Aktivarum

Feministisk Bolagskvotering i ett krisdrabbat EU? – Del 2 Dummerjöns-Marxismen | september 7, 2012

Här fortsätter jag att kommentera Viviane Redings förslag att EU skall kvotera in kvinnor i styrelser.

Förra inlägget fokuserade på att förklara varför Viviane Reding har fel. Här kommer jag att kommentera den ideologi som gör det möjligt att trots höga positioner göra sådana fel.

Innan jag går in på den ideologiska bakgrunden så vill jag påminna om EU-kommissionens senaste hit ”Science its a Girl Thing” Reklamfilmen som får Tjejlegot Friends att verka könsneutralt.

När jag säger Dummerjöns-Marxism och ni undrar hur dumt kan det bli? Se Girl-thang-videon.

Så var ”The M-word” ute ur lådan. Det fascinerande med referenser till Marxism är hur få personer som har en aning om vad det står för i praktiken så låt mig göra en kort (Nåja) presentation.

”Marxismen är den mest förutsägbara ursäkten för att öka egen makt som någonsin skapats. Dagens  ”Dummerjöns-Marxism” fortsätter på samma spår fast med konflikten mellan arbetare och ägare utbytt till vad än för grupper som passar för att lura folk att fortsätta konflikter som ökar marxisternas egen makt.”

Eller för dem som föredrar popkulturella referenser. Marxismen står för exakt samma sak som Sith-lordernas intrig i Stjärnornas Krig Prequel-filmerna. En konflikt där bägge sidor är förlorare.

Konfliktens vinnare blir initiativtagarna som trots avsaknad av kompetens får höga positioner.

Detta leder i sin tur ofta långt smartare personer till ogenomtänkt medhåll. Och gissa om det blir sant när vi tittar på förra Volvochefen P G Gyllenhammars gynocentriska svammel i SvD.

”Min erfarenhet är att kvinnor är mer övervägda än män när de fattar ett beslut. Män har en tendens att falla in i ett mönster eller en kultur utan att ifrågasätta den alltför ofta. Mina kvinnliga styrelsekollegor är ofta mer engagerade, mer uppmärksamma.”

Å ena sidan är det enligt P G väldigt få kvinnliga styrelsekollegor. Å andra sidan menar han kvinnliga styrelsekollegor är mer engagerade. Man undrar om P G inte ser problematiken här.

Ju högre krav man sätter på en grupp människor ju mindre andel kommer att lyckas motsvara dem.

Män som journalisten David Kederstedt tycks inte skänka en tanke åt det faktum att de kvinnor som väljs är bättre än de kvinnor som inte väljs. När det viktiga är att bryta ”gubbväldet” skys inga medel.

”Ni läsare (män) vars hjärna redan nu kokar över att någon klankar ner på gubbväldet och gör er redo för att tanka in skit i kommentarsfältet nedan gör er helst icke besvär. Att närmast exkludera ett helt kön bara på grund av just kön är trångsynt så det förslår.”

Som ni ser är det si och så med VEM som faktiskt utför exkludering i Kederstedts värld. I den mån han förklarat vem som faktiskt exkluderar kvinnor är det folk i kommentarsfältet han pekat ut.

I Kederstedts fantasivärld är det alltså kommentarsfältens fel inte fler kvinnor blivit VD:ar.

Om bara alla okritiskt håller med Dummerjöns-Marxister oavsett vad de säger blir det magiskt fler kvinnor av rätt talang som väljer rätt kompetens, rätt karriär och slutar på företagstoppen?

”I 20 av de 500 största amerikanska bolagen återfinns i dag en kvinna med ett visitkort som titulerar henne vd. Det rör sig alltså om blygsamma 4 procent. Och tro det eller ej – men det är ett nytt rekord. 2012 har vi alltså inte kommit längre än så.”

Rent tekniskt är det dock kvinnorna som inte kommit längre än så. Att ge skulden till kritiska mansröster i kommentarsfält tyder på att journalisten i fråga helt tappat förståndet.

Å andra sidan vet de ju ingenting längre. De bara upprepar ordet ”struktur” om och om igen.

De kan hävda kvinnor exkluderas men de kan inte precisera vem som står för exkluderandet. Mest sannolikt är det kvinnor själva s k ”Self-selection” men det har feminister bestämt man inte får säga.

”Stop violence against women, but not against men, male victims are no good for fund raising so screw them”

Ovan citat är från en av de affischer som sattes upp av VancouverMRA. Eftersom feministiska kvinnor framställt dessa affischer som hatbudskap kan det vara bra att läsa vad det står på dem.

Avslutningvis: Genusnytt kommenterar KDU:s kritik av Genuspedagogik. Pelle Billing kommenterar Marika Formgrens kritik av Bolagskvotering.


4 kommentarer »

 1. ”Enligt en intervju i SVD med styrelseproffset Peggy Bruzelius är till exempel den svenska siffran för kvinnors representation i styrelser (24%) en bra siffra med tanke på att underlaget är ca 17-18%”

  http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/sverige/peggy-bruzelius-jag-ar-trott-pa-kvinnopratet_7062375.svd

  Kommentar av Aktivarum — september 7, 2012 @ 12:30 f m

 2. Dummerjöns-marxisterna har en svensk släkting:
  Åsa-Nisse-marxisten…
  Främsta företrädare är Juholt och Sahlin.
  Tex. Borg och Reinfeldt är till hälften nyliberaler och hälften Å-N-marxister:)

  Kommentar av Hjalmar — september 7, 2012 @ 2:36 e m

 3. Hej. Jag har aldrig konstaterat att det är de som skriver i kommentarsfältet som avgör vilka kvinnor som blir vd:ar och inte. Däremot är nästan alla som kommenterar på min blogg män. När ett ämne som det här berörs är dessutom 99 procent av alla mejl och kommentarer dessutom från män som argsint spyr ut ilska över att någon ifrågasätter hur en snedfördelning kan vara så konstant. Trevlig helg. /Mvh Daniel

  Kommentar av Daniel — september 7, 2012 @ 7:48 e m

 4. Hej Daniel, I den mån du inte menar att det är männen i kommentarsfältet som exkluderar kvinnor från toppen (vilket är en tolkningsfråga) så framgår det fortfarande inte VEM som enligt dig sköter exkluderandet av kvinnor.

  Rent praktiskt är det rätt oärligt att prata om hur kvinnor ”exkluderas” av ej specificerade personer samtidigt som ”strukturer” som ingen behöver konkretisera påstås vara orsaken att kvinnor är hindrade. Det är som om alla behov att ha belägg för sina uppgifter försvunnit i Feministisk Cheerleading med pom poms och allt.

  https://aktivarum.wordpress.com/vad-ar-politisk-korrekthet/apex-fallacy/

  Vidare är det inte dags att journalister bestämmer sig snart? Är kvinnor det rikare könet som Hanna Rosin och Liza Mundy säger eller inte?

  http://www.amazon.com/The-Richer-Sex-Breadwinners-Transforming/dp/1439197717

  Kommentar av Aktivarum — september 7, 2012 @ 8:12 e m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

  aktivarum@gmail.com

  Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 1 383 andra följare

  Arkiv

%d bloggare gillar detta: