Aktivarum

The Meaning of Man debatteras på TVOntarios The Agenda | mars 23, 2013

Hur kommer det sig att samhället har så stora problem att skapa nya mansroller?

I förra inlägget hänvisades flera gånger till Debatten ”The Meaning om Man”. Där var fokus de delar som Girlwriteswhat utgick från. Här är det hela debatten som är föremål för kommentarer och analys.

Debattens deltagare är Jordan Peterson, professor i psykologi, Marc Regnerus professor i sociologi, Micah Toub, relatiionskolumninst på The Globe and Mail och John Intini, Senior Editor för Macleans

Moderator är Agendas programledare Steve Paikin som haft ett liknande program 2007.

Då var temat ”can men be discriminated?” och debatten mer politisk. Den här gången är fokus mer vetenskapligt. Professor Peterson deltog året innan i en diskussion om det ansvar män måste ta frivilligt och sade:

”I see a lot of young men wondering, what I am supposed to do and why is that I would do what I am supposed to do in the future? What is the game? And I dont really see what the game is for many of them”

I korthet har man länge tagit för givet att 50-talets karikatyr på familjeförsörjare var en naturlig manlig utveckling medan Peterson menar att den naturliga utvecklingen utan samhälle ser helt annorlunda ut.

”Pleasure-seeking and Non-productive. It is a lot easier to be pleasure-seeking and non-productive than it is to be responsible, diciplined and concientious and so you have to wonder why would people do it?”

Här kommer feministisk nonsensteori in represenetrad av Jungianske Micah Toub.

Toub är mest känd för att bägge föräldrarna är jungianska psykologer så i praktiken prackades han på Jungs ideer innan hans logiska förmåga ens var utvecklad. Han formligen föddes in i vetenskapsförnekelse och flum.

”I like to call people like me or younger than me the sons of feminism bla bla bla bla bla doing both is tricky bla bla bla”

Efter ett tags babbel som hänvisar till ingenting och leder ingenstans så tar Paikin till orda och kommenterar kvinnors reaktioner av att se programmet som en blandning av ”horrified” och ”men are like that”

Ordet går sedan till Intini som kommenterar kvinnors reaktioner på artikeln om ”underachievining boys”

Kvinnorna han pratar med säger i stort sett samma saker som mina analyser i tidigare artiklar visat. Det är färre män ”at their level” och därför blir fler kvinnor ensamma eller tvingas ställa upp på mannens villkor.

Intiti säger det är 60% kvinnor på de flesta campus, på vissa 70%. Peterson får ordet och påpekar det är värre än så på vissa håll samt att de inte är jämt fördelade över ämnsområden, tekniska ämnen är mansdominerade.

”You said worse than that, do we assume 50-50?” (Paikin)

Peterson svarar att män har tid att vänta, det har inte kvinnor så dagens situaton har konsekvenser.

Sociologen Regnerus bekräfar Petersons bild, de ser allt oftare kvinnor tävla mot andra kvinnor om de fåtaligare männens uppmärksamhet. Var är alla andra män? Enligt Regnerus har socialvetenskapen ingen aning.

”its a mystery to the social sciences where they are at and what they are doing”

And there you have it! En sociologiprofessor som erkänne välutbildade akademiker nu saknar grundläggande kunskap om halva världens befolkning. Inte så konstigt nya fältet male studies etableras.


Publicerat i Genus, Jämställdhet

12 kommentarer »

 1. Har en ganska enkel hypotes – kvinnor belönar inte skötsamma, flitiga, utbildade, balanserade, laglydiga, ambitösa eller intelligenta män genom sitt sexuella val. Kvinnor vill ha farliga män, empatiststörda män med agressionsproblem, missbrukande och taturerade som kör motorcykel. När de till slut inser att barnen får en katastrofal uppväxtmiljö, försöker de byta till en av de där mesiga nördarna som de valde bort tidigare. Man ska vara tuff och cool, ingen bryr sig om insidan av huvudet.

  En överdrift, visst, men trenden är åt det hållet. En ungkvinna som umgicks med kriminella uttryckte i en intervju: ”Jag älskar kriminella män, för de är inte rädda för någonting, de har alltid kul och bjuder hela tiden på allting.” Kvinnor föredrar psykopater? Under krigiska perioder i forntiden var det kanske ett bra val att bli ihop med en bärsärk, men utvecklingen ha rgått framåt medan kvinnornas sexuella känslor ha stannat kvar i grottan.

  Och killar vill därför bli rockstjärnor, sportidoler, kändisar och liknande. För den genetiska meningen med livet är ju att locka till sig en sexpartner, och man försöker på det sätt som verkar mest framgångsrikt. Varför lägga 10+ år på medicinstudier, när man kan slöa, busa och leka sig igenom den obligatoriska skolan och ägna sig åt ‘festande’, fotboll och elgitarr?

  Och om det misslyckas, så ställer vi ju så gärna upp med våra skattepengar. Vi har skoltrötta ungdomar som aldrig någonsin har ansträngt sig i skolan över huvud taget, och som arbetgivarna inte vill anställa, eftersom de på goda grunder misstänker att de kommer att vara lika arbetströtta på en arbetsplats.

  Och alla känner vi ju till peter pansyndromet? Ingen vill bli vuxen, och våra domstolar betraktar 17-åringar på samma sätt som man betraktar 9-åringar i övriga världen – som små barn som inte kan tänka.

  Kommentar av Claes-Peter — mars 23, 2013 @ 10:13 e m

 2. Kommentar av Claes-Peter — mars 23, 2013 @ 10:15 e m

 3. ”what’s the gain” inte ”what’s the game”

  Kommentar av David — mars 24, 2013 @ 3:08 e m

 4. David:

  Då hörde jag fel när jag transkriberade. Å andra sidan tycker jag bägge funkar bra i det här sammanhanget.

  Kommentar av Aktivarum — mars 24, 2013 @ 3:30 e m

 5. Sensur av feminismekritikk

  Er du kritisk til feminisme? Da hater du kvinner, truer vårt demokrati og må tvinges til taushet. 25 nordiske eksperter har talt.

  http://www.dagbladet.no/2013/03/22/kultur/debatt/lordagskommentaren/kjetil_rolness/26348198/

  Kommentar av Feminist Shaming Tactics — mars 24, 2013 @ 10:17 e m

 6. http://www.nrk.no/nyheter/norge/1.10946673

  – Kommer deras förslag att gå igenom?
  – Vad tycker feminister om detta?
  – Övriga tankar?

  Facism utan tvekan.

  Det här skrattade jag gott åt:
  ” Som antifeminism räknas följande åsikter enligt förslaget:

  – Opposition mot feminism och jämlikhet.”

  Som alla vet vid det här laget är feminismen själv den största fienden till jämlikhet inför lagen.

  Det som förr eller senare måste förbjudas är feminism, i den mån den har för ambitionen att mörda halva mänskligheten. Men om deta finns det redan trådar.

  Så om man vill värna för män som grupp likt feminismen värnar om kvinnor som grupp skall man bli kriminellt stämplad?

  Vad säger egentligen feminister om detta? Ni som är för sann jämlikhet.

  Detta börjar snarare likna ett könskrig än jämställdhet.

  Sjukt.

  https://www.flashback.org/t2109447

  Genusväldets undergång

  Kommentar av Feminist Shaming Tactics — mars 25, 2013 @ 8:56 f m

 7. Videon…Genusvældets undergång var morsam.

  Kønskrig..nej
  Feministkrig…ja.
  Død åt genusvældet.

  Per Hagman

  Kommentar av per Hagman — mars 25, 2013 @ 11:43 f m

 8. […] som skall bevisas är nämligen inte huruvida strukturella olikheter existerar mellan könen utan VAD skillnaderna mellan könen beror på? Och detta skall ske utifrån fakta – inte rent tyckande och […]

  Pingback av REFORM-Rapporten – Fascistoida tendenser inom feminismen | Aktivarum — mars 25, 2013 @ 12:08 e m

 9. Claes-Peter:
  ”[…] ‘You’re such a nice guy’ means ‘I’m gonna be dating leather-wearing alcoholics and complaining about them to you’.”
  -Friends, The one with the Thumb.

  Kommentar av Kristian — mars 26, 2013 @ 2:04 e m

 10. Kristian:

  Kommer ihåg den jag också…

  Kommentar av Aktivarum — mars 26, 2013 @ 2:17 e m

 11. […] så uppkom med denna modell problemet att männen under tiden inte nödvändigtvis blev dugliga familjeförsörjare och det skulle visa sig att kvinnor söker män med sådana egenskaper även när de själva har en […]

  Pingback av Sexuell Ekonomi | Genusdebatten — april 15, 2015 @ 11:24 f m

 12. […] På min blogg Aktivarum finns en genomgång med kommentarer från den 23 Mars 2013 under rubriken ”The meaning of man debatteras på TVOntarios The Agenda”. Här på Genusdebatten hittas videon under rubriken ”Fantastiska diskussioner om mansfrågor […]

  Pingback av Professor Jordan Peterson – Bakgrunden till En fullständig Filosofi om Könsskillnader, Identitet och Lagstiftning | Genusdebatten — mars 17, 2017 @ 1:46 e m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

  aktivarum@gmail.com

  Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 1 383 andra följare

  Arkiv

%d bloggare gillar detta: