Aktivarum

11 Shades of People Against Feminism – Karin Pettersson gör en ”Sveland” | september 8, 2012

Har ni märkt att när vissa saker debatteras i Sverige verkar det ok att säga hur dumma saker som helst?

Här fortsätter debatten som började i inlägget om Kultur-huliganismen. Den här gången har Karin Pettersson getts mediaplats för budskapet att ”Hat mot feminister hotar demokratin”

”Alla kvinnor som tar plats i samhällsdebatten och definierar sig som feminister känner igen sig. Hatet, aggressiviteten och hoten om våld.”

Ja, så hemskt och obehagligt. Som alla vet är enbart ”manliga” trakasserier onda medan ”kvinnliga” trakasserier består av goda snälla saker som ufrysning, ryktesspridning och falska anklagelser.

Jag hade haft mer sympatier för ”offret” om inte hennes inlägg var fullt av ovanstående saker.

”Hatet mot feminismen är en utlöpare av det kvinnohat som är en av de starka underströmmarna i vår civilisation. 201 kvinnor i Sverige har på 2000-talet mördats av män i nära relationer, visar Aftonbladets granskning.”

Här ser vi en av orsakerna allt fler blir förbannade på feminister. Argumenten does not make sense! För det första mördades kvinnorna av SIN man. Inte av ”män” i allmänhet.

Om det har att göra med kvinnohat varför är det bara när männen är i relation som ”hatet” yttrar sig? Andra grupper kända för hat beger sig i hög grad på personer de inte känner på gatan.

För det andra är det absurt att framställa 201 mördade kvinnor på 10 år som det största problemet.

Enbart året 2010 i åldrarna 15-44 begick 134 kvinnor och 378 män självmord. Vad bägge dessa förteelser har gemensamt (som omslaget ovan hintar) är en tydlig korrelation till psykisk ohälsa.

”Det dödliga våldet mot kvinnor slår inte blint. Studier av gärningsmännen visar att det rör sig om socialt eller psykiskt marginaliserade män. Hela 80 procent är att beteckna som psykiskt störda eller sjuka.”

Kort sagt att försöka göra kopplingen ”kvinnohat = mördade kvinnor i relationer” är sanslöst korkat. Kopplingen ”mördade kvinnor i relationer = psykfall som mansideal” är desto rimligare.

Och som om inte det argumentet var lätt nog att smula sönder är ideologiska kopplingen ännu värre.

Även när vi bortser från skillnaden mellan det biologiska könet kvinna och den politiska åsikten att kvinnor borde styra världen – även då blir kopplingen idiotisk.

”Hatet mot feminismen är detta kvinnohat med en ideologisk överbyggnad. Det är den felande länken mellan alla de som tycker att jämlikhet, öppenhet och tolerans gått för långt. Muslimhatarna som räds Eurabia säger att de vill värna västerländsk demokrati och jämställdhet.”

Logiken här är alltså att visa tolerans för ökat kulturellt och politiskt inflytande från länder där man slår kvinnor med käppar och föraktar fattiga/svaga är ett uttryck för jämlikhet?

Alltså ”slå kvinnor med käppar = jämlikhet” Säg elaka saker till feminister = hot mot demokratin.

Man börjar ana mediefeminister är helt oförmögna att se någon som helst skillnad mellan vad de själva – när de säger korkade saker – råkar ut för. Och vad kvinnor i allmänhet utsätts för.

”Hur mycket behövs det för att vi ska börja titta lika allvarligt på hat mot feminister som vi ser på rasistiska rörelser som härjar loss på internet?” frågar My Vingren i sin debattartikel. Det är en befogad fråga.”

Kopplingen är alltså att mediefeminister när de skriver korkade, inte sällan misandriska saker får elaka svar av okända män. Statistiken visar att några kvinnor mördas av män i relationer!

Å ena sidan okända män som säger elaka saker – Å andra sidan män i relation som mördar sin partner?

Då är det ju ehh.. logiskt att anta okända män som säger elaka saker är det stora hotet eller hur? Om det begås brott i en grupp och inte i en annan när skall polisen sätta fokus där brotten ej sker?

”När det gäller hat mot feminister verk­ar ingen speciellt oroad. Polisen bryr sig inte. Ska vi behöva vänta tills någon av näthatarna går från ord till handling innan något händer?”

Ja faktiskt, eftersom feminister kallar precis all kritik de bemöts av ”hat” hur skall polisen ha tid och resurser att lägga på tramset? Det är den förutsägbara följden av att sakna gradskillnader.

Det är feminister själva som skapar den situationen genom att se allting som ”strukturer”

Det går utmärkt att ha nolltolerans mot grova övergrepp men när man vill framställa alla övergrepp som lika grova varianter av ett ”strukturellt förtryck” får man räkna med att arbetet blir ineffektivt.

”Hatet mot feminismen hänger ihop med motståndet mot öppenhet och jämlikhet, det som föraktfullt brukar kallas ”det politiskt korrekta”

Men vänta lite! Liknar inte det här något vi sett tidigare? Visserligen är inte Pettersson lika specifik som Sveland i vilka som skall klumpas ihop men Eberhards svar förtjänar att läsas igen.

”Ett hat som enligt Bratt bevisligen förekommer eftersom hon och andra feminister fått hatmail som andra då inte är tillräckligt indignerande över.”

Summering: De som inte ställer upp på feminismen… (oavsett vad den säger)

1. hatar kvinnor… 2. bidrar till kvinnomord… 3. hatar jämlikhet… 4. hatar öppenhet… 5. hatar tolerens… 6. hatar muslimer… 7. hatar invandrare… 8. älskar våldtäkt på kvinnor… 9. hatar mångkultur… 10. hatar demokratin… och slutligen 11. hatar yttrandefriheten!!!

Och säger ni emot denna ”guilt by association” så visar det ni är alla ovanstående saker, så det så! Nänä-Nänänä!

Det är talande för debatten att senaste ämnet hos Genusnytt var hur Socialstyrelsen gav avslag till Andrologi (manlig motsvarighet till Gynekologi) Sånt anses mindre viktigt, elaka mail däremot…

Nyligen bloggade Pelle Billing om Normer. Gissa hur stort fokus som fanns i efterföljande diskussion om normen att kvinnors hälsa = samhällets ansvar, mäns hälsa = mäns ansvar?

Pinglan ”Ingen reagerar mot manshatet” Artikeln har redan blivit en följetong med 17 sidor på Flashback

Fortsättning följer


9 kommentarer »

 1. *Ryggdunk, med tre klappar för att undvika bögstämpel*

  (Såna heteromansfasoner retar gallfeber på dom du skriver om i inlägget)

  Kommentar av Bashflak — september 8, 2012 @ 6:09 e m

 2. […] Aktivarum, Alla smutsiga detaljer, Anna Maria,  Anybody´s place, Basse Hörna, bryngelsbetraktelser, […]

  Pingback av Om männen och mig | Junkyard baby II — september 8, 2012 @ 6:44 e m

 3. Sanslöst bra sammanfattat Erik. Keep going!

  Kommentar av barfota — september 8, 2012 @ 6:49 e m

 4. Aktivarum Barfota

  Vilka finansierar Fi,öppet manshat i media och känslig?
  Allinsen, Näringslivet, Advokatsamfundet nya moderatet? Vad är agendan bakom skapa motsättningar och konflikt mellan könen?
  Varför finansieras radikalfeminism? Varför har Allinsen genomfört satsningar på extrem feminism mao Statsfeminism? Många av svaren återfinns hos Storebror Usa.

  Kommentar av Peter Benenson — september 8, 2012 @ 7:52 e m

 5. barfota: Kul du gillade det, krävs en hel del jobb för att få med så mycket innehåll på den mängd text jag nu försöker hålla mig inom.

  Kommentar av Aktivarum — september 9, 2012 @ 10:22 f m

 6. Texter som dessa av Karin Pettersson visar att feminismen håller på att tappa mark. Feministerna har distanserat sig från kvinnors verklighet och önskningar. Kvinnor tycker om relationer, män och familj. Feministerna kräver kvoterad föräldraledighet, vilket 88 procent av kvinnorna säger nej till i opinionsmätningar. Mitt tips är att feministerna är helt borta från samhällsdebatten inom 1-2 år och inte på grund motstånd från männen utan på likgiltighet från kvinnorna.

  Kommentar av Patrik Boman — september 9, 2012 @ 1:05 e m

 7. Patrik Boman:

  Jag tror inte jag är rätt person att kommentera ditt tips. Själv är jag ju en person som arbetar varje dag på att minska feministernas inflytande i debatten. Någon annan får bedöma om jag gör ett bra jobb.

  Kommentar av Aktivarum — september 9, 2012 @ 1:12 e m

 8. Erik: Det är såklart bra att män säger vad de tycker i denna fråga istället för att huka sig. Men jag tror att feminismens undergång kommer att bero på att de alienerat sig från de kvinnorna. Feminsterna har numera mest stöd på universitet och vissa medier. Det är samma process som när vänstervågen på 1970-talet distanserade sig från arbetarna, som de påstod sig kämpa för, och istället blev en liten rörelse enbart för en intellektuell medelklass. Ingen rörelse med en så liten bas kan få något verkligt inflytande. Visst kan man synas i samhällsdebatten men några lagandringar elelr verkliga förändringar kan man inte åstadkomma.

  Kommentar av Patrik Boman — september 9, 2012 @ 1:32 e m

 9. […] Senast i raden att måla antifeminism med högextremism var Jenny Nordlander (som passade på att lägga till manlighet). Den här gången är det alltså My Vingren och Karin Pettersson. […]

  Pingback av Noll trovärdighet hos “hotade” feminister som My Vingren och Karin Pettersson « Aktivarum — september 10, 2012 @ 3:18 e m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

  aktivarum@gmail.com

  Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 1 383 andra följare

  Arkiv

%d bloggare gillar detta: