Aktivarum

Noll trovärdighet hos ”hotade” feminister som My Vingren och Karin Pettersson | september 10, 2012

Så var det dags för feminister att än en gång använda sin totala mediedominans för offermålning.

Pelle Billing ställer idag frågan på sin blogg hur jämställdhetsdebattörer skall förhålla sig till hatiska angrepp. Detta med anledningen av artikeln från My Vingren och den uppföljande supporten från Karin Pettersson.

”Med jämna mellanrum skrivs det artiklar i media om ”hatet mot feminister”. Det handlar om att man som mediefeminist kan få mottaga hatiska och hotfulla mejl när man skrivit en feministisk artikel.”

Det stämmer att det skrivs artiklar i media men är det sant att det är som feminist man får mottaga  hotfulla mejl eller är det helt enkelt en lögn baserad på frånvaron av alternativa artiklar?

Det här är inget nytt ämne utan en uppföljare på trenden som påbörjades av Maria Sveland & Co.

Lite bakgrund: Initiativet till denna inbillningssjuka kommer från tidningen Feministiskt Perspektiv och deras ”Kartläggning” (20/1), Sedan var det SSU:s Ellinor Eriksson. (7/2)

”Mansslakt – Kvinnomakt” Så stod det på en banderoll som SSU hade på en tjejkurs tidigare i år.

Maria Sveland drog igång debatten om högerextremism (9/2), Anna Klara Bratt (Chefsredaktör för Feministiskt Perspejtiv) hakade på 22/2. Därefter kom Eberhards svar på Newsmill (25/2)

”Alla som uttalat sig offentligt får hatmail. Det är obehagligt och otrevligt. Människor som företräder långt mindre extremistiska uppfattningar än Bratt. Sveland och Gardell får dem. Billing och Ström får sannolikt inte färre än sina meningsmotståndare.”

Här med David Eberhards kommentar kunde man önska att fjant-debatten tog slut.

Men tvärtom blev det värre. Jämställdisternas Pubkväll (5/3) krashades. Sedan hoppade Ann Heberlein (20/3) på Svelands fanclub. Därefter blev det dags för Svelands återkomst (1/4)

Senast i raden att måla antifeminism med högextremism var Jenny Nordlander (som passade på att lägga till manlighet). Den här gången är det alltså My Vingren och Karin Pettersson.

Feministkritiker är Kvinnohatare, Rasister, Högerextremister bla bla bla….

När feminister använder det argumentet förverkar de alla sympatipoäng för de övergrepp de eventuellt har utsatts för. Noll trovärdighet! De begår samma gärning de anklagar andra för.

”Jag tror sällan att dödshoten jag tar emot är grundade i faktiska ambitioner att döda mig. Däremot är jag övertygad om att det är metoder att försöka tysta ner mig.”

Och vad är då Karin Petterssons försök att måla kvinnohat, islamofobi och en listan av annan ”högerextremism” på personer som kritiserar feminismen om inte ett försök att tysta ner dem?

Samtidgt som man klagar på motståndarsidans försök att tysta säger man inget om egna försöken.

Exempelvis Jonas Colting som gjorde narr av feminismen och därför blev sparkad från Borås tidning. Tomas Eriksson twittrade också han gärna sparkat Colting från tidningen Runners World.

Eller journalisten Ingrid Carlqvist som fick sparken från jobbet som chefsredaktör för Villaliv. Var var det feministiska engagemanget för yttrandefrihet vid den händelsen?

”Hatet mot feminismen är ett demokratiproblem, ett hot mot yttrandefriheten” Karin Pettersson, Aftonbladet.

Noll trovärdighet. Mediefeminister har inget emot att folk tystas. Bara det sker med mer ”kvinnliga” metoder som falska anklagelser (om högerextremism) och utfrysning av oliktänkande.

Det är utan tvekan ett problem att människor tystas i den offentliga debatten men…

Mediefeminister som målar högerextremism på antifeminister är knappast rätt personer att ta den debatten då det är lika mycket ett sätt att tysta folk som de hatiska kommentarerna ifråga

Bokomslaget ”Free speech for me but not for thee” talar för sig själv. Det är inte en förövare-grupp som försöker tysta och en offer-grupp som blir tystad. Så enkelt är det inte!

Genusnytt: ”Får mesiga och ridderliga män skylla sig själva?”

Kvinnnaochantifeminist: Det talas om (nät)hat

No size fits all: Vem kränker vem?


22 kommentarer »

 1. I Karin Petterssons fall tystades motståndet genom att kommentarsfältet helt sonika raderades och nollställdes efter att ha varit öppet i två dagar. Märkligt nog var det därefter åter öppet. Vad jag kunde läsa innan det raderades så var det bara rumsrena kommentarer med läsarnas egna Facebook-ID, de flesta mot och ett fåtal för Karin Pettersson.

  Kommentar av Bashflak — september 10, 2012 @ 3:50 e m

 2. Jag har noterat att man har en lite skev syn på vad hat är.

  Jag har upprepade gånger bett om citat eller att man pekar ut detta ”kvinnohat” åt mig, då jag, trots mitt kön, inte märker av att kvinnor är en hatad grupp i samhället. Bla ett helt inlägg på min blogg och i
  denna kommentaren

  Varje gång jag ber ”visa mig det, tack” det så möter jag… gissa?

  Just det, total tystnad!

  Två gånger har man dock självmant visat upp det kvinnohat man anser sig se:

  Här ser du mitt svar till en som anser en politisk åsikt är kvinnohat.

  ”Pidde” (22:01) tycker det är ”hat och okunskap” när jag skrev “Förstår mig inte på feminister som har egna söner”.

  Jag lyfter ögonbrynen väldigt långt när en politisk åsikt eller ett ”jag förstår mig inte på” är något som kan kallas hat. Och har man sån definitionen på vad som räknas som hat, så förstår jag att deras mail är överfulla av detta ”hat”.

  Ska man skratta eller gråta?

  Kommentar av Ninni — september 10, 2012 @ 4:17 e m

 3. Hamnade min kommentar i filter?

  Kommentar av Ninni — september 10, 2012 @ 4:30 e m

 4. Ninni:

  Nej, jag kollade och hittade ingen kommentar där.

  Kommentar av Aktivarum — september 10, 2012 @ 4:35 e m

 5. […] Aktivarum har sammanställt hur ledande radikalfeminister tystar och försöker tysta den som säger emot genom anklagelser om […]

  Pingback av Vem kränker vem? « No size fits all — september 10, 2012 @ 4:35 e m

 6. Den gnälliga tonen från Bratt, Sveland, Pettersson m.fl.visar att de är på nedgång. De försöker spela ut offerkortet – igen.

  Kommentar av Patrik Boman — september 10, 2012 @ 5:48 e m

 7. Man ska ”tala” med feminister på feministers vis.

  Kommentar av Malte Skogsnäs — september 10, 2012 @ 7:44 e m

 8. @Patrik Boman, ja visst börjar offerkortet vara vältummat och tunnslitet men det går nog att spelas några gånger till 🙂

  Kommentar av Lorem Ipsum — september 10, 2012 @ 7:54 e m

 9. Men va f*n då. Jag som skrev en så pedagogisk kommentar för att visa på en underlig definition av hat. Får göra om imorgon.

  Kommentar av Ninni — september 10, 2012 @ 8:04 e m

 10. Jag skrev ett inlägg på min blogg istället. Här: http://kvinnaochantifeminist.wordpress.com/2012/09/11/det-talas-om-nathat/

  Kommentar av Ninni — september 11, 2012 @ 12:29 f m

 11. Kan tipsa om följande artikel i dagens sydsvenskan:

  http://www.sydsvenskan.se/malmo/-man-ursaktas-pa-ett-annat-satt-

  Där presenterar professor i arbetsvetenskap vid Malmö högskola, Tuija Muhonen, sin studie om jämställdhet på Malmö högskola. Det känns som ganska skakiga slutsatser dras av ganska skakiga studier.

  Först det kvantitativa:

  ”Malmö högskola har kommit jämförelsevis långt beträffande antalet kvinnor på chefspositioner. Nästan hälften av mellancheferna och 38 procent av professorerna är kvinnor, vilket är högst i landet.”

  Sen det kvalitativa:

  ”Men det räcker inte att räkna huvuden, menar Tuija Muhonen. Trots en relativt jämn könsfördelning upplever kvinnorna i studien sig motarbetade på grund av sitt kön.

  Det Tuija Muhonen studerat är den så kallade kvalitativa jämställdheten på arbetsplatsen, alltså mäns och kvinnors lika inflytande. Hennes forskning bygger bland annat på intervjuer med 27 mellanchefer på Malmö högskola. De kvinnliga cheferna upplevde att de fick ta på sig mer administrativa uppgifter än männen, vilket hindrade dem från att ägna sig åt forskning.”

  Kvinnor upplever sig alltså mer motarbetade. Måste deras uppfattning om verkligheten stämma?

  Ja, om man frågar professorn. (som dessutom passar på att dra in en liten anekdot i det hela)

  ”– Killarna får vara mer slarviga. De slipper ta skitgörat ibland, säger Tuija Muhonen och tillägger att det hänt att hon själv tagit på sig rollen som duktig flicka.”

  Andra godbitar:

  ”Kan det inte helt enkelt bero på att kvinnorna i det här fallet inte är lika kompetenta som männen?

  – Nej. Kvinnliga studenter har generellt högre betyg så det är inte brist på kompetens.(Tuija Muhonen)”

  ”En enkätundersökning bland lärarna på högskolan visade också att de kvinnliga lärarna upplevde härskartekniker, lönediskriminering och en sexistisk jargong på arbetsplatsen.”

  ”Har ni gjort tillräckligt tycker du?

  – Alldeles uppenbart inte. Å andra sidan vet jag att frågan står högt på agendan. Att genusfrågan ska synas och genomsyra allt. Det här visar väl att vi behöver fortsätta att lyfta upp frågan och inte betrakta den som klar. (Rekotrn Stefan Bengtsson)”

  Kommentar av Chade — september 11, 2012 @ 6:14 f m

 12. Påståendet om enbart vita män som motståndare till radikalfeminism är dum.

  Kommentar av Peter Benenson — september 11, 2012 @ 7:32 f m

 13. Vad är syftet med att bruka våld på jämställdhetsträffar och bunta ihop högerextremism med kritiker av statsfeminism? Det blir enkelt att inte bemöta sakfrågor,vetenskap och undvika debatt om mansfrågor.

  Kommentar av Peter Benenson — september 11, 2012 @ 7:44 f m

 14. Peter Benenson:
  Så osmakligt det är. Stackars kvinnor, de där två unga, som har fått ett ”feministiskt uppvaknande”, så att de efter detta ”uppvaknande” är förblindande för att majoriteten män är trevliga medmänniskor.

  Kommentar av Ninni — september 11, 2012 @ 7:51 f m

 15. Ninni

  Dokumentären är farlig som avslöjar Statsfeminismen och medias
  monopol på hjärntvätt.

  Feministerna i filmen är tragiska och föraktar sig själva. Om feminister fick bestämma ännu mer, utvecklas män till analfabeter, Undermänniskor,drönare i ett bi samhälle.

  Kommentar av Peter Benenson — september 11, 2012 @ 8:28 f m

 16. Angående feminister och yttrandefrihet:

  Kommentar av robjoh — september 11, 2012 @ 9:20 f m

 17. Fan sista länken blev fel…

  Kommentar av robjoh — september 11, 2012 @ 9:20 f m

 18. Nu förstår jag verkligen inte varför det blir den videon. När jag provade min länk fick jag en annan video.

  Den jag ville visa handlade om censorship.

  Aktivarum kan du ta bort mitt sista inlägg?

  Kommentar av robjoh — september 11, 2012 @ 9:24 f m

 19. […] gärna händelserna i Vancouver i sitt sammanhang. My Vingren och Karin Petterson menade att feminister trakasseras för sina politiska åsikter vilket hotar […]

  Pingback av MRA-affischer vandaliserade IGEN – Girlwriteswhat kommenterar « Aktivarum — september 11, 2012 @ 10:30 f m

 20. robjoh:

  Jag vet inte vilken video du försökte posta.

  GWW:s video om affisch-vandaliseringen i Vancouver bloggade jag JUST klart om så jag plockade bort den här (så kommentarerna på den videon hamnar på rätt inlägg)

  https://aktivarum.wordpress.com/2012/09/11/mra-affischer-vandaliserade-igen-girlwriteswhat-kommenterar/

  Kommentar av Aktivarum — september 11, 2012 @ 10:38 f m

 21. […] för att bidra till det s.k. “hatet mot feminister”. Ett “hat” som det mestadels bara pratas om men som man aldrig får se några bevis för. Hur svårt ska det vara att i den digitala världen […]

  Pingback av Newsmill viker sig för feministkrav och ansluter till PK-Sverige. « Malte on the Roxxx — september 12, 2012 @ 7:54 e m

 22. […] Noll trovärdighet hos ”hotade” feminister som My Vingren och Karin Pettersson […]

  Pingback av Feminister attackerade polisen på Toronto U – Försökte stoppa föreläsning om pojkars situation « Aktivarum — november 18, 2012 @ 12:18 e m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

  aktivarum@gmail.com

  Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 1 383 andra följare

  Arkiv

%d bloggare gillar detta: