Aktivarum

Vpk – VänsterPartiet Könsseparatisterna? | september 21, 2012

Framtidskommissionens rapport gör det lämpligt att återinföra förkortningen Vpk för Vänsterpartiet. 

Vpk stod en gång i världen för VänsterPartiet Kommunisterna. De har sedan dess försökt göra upp med sitt kommunistiska förflutna, deras nya inspirationskälla visar sig vara patrikarkatsteori.

När John The Other inte är ute och Affischerar Vancouver gör han videoklipp. Ovan video är en kort presentation av de större problemen med den så kallade tredjevågs-feminismen.

Här presenteras hur feminismen står för två saker: fördelar åt kvinnor och demonisering av män.

Det är talande att bägge dessa saker förekommer i slutrapporten (pdf) från vänsterpartiets s.k. framtidskommission**. Författarna varnar för ”mäns gemensamma intressen” (som om sådana fanns.)

I ett patriarkalt samhälle har män som grupp ett gemensamt intresse och behov av att hålla ihop och försvara sin överordnade ställning. Även inom Vänsterpartiet måste vi vara vaksamma på hur män söker sig till varandra för att utveckla politiska idéer, diskutera något de har läst eller höra hur andra tänker i en specifik fråga.”

Genusnytt citerar delar i rapporten som visar de förespråkar såväl konspirationsteoretisk misstänksamhet mot män (Misandri) som kvinnlig könsseparatism dvs The Saudi Way

Det finns inget inom den feministiska praktiken som provocerar så mycket som kvinnlig separatism. Det kan ibland bero på missförstånd och okunnighet men ofta har det handlat om att män faktiskt känner sig hotade. Det finns inte heller någon internfeministisk praktik som är så effektiv som separatism om man vill flytta fram kvinnors positioner.

Det finns heller inget statsskick så effektivt som socialistisk diktatur om man vill slippa opposition.

Därmed är det rena hjärnsläppet att använda retorik av det slaget. Inget har varit så förödande i världen som när vänsterpolitiker börjar tänka i termer av hur effektivt andra rättar sig i leden.

Det är uppenbart att Vänsterpartiet under Jonas Sjöstedt använder Feminismen – förlåt, Internfeminismen*** – som ursäkt att återgå till de mer kontrollfixerade varianterna av socialism.

”Bland annat krävs att “talarstatistik” förs vid varje större centralt arrangemang (sedan 10). Då menar de statistik över hur länge män respektive kvinnor talar.” – Genusnytt

Den här gången är det dock inte arbetarnas intressen man vill tillvarata utan ”minoriteters”.

Hur blir kvinnor en minoritet undrar ni kanske? Kvinnor är trots allt ca 50% av befolkningen och över 60% på Universitetsutbildningarna. Svaret är att (V) här menar sk ”maktminoriteter”

Något ljushuvud har alltså kommit på idén att kalla den demokratiskt röstberättigade majoriteten för en minoritet för att de inte gör vad nämnda Einstein tycker en majoritet borde göra.

Det är inget nytt resonemang. Det är bara märkligt att Vänsterpartiet ger sig efter FI:s väljarskara.

Det var vid förra valet färre än 1% av väljarna som röstade på Feministiskt Initiativ. Man kan undra varför Jonas Sjöstedt & Co tror att den här strategin kan göra annat än försvaga partiet.

”Är det någon mer som tänker samma tanke som jag – vänsterpartiet verkar storsatsa på sin egen undergång.” – Pär Ström

**Socialdemokraterna hade en egen liknande framtidsgrupp. Sedan inträffade det här!

***Inte lätt att hålla ordning på denna myriad av olika ”feminismer”

Pelle Billing: Utdrag ur kommande boken Jämställdhetsbluffen.


9 kommentarer »

 1. ”Det finns inget inom den feministiska praktiken som provocerar så mycket som kvinnlig separatism.”

  Det var det dummaste jag läst. Det finns väl inget icke-feminister önskar högre än att alla feministiska kvinnor skulle flytta till en egen ö och aldrig lämna den.

  Kommentar av lavazza1891 — september 21, 2012 @ 1:06 e m

 2. Kommentar till videon. Är det inte högläsning ut Scum-Manifestet som den parodiska ursäkten till författare Valeri Solanas är upphovskvinna till ?

  Apropå : Nu har även Göteborg fått sin uppsättning av Scum.Manifestet. Spelas på Storan, med samma skådis som i stockholmsuppsättningen nu kommande veckorna…

  Kommentar av Hurtbullen — september 21, 2012 @ 2:34 e m

 3. Hurtbullen: Det är flera olika kända feminister som citeras i videon. Knappast förvånande om en av dem är Valerie Solanas. Det är ju bla tack vare Scum-föreställningen som lilla Sverige hamnar som exempel på vrickade feminister i världen. Hade det inte varit för den så hade de bara haft könsneutrala förskolor där man säger hen och Assangefallet som internationellt erkända exempel på tokfeminism från Sverige.

  Kommentar av Aktivarum — september 21, 2012 @ 2:44 e m

 4. Deras logik är häpnadsväckande. Om kvinnorna är könsseparatistiska blir ju effekten att männen ”blir kvar” och blir ju en ensamma att diskutera ”något de läst”. Men de ska kanske lämna kvar en syster att kontrollera att männen inte snackar ihop sig om något patriarkalt.

  Kommentar av AV — september 22, 2012 @ 5:25 f m

 5. […] avser att sluta efter nästa riksdagsval. Vad ni än gör, svenska folket, släpp inte in det nya VPK – VänsterPartiet Könsseparatisterna, i maktposition. Citat från Aktivarum (senaste länken) om maktminoriteter: “Något […]

  Pingback av Kvinnor kunde tydligen inte. « Malte on the Roxxx — september 22, 2012 @ 8:00 f m

 6. @AV

  Har inte just logik beskyllts för att vara en patriarkal härskarteknik?

  Kommentar av rasclomalum — september 22, 2012 @ 8:30 f m

 7. Det är kanske projektion. Det kanske är så att det inte finns något som feministiska kvinnor skräms mer av än tanken på manlig ”divestment” (och det med rätta). Men tydligen är tanken inte tillräckligt skrämmande för att de ska sluta understödja de faktorer som leder till manlig ”divestment”. Eller så saknas helt förmågan till långsiktigt tänkande.

  Kommentar av lavazza1891 — september 22, 2012 @ 10:17 f m

 8. rasclomalum:

  Jovisst är det så. De klagar på den ”logocentriska världsbilden”

  Kommentar av Aktivarum — september 22, 2012 @ 10:18 f m

 9. […] Politisk Korrekthet i Sverige är verkligen underbar. Behrang Miri, en iransk flykting, härmar Kinas bokplockar-politik medan vänsterpartiets feminister vill ta efter Saudiarabiens könspolitik. […]

  Pingback av Tintin-Gate – När svenskar började förfalska andra länders historia « Aktivarum — september 26, 2012 @ 10:40 f m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

  aktivarum@gmail.com

  Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 1 383 andra följare

  Arkiv

%d bloggare gillar detta: