Aktivarum

Vad är Feminism? – Två olika ansikten i ett och samma videoklipp | april 13, 2013

Alla människor orkar inte sätta sig in i texter, vissa kan behöva lättsmält video

I förra inlägget på temat ”Vad är Feminsm?” visade jag hur flera antaganden som görs om dagens feminism som inte håller vatten. Här finns många fler motsägelser.

Först visas den tillrättalagda bilden, sedan visas hur den feministiska verkligheten ser ut. Flera exempel kommer från Simon Fraser University-debatten 

Feminister och genusfolk var där motståndare till likabehandling.

Här är videon de gjorde så män inte skulle få kvinnors rättighteter.. Så här säger en instruktör från The Department of Gender, Sexuality and Womens Studies.

”The idea that the definition of equality should be that all people are treated the same is something that women’s studies scholars have challenged through research and theoretical work over the years” 

Feminister framställer ”masculinized space” som en risk och om män skall ha något utrymme är det endast män som ingår i marginaler eller minoriteter.

Vad feminismen stod för i SFU-debatten är att vanliga män skall sakna utrymme.

Sedan har vi påståendet att feminister är humanister. Det går rätt fort att visa feminismen inte respekterar individer utan baserar omdömen på grupper.

”It doesnt mean that you hate men”

Bara att det att de står och skriker hatiskt på män. Sedan har vi alla feminister Maxwell som menar pojkar skall uppfostras att inte våldta kvinnor.

”If you train men to not grow up to become rapists – you prevent rape” – Merlina Maxwell, democratic strategist

Sedan har vi Warren Farrells CAFE-föreläsning på Toronto Universitet

Först får vi se företrädare för CUPE ge intryck av seriös organisation, sedan ser vi dem stå och skrika ”F_CK Warren Farrell” och dessutom blockera dörrarna för folk.

”We are not super interested in talking to you first of all but basically we are here to shut down an event… that is……… promoting patriarchy”

Sedan blir det pinsamt värre när en feminist hänvisar en kille som var där för att förstå varför två kompisar begår självmord till att gå till feminister med sina frågor.

Så är vi åter vid SFU-klippen. En talande bild av synen på manlighet finns här:

”A room with a bunch of douche-bags and a PS3 sitting around and playing games”

Hade ett lika föraktfullt utlåtande om svarta varit ok? Det blir dock värre. När Campusvakter kallar på polis för att röja väg åt folk att komma in skriker de:

”This is what men´s rights looks like!”

I själva verket är det en olaglig barrikad som polisen plockar bort. De borde säga ”This is what real feminism looks like”. Nazihälsning och verbala kränkningar.

Och detta är officiella organisationer som utåt sett har en seriös front.

Fenomenet när våldsamma gaphalsar tar plats i finrummen är såklart inget unikt för feminismen. Nyligen visade Uppdrag Granskning hur Firmor infiltrerar styrelser.

”De våldsamma supportergrupperingarna, firmorna, har skaffat sig allt större makt i svensk fotboll. Uppdrag granskning har tagit del av den hemliga kommunikationen som visar hur AIK:s Firman boys infiltrerat klubbens styrelse.”

Det är lätt att dra paralleller till händelserna vid Toronto Universitet. De där gaphalsarna är makthavare från organisationer som politiker lyssnar på.

”Gaphalsarna i korridoren kom från en mängd olika uttalat feministiska organisationer med Torontos Studentkår  (UTSU) i spetsen. Bland deras allierade hittas grupper som Canadian Federation of Students, Canadian Union of Public Employees, Association of Part-time Undergraduate Students och Ontario Public Interest Research Group.”

De sista fem minuterna är rapmusik ”Jared White – Those who oppose us” (Remix)

Detta är remixversionen, jag har redan bloggat om originalet. Om detta kan tilläggas att det nu för tydlighetens skull heter MHR (Men´s human rights)

Det handlar alltså om att män skall inkluderas i mänskliga rättigheter. Inte om att män skall ha rättigheter andra inte har.

Go Jämställdist – Genusdebatten.se


Publicerat i Genus, Jämställdhet

18 kommentarer »

 1. Visar du upp ditt rätta tryne nu som kommunist när du målar upp att företagare är gaphalsar!?

  Intressant ny approach ni påbörjat där ni limmar på småtjejer som först är genusforskare och sedan feminister. Ja menar det blir inte speciellt trovärdigt när er bundsförvant Tanja Bergkvist skriver ner, till er förtjusning, genusfolk och dess forskning och ni samtidigt har en ”Hitte-på-motståndare” kallad Charlotte. Hur hänger det ihop?

  Numera finns även en liten stackars manipulerad Hanna, feminist. Det är lite störande när ni försöker lura mindre livserfarna att Pär Ströms bok, Mansförbjudet är trovärdig. En lögnaktig bok som målar upp att kvinnor är divor och får allt gratis.

  Men det finns visst ”snälla” och ”dumma” feminister” enligt er. Det låter otroligt vetenskapligt! Kan det kanske hänga ihop med er manipulerande arbetsmetod när ni falskt försöker lura in folk till er charad blogg jämställdist eller genusbloggen eller vad den nu kallades för.

  Jag undrar vad polisen kommer tycka om ”Jämställdister” som sabbar för hederliga och justa företagare!? Tyvärr finns där ju även kvinnliga poliser, så risken minskar att de skulle vara stödjande till konservativa radikala fanatiska galningar till män som sabbar för kvinnor som sliter som småföretagare.

  Tänk vad småsint det är med män som avundas duktiga kvinnor så till den grad att de måste förtala och jaga dem på nätet och bland flera jämställdistbloggare!?

  Det rimmar väldigt illa med ert snack om mäns rättigheter men det är något ingen av er kommer erkänna eller kännas vid. Och bekymra dig inte om att hacka upp min text om du skulle publicera kommentaren, dels då jag inte tänker svara, dels då kommentaren inte kommer ge en rättvisande bild om du sabbar och förvränger texten.
  Adjö.

  Kommentar av Fanny — april 13, 2013 @ 6:23 f m

 2. Denna sida listar några olika varianter av feminism. 🙂

  En del varianter var definitivt nya för mig. Bland annat ”Feminism for Fornication”:

  Feminists for Fornication is a community-based not-for-profit group of women who like sex, especially with men. We are tired of being called sluts and anti-feminists. Our concern is that the anti-pornography feminist movement is prescribing sexual norms that will label women who enjoy sexually explicit material as deviant. Taking a Pro-Sex approach, the goal of FFF is to provide women with information on developing their sexualities. We believe that sexually explicit material can offer women a way to appreciate their bodies through gaining control of erotic experiences. Feminists for Fornication is committed to opening up the multi-layered discourse of sexuality that the earlier radical feminists nurtured and the cultural feminists closed.

  Eftersom länken gick till Wayback Machine, antar jag att de hade svårt att nå kritisk massa…

  Kommentar av Ulf T — april 13, 2013 @ 7:41 f m

 3. Ulf- Jag har nån gång föreslagit vad grupper som FFF skulle kunna kalla sig: Hetero Pride 🙂

  Kommentar av bashflak — april 13, 2013 @ 9:04 f m

 4. @Fanny
  Jösses då – du har nog missuppfattat en hel del. Det finns ingen som sabbar för kvinnliga småföretagare, ingen som försöker luras. Jämställdister är precis vad det låter som – lika rättigheter, skyldigheter och möjligheter åt människor oavsett kön. Och jag är varken småsint eller man, trivs bra med jämställdisterna sedan många år:)
  /Sara

  Kommentar av Sara1 — april 13, 2013 @ 9:06 f m

 5. Det måste ha varit en förödande brand i Fannys proppskåp eller så är hon totalt förblindad i sina superstarka genusglasögon.
  Jag har aldrig läst en text av jämställdister som hyllar kommunismen. Det är ju snarast så att många jämför extremfeminismen med just kommunism och då inte i någon positiv mening.
  Har heller aldrig läst en text av en jämställdist som ser ner på kvinnligt företagande.Däremot kanske vi har kritiserat en extremfeminist som dessutom råkar var företagare men då är det inte företagardelen som kritiseras
  Därefter hittar Fanny tydligen någon småtjej som vi antas limma på och säger att denna tjej är genusforskare. Tror inte att det finns så många.småtjejer som är forskare och jag har svårt att tro att vi skulle vilja limma på en genusforskare.
  Pär ströms bok var tydligen heller inte trovärdig trots att han pekade på lagar som missgynnar män. Är inte lagboken trovärdig heller ?
  Jag skulle kunna fortsätta besvara resten av hennes påståenden men det är förmodligen ingen mening.
  Hon är förmodligen inte mottaglig för några argument som inte stödjer hemnnes blinda tro på extremfeminismen.

  Kommentar av Pelle2 — april 13, 2013 @ 10:08 f m

 6. @Fanny
  Ehm… Vem har förstört för kvinnligt företagande och vem har förespråkat för det? Seriöst?

  Kommentar av David Holman — april 13, 2013 @ 10:09 f m

 7. Lotta online/Lena Lillie har skaffat ett nytt nick och ett IP-nummer som WordPress ännu inte bannat. Svårare än så är det inte. Läs och skratta, men förvänta er ingen meningsfull diskussion.

  Kommentar av bashflak — april 13, 2013 @ 10:24 f m

 8. Inlägget handlar inte om företagare. Off topic!
  Påhoppet på Charlotte (hit och dit och tillbaka igen) är ovärdigt! Jag kritiserar en hel del saker hon påstår men då är det saklig kritik.

  Kommentar av Aktivarum — april 13, 2013 @ 10:25 f m

 9. På huvudämnet: ‘Uppfostra våra pojkar att inte våldta kvinnor’.

  Vad vore nytt i det? Det är väl när pojkar INTE uppfostrats på ett bra sätt som de sysslar med sånt? Och jag kan föreställa mig att de flesta våldtäktsmän inte vuxit upp med sin far.

  Kommentar av bashflak — april 13, 2013 @ 10:29 f m

 10. Bashflak:

  Utmärkt initativ. Bra att du tar tag i det och ber folk kommentera något relevant för inlägget.

  Kommentar av Aktivarum — april 13, 2013 @ 11:01 f m

 11. @Bashflak: Nu skrev du precis det jag tänkte. 🙂 Hur vore det om vi kunde fokusera på just det istället för allehanda andra ovidkommande tramsigheter som det i dagens debatter brukar urarta i. Varför inte diskutera just kärnfrågan. Hur vi rent konkret som samhälle och individer kan hindra att fler småbarn växer upp till individer som våldtar eller blir kriminella?

  Kommentar av Emma — april 13, 2013 @ 11:21 f m

 12. Emma:

  ”Hur vi rent konkret som samhälle och individer kan hindra att fler småbarn växer upp till individer som våldtar eller blir kriminella?”

  Väl talat, detta är också en diskussion jag påbörjade redan när första numret av New Male Studies släpptes förra året. I den första artikeln någonsin ””Masculine Indentity in a Toxic Cultural Enviroment” påpekar misandri-forskarna Katherine Young och Paul Nathanson (de som organiserade feminister försökte sabotera föreläsningen för) att sparka på män som feminister gjort bara är kontraproduktivt. Genom att låta samhället sparka på män och pojkar distansierar man de flesta män från samhället.

  Problemet är att feminsmen hela tiden använder sin makt till att förmedla att det enda narrativet som behöver diskuteras är feminsmens eget. Som är att män behöver tränas att bli mesiga, svaga, maktlösa – för feminismen har i åratal sagt att makt = förtryck och det verkar inte finnas nån nykter som kan avsluta det narrativet inom feminismen.

  Den berättelsen måste krossas med vetenskaplig retorik utifrån. Feminismens narrativ för män skall mosas med fakta, med bevis, med resultat och den relativism som tillåter folk som ljuger att sitta kvar måste bemötas. Flera personer har försök. Den mest kända är fysikprofessorn Alan Sokal men det finns flera namn som försökt försvara bevisbörda fårn populära paradigm utan grund.

  Kommentar av Aktivarum — april 13, 2013 @ 11:50 f m

 13. ””This is what men´s rights looks like!””

  Visst visar det på hur feminism är, men det visar också väldigt tydligt på hur mäns rättigheter ser ut också, nertryckta av feminister.

  Kommentar av Pether — april 13, 2013 @ 12:30 e m

 14. Redan suffragetterna använde tydligen (till skillnad från suffragisterna) en del våld, och talade själva till och med om ”terrorism” som medel i sin kamp, vilket beskrivs i denna franska dokumentär på SVT Kunskapskanalen:

  http://www.svt.se/dokumentarfilm/se-program/del-1-651?autostart=true

  Notera också gärna frånvaron av beskrivningar av vanliga mäns levnadsvillkor den tid som kampen för kvinnlig rösträtt pågick, och att man, när man till sist beskriver att ”målet uppnåtts”, helt ignorerar och osynliggör det faktum att skyldigheten för män att ställa upp i det militära kvarstod, men att samma typ av skyldighet inte gällde för kvinnor (och inte heller gör det än i de flesta fall?).

  Kommentar av John Nilsson — april 14, 2013 @ 6:27 e m

 15. OT:
  @ Erik (och andra)

  I en av youtubeklippen med Warren Farrells så säger han att män skulle gå på händer om det var vad kvinnor önskade. Jag behöver det till ett inlägg jag skriver, men hittar det inte igen. har du någon susning om vilken det är?

  Kommentar av Ninni — april 16, 2013 @ 11:57 f m

 16. Hittat! 😀

  Kommentar av Ninni — april 16, 2013 @ 4:35 e m

 17. Haha! Nice

  Kommentar av Aktivarum — april 16, 2013 @ 4:59 e m

 18. ”Till alla som tvivlar på feminism”. Hur ska feminism överleva i Sverige?

  http://www.etc.se/debatt/till-alla-som-tvivlar-pa-feminismen

  Kommentar av Väljare 2014 — april 18, 2013 @ 12:44 f m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

  aktivarum@gmail.com

  Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 1 383 andra följare

  Arkiv

%d bloggare gillar detta: