Aktivarum

46 Minuters sågning av Könsmaktsordningen | januari 25, 2013

46 minuter, så lång tid tar det för Girlwriteswhat att förklara hur feminister snackar dynga!

Det är alltså feministers teori om samhällens uppkomst (Maktanalys) vi pratar om. Del 1 tog upp flera exempel (som Bonoboapor, Inuiter och Kuwaitibor) Här i Del 2 får vi många fler.

Det finns dock ännu ingen transkribering på Del 2. Jag vet att det är många som inte orkar/har tid att lyssna 46 minuter i sträck så jag skall försöka plocka ut särskilt relevanta delar.

Vi har bland annat ett långt parti som beskriver feministisk retorik.

Här används spritförbudet i USA som exempel. Ett av argumenten som stöttade förbudet var att spriten gjorde män lata på jobbet och elaka mot kvinnor hemma. Med andra ord:

if you dont do x (pass law, change hiarchy) it will harm women – or worse, cause men to harm women.

Detta tycks vara feminismens mest framträdande argument. Skrämma kvinnor, Få män skämmas, spela offer och ge män rollen av monster och demoner. Hej och hå!

För att ge eftertryck åt det konstaterandet får vi ett gäng citat att begrunda. (00.20)

Det här är alltså den argumentation som används när kvinnor utan formell maktposition i praktiken har extremt inflytande över lagar utan att ens ha blivit demokratiskt valda.

Sexual shaming, Victim-postering, Demonizing of men or a combination thereof.

* Save the damsels or you are a misogynist

* Support the damsels or good luck getting laid

* Free birth control and abortions for the damsels or you are just sexists who want to control womens bodies

* March through a closed line for the damsels or you support the rape of women

Dessa är inte tecken på manligt privilegium. Dessa är tecken på kvinnligt privilegium. En tydlig attityd att det är samhällets skyldighet att följa deras direktiv.

Den feministiska samhällsteorin gör antagandet att den makten inte kan finnas.

Men samma teoribildning ignorerar effekter som bevisar närvaron av makt. Faktamässigt innebär det att universitet lär ut teorier som är fullkomligt verklighetsfrånvända.

”Samhällets regler är utformade så att denna ordning kan upprätthållas. Män får av dessa skäl störst makt i de samhälleliga organen.”

När kvinnor når framgång i samhället klagar feminister över att kvinnor saknar maktpositioner i samhället. Då är fokuset att man för att kunna utöva makt måste ha formell makt.

Vid maktanalys av kvinnor försvinner alltså alla kvinnor som redan utövar makt

Den feministiska maktanalysen är en spegelbild av den feministiska mansanalysen. När feminister analyserar mansrollen försvinner ju alla förutom de framgångsrika (Apex Fallacy)

När de bedömer kvinnor gör man tvärtom! All makt kvinnor redan utövade innan de ens hade rösträtt har för feminismen blivit något fult man överhuvudtaget inte pratar om.

Här blir det en paus. 46 minuter video är för mycket för ett inlägg.

Aktivarum – Girlwriteswhat om ”female hypoagency”

Genusdebatten – Våldsverkarna på Toronto U vill tysta och svartlista opponenter.

För mer sågning av Könsmaktsordningen se Genusdebattens inlägg om Hirdman Del 1 och Del 2.


10 kommentarer »

 1. Ja visst är det typ dynga. Ta det här med ”Hen” tex.

  Kolla på http://www.metro.se/melodifestivalen/schlagerfageln-mello-bade-bla-och-rosa-fjadrar-i-mitt-bo/EVHmay!gUnILRrPdIA6/

  Är du en tjejfågel eller en killfågel egentligen?
  – Jag är en hen. För den som pratar engelska betyder det höna men lägg ingen vikt vid det – i mitt bo hittar man både blå och rosa fjädrar.

  Sjukt. Så ”Hen” är ju typ svengelska då ju ….

  Kommentar av Jonna, ex-feminist — januari 25, 2013 @ 1:40 e m

 2. Jonna:

  Sedan råkade de själva glömma bort att vara könsneutrala. Angående Danny råkar hon säga:

  ”Förvisso har han tjej men…”

  Otur! Bättre lycka för dem att tala i enlighet med sina förljugna teorier nästa gång.

  Kommentar av Aktivarum — januari 25, 2013 @ 2:02 e m

 3. Jag funderar på om signaturen ”Hmm” som hänger efter Catta i bubblan som en skugga även kan vara signaturen Ninnitokan stämmer det!?

  Kommentar av Lena Lillie — januari 25, 2013 @ 2:26 e m

 4. @Jonna

  Intressant iakttagelse. Det är lite komiskt med all denna fixering vid kön. Samma personer som talar om allsköns könsneutralitet är de som är mest fixerade vid just kön. Det är som om de inte tänkte så mycket på annat.

  Jag brukar notera hur irrelevant kön är i yrkesmässiga sammanhang för oss s.k. vanliga människor, men ack.. så fort feminister (av bägge könen) dyker upp så är det ett Herrans rabalder om just kön. Där det tidigare inte gjordes någon nämnvärd skillnad blir just kön den allomfattande frågan. Det är något väldigt, väldigt pubertalt över det hela.

  På lite motsvarande sätt brukar det åtminstone inom mitt yrkesområde inte göras någon egentlig skillnad mellan etniskt ursprung, hudfärg, religion etc., men så fort någon s.k. antirasist lägger sig i så handlar allt bara just om hudfärg och religion. De s.k. antirasisterna är alldeles besatta av hudfärg etc. För oss andra är frågan i praktiken icke-existerande.

  Kommentar av Rick — januari 25, 2013 @ 3:43 e m

 5. Ingen Könsmaktsordning = ingen genusvetenskap. Avslöjas genusvetenskap faller sveriges statsreligion. Helt rätt val av Girl writes what att angripa.

  Kommentar av Under the Hood — januari 25, 2013 @ 8:11 e m

 6. Rick – pubertalt, jag skulle säga dagisnivå snarare. Diskursen känns mentalt som att vara tillbaka i sandlådan.

  Vuxna, mogna människor måste kunna se bortom sin egen identitet gällande kön/hudfärg/etc. Självdistans är A och O. Lösningar på problem är praktiska, vad det än gäller, har litet eller inget med relationer mellan kön att göra. Man kan härleda alla problem vi har från andra saker än kön.
  Som individer måste vi basera identitet på vad vi gör och åstadkommer. Könet vi är födda med och bunta ihop oss i könskollektiv – irrelevant allt som oftast. Det är en sorts minsta gemensamma nämnare – man måste sikta högre. Det gäller yrkesliv etc, det gäller allt.
  Vad gäller det rent sociala mellan människor så är en sund attityd allt som krävs och några problem finns inte. Feminism/genus etc – en distraktion som tär på den sociala sammanhållningen. De flesta människor har inget problem med det, de respekterar varandra, vill bara bli lämnade ifred och fortsätta med sina liv.

  Kommentar av E — januari 25, 2013 @ 8:28 e m

 7. Jag uppskattar att det alltjämt finns människor som sakligt sågar den löjligt korkade och alltjämt demokratiskt härligt utskrattade kommunistfloskeln könsmaktsordning som ju är skapad av och för våra narcissistiska könskommunisters fortsatta försörjning på samhällets, befolkningens, det vill säga vanliga människors bekostnad.

  Kommentar av Liberalen — januari 25, 2013 @ 9:06 e m

 8. Angående det här att bara identifiera människor utifrån sin grupp så hörde jag på radion häromdagen när man diskuterade detta att det inte fanns någon utomnordisk representant i regeringen när Sabuni avgick. Man hade då moderaten Hanif Bali och miljöpartisten Mehmet Kaplan. Jag tyckte båda dessa hade bra saker att säga när det gällde representation och att det var problematiskt i åldersfördelning, varifrån Sverige folk var etc, etc att det var väldigt begränsat. Den väldigt svenska reportern ville bara ha det till att etnicitet var viktigast för att vara något föredöme för alla andra. Men som Hanif kommenterade så skulle då inte han se Mehmet vara någon sorts föredöme för honom om han kom in i regeringen.

  Men för journalister så är det bara att bunta ihop alla kvinnor i samma grupp, samt alla invandrare i en annan.

  Kommentar av trollan — januari 25, 2013 @ 9:43 e m

 9. […] Och därmed är min presentatiion klar. Vid behov kommer jag att skriva en Del 2 där jag kommenterar artikelsn beskrivning av feministisk undervisningsteori  men har även arbete med 46 minuter videoanalys på Aktivarum. […]

  Pingback av Feministisk pedagogik bär skulden för pojkars skolresultat | Genusdebatten — januari 26, 2013 @ 12:53 e m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

  aktivarum@gmail.com

  Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 1 383 andra följare

  Arkiv

%d bloggare gillar detta: