Aktivarum

Gräv 2013 – VIDEO Mymlan får mothugg av Britt Marie Mattsson | mars 10, 2013

Där dök den sanna versionen upp till slut.

Expressen har video av debattens slut. 

Kommentar kommer men jag vet ni vill se det här så fort det går.

”Jag vill inte bli förminskad av dig”

Britt Marie Mattsson till Mymlan

”Jag är också kvinna… mig veterligen”

Sara Wennerblom-Arén om den märkliga scen som utspelar sig

Täppas Toppenblogg kommenterar händelserna på Gräv

”Janne, som någon sagt är konflikträdd, är Skitarg på Maria Sveland. Han menar att hon bara tar de debatter hon vill och därmed är ett hot mot demokratin. Dessutom är hon inte speciellt marginaliserad vare sig som Kvinna eller Människa då tidningar radio/TV varit fulla av henne senaste veckan. Janne är så förbannad att det står rökpuffar ur hans öron.”

Janne Josefsson kommenterar i DN:

”– Jag blev kallad gubbslem och det får man tydligen bli helt utan problem. Vissa kanske skulle känna sig kränkta av något sådant, men det gör inte jag. Jag reagerar på att Maria Sveland bara verkar vilja debattera med dem som tycker som hon. Vad blir det då för debatt?”

Till och med tidningen Flamman har invändningar mot Maria Svelands bok ”hatet – en bok om antifeminism” det måste vara någon form av rekord.

”Maria Svelands redan mycket omtalade bok Hatet är djupt problematisk, menar Ann Charlott Altstadt. Genom sin enögdhet hotar boken att tysta många feminister.”

Uppdateringar

Sakine Madon hade för ett tag sedan egna invändningar mot Maria Svelands champagefeminism.

”Jag vet inte exakt vad Maria Sveland menar med ”champagnenivå”, men det jag hör är en feminism som blir en angelägenhet för väldigt få.”


29 kommentarer »

 1. Lol, ja Britt-Marie var inte nådig. Mymlan gjorde som alla andra feminister, hon angrepp ‘gubbarna’ och osynliggjorde de många kvinnor som inte okritiskt köper feminismens budskap.

  Mymlan: Jag har svårt att andas!
  Täppas: Jamen, det är härligt!

  Kommentar av Bashflak — mars 10, 2013 @ 6:38 f m

 2. Ja herregud, vem vet, det kanske var fi:s hela röstunderlag som var där? Eller det röstunderlaget kanske var de 15 som skrev under att de ville ha en ursäkt eller vad det var? Men så mycket grävande journalister i publiken vet jag inte om det var eftersom INGEN av dem verkar ha förutsatt dynamiten och snabbt var framme med t ex mobilkamera.

  Kommentar av Toklandet — mars 10, 2013 @ 9:45 f m

 3. Kan man hoppas på en längre video, om svt vågar släppa den? De tycks inte förstå att de gör bort sig utan klampar på i sina vanliga kängor och tror att alla ska himla med ögonen. Och man kan ju undra varför Mymlan får ångest när hon får lyssna till andras åsikter än sina egna?

  Kommentar av Sara1 — mars 10, 2013 @ 9:54 f m

 4. Off Topic men träffsäkert från samma källa som Gräv13-kalabaliken började med.

  ”Harmlöst kan tyckas, men föreställ er att…hmm…Peter Dalle varje vecka skulle antyda att han ville sätta på Gina Dirawi så att det skrek om det. Då vet jag en och annan proffstyckare som skulle rasa ute i stugorna.”

  http://hotlamotte.com/2013/03/09/twittrande-snuskgubbar/

  Kommentar av Aktivarum — mars 10, 2013 @ 10:17 f m

 5. […] Expressens VIDEO talande Britt-Marie Mattsson säger ifrån på skarpen till Mymlan. […]

  Pingback av Gräv 2013 – Så var sagoberättaren Maria Sveland igång igen… | Aktivarum — mars 10, 2013 @ 12:04 e m

 6. Tack Erik, för att du orkar gräva i den här bedrövliga sörjan! Du har skrivit om hur sekttendenserna i mediefeminismen och hur det liknar 70-talsvänstern. Jag stötte en gång på en gammal bok av författaren Torbjörn Säfve som handlade om extrema exempel i den svenska vänstern några år tidigare. Den heter ”Rebellrörelsen i Sverige”. kan nog vara läsvärd som exempel på hur det ḱan gå helt över styr i en rörelse som är trängd utifrån.

  Det tycks ju råda ett läge i mediasverige där argument helt saknar betydelse, och lojalitet och kontakter är allt. I alla fall när det gäller frågor kring genus och andra områden där man tänker i termer av strukturer och s k maktordningar. Det är väldigt mycket prestige investerat, och man får känslan av att de som tidigare ledde debatten alltmer tappar greppet.

  Kommentar av Fredrik — mars 10, 2013 @ 12:05 e m

 7. Kommentar av Aktivarum — mars 10, 2013 @ 12:19 e m

 8. LMAO! Det här är FÖR KUL! Sveland-feminister är de fegaste ýnkligaste mest egofixerade människorna på nätet.

  Lektion 1. Twittra aldrig svar på feminsters frågor. Deras fråga är i regel avsiktligt fel och skall ge falsk bild av händelser Rätt svar får dig blockad.

  De här människorna har inget att göra på internet de är så rädda för att få mothugg att de borde dra sladdarna direkt mellan varandras datorer istället för använda det maskulint laddade internet där folk förutsätts stå ut med att bli emotsagda.

  Kommentar av Aktivarum — mars 10, 2013 @ 12:24 e m

 9. Har du också blivit blockad 😀 av vem? Jag blev blockad av Cissi Wallin ^^

  Kommentar av Ligneto — mars 10, 2013 @ 12:26 e m

 10. Också för att jag svarade på en fråga btw :p

  Kommentar av Ligneto — mars 10, 2013 @ 12:27 e m

 11. Jag blev blockad av både ”juristfan” och jämlikhetskonsult ”Lukas Ronson” när de satt och missförstod Täppas åsikt. Det täppas gjorde var sade att när han hatas blir han inget offer för han är (enligt dem som tar hat mot kvinnor på allvar) gubbslem.

  De påstod Täppa kallade sig själv gubbslem… jag rättade… de blockade.

  Kommentar av Aktivarum — mars 10, 2013 @ 12:35 e m

 12. Jag tycker att Josefsson förklarar lite luddigt i DN-artikeln. Alternativt har artikelförfattaren grumlat till hans svar så att han kritik inte skall framstå som genomtänkt. Han borde söka upp några framstående antifeminister och arbeta igenom argumenten. 🙂

  Kommentar av Ulf T — mars 10, 2013 @ 1:23 e m

 13. Fast är det inte bättre att han kontaktar oss? 😉

  Kommentar av Ligneto — mars 10, 2013 @ 1:33 e m

 14. @ Lignito

  Han kanske har en mailadress som vi kan kontakta honom med?

  Kommentar av Ninni — mars 10, 2013 @ 1:51 e m

 15. Jag ser i mitt facebookflöde många upprörda feminister som länkar till fler upprörda feminister angående denna historia.

  Janne J upplever nog en skitstorm just nu och kan behöva lite nätkärlek från oss. Upprepar Ninnis fråga: hur kontaktar man honom?

  Kommentar av Ekvalist — mars 10, 2013 @ 6:03 e m

 16. @ Ekvalist

  hur kontaktar man honom?

  Du känner väl mig vid det här laget? Har kastat iväg ett mail. 😉

  Kommentar av Ninni — mars 10, 2013 @ 6:24 e m

 17. @Ninni
  Bra gjort! Jag skapade ett twitter-konto istället och gav mig in i skitstormens öga.

  Kommentar av Ekvalist — mars 10, 2013 @ 7:10 e m

 18. Jag kan hälsa honom lite #nätkärlek nästa gång jag träffar honom.

  Kommentar av Grodan Boll — mars 10, 2013 @ 8:09 e m

 19. Från Sofia Mirjamsdotters LinkedIn:
  ”Jag brinner för demokrati, yttrandefrihet och de möjligheter som internet ger,”
  http://se.linkedin.com/in/mirjamsdotter

  Åh ironin.

  Kommentar av stahlsturm — mars 10, 2013 @ 8:24 e m

 20. ROFL

  Kommentar av Aktivarum — mars 10, 2013 @ 9:02 e m

 21. […] till ospecificerad struktur in i leken också. Vem är förvånad? Sveland verkar bara vara Champangefeminist när det passar och professionellt offer för ospecificerade strukturer resten av […]

  Pingback av Gräv 2013 – Gubbslem? Grabbig? Aggressiv? – Bestäm er om Janne Josefsson! | Aktivarum — mars 10, 2013 @ 11:36 e m

 22. Grodan Boll:
  Gör det och hälsa honom välkommen in i hatarklubben, det finns ju alltid plats för en till. 😉

  Kommentar av Toklandet — mars 11, 2013 @ 12:10 f m

 23. @Toklandet
  Jag tänker lobba lite försiktigt att hela debatten läggs ut på SVT-play. Han borde ha kontakter som kan fixa det tycker jag.

  Also: det kan vara den viktigaste samhällsinformation som bandats på ett bra tag. Genomsnittssvensken verkar fortfarande ha en stor tilltro till sanninghalten och objektiviteten i ”gammelmedias” artiklar, vilket är beklämmande.

  Det skulle i så fall vara det enda vid sidan av Anslagstavlan som lever upp till deras sida av TV-licensavtalet. Dvs. om SVT-play hade omfattats av opartiskhet/objektivitet, vilket de inte gör.

  Oh well…

  Kommentar av Grodan Boll — mars 11, 2013 @ 1:40 f m

 24. Jag tycker att det är intressant att inga av Sveland-anhängarna kräver att filmen ska läggas ut.

  Kommentar av lavazza1891 — mars 11, 2013 @ 8:22 f m

 25. Lavazza: Det är väl inte konstigt? De vet ju redan hur hemsk Janne var, varför ska man då behöva få fram bevis för det?

  En annan konstig sak med det hela är att enligt Svedland själv så var Robert Aschberg inte delaktig i ”mobbningen” men när saken beskrivits av andra, bland annat av den där SVT-journalisten som ville skapa lynchstämning under debatten, så var det ”tre äldre män som systematiskt förminskade och förlöjligade [Svedland]”. Vad gjorde Robban egentligen? Var han mobbare andast i egenskap av äldre vit man?

  Och om man vill vara småaktig så anser jag det förvånande att en författare lyckas särskriva ”Diskriminerings Ombudsmannen” på sin offentliga blogg.

  Kommentar av Chade — mars 11, 2013 @ 9:37 f m

 26. Chade:

  Robban var väl Robban…. Täppas beskrivning stämmer nog bäst av hans roll. Han satt och delade ut smällar till höger och vänster. Robban brukar inte göra skillnad på folk och folk offentligt.

  Kommentar av Aktivarum — mars 11, 2013 @ 10:04 f m

 27. Sveland ”got her ass handed to her”.
  Sannerligen en källa till njutning… 😀

  Kommentar av Hjalmar — mars 11, 2013 @ 10:51 f m

 28. […] här, här, här och […]

  Pingback av Att Josefsson inte bara fattar att han inte kan det här med journalistik « Toklandet — mars 11, 2013 @ 3:11 e m

 29. […] Expressens videoklipp (3) dyker nu upp och bekräftar Lamottes beskrivning. En förbannad Mattsson säger till Mymlan ”Jag vill inte bli förminskad av dig” Dessutom hörs från en något mindre förbannad Sara Wennerblom-Arén ”Jag är också kvinna… mig veterligen” Videon är dock kort så de inblandades berättelser  blir nu än mer viktiga. […]

  Pingback av Gräv 2013 – Summering av debatten mellan Janne Josefsson och Maria Sveland | Genusdebatten — mars 13, 2013 @ 2:05 e m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

  aktivarum@gmail.com

  Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 1 383 andra följare

  Arkiv

%d bloggare gillar detta: