passar jag på att upprepa frågan jag ställde i Jämförelse med feminism del 4. Om de avsedda MANSegenskaperna är biologiska hur vill då Sofia att problemen skall försvinna? Vad förespråkar hon då?

Jag har inte sett tillstymmelse till vetenskapliga bevis på att mansrollen skapar kvinnorollen.

Tvärtom så ser man i Offerperspektivets makt DEL 1 belägg för att vad än för position som kvinnor väljer skapar förutsättningarna för det liv som män måste leva för att överhuvudtaget anses ha värde.

”Det handlar om mänskliga egenskaper och vi skulle alla ha rikare liv utan begränsningar om de stereotypa könsrollerna öppnades upp.”

Vad Sofia i sin iver tycks missa är att detta skall bevisas – inte antas. Inget hon säger, inget nån annan sagt tyder på annat än enorm iver att framställa alla problem som en följd av hur män är funtade.

Mäns naturliga sätt att vara är problemet – Ett diktatoriskt samhälle som tvingar fram ändring lösningen.

What else is new Sofia Zackrisson? Har du ens läst historia? Du verkar nämligen anse att de ideer som har det överlägset värsta resultatet i världen är bäst och de som har bästa resultatet i världen är sämst.

”Så jag hoppas att fler män inser feminismens syfte. För sin egen skull och för sina mammor, systrar, fruar, döttrar och söner.”

Feminismens syfte? Betyder det möjligen att ersätta inte helt perfekta samhällssystem med andra system som redan prövats vars track-record visar de bevisligen är mycket värre men som låter jättebra i teorin?

Om jag skall summera ”33 Anledningar” så är ANTIVETENSKAPLIG den snällaste beskrivningen.

Men nu behöver jag inte summera denna feministiska blogg som skryter med att den delats 21.000 gånger. Nu är det bara för er att vänta på att Genusdebattens kartläggning av 33 Anledningar publiceras.

Medan ni väntar kan ni läsa om Jämställdhetsskatten som föreslogs i Umeå.

Ses i kommentarsfälten/ Erik

***Ett argument (punkt 28) var så dåligt att det plockades bort av dem själva. Hade med karaktärer i dataspel att göra.


18 kommentarer »

 1. När man läser de numera 32 st så undrar man egentligen HUR dålig punkt 28 var? Jag läste det direkt när jag såg det men kommer inte ihåg något.

  Tur också att hon som pratade för Facebooks räkning inte heter Löwengrip för då skulle foliehattarna åka ner över öronen på dem… http://www.idg.se/2.1085/1.507475/darfor-blockerade-facebook-svensk-feministisk-sajt

  Kommentar av toklandet — maj 15, 2013 @ 2:53 e m

 2. Humorn i att det är ett par punkter om reklam som ingen reagerar på samma dag som det är facebook-hysteri om AA’s reklam….

  Kommentar av Björn 2 — maj 15, 2013 @ 3:06 e m

 3. Punkt 28 har blivit ersatt med att tre miljoner flickor könsstympas.

  Igen ser jag ingenstans det manliga lidandet som feminister påstår sig kämpa för. Ja, just ja, glömde: självklart så kämpar de för män genom att rätta till männen så att de inte är män längre och därav går under den kvinnliga parollen och därav kämpar feminister för män, förlåt, kvinnor.

  Kommentar av David Holman — maj 15, 2013 @ 3:49 e m

 4. Kan vi komma fram med en bra motsvarande lista på 33 anledningar till varför den nya jämställdhetsrörelsen behövs?

  1. X% av män får inte träffa sina barn
  2. Män skyddas inte av kvinnofridslagen
  3. Diskriminering mot män är lagligt
  4. Diskriminering mot vita är lagligt
  5. Som man löper du X% större riskt att råka ut för överfall
  6. Som man löper du X% större risk att bli hemlös

  Jag köpte nämlingen 33anledningar.com och tänkte göra en sida med motargumenten och mäns lidande. HJÄLP! 😀

  Kommentar av David Holman — maj 15, 2013 @ 3:57 e m

 5. @David Holman,

  Apropos könsstympning, så kan man se Baumeister & Twenge, Cultural Suppression of Female Sexuality:

  Who supports and perpetuates these practices of female genital surgery? The available evidence points strongly and consistently toward women. The decision about whether and when a particular girl will receive the operation is made by her mother or grandmother (Hicks, 1996; Lightfoot-Klein, 1989). The female peer group regards the operation as a mark of positive status, and girls who have not yet had it are sometimes mocked, teased, and derogated by their female peers (Lightfoot-Klein, 1989). The operation itself is nearly always performed by a woman such as a midwife. “Men are completely excluded,” according to one work on the topic (Boddy, 1989, p. 84)

  These surgical practices are explained by the women with various justifications that appear on inspection to be dubious if not outright wrong. Some women claim that the surgery improves health, whereas in fact it produces some significant risks to health. They claim that it is required by the Koran, but scriptural experts say it is not. Women say that no one will marry a girl who has not had this operation (e.g., they believe “very few men would marry a girl who has not been excised and infibulated”; Forni, 1980, p. 26). In actual fact, however, men do marry women who have not had it. Shandall (1967, 1979) reported results from a sample of 300 Sudanese husbands, all of whom had a wife who was intact or had had only a limited version of the operation. Indeed, Lightfoot-Klein (1989) observed that European women were much sought after as wives in these Islamic African nations because the men found the European women (who had not had genital surgery) enjoyed sex more. These findings are directly contrary to the theory that African men prefer women whose sexuality has been stifled by surgical methods.

  Kommentar av Ulf T — maj 15, 2013 @ 3:59 e m

 6. David Holman:

  1. är en lite konstig punkt att ha med eftersom det kan finnas både bra och dåliga anledningar till varför papporna inte får träffa barnen.
  2. Män har samma formella skydd, det kallas bara grov fridskränkning istället. Visst är lagkonstruktionen idiotisk (och argumenten för den ännu dummare) men det är knappast ett stort problem. Men visst kan den finnas med på en sådan lista då den visar på en konstig syn från de styrande.
  3. Formellt sett är diskriminering på grund av kön olagligt oavsett om den diskriminerade är man eller kvinna.
  4. Samma som ovan. Formellt sett tror jag inte man får diskriminera vita heller. Jag ser dessutom ett annat problem med att ta upp etnicitet i en sådan lista eftersom det ligger utanför en jämstäläldhetsdebatt så som jag uppfattar den.
  Punkterna 5&6 är väldigt bra!

  Kommentar av Chade — maj 15, 2013 @ 4:17 e m

 7. Chade:
  1. Ja, man bör kanske lägga till en punkt innan med Domstolar och socialtjänsten har en bias till kvinnors fördel i omvårdnads lagar och en efter som förklarar att endast X% av dessa män har blivit dömda för ett våldsamt brott.

  2. Okej, tvåan bör kanske ändras till ”Män är inte inkluderade i samtliga lagar”

  3, 4. Ja, min data var lite daterad. Men detta är varför jag ville göra detta istället för att bara spy ur mig data utan substans.

  Jag vill även ha länkar till studier då vi, till skillnad från Sveriges feminister, gärna källhänvisar.

  Ulf T: Verkligen intressant, något att länka till på sidan. Helt klart.

  nr 7 kom jag precis på: Mansjourer får inget statligt stöd.

  nr 8: Pojkar är diskriminerade i skolan.

  Kommentar av David Holman — maj 15, 2013 @ 5:53 e m

 8. Här är ett dokument där ni kan kommentera: https://docs.google.com/document/d/1VeLbq_9yb3aEZ5H8Bb93RFTAR6snjufOCWVO1Ae4_84/edit?usp=sharing

  Kommentar av David Holman — maj 15, 2013 @ 6:04 e m

 9. Var inne och kollade på facebook-evenemanget. Måste säga att de värmde att se dit engagemang Erik.
  Men så snart feministerna insåg att dina argument var mer genomtänkta var det dags för censur ala VKM.

  Kommentar av Anonym — maj 15, 2013 @ 11:43 e m

 10. Anomym:

  Tackar, jo jag gjorde ett seriöst försök och pratade med flera av dem men jag fick mestadels bekräftat att de har en fullkomligt politiserad utbildningl. En av de första jag pratade med (Kristina) sade rakt ut att objektivitet inte existerade och hänvisade sedan till ”teoretisk grund” som belägg för det. Alltså om teori säger det är så – är det så.

  Jag blev visserligen aldrig blockad men dumskallarna skrev ju själva att det berodde på att de inte kunde hitta mitt namn bland över 20.000 gäster. Istället för att blocka dissidenter skulle de i tysthet rensa bort inlägg med fel åsikter. Hur tyst det nu blir när de startar trådar som handlar enbart om den saken.

  Kommentar av Aktivarum — maj 16, 2013 @ 1:00 f m

 11. Har inte tid att lägga en längre kommentar, men skulle bara vilja säga att det är intressant hur de totalt missar de manliga offren samtidigt som de säger att feminism inte bara är för kvinnor…

  Kommentar av robjoh — maj 16, 2013 @ 6:04 f m

 12. Jag krossade de flesta av punkterna i en tråd där, inte alla då jag bara svarade på vad en vän hade skrivit. Det var inte speciellt svårt.

  Kommentar av Pether — maj 16, 2013 @ 9:32 f m

 13. Pether, vad var det du skrev i sågningen? Vilka var dina argument?

  Kommentar av Mariel — maj 16, 2013 @ 10:14 f m

 14. 1. X% av män får inte träffa sina barn
  Svar: Därför det är barnens bästa som är det viktiga inte kvotering av föräldrar.

  http://www.newsmill.se/artikel/2012/02/20/myt-att-domstolar-d-mer-till-mammors-f-rdel-pga-deras-k-n

  2. Män skyddas inte av kvinnofridslagen
  Svar: kvinnofridslagen tillkom därför att den uppenbarligen behövs! Den tillkom eftersom brott mot kvinnor inte togs/tas på allvar.lagen har tillkommit av precis samma anledning som en särskild lag behövs för hederskulturs relaterade brott

  3. Diskriminering mot män är lagligt
  Svar: Sakfel

  4. Diskriminering mot vita är lagligt.
  Svar Sakfel!

  5. Som man löper du X% större riskt att råka ut för överfall
  Svar: därför att det är män som är förövare! Män är av biologiska skäl mer våldsamma än kvinnor och män har mer muskelmassa så de slår hårdare.

  6. Som man löper du X% större risk att bli hemlös
  Svar: se svar på fråga 5 samt eftersom härbärgen och all hjälp till hemlösa mest handlar om att hjälpa män och att kvinnojourerna är överfulla så tvingas kvinnor att bo kvar i våldsamma relationer och blir då per definition inte hemlösa.

  Kommentar av Stina — maj 16, 2013 @ 10:44 f m

 15. Så det ända dom kom med var i princip sexim som män drabbas mest och värst av. Lite våld som 0.0000001% av män står för. Och en lögn att kvinnor tjänar mindre än män. Sem var det ju bara upprepningar på samma tema. Borde göra en egen lista

  Kommentar av Mackan — maj 16, 2013 @ 10:50 f m

 16. @Stina,

  kvinnofridslagen tillkom därför att den uppenbarligen behövs! Den tillkom eftersom brott mot kvinnor inte togs/tas på allvar.lagen har tillkommit av precis samma anledning som en särskild lag behövs för hederskulturs relaterade brott

  Lagen kom till som ett beställningsarbete från ROKS för att reflektera deras syn på Könsmaktsordningen, och de ville även att handlingar som var för sig inte vore straffbara enskilt och preskriberade brott skulle kunna tas med i bedömningen. Dessutom ville man att kvinnofridsbrott skulle leda till högre bötesbelopp än fridsbrott – dvs samma brott skulle leda till högre straff om offret var en kvinna. I praxis har det inte riktigt blivit så, utan de olika fridsbrotten bedöms rätt lika (även om ytterst få lagföringar handlar om kvinnor som förgripit sig på män).

  Klicka för att komma åt 1d06989a.pdf

  Den rimliga slutsatsen blir att brott mot kvinnor tas på mycket större allvar än brott mot män, samt att kvinnliga förövare tas på betydligt mindre allvar än manliga.

  Poängen med fridkränkning är bra, tycker jag, eftersom det gör det till en försvårande faktor att brottsliga handlingar upprepas i avsikt att förringa offret. Men att det skall finnas en särskilt brottsrubricering när offret är en kvinna och förövaren en man är stötande.

  Kommentar av Ulf T — maj 16, 2013 @ 11:43 f m

 17. Kommentar av toklandet — maj 16, 2013 @ 2:13 e m

 18. Slaget om killar och män är förlorad. I takt med feminismens agenda avslöjats samtidigt som killar och män blivit mer medvetna och intresserar sig för Mansfrågor erhåller inte feminismen längre mäns stöd.

  Kommentar av Mansfrågor — maj 17, 2013 @ 8:19 f m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

  aktivarum@gmail.com

  Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör som 1 383 andra, prenumerera du med.

  Arkiv

%d bloggare gillar detta: