Aktivarum

Girlwriteswhat om våldtäktsdebatten Joe Rogan vs Jamie Kilstein | december 16, 2012

Detta inlägg skall handla om VÅLDTÄKTSDEBATT, känsliga läsare varnas.

I sin nyaste video gör GWW ett dubbelnummer. Hon sågar först hela den feministiska våldtäktsteorin för att sedan såga komikern Jamie Kilstein för hans uttalanden hos Joe Rogan.

Det hela började med en konflikt bland komiker där Daniel Tosh drog ett våldtäktsskämt mot en kvinnlig häcklare. Jamie Kilstein gick sedan ut på Twitter och sade saker i stil med:

”Its days like this I hate my gender” och ”As a comedian I find rape culture 100% more offensive than heckling”

När han sedan skulle motivera sig på Joe Rogans podcast urartade det hela fullkomligt.

Här är podcasten Joe Rogan Podcast #252 – Jamie KilsteinSjälva våldtäktsdebatten börjar vid 1.48. Det hela är rätt gemytligt tills Joe Rogan ifrågasätter två feministiskt skapade teorier.”

”Rape Culture” samt statistiken 

”1 in 4 women raped/sexually assaulted”

Kilsteins inställning i den efterföljande diskussionen är illa nog men det riktigt vidriga är hur han sedan går ut på en annan show och ljuger om vad Rogan sade i podcasten som alla kan se.

Vad Kilstein sade gjorde Girlwriteswhat riktigt förbannad, hon är långt vassare här är hon brukar vara.

Anledningen till detta framgår senare i videon. GWW har nämligen blivit utsatt för våldtäktsförsök tidigare i livet och vad Kilstein säger gör henne så förbannad att det märks.

Jag skadade handen i en olycka i veckan så just nu har jag har inte energi för den summering av de punkter som GWW tar upp som förklarar hur mycket feminister ljuger om våldtäkter.

GWW:s video är ca 35 minuter lång. Över 25 minuter är sågning av feminstisk våldtäktsstatistik.

Med andra ord kan jag lika gärna summera alla hennes punkter i ett helt eget inlägg under jullovet. Våldtäkt är ett så hyperkänsligt ämne att man antingen säger inget eller måste säga allt.

Hennes summering av felen i feministisk våldtäktsstatistik är dock så enkel och lättfattlig att en summering inte ens är nödvändig för att ni skall förstå hur mycket feminister ljuger om våldtäkt.

För de som inte orkar med 25 minuters förklaring så kommer en FAKTARUTA i kommande inlägg.

Det här inlägget skall alltså ses främst som rapportering av delarna som handlar om vad Jamie Kilstein säger. Sedan fungerar det också som introduktion till den allmänna våldtäktsdebatten.

”Rape is worse than murder, cause the rape victim has to live with the memory of being raped”

Av alla idiotiska saker som Kilstein sade är nog denna vad som fick GWW att gå upp mest i varv. Hon ironiserar bla över att det isåfall finns utmärkta lösningar på situationen i Kongo.

Om det är värre att vara våldtagen än död kanske folk som mördar våldtäktsoffer skall få lägre straff?

GWW kan inte fatta hur dessa människor kan inbilla sig att det skulle hjälpa kvinnor. De som blir utsatta skall inte försöka leva vidare, nej de skall bara lägga sig ner och dö enligt Kilstein.

Sedan har vi det här med det kvinnliga språket. Få kvinnor är så duktiga på det kvinnliga språket som Jamie Kilstein men det är knappast för att han är förtryckt som han pratar som han gör.

Mer om detta senare, måste vila handen.


Publicerat i Genus, Jämställdhet

24 kommentarer »

 1. Kolla även in Truth and Oblivion på YT. Hon är våldtäktsoffer och sågar hårt den feministiska varianten att kalla allt för våldtäkt och våldtäktskultur.

  Kommentar av AV — december 16, 2012 @ 2:16 e m

 2. Tack för att du gör dessa summeringar! Det är mycket värt! God bättring med handen.

  Kommentar av Roland Johansson (@ChJson) — december 16, 2012 @ 2:45 e m

 3. Podcasten med Rogan var sevärd. Jag hoppade fram till runt 1 tim 40 min in i diskussionen. Det verkade som om det var ungefär där det började hetta till.

  Kommentar av Ulf T — december 16, 2012 @ 4:58 e m

 4. Kanske ska man inte delta i en debatt om man är lika partisk – eller jävig som jag. Dessutom är jag medveten om att mitt blodtryck når farlig nivå när jag halkar in på det här ämnet – min kropp går, utan att jag kan hindra eller påverka det, in i extrem kampberedskap.

  Om att män skulle urskulda våldtäkt och andra sexbrott – stämmer inte med de män och pojkar jag talat med så långt bakåt jag kan minnas. Jag minns flera gånger, då något aktuellt fall hade kommit upp i samtalet, och annars milda och snälla män visade en extrem blodtörst. Ståndpunkterna om vilka straff våldtäktsmän borde få skilde sig på 1: Dödsstraff, 2: kastrering (kirurgisk), och 3: Både och. Även tortyr fördes på tal.

  Angående våldtäktsstatistik, så gick jag hos en kvinnlig psykolog 60+ för ett par år sedan, och under kartläggningen av mitt förflutna, så kom det fram, att för 3 av 4 av de kvinnor jag verkligen älskat, så hade en våldtäkt varit hennes första samlag. Och psykologen frågade mig då naturligtvis, om jag ‘medvetet sökte mig till sådana kvinnor’. Och jag kunde svara nej, för 2 av dem hade tagit initiativet till vår relation, och den tredje, G., hade jag kommit tillsammans med av en ren slump.

  När jag frågade henne hur vanligt det kunde vara med att en våldtäkt är första samlaget, så tänkte hon efter en stund och svarade sedan: 25 procent.
  Någon manshatare är hon inte, för hon hade precis inlett ett nytt förhållande med en man.

  Nu blir det lite mer otäckt. Jag erkänner, att jag i snart 50 år gått och ångrat och förebrått mig själv för att jag inte dödade en viss man, mannen som hade våldtagit den flicka som blev min första riktiga flickvän och min första stora kärlek.

  Vid den tiden var jag gruppchef i ungdomshemvärnet, och hade två automatvapen plus gott om ammunition hemma, så jag övervägde om jag skulle göra 36 hål i honom. Men det tog emot att svika förtroendet från hemvärnschefen, som skulle ha fått världens skit.

  Så jag såg mig om efter järnrör och liknande. Killen var nämligen brottare i elitklass och hade tävlat i landskamper. Men tiden gick, och ‘det blev inte av’. Min hjärna försöker övertyga mig om att det var rätt handlat, men hjärtat bara vägrar att ta reson. Vad skulle en ostraffad 20-åring ha fått för straff? Men mina föräldrar skulle ha tagit det mycket hårt.

  Ändå är jag nervös varje gång jag reser mellan Göteborg och Stockholm, för om han skulle stiga på i den där lilla orten halvvägs, så skulle det inte gå bra. Men förmodligen är han död – han var flera år äldre än jag, och hade uttalade alkoholproblem,

  Nej, vi kunde aldrig ha ‘riktigt’ sex, G. och jag. När vi skulle ‘fullborda’ kärleksakten, så fick hon stora panikanfall. Och tydligen plågade det henne ännu mer än mig, för hon drog sig undan. Hon ringde långa samtal på nätterna till min studieort, och grät och sa hon längtade efter mig.

  Men när jag lade ned tentamensläsningen och reste hem, så hade hon plötsligt förhinder och ville inte träffa mig. Följden blev, att jag fick gå om ett läsår, och jag gjorde slut med henne. Jag ångrar det djupt, men jag förstod inte bättre på den tiden. Hon skämdes för mycket för att hon inte kunde ha sex, men just den detaljen förstod jag inte. Jag trodde att det bara gällde att vänta, så skulle problemen gå över av sig själv.

  Flera år senare berättade min mamma, att G. också flyttat till Göteborg, gift sig och fått ett barn. Och jag kände en stor lättnad, att det hade ordnat sig för henne. Men långt senare fick jag reda på, att hennes äktenskap hade upplösts efter en kort tid, och hon hade flyttat tillbaka till hembygden och arbetat som lärarinna i en mycket liten by.

  Jag har forskat lite efter henne, men ingen i bygden tycks veta något eller ha något minne av henne. Inte ens de värsta skvallertanterna. Hon har liksom bara spårlöst försvunnit ut i tomma intet, utan att ha haft någon umgängeskrets som saknade henne. Jag är faktiskt rädd för att hon inte lever längre, hon har kanske varit död i ett trettiotal år nu.

  De där löjliga motorcykelgängen har som en slogan att ‘vi förlåter inte, vi glömmer inte’. Men för min del är det blodigt allvar. Och varje gång jag råkar på skildringar av sexbrott, så får jag världens adrenalinpåslag. Jag har därför alltid betablockerare till hands, Inderal, och så toppar jag med Atarax och Oxascand.

  Och jag har börjat inse, att även jag är ett våldtäktsoffer. Är det mig det är fel på?

  Kommentar av Claes-Peter — december 16, 2012 @ 9:49 e m

 5. Enligt Dick Wase är den negativa inställningen till våldtäkter det enda som förenar alla mänskliga samhällen. Jag hade för mig att religion och incesttabut var det enda som alla mänskliga samhällen har gemensamt, men åtminstone det senare tillbakavisar Wase med bestämdhet.

  Kommentar av Maria — december 17, 2012 @ 9:00 f m

 6. Om man talar om våldtäkt i Sverige där bara ett nej och lite tjat efter det räcker för att det skall räknas som våldtäkt behöver det inte vara så farligt, då har tillochmed jag blivit våldtagen.

  Tycker mest det är tråkigt för dem som verkligen blivit våldtagna att klumpas samman med sådana som mig.

  Kommentar av markus — december 17, 2012 @ 9:59 f m

 7. Är jag också en våldtäktsman?

  För ungefär två år sedan slutade fungera mellan jag och min fru i sängen. Jag tar på mig det mesta av ansvaret, utan att det skulle ha funnits andra kvinnor (eller män) då eller nu. Jag kunde inte längre, helt enkelt.

  Det tog inte lång tid innan litteratur om sexuell utnyttjande av barn, våldtäckt mot barn och dylikt (vi har en flicka och en pojke, nu 7 resp 9 år gammal) började att dyka upp med posten, beställt från BRIS av min fru.

  Kanske finns jag på någon statistikdatabas med potentiella, misstänkta, sannolika våldtäktsmän, eller värre. Vet inte om jag vill veta.

  Kommentar av Viktor — december 17, 2012 @ 11:21 f m

 8. Får ta mig tid att titta på detta senare. När det gäller synen på våldtäkt så kommer jag ihåg när någon på Expressen/Aftonbladet förfasade sig över att en av de misstänkta i DaCosta mordet uttryckte det som att det känts som en själslig våldtäkt att aldrig kunna rentvås från brotten, att förlora kontakten med dottern och så. Och för den här kolumnisten så var det så vansinnigt att man skulle kunna se det så.

  Frågan är vad jag skulle välja. Förlora mitt barn eller bli våldtagen? Jag kan säga att för mig skulle valet vara lätt. Ibland känns det nästan som de som hävdar att vi även i väst har samma ”hedersmentalitet” där kvinnans värde ligger mellan benen. Har man en gång våldtagits så finns det ingen väg tillbaka – och som sagt, då kan man lika gärna vara död. Tycker inte riktigt att den inställningen är till hjälp för kvinnor som de facto har blivit våldtagna.

  Kommentar av trollan — december 18, 2012 @ 9:26 f m

 9. Man kan ha olika inställning till våldtäkt. Jag tänker ibland på kommentaren från en finska som bodde på samma hotell som jag i Reykjavik en gång. Polisen kom till hotellet och vi fick veta att det berodde på en våldtäkt. Hennes kommentar: Jag skulle också ha velat bli våldtagen…

  Kommentar av Maria — december 18, 2012 @ 10:30 f m

 10. Cleas-Petter:
  Kan man inte vara manshatare om man inlett en relation med en man så kan man väl inte hata kvinnor om man har en relation till en kvinna heller, eller?

  Vad gäller statistiken så är det 0,077% av befolkningen som uppger att de utsatts för våldtäkt (enligt NTU) och det är nog betydligt mycket mindre än 25% av de som haft sex någon gång.

  Kommentar av MJ — december 18, 2012 @ 1:27 e m

 11. When justice is gone – There is always force

  Kommentar av Hurtbullen — december 18, 2012 @ 9:17 e m

 12. Vad vill du Erik och ni andra kommentatörer göra för att minska antalet våldtäckter? Det är ju alltid lätt att klaga på feministerna, men vilka är era egna förslag? Det vore väldigt intressant att veta och då syftar jag inte på ändrad metod för att hämta in statistik eller nagot sådant, utan vad vill ni göra för att de verkligen ska bli färre?

  Kommentar av 50/50 — december 19, 2012 @ 5:18 f m

 13. 50/50: En riktig fråga på ämnet. Det tackar vi för. Det är dock en märkligt formulerad frågeställning. Vad får dig att öht se feministerna som ett alternativ i frågan? Jag berättar gärna vad jag anser måste göras men jag skulle börja med frågan vad som får dig att tro feministerna vill minska antalet våldtäkter. Vad skulle de tjäna på det?

  Kommentar av Aktivarum — december 19, 2012 @ 6:55 f m

 14. 50/50: Rent praktiskt handlar det om att feminister försämrat relationerna mellan könen och med grund i genusteori gjort allt till en diskussion om makt. Jag menar att vi minskar våldtäkter genom att förbättra relationerna mellan könen och därmed vill feminister inte alls minska antalet våldtäkter. Vidare har feminister gjort allt de kan för att öka antalet handlingar som räknas som våldtäkt och det i sig är kontraproduktivt för ju oftare något upplevs ske ju lättare det sker.Att feminister sedan säger makt är viktigt i sammanhanget är ju bara vad de säger. Nån bevisbörda läggs ju aldrig på dem.

  Huruvida feministers idéer är sanna skiter ju alla i. Antingen ni är för fega eller inte bryr er om ämnet. Men om ni inte bryr er varför då fråga mig? Bryr man sig i den här frågan är det väl feminister man bör ställa frågan till. Det är de som är makthavare och beslutsfattare. Inte jag.

  Kommentar av Aktivarum — december 19, 2012 @ 8:09 f m

 15. 50/50:
  Om man vill minska antalet våldtäkter så finns det några åtgärder som skulle ha bar effekt.
  1. Man ska se till att det finns hjälpinstanser för sådana som har sexuella böjelser som innebär skada för andra. Om dessa har någonstans att vända sig så kommer många göra det, särskilt pedofiler.
  2. Man ska sluta propagera om politiska uppfattningar om våldtäktsförövare och istället ta reda på fakta. Riktiga våldtäktsutövare (alltså inte sådana som gjort något formellt sexuellt fel, utan sådana som tvingar andra till sex) är t.ex. ofta narcissister och/eller i gränslandet till psykopater eller riktiga psykopater. Pedofiler är en helt egen störning som drabbar pedofilen på många sätt, pedofiler är ofta lätta att känna igen om man vet vad man ska leta efter. De är barnsliga, socialt klumpiga och har ofta låg intelligens. En viktig skillnad är att våldtäktsutövaren saknar normal empati medan pedofilen oftast mår mycket dåligt över vad de gör och vill ja hjälp. Det är inte helt vanliga män (och många av dem, särskilt pedofiler, är kvinnor. Men kvinnor med empatistörningar är inte lika ofta så våldsamma eftersom de inte har samma fysiska förmåga. Kvinnor med empatistörningar brukar istället vara duktigare på att manipulera).
  3. När man identifierar en person med sexuell störning så ska man se till att de får hjälp så att de blir av med störningen.

  Kommentar av MJ — december 19, 2012 @ 8:13 f m

 16. …så kortfattat. Vad jag vill göra för att minska våldtäkterna är är förbättra relationerna mellan könen. Vad feminister vill göra är försämra relationerna mellan könen. Feministerna bryr sig bara om makt, det är också det centrala i all genusvetenskap. De baserar allt de säger på makt. Tar du bort diskussion om makt så finns ingen genusteori. Att få babbla makt är förutsättningen för hela verksamheten. Flera av deras åtgärdsprogram är hämtade från rasismen. Vad som gör dessa program ok enligt feministerna är att man lagt till en maktanalys. Rasismens förslag anses ok om de utövas mot rätt part. Finns några belägg enligt dig för att detta minskar våldtäkter föreslår jag att du plockar fram dem. Annars kan du sluta betrakta feminister som eTT-Sport alternativ i frågan tycker Jag.

  Kommentar av Aktivarum — december 19, 2012 @ 8:31 f m

 17. Jag vet inte varifrån du har fått idén att jag förespråkar feminismen. Att enbart klaga på sin motståndare utan att komma med något konstruktivt är emellertid dömt att misslyckas. Hur vill du förbättra relationerna mellan könen och hur skall det konkret leda till färre våldtäkter? Det vore kanske på sin plats att göra ett helt huvudinlägg om det?

  Apropå maktdiskussionen så är den ju uppåt väggarna urspårad. Jag läste i evolutionspsykologen David M. Buss bok The Evolution of Desire att de flesta våldtäktsmänen är unga män med låg status som, ursäkta språket, inte kan få fitta på ett hederligt sätt. Så ja,makt har en betydelse men inte alls på det sätt som könsmaktsteorin framhåller.

  Kommentar av 50/50 — december 19, 2012 @ 5:08 e m

 18. 50/50:

  Jag har inte sagt att du förespråkar feminismen. Jag har påtalat problemet med att du använde feminismen som alternativ i frågan ”vad vill du göra för att minska våldtäkter?” Du pratar också om hur jag klagar på motståndaren – vilket förutsätter det finns något att klaga på – när jag i praktiken ifrågasätter att feminismen skulle ha något sådant alls. Att förbättra relationerna mellan könen handlar å sin sida i hög grad just om att hindra feminismen från att förstöra dem. Förra vågen av feminism ville förstöra familjen eftersom feministerna i hög grad bestod av homosexuella kvinnor (sk queerfeminism) nuvarande vågen är dock radikalfeminism och vill förstöra familjen eftersom den ger män en position. Att hindra dem och avskaffa deras teorier från skolorna kommer i praktiken att förbättra relationerna mellan könen.

  Beträffande vilka våldtäktsmännen är hängder det ju helt och hållet på vilken definition av våldtäkt som används. Enligt feministerna är ju de flesta våldtäkter begågna av kvinnans pojkvän. Dvs uppenbarligen inte en person som inte kunde ”få fitta på hederligt sätt” utan en person som redan får fitta men där feministerna gjort män och kvinnor till sådana främlingar för varandra att de inte kan komma överrens om under vilka former det är ok att ligga. Tjejerna behöver ju snart sitta med en iphone varenda sekund så de kan fråga kompisarna ”är detta ok” ”tyder detta på förtryck” osv. Och givetvis handlar alla råd de få om att det är våldtäkt om de är det minsta osäkra. Som GWW påpekar i videon, samtycke kräver varken entusiasm eller vilja. Samtycke kräver bara man godkänner någon form av kontrakt.

  Vad är feministernas syn på det? Jo de anser kontrakt är förtryck. Allting som gör relationer stabila är dåligt enligt dem. Om feminister får bestämma skall relationer inte vara stabila utan kaotiska. Rent praktiskt förespråkar feminister ofta tvåsamhet enligt samma regler som Mao Tse Dong förespråkade politiskt styre i Kina. Idén är att man undviker det bildas förtryckande strukturer genom att ständigt starta nya revolutioner. Man kan aldrig låta ”makten vila” utam måste ständigt utmana och provocera. Sånt är viktigt? Och givetvis får man inte anklaga sådana saker för att leda till att könen separeras från varandra och blir sådana främlingar att det blir mycket större risk för våldtäkter. Nej naturligtvis får man inte påtala det.

  Det vore ju som att påpeka kulturrevolutionen i Kina gjorde det enormt lätt för de medverkande att begå grymma våldshandlingar mot sina föräldrar, släkt, vänner och grannar etc.. Låt oss inte besvära hjärnan med insikten att det är lättare att bruka våld (kanske rentav begå våldtäkt) mot personer man inte känner och umgås med men svårare att bruka våld mot dem man upplever som vänner och bekanta. Låt inte den insikten störa feminismens ”sanning” att män är mer sannolika att bruka våld när de känner kvinnor än när de inte gör det.

  Kommentar av Aktivarum — december 19, 2012 @ 8:43 e m

 19. Ok, så om jag tolkar dig rätt vill du minska antalet våldtäkter genom att förbättra relationerna mellan könen och du vill förbättra relationerna mellan könen genom att avskaffa feminismen.

  Även om jag tvivlar på att feminismen skulle bekämpa våldtäkterna på ett effektivt sätt så tror jag knappast att denna lösning fungerar. Vilka belägg har du för denna metodisk effektivitet?

  Kommentar av 50/50 — december 20, 2012 @ 5:09 e m

 20. Har mailat dig och Ulf.

  Kommentar av Mariel — december 21, 2012 @ 9:30 e m

 21. 50/50: Legaliserad prostitution bör leda till ett minskat antal våldtäkter då det ger möjlighet att lätta på trycket för vissa och värme och närhet för andra.

  Kommentar av pinjata69 — december 23, 2012 @ 12:04 e m

 22. MJ: man ska vara försiktig att generalisera så som du gör. Det finns mig veterligen ingen forskning som visar det du säger man du kanske kan ge en länk? Det är viktigt att skilja på personer med den sexuella läggningen pedofili, dvs 4% av befolkningen och personer som begår sexuella övergrepp mot barn. I den senare kategori, precis som bland andra kriminella hittar du personer som avviker från normen (intelligens, social förmåga etc) men det går fortfarande inte att generalisera på så få individer som det rör sig om.

  Kommentar av pinjata69 — december 23, 2012 @ 12:12 e m

 23. Det är bra att du tar upp det här ämnet Erik och sprider den andra sanningen om begreppet våldtäkt.
  Den sanning och den sida som media inte berör!
  När jag själv var engagerad inom detta område så fick jag kontakt med så många som ville dela med sig av sina egna berättelser och även om jag försökte att ha en kritisk och misstänksam hållning till olika människors berättelser där de berättar om sin oskuld så blev jag förvånad över att alla av dem praktiskt taget kördes över av samhället pga den norm som idag råder över hur en våldtäkt ser ut.
  Det finns också människor som sysslar med att hjälpa personer som råkat illa ut. Både eldsjälar som gör det gratis och människor som beräknande utnyttjar situationen och tar väldigt bra betalt för att ”hjälpa” den maktlöse. Det finns en marknad för dessa lycksökare eftersom en falskt anklagad för våldtäkt är i princip helt rättslös i detta land!
  Inom rättsväsendet används våldtäktsfall av advokater som normalt inte arbetar med brottmål för att helt enkelt fräscha upp sina erfarenheter av domstolsarbetet då och då.
  Det här är en värld som är så unken att de flesta väljer att hålla sig på avstånd.
  För den som drabbas av en falsk anklagelse gäller det bara att ha tur och att hoppas på att åklagarens ofta undermåliga arbete ger domstolen skäl att fria som i så många andra fall då en person är skyldig till detta brott.
  Det är ett lotteri!

  Kommentar av JD — december 27, 2012 @ 8:57 f m

 24. Pinjata69
  Det är verkligen inte 4% som är pedofiler. Jag vet inte hur många det är men det är en bråkdel av en promille. Sen är det mycket riktigt så att det är en minoritet av pedofilerna som begår sexuella övergrepp mot barn. Deras störning är dock den samma. Sexuella övergrepp mot sina egna barn är ännu ännu ovanligare, knappt existerande.
  Sen finns det personer som begår sexuella övergrepp mot barn UTAN att vara pedofiler. Dessa är psykopater eller nästan psykopater och kan vara högpresterande och VERKA socialt adekvata. För dessa är dock sexet bara en förnedringsmetod och de är ofta våldsamma mot eller rent av mördar barnen. Pedofiler är sällan våldsamma och när de är det så är det ofta utlöst av skam.

  Man kan generalisera på hur få individer som helst. T.ex. heter amerikanska presidenter som är mulatter oftast Barack i förnamn.

  Kommentar av MJ — december 27, 2012 @ 2:19 e m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

  aktivarum@gmail.com

  Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör som 1 383 andra, prenumerera du med.

  Arkiv

%d bloggare gillar detta: