Aktivarum

Girlwriteswhat om Neoteni – Kvinnor är mer värda än Män av Biologiska orsaker? | augusti 26, 2012

Girlwriteswhat är tillbaka med en lektion i den högre skolan. Ämnet för dagen är Neoteni.

Det är talande att den svenska wiki-artikeln för det evolutionära fenomenet Neoteni består av ynka fyra rader. Svenska akademia domineras av idén att samhället styr mänsklig utveckling.

Girlwriteswhat beskriver grunderna betydligt bättre och den som vill ha en mer omfattande presentation kan läsa engelska artikeln för Neoteny  med tydliga bilder och 44 källhänvisningar.

I korthet handlar det om de evolutionära processer som gör att vuxna behåller barns egenskaper.

När vuxna liknar barn kallas det Pedomorfism. Det kan ske antingen genom att den sexuella utvecklingen sker snabbare (Progenesis) eller att den fysiska utvecklingen fördröjs (Neoteni)

”In animals, neoteny comes about because of delays in development, points out molecular biologist Philipp Khaitovich”

Neoteni visar alltså hur varelser som i högre grad ser ut och beter sig som barn har ökat sina överlevnadschanser. Gulliga varelser blir oftare skyddade och omhändertagna än icke-gulliga.

Det kallas Neoteni, Alias: Lagen om allt sött i världen.

Girlwriteswhat berättar dock att dessa neoteniska överlevnadsfördelar kommer med en kostnad.

Gulliga varelser har svårare att bli tagna på allvar, svårare att få respekt och blir omhändertagna även när de vill klara sig själva. Gissa hur detta påverkar den svenska jämställdhetspolitiken?

”more delicate skeleton, smoother ligament attachments, smaller mastoid processes, reduced brow ridges, more forward tilt of the head, narrower joints, less hairy, retention of fetal body hair, smaller body size, more backward tilt of pelvis, greater longevity, lower basal metabolism, faster heartbeat, greater extension of development periods, higher pitched voice and larger tear ducts.

Alla dessa neoteniska egenskaper listade av Antropologen Ashley Montagu stämmer i högre grad på kvinnor än på män. Barn är fysiskt överlägsna vuxna i tävlan att bli omhändertagna.

På samma sätt är kvinnor fysiskt överlägsna män i att tävla om att bli omhändertagna.

Jag har tidigare påpekat modern feminism och genusvetenskap i praktiken förespråkar vi avstannar människors utveckling. Det är lägre grad av Könsdismorfism hos småbarn än hos vuxna.

Girlwriteswhat visar nu hur den moderna feminismen i praktiken hyllar egenskaper hos småbarn och skuldbelägger män för att inte i högre grad ha barnlika drag som exempelvis gråta oftare.

Utmärkande för feministiskt perspektiv är ignorans av hur dessa saker är bättre för kvinnor än för män.

Jämställdhet är sålunda ett helt värdeslöst ord idag för det betyder i praktiken att man tar egenskaper som gynnar kvinnor och menar ”om vi kan göra det så kan väl ni också göra det?”

Detta är uppenbarligen inte sant. Samma personer som säger de förespråkar ”jämställdhet” producerar i realiteten en miljon ursäkter för att denna jämställdget inte skall omfatta män.

Feminister som säger biologi är mindre viktig beter sig själva helt i enlighet med biologin.

Hjälp till män blir vanligen ”neoteniskt villkorad” Män skall gråta mer, män skall vara mer som kvinnor. Varmare, trevligare, ofarligare… Först sedan bryr man sig om dem.

”Women are biologically wired to shed tears more than men. Under a microscope, cells of female tear glands look different than men’s. Also, the male tear duct is larger than the female’s” – Louann Brizendine 

”Research indicates that testosterone helps raise the threshold between emotional stimulus and the shedding of tears. ”It helps put the brakes on,”

Alla de egenskaper som är orsaken kvinnor inte blir tagna på allvar menar feminister i enad kör män i högre grad måste utveckla. Samtidigt klagas det över att kvinnor inte tas på allvar.

Finns det någon svensk forskning som visar om Neoteni påverkar elevers skolbetyg?

Antagligen inte för politiker och forskare är nog lika obenägna att intressera sig lika mycket för att hjälpa icke-gulliga varelser. Vi vet vad som händer när män är offer för sexuella övergrepp.

”Dutch Oxfam, refused to provide any more funding unless he’d promise that 70% of his client base was female.”

‘We have a programme for vulnerable women, but not men.'” UN’s refugee agency, the UNHCR

Sist ett par länktips: Pär Ström bloggar för fullt igen. Senast om påståendet att Mediedrev mot kvinnor är hårdare. Nytt sedan timouten är gästinhopp från Beatrice Fredriksson och Ninni


49 kommentarer »

 1. Det ska tydligen sluta med att ingen tar någon/något på allvar (vi är ju nära just det nuförtiden). Förr trodde ju folk att allt som stod i tidningen var sant för att det stod i tidningen…

  Det vore bättre om alla man skulle tycka synd om hade ledsna hundögon så man visste vad som gällde från början…

  Kommentar av toklandet — augusti 26, 2012 @ 3:32 e m

 2. Tvärtom. Folk tar massor av saker på allvar. Bara inte saker som finns på riktigt utan nu har vi åter en generation som tar ideer på mer allvar än verkligheten (förra gången var givetvis marxismens storhetstid)

  Kommentar av Aktivarum — augusti 26, 2012 @ 3:42 e m

 3. ”The argument that fatherlessness causes violence will never abridge the ideologies held by the family courts or society and the State professionals who hold close the belief that male testerone or masculinism causes violence which is kind of a myth, however there are some relateable factors which do support this. This is caused by the forced view by women of what masculinism is.”

  Apekillssnake på Youtube

  Kommentar av Aktivarum — augusti 26, 2012 @ 4:08 e m

 4. Ingen bryr sig om en rökande köpt ”Girl-talks-shit-from youtube”. Ingen blir imponerad av kvinnor som söker kredit från män genom att tala ner andra kvinnor, vare sig man kallar sig ”Ninnitokan” och flamsar runt som en blåst bimbo eller rökande från ett kök får betalt av att sitta och tala in givna manus från radikala mansorganisationer.

  Hon har troligen samma yrke som vissa kvinnor som sänker sig själva och jobbar som call-girls där män kan ringa in och be om att få höra lite snusk-prat för 19,90 kr/minut. Hon kan nog placera sig i kategorin billig.

  Kommentar av Toktorsten — augusti 26, 2012 @ 4:27 e m

 5. Uppenbarligen är det vissa som inte fattar hur en vetenskaplig debatt går till så låt mig spara tid. Den som vill säga GWW har fel och presentera bevis som styrker det påståendet är fri att göra det. Den som försöker bemöta GWW genom att agera kränkt av blotta yttrandet av annan åsikt än den politiskt korrekta och svara med hån och personangrepp blockas på nolltid. Detta är ett kommentarsfält, inte ett klotterplank för osammanhängande trams

  Kommentar av Aktivarum — augusti 26, 2012 @ 5:15 e m

 6. Bra inlägg!

  Jag noterar ett brott i trenden att ignorera, ”osynliggöra”, kvinnor som kritiserar feminism. Alternativet från Toktorsten är inte bättre.

  Det gör väl ont i den feministiska aktivistsjälen och ger antagligen kortslutning i hjärntvättade övervåningar att möta kritik – då måste kritikern tydligen kallas något sexistiskt.

  Kommentar av Wendy — augusti 26, 2012 @ 6:23 e m

 7. Jag lät ett inlägg av ”TT” vara kvar som exempel på hur man inte skall göra. sju liknande inlägg plockades bort då Tramset Tillförde absolut ingenting.

  Kommentar av Aktivarum — augusti 26, 2012 @ 7:10 e m

 8. Aktivarum lilla fuling där…..”sju liknande inlägg” har inte alls tagits bort. Ajabaja inte ljuga.

  Försök vara lite ärlig nu i stället när du plötsligt ska spela ”ridderlig”. 🙂

  När det kommer till ”debatt” så har jag minsann sett att du inte klarar av det med skärpta kvinnor utan drev och pöbel, ajabaja..blockerar dessutom folk utan vett och logik, ännu mer ajabaja..

  Lilla Wendy vet nog mycket väl att skärpta kritiker blir blockerade från den här bloggen av just folk med kortslutning, så i det sista hade ändå Wendy rätt.

  Kommentar av Toktorsten — augusti 26, 2012 @ 7:39 e m

 9. Och vad tillför GWW:s inlägg om att ”gulliga” personer blir mer omhändertagna!? 🙂 Där kan vi snacka om trams. Vad vill du ha sagt gömd bakom hennes ord? Jo, givetvis att kvinnor och tjejer skulle bli mer omhändertagna i jämförelse med män. Kolla in Lena Lillie och se hur otroligt omhändertagen hon blev bland annat på det här forumet! Henne blockerade du och har fortfarande gjort, så då är det ju j..t lätt att påstå någon inte kan diskutera eller komma med saklig kritik 🙂

  1) Vad har GWW för professionalism för att vi läsare ska bry oss överhuvudtaget om hennes åsikter? Är hon läkare, professor?

  Sedan undrar jag vilka kvinnor som samtidigt kan vara vettiga och tycka att kvinnor som stödjer andra kvinnor är korkade. Där har vi nog de riktigt hjärntvättade våpen.
  Tjing

  Kommentar av Toktorsten — augusti 26, 2012 @ 7:56 e m

 10. ”Och vad tillför GWW:s inlägg om att “gulliga” personer blir mer omhändertagna!?”

  Argumentation med vetenskapligt stöd.

  ”Där kan vi snacka om trams.”

  Eftersom det är vetenskap så är det helt irrelevant om du gillar det eller inte. Personlig tillfredställelse är inte en giltig bedömningsgrund av vetenskapliga resonemang. Vad som diskuteras är vad som tyder på att saker är sanna och inte sannna..

  ”Vad vill du ha sagt gömd bakom hennes ord? Jo, givetvis att kvinnor och tjejer skulle bli mer omhändertagna i jämförelse med män.”

  Gömd? Det står klart och tydligt i rubriken att kvinnor är (dvs anses) mer värda än män. Det är alltså en omöjlighet att kvinnor inte är mer omhändertagna och skyddade än män även utan den massiva statistik som visar det bortom allt tvivel är så att samhället reagerar annorlunda på kvinnlig nöd och manlig nöd. Till och med genusvetare håller med om det. Skillnaden är att de vill skylla det på förväntningar och språkanvändning som de menar kan programmeras om medan Neoteni beskriver det som en naturligt utvecklad egenskap.

  ”Kolla in Lena Lillie och se hur otroligt omhändertagen hon blev bland annat på det här forumet!”

  LL är inte samma sak som ”kvinnor”
  Detta forum är inte samma sak som ”Samhället”
  Ingen av de två faktorerna du nämner är representativa för resonemanget. Ingen har sagt det gäller alla kvinnor.

  ”Henne blockerade du och har fortfarande gjort, så då är det ju j..t lätt att påstå någon inte kan diskutera eller komma med saklig kritik”

  Vad vet du om huruvida LL är blockad eller inte? Den logiska slutsatsen är att du antingen är LL eller någon av de andra som bara var här för att tjata om LL. Stor skillnad mellan TT och LL i språkhantering. Du kanske inte vet det men en av våra läsare är språkexpert och kan med säkerhet se när samma person skriver under olika signaturer.

  ”1) Vad har GWW för professionalism för att vi läsare ska bry oss överhuvudtaget om hennes åsikter? Är hon läkare, professor?”

  Hon är debattör, vill du prata om professionalism är det kvaliteten på hennes källor du skall diskutera för det är de som avgör om vad hon säger stämmer och allt annat är irrelevant.

  ”Sedan undrar jag vilka kvinnor som samtidigt kan vara vettiga och tycka att kvinnor som stödjer andra kvinnor är korkade. Där har vi nog de riktigt hjärntvättade våpen”

  Om du menar att jag skall stötta Claes Borgström pga hans kön så är du dum på riktigt. Kvinnor som stöttar kvinnor för att de är kvinnor är sexism och idioti. Män som stöttar män för att de är män är sexism och idioti. Könet är inte en relevant faktor för stöd. Vidare är det raka motsatsen till jämställdhet.

  Skärpta kritiker blir inte blockerade från den här bloggen. Folk som spammar irrelevant trams blir det däremot. Ett mycket litet antal personer för övrigt.

  Kommentar av Aktivarum — augusti 26, 2012 @ 9:36 e m

 11. Skärpta kritiker blir inte blockerade från den här bloggen. Folk som spammar irrelevant trams blir det däremot. Följden av detta är ett mycket litet antal personer någonsin blivit blockerade.

  Kommentar av Aktivarum — augusti 26, 2012 @ 9:47 e m

 12. […] på att problematisera turkar och män. Alla vet ju att män ÄR onda och behöver styras till Neotenisk bot och bättring för det har feministisk forskning […]

  Pingback av Misandri (Mansfientlighet) i media – Del 1 Klappturk och Gubbröra? « Aktivarum — augusti 27, 2012 @ 10:17 f m

 13. Jag har precis obefogat fått alla kommentarer raderade inne på Genusnytt, totalt utan svordomar eller annat än frågeställningar. Sitter du som filtreringspolis på genusNytt?

  Jag förväntar mig inte att du kommer vara mer ärlig än Pär Ström, men min fråga var, –

  Hur kommer det sig att du och Pär Ström inte låter Lena Lillie med hennes adress skriva kommentarer?

  Är det för att ni är rädda för konkurrens? Och blir det inte väldigt hycklande när ni talar om både misandri och jämställdhet, det sista något ni bägge gör er skyldiga till med er diskriminerande och förtalsfulla handling!?

  Kommentar av Toktorsten — augusti 28, 2012 @ 11:33 f m

 14. Förtalsfulla just för att ni ofta låter folk provocera före utan att personen ges chans att svara och sedan stänger av personen.

  Är det inte dessutom mer sport, mer manligt att låta äkta opponenter möta er i en diskussion med deras riktiga namn och adress, än att ha ett gäng köpta Ja-sägare och nickedockor som talar skit om kvinnor som ända personer som får beträda era marker!?

  Kommentar av Toktorsten — augusti 28, 2012 @ 11:38 f m

 15. ”Skärpta kritiker blir inte blockerade från den här bloggen. Folk som spammar irrelevant trams blir det däremot. Ett mycket litet antal personer för övrigt.”

  Så du menar att Lena Lillie var dum och idiot som själv drivit företag i ett decennium är civilekonom, fil.mag!? 🙂 Hon tillåts ju inte skriva på era sajter. De enda kvinnor som får skriva på era sajter är undergivna eller spelar opponenter kort för att sedan smörja era egon. Inga jämställda kvinnor med egna värderingar få tillåtelse att beträda era bloggar. Och det är ynkligt.

  Kommentar av Toktorsten — augusti 28, 2012 @ 11:42 f m

 16. Sedan är det uppenbart för var och en att de enda kvinnor du är just mot är sådana som talar skit om andra kvinnor, sådana kvinnor som är undergivna!

  Hur j..a normalt och friskt är det beteendet!?

  Hade någon av era gelikar haft stake hade ni kunnnat debattera med Lena Lillie under hennes inlägg men det enda ni klarar är att blockera, förtala och provocera.

  Var det du som var ”Bengt B” på NewsMill?

  Kommentar av Toktorsten — augusti 28, 2012 @ 12:02 e m

 17. ”Om du menar att jag skall stötta Claes Borgström pga hans kön så är du dum på riktigt. Kvinnor som stöttar kvinnor för att de är kvinnor är sexism och idioti. Män som stöttar män för att de är män är sexism och idioti. Könet är inte en relevant faktor för stöd. Vidare är det raka motsatsen till jämställdhet.”

  Nej jag har inte ens nämnt Claes Borgström, så den enda som tycks vara DUM är nog du själv din hatiska fan!

  Hade jag mött dig i verkligheten hade du förmodligen varit en liten feg ynklig parvel som troligen Billing och Ström är med med sitt falska blokcerande.

  Det enda ni klarar är att sitta och snacka skit, intrigera förtala, mobba, hota och jävlas med de kvinnor som idag naturligt har egna värderingar , kunskaper och erfarenheter.

  Något ert gäng tydligen inte hängt med på i er lilla, lilla verklighet.

  Kommentar av Toktorsten — augusti 28, 2012 @ 12:07 e m

 18. Det är även underhållande att filtreringspolisen stryker över ”Tok” i min signatur på GenusNytt när ni själva har ”NinniTokan” som ni lyfter på genusnytt med samma namn. Haha..Hur i h..e ska någon kunna ta ert gäng på allvar! 🙂

  Kommentar av Toktorsten — augusti 28, 2012 @ 12:38 e m

 19. ”LL är inte samma sak som “kvinnor”
  Detta forum är inte samma sak som “Samhället”
  Ingen av de två faktorerna du nämner är representativa för resonemanget. Ingen har sagt det gäller alla kvinnor.”

  Pelle Billing, Pär Ström, och Aktivarum är uppenbarligen samma som män heller, då hade de inte sysslat med fuskspel, hot, förtal, filtrering och mobbning samt dylika kriminella handlingar. 🙂

  Kommentar av Toktorsten — augusti 28, 2012 @ 12:52 e m

 20. Pelle Billing, Pär Ström, och Aktivarum är uppenbarligen INTE SAMMA SOM MÄN heller, då hade de inte sysslat med fuskspel, hot, förtal, filtrering provocerande handlingar och mobbning samt dylika kriminella handlingar.

  Lena lillie är för stark för en typ som dig. Vet även att du tidigare på GenusNytt uttryckt att du inte klarar av kvinnor som säger emot dig.

  Kommentar av Toktorsten — augusti 28, 2012 @ 12:54 e m

 21. Ok, nu ska Aktivarum” spela undergiven och få det hela att se ut som om han blir påhoppad och att han är ett litet oskyldigt manligt offer.

  Han kommer snart att antingen;

  1) Radera allt jag sagt förutom möjligen någon enstaka kommentar som ser minst representativ ut.Och inte svara på någon fråga över varför de inte låter Lena Lillie få yttra sig.

  2) eller låta någon av hans andra signaturer skriva något elakt eller förtalsfullt för att sedan inte låta mig kunna försvara sig. Troligen med hjälp av något kvinnlogt namn, så det ser ut som om kvinnorna är emot mig och på hans sida.

  Kommentar av Toktorsten — augusti 28, 2012 @ 1:04 e m

 22. TT = LL
  Utan något som helst tvivel.

  Kommentar av Maria — augusti 28, 2012 @ 1:14 e m

 23. Men Maria guuud vad du verkar vara skärpt! Det hade nog ingen kommit på utan din hjälp ! Jag är så impressed över din förträffflighet..

  Som ni ser så valde Aktivarum alternativ två.

  Kommentar av Toktorsten — augusti 28, 2012 @ 1:20 e m

 24. TT:

  ”Sitter du som filtreringspolis på genusNytt?”

  Nej

  ”Hur kommer det sig att du och Pär Ström inte låter Lena Lillie med hennes adress skriva kommentarer?”

  Hennes kommentrar innehöll upprepade övertramp. Vilket dina också förutspås göra.

  ”Är det för att ni är rädda för konkurrens?”

  Inom vilket område då? Den här bloggen handlar om vetenskapliga resonemang. Skvaller är inte relevant, intressant eller önksvärt.

  ”Är det inte dessutom mer sport, mer manligt att låta äkta opponenter möta er i en diskussion med deras riktiga namn och adress, än att ha ett gäng köpta Ja-sägare och nickedockor som talar skit om kvinnor som ända personer som får beträda era marker!?”

  Här finns varken köpta människor eller ja-sägare. Vetenskapliga resonemang utgår från presentation av fakta.

  ”Så du menar att Lena Lillie var dum och idiot som själv drivit företag i ett decennium är civilekonom, fil.mag!”

  Jag har sågat två Professorer i Nationalekonomi gällande ämnet Mansfrågor. Att påtala en Fil Mag inte har någon koll på ämnet är knappast en stor sak. De kan vara duktiga på andra saker men det här ämnet (Mansfrågor) har de visat de inte alls är insatta i.

  Det är precis som när Leif GW Persson sade att en HD-ledamot (Lambertz) inte ens hade basala kunskaper om Quick-fallet.

  ”Inga jämställda kvinnor med egna värderingar få tillåtelse att beträda era bloggar.”

  Vilka kvinnor förutom LL får inte beträda den här bloggen menar du?

  ”Sedan är det uppenbart för var och en att de enda kvinnor du är just mot är sådana som talar skit om andra kvinnor, sådana kvinnor som är undergivna!”

  LL är inte representativ för kvinnor. Varken Charlotte eller Hanna talar skit om kvinnor. Du förväxlar att vara negativ mot LL med att vara negativ mot kvinnor.

  ”Var det du som var “Bengt B” på NewsMill?”

  Nej

  ”Nej jag har inte ens nämnt Claes Borgström, så den enda som tycks vara DUM är nog du själv din hatiska fan!”

  Du pratar om hur kvinnor som inte stödjer kvinnor inte är sunda. Varför skulle jag som är man inte stödja CB som också är man isf?

  ”Hade jag mött dig i verkligheten hade du förmodligen varit en liten feg ynklig parvel som troligen Billing och Ström är med med sitt falska blokcerande.”

  Det där är den sorts skvaller som fick LL avstängd.

  ”Det är även underhållande att filtreringspolisen stryker över “Tok” i min signatur på GenusNytt när ni själva har “NinniTokan” som ni lyfter på genusnytt med samma namn. ”

  Det får du ta upp med Genusnytt. Möjligen beror det på att hon har en wordpressblogg.

  ”Pelle Billing, Pär Ström, och Aktivarum är uppenbarligen samma som män heller”

  Helt rätt uppfattat. Tre personer är inte representativa för bedöming av män. Det är sånt man har generella mätmetoder till.

  ”Lena lillie är för stark för en typ som dig. Vet även att du tidigare på GenusNytt uttryckt att du inte klarar av kvinnor som säger emot dig.”

  Jag vet inte var du får allt trams från. Vem som helst får säga emot mig. Det krävs dock bra argument för att jag skall lyssna.

  ”Radera allt jag sagt förutom möjligen någon enstaka kommentar som ser minst representativ ut.Och inte svara på någon fråga över varför de inte låter Lena Lillie få yttra sig.”

  Jag behöver inte svara på varför LL är blockad. LL kan skriva kommentarer bäst hon vill och jag kan godkänna dem bäst jag vill. När hon kallar mig en hatisk fan eller nåt liknande så godkänns inte texten. Förstått? Den här bloggen handlar inte om att skvallra som fjortonåringar på toaletten om mig. Den handlar om informativa resonemang, fakta, källor, logiska slutsatser.

  Kommentar av Aktivarum — augusti 28, 2012 @ 1:59 e m

 25. TT:

  Grattis, på två inlägg lyckades du attackera tre olika skribenter. Bägge inläggen är givetvis raderade, jag har noll intresse av att höra dig sitta och berätta hurdana du tycker andra skribenter är och jag har noll intresse av att folk kan läsa sånt på min blogg.

  Kommentar av Aktivarum — augusti 28, 2012 @ 2:06 e m

 26. Jag har skrivit en kommentar på Lena Lillies blogg bland de mest lästa inläggen, kring ert gäng!

  Finns inget mer att säga. Du kör med samma falska spel hela tiden – ditt skitsnack om attb jag hoppar på, folk, är så jävla ruttet. Du är så jävla vidrigt falsk och skapar så j a mycket hat mot din person.

  Tänker inte sitta och ge dig läsare när folk inte ens får publicera kommentarer och blir orättfärdigt behandlade.

  Du, Medborgareperspektiv, Tanja B, Pelle B och GenusNytt har blockerat namnet ”Lena Lillie” och det är något ni gjort för att ni är rädda för hennes ytranden mer än att hon skulle betett sig illa. Eryt gäng skapar bara hat och skit omkring er.

  Kommentar av Toktorsten — augusti 28, 2012 @ 2:27 e m

 27. Aktivarum:

  ”Grattis, på två inlägg lyckades du attackera tre olika skribenter.”
  Had det varit trovärdigt eller sant använder man sig av bevis! Annars blir det förtal förstår du. Har du alltid varit en falsk människa?

  Kommentar av Toktorsten — augusti 28, 2012 @ 3:00 e m

 28. TT:

  ”ditt skitsnack om attb jag hoppar på, folk, är så jävla ruttet.”

  Skrivet av TT i raderat inlägg: “Kissen” på GenusNytt är förövrigt troligen den tidigare “Törnrosa”

  Du är besatt av att skvallra om andra människor. Du kan inte hålla dig till ämnet en sekund. Det enda du vill är skvallra, Skriva positiva saker om dina vänner och elaka saker om dina ovänner och ingenting om sakfrågorna. Skvaller skvaller skvaller Hallå allihopa Tanja är ditt Hallå allihopa, Törnrosa är datt, och alla är Hamstr, och alla är Mariel, Mamma Mamma! Erik är elak. Hörde du, jag skrev att Erik var elak Mamma! Hörde du. Mamma! Mamma! Mamma! Mamma! Erik är elak.

  Och som grand finale när jag säger vilka som inte är representativa för kvinnor – Svarar du de inte ÄR kvinnor. Två helt olika saker!

  Kommentar av Aktivarum — augusti 28, 2012 @ 3:10 e m

 29. ”Det där är den sorts skvaller som fick LL avstängd.”

  Nej du stängde av Lena Lillie då hon protesterade mot att få invektiv och annat skit kastat mot sig och mot din sviniga orättvisa behandling mot henne!

  Strax före du stängde av henne satt ”Barfota” och kallade henne respektlöst för ”fjant”. Hon sade ingenting tillbaka. Du svarade ändå med att blockera henne!?

  Men som du skrev till henne i ett mejl [om jag skrev det i ett mail till henne var det varken offentligt eller till dig] det låter representativt för er Jämställdister, som tror ni kan uppfostra människor med hjälp av Ninnotokan och dig. Ni män som int eklarar av kvinnor som står på egna ben. Du din fega krake har ju själv påstått lögnaktigt att jag skulle vara någon som förstör för kvinnor!

  Förstår du inte själv hur j a falskt hycklande ert gäng beter er!? Ni säger er hatar feminister då påstår er inte gillar när de säger sig vara underlägsna män, eftersom ni påstår se kvinnor som jämställda!

  Samtidit som ni trycker ner den enda jämställda kvinnan som syns vid er sida i den bemärkelsen att hon tar sig friheten att säga vad hon själv tycker!

  Dubbelmoral på j..t hög nivå!

  Kommentar av Toktorsten — augusti 28, 2012 @ 3:12 e m

 30. TT:

  ”Nej du stängde av Lena Lillie då hon protesterade mot att få invektiv och annat skit kastat mot sig och mot din sviniga orättvisa behandling mot henne!”

  Jag stängde av LL när hon skrämde bort folk från bloggen.

  ”Strax före du stängde av henne satt “Barfota” och kallade henne respektlöst för “fjant”. Hon sade ingenting tillbaka.”

  Hade hon bara sagt fjant tillbaka hade hon inte blockats. Det var när hon började kalla mig en feg krake som det gick som det gick.

  ”Men som du skrev till henne i ett mejl,

  Har inget här att göra. Det jag mailar är för den personen och för det sammanhanget.

  ”Ni män som int eklarar av kvinnor som står på egna ben. Du din fega krake har ju själv påstått lögnaktigt att jag skulle vara någon som förstör för kvinnor!”

  Som sagt, att kalla mig ”Feg krake” är ett bra sätt att bli blockad.

  ”Förstår du inte själv hur j a falskt hycklande ert gäng beter er!? Ni säger er hatar feminister då påstår er inte gillar när de säger sig vara underlägsna män, eftersom ni påstår se kvinnor som jämställda!”

  Det bryr mig inte det minsta hur feminster ser sig själva. Jag analyserar vad feminister gör. Inte vad de tycker.

  ”Samtidit som ni trycker ner den enda jämställda kvinnan som syns vid er sida i den bemärkelsen att hon tar sig friheten att säga vad hon själv tycker!
  Dubbelmoral på j..t hög nivå!”

  Som jag redan påpekat på bloggen är ordet Jämställdhet värdelöst idag. Feminister förespråkar Jämstyrdhet. Jag förespråkar Jämställdism.

  Kommentar av Aktivarum — augusti 28, 2012 @ 3:26 e m

 31. TT:

  ”Törnrosa var ju för h…”

  Det var just sånt där jag sade jag inte ville ha här. Det är helt ointressant för mig och bloggens läsare vad du tycker Törnrosa är.

  Kommentar av Aktivarum — augusti 28, 2012 @ 3:27 e m

 32. Ok!? Så det är mer intressant vad Maria skrev ovan och syftade på mig!?

  Ser du själv att du inte är rättvis, ser du själv hur korkat det är att ha ett så taskigt perspekti,v samtidigt som du påstår dig blogga om rättvisa?

  Och hur kommer det sig att Törnrosa som betett sig på det sättet är så viktigt för dig, sprang hon din ärenden då när hon först mejlade för att sedan förtala mig härinne, eftersom du alltid kritiserar det jag skriver och men låter alla andras påhopp vara kvar?

  Kan det vara för att du själv sitter bakom dessa signaturer? Eller tror du att er ”rörelse” blir mer trovärdig av att särbehandla vissa personer sämre?

  Du måste ju förstå att ditt splittrade beteende blir ifrågasatt!?

  Kommentar av Toktorsten — augusti 28, 2012 @ 3:42 e m

 33. ”Som sagt, att kalla mig “Feg krake” är ett bra sätt att bli blockad. ”

  Ok, så att kalla mig dum före och att Lena Lilllie inte var en kvinna som andra kvinnor skulle alltså vara snällare sagt!? Har nog aldrig stött på en mer dubbelmoralisk människa när det handlar om rättvisa och lika behandling.

  Lena Lillie har diskuterat lugnt och sakligt härinne. Problemet för dig och de som hängt här har varit att det varit för bra för att hon ska få synas, så ni har svarat med nedlåtande kommentarer att ”skönt att du kan sköta dig nu”, ”kolerisk tant är här igen” , ”lögnare”, ”köttmadrass”, m.m.:-)

  Kommentar av Toktorsten — augusti 28, 2012 @ 3:50 e m

 34. TT:

  ”Ok!? Så det är mer intressant vad Maria skrev ovan och syftade på mig!?”

  Javisst, det är dock upp till henne om hon vill berätta varför men hon har på fötterna att göra sådana uttalanden.

  ”Ser du själv att du inte är rättvis, ser du själv hur korkat det är att ha ett så taskigt perspekti,v samtidigt som du påstår dig blogga om rättvisa?”

  Jag har aldrig påstått jag bloggar om rättvisa i enlighet med vad du tycker är rättvist. Jag har sagt rättvisa är ett ord som kan betyda vad som helst och därför är en dålig beskrivning i allmänhet.

  ”Och hur kommer det sig att Törnrosa som betett sig på det sättet är så viktigt för dig,”

  Törnrosa är inte alls viktigare för mig. Jag suddar bort inlägg om henne för att bloggen inte är ett klotterplank för allmänt skvaller.

  ”Kan det vara för att du själv sitter bakom dessa signaturer?”

  Sånt där var också en orsak LL blev blockad.

  ”Eller tror du att er “rörelse” blir mer trovärdig av att särbehandla vissa personer sämre?”

  Som sagt vår rörelse handlar om vad som funkar. Vad som är funktionellt, praktiskt etc…. Du är den som tjatar om rättvisa.

  Kommentar av Aktivarum — augusti 28, 2012 @ 4:21 e m

 35. TT:

  ”Ok, så att kalla mig dum före och att Lena Lilllie inte var en kvinna som andra kvinnor skulle alltså vara snällare sagt!?”

  Att kalla dig dum är definitivt snällt sagt om/när du säger de mest korkade saker man kan föreställa sig. Dum är en synonym på korkad och du säger korkade saker om och om igen.

  1. Jag kallade inte dig dum i den tidigare kommentaren, be en språkkunnig förklara vad jag sade
  2. Jag sade inte LL inte var en kvinna. Jag sade hon inte var (representativ för) kvinnor (generellt)
  3. Jag har varken förespråkat rättvisa eller lika behandling. Jag har sagt könen skall behandlas likvärdigt. Jämställdistiskt!
  4. Så länge du bara säger vad andra gjort och inte vad LL gjort har du noll trovärdighet. Minst tre andra bloggar har oberoende av varandra dragit en och samma slutsats.
  5. De värsta kommentarna till LL kom från en IP-adress som är lika blockad som hennes.

  Kommentar av Aktivarum — augusti 28, 2012 @ 4:32 e m

 36. Lena Lillie testade precis att publicera en kommentar som inte fick synas.
  Hur kommer det sig att du inte vågar låta henne yttra sig i frågan!?

  Kommentar av Toktorsten — augusti 28, 2012 @ 4:41 e m

 37. ”Javisst, det är dock upp till henne om hon vill berätta varför men hon har på fötterna att göra sådana uttalanden.”

  Så Marias skvaller innebär mer ”på fötterna” än det som du menar jag skulle skvallra om!? Ok, då vet vi din syn på världen! Problemet är bara att diskutera med en oärlig människa är ganska lönlöst. Ett sätt att vara oärlig är nämligen att radera kommentarer för att efteråt beskriva dem som påhopp mot andra.

  Det enda Maria hade som kött på benen var att hon snackar ner mig och höjer upp dig. Sedan har sanningen ingen som helst nbetydelse för en sådan som dig.

  ”Som sagt vår rörelse handlar om vad som funkar. Vad som är funktionellt, praktiskt etc…. Du är den som tjatar om rättvisa.”

  Jag tror vi är på ganska olika nivåer när det handlar om samhället, moral och rättsuppfattning. Med din logik är det antagligen fullt funktionellt att bedriva representation för miljarder av skattepengar om du skulle sitta på myndigheten!

  Kommentar av Toktorsten — augusti 28, 2012 @ 4:42 e m

 38. TT:

  ”Vad har Lena Lilllie gjort!? Du sitter ju för fan och ljuger? Ni har provocerat, förföljt och förtalat en kvinna.”

  Hur många gånger behöver du ha det förklarat? LL har skrämt bort folk från min blogg. När hon fick detta förklarat och anvisningar på vad man inte skall göra valde hon att inte följa dem.

  ”Kan det möjligen var på det sättet att de TRE BLOGGÄGARNA är kompisar!? Yepp!”

  Nej inte enligt någon som helst allmänt accepterad definition av det svenska ordet kompis (och som sagt detta var oberoende beslut) Rent nonsens

  ”Lena Lillie Kan t ex inte skriva hos Tanja B upptäckte hon först ikväll och har inte ens försökt tidigare, så där kan du inte ens säga hon skulle gjort något före. Lena Lillie har inte heller skrivit något illa på GenusNytt!
  Du sitter och sprider förtal!”

  Vem är du att bestämma vad ”skriva illa” är på Genusnytt? Det är Pär Ströms blogg, inte din. Jag har förklarat vad syftet är med den här bloggen. Observera att du är lika duktig på LL på att spamma det här inlägget om Neoteni med tjat om LL som på intet sätt har med inlägget att göra.

  ”Trollan som är din partner har likaså spridit förtal om Lena Lillie till Cattas Bubbla bestående av DITT vidriga hopklumpade av Lena Lillies kommentarer, så vem i helvete ljuger!?”

  Uppenbarligen du eftersom du hävdar en person jag aldrig träffat är min partner och du gör det inte en utan två gånger. Som sagt, nonsens!

  ”Catta blockerade mig med hjälp av din partner Trollan som mejlade henne en massa skitsnack och sände länken där du knölat ihop Lena Lillies kommentarer till en enda gyttja!”

  Jag har inte knölat ihop några kommentarer tlll någonting det gjorde WordPress vid kopiering. Allt jag gjorde var flyttade alla kommentarer på SAMMA ÄMNE till samma tråd. Vilket i sig var generlöst då ämnet ifråga var irrelevant från början. I övrigt gör Catta som hon vill och Trollan som hon vill.

  ”Jag svor inte ens före hon blockerade mig, utan jag ville tala med Trollan på hennes blogg. Jag vet att de bloggarna är era förtrogna.”

  Som sagt, rent nonsens! De bloggarna är inte ”mina/våra” någonting. De ägs av helt andra personer med egen vilja.

  ”Du satt före och målade upp Lena Lillie som en förbannad radikalfeminist svarade henne respektlöst, målade på henne en massa skitsnack från dina sjuka böcker du läst! Och i samband med det tillät din pöbel hoppa på henne!”

  När LL hade åsikter som stämde med radikalfeminismen påpekade jag det. Jag har ingen pöbel, Trollan är inte min partner, Catta är inte min partner, de är individer som gör sina egna beslut. Som sagt det här ämnet är meningslöst de är bara nonsens som kommer ur din mun nu. Det ena dummare än det andra.

  ”Det är bara ynkligt och fegt att inte låta henne kommentera och sprida en massa förtal.”

  Varför skulle jag låta henne sprida en massa förtal? Ser du ens vad du skriver? I övrigt har detta blivut så förutsägbart att jag inte fattar varför du lägger tiden på så meningslösa upprepningar. Att titta på målarfärg som torkar har mer variation.

  ”Redan för ett par år sedan hoppade en man på mig inne hos Pelle Billing när jag kanske varit där en enda gång och påstod lögnaktigt Lena Lillie blivit blockerad på en massa forum. Troligen var den elaka människan du!?”

  Högst osannolikt. Massor av personer skriver där.

  “Törnrosa” erkände även i ett tidigare inlägg härinne att hon hoppat på mig flera gånger under andra signaturer på andra bloggar för att se hur jag reagerade!? Otroligt normalt och friskt – men hon är ju en jämställdist och ni tycks köra med riktigt hederliga metoder! Det sista var ironiskt.”

  Vem har inbillat dig TR är jämställdist? Det var en nyhet för mig. Såvitt jag vet sysslade hon med någon sorts experiment. I vilket fall som helst är det inte jag som sagt åt henne att göra vad hon nu gör.

  Det här börjar mer och mer likna mötena som CIA-chefen har i filmen Burn After Reading. Lika delar fantiserade kopplingar och obegripligt nonsens.

  Kommentar av Aktivarum — augusti 28, 2012 @ 10:17 e m

 39. Aktivarum, jag hade gett upp för länge sedan…

  Kommentar av toklandet — augusti 28, 2012 @ 10:32 e m

 40. TT:

  ”Anvisningar!? På vad? Hur hon skulle svarat dig när du kallade henne korkad! Eller när din polare liberalen kallade henne köttmadrass och radikalvagina!?”

  Liberalen har inte kallat LL någon av de bägge sakerna. Bägge kom från den anonyma person jag tidigare nämnde. Både den personen och LL är blockade. Både den personen och LL misskötte sig. Därmed punkt!

  Kommentar av Aktivarum — augusti 28, 2012 @ 11:14 e m

 41. Att du orkar Erik. Shit alltså! Misstänker att LL är tillbaka helt enkelt.

  Förresten, vad är adressen till hennes websida? Hade varit kul att gå in där och se vad hon skriver för något, var ju ett bra tag sedan nu och behöver mig ett gott skratt 🙂

  (ooooh, vad mycket skit jag kommer få nu lol)

  Kommentar av David Holman — augusti 28, 2012 @ 11:51 e m

 42. Dags för blockering av toktanten nu. Dessa skriverier liknar en mentalpatients fantasier. Inte värt att bemöta eller lägga energi på.

  Kommentar av Maria — augusti 29, 2012 @ 7:25 f m

 43. Erik: Håller med Maria. Men vill ändå bemöta påståendet som följer.

  ”“Törnrosa” erkände även i ett tidigare inlägg härinne att hon hoppat på mig flera gånger under andra signaturer på andra bloggar för att se hur jag reagerade!? ”

  Det är LÖGN.

  Jag skriver endast under nicket Törnrosa. Har aldrig hoppat på Toktorsten.

  Mycket av det LL skriver att jag sagt till just Lena Lillie är lögn. Däremot har jag sagt en del i mail till lottaonline vilket lena basunerar ut. Det gör inte mig något.

  Det finns en klar anledning till att jag haft mejlkontakt med lotta/lena och den kommer jag att hålla för mig själv tills vidare.
  Det finns indikationer på att mina funderingar kan visa sig korrekta men jag är inte där än.
  mvh

  Kommentar av Törnrosa — augusti 29, 2012 @ 9:46 f m

 44. TT:

  ”Är det för att du är van att sparka på kvinnor och inte klarar av dem som säger emot dig, så jämställdistisk som du är!”

  *Blockad* I

  ”Toklandet eller kallas du för Trollan, eller kanske Tant Maria eller är du rent av lilla Aktivarum?”

  *Blockad* II

  ”Synd för dig Aktivarum att Lena Lillie har sparat allting från din blogg med alla påhopp från bland annat Liberalen”

  Det var som sagt inte Liberalen som sade de utpekade sakerna utan en helt annan IP-adress som jag blockade för att denne stal signaturer och spred dumheter. Det är min slutreplik, jag har redan sagt det här en gång så när du gör exakt samma påståenden igen är det totalt slöseri med tid.

  Kommentar av Aktivarum — augusti 29, 2012 @ 9:53 f m

 45. suck

  Kommentar av toklandet — augusti 29, 2012 @ 1:24 e m

 46. Till Toktorsten aka Lenavän:

  Jag tillåter inte sånt där på den här bloggen så jag har skapat en helt ny blogg där dina kommentarer sätts i karantän. Varsågod

  http://bloggrenhallning.wordpress.com/2012/09/02/hello-world/

  Kommentar av Aktivarum — september 2, 2012 @ 7:44 e m

 47. […] faktorer som påverkar oss människor eftersom det skulle vara en motsättning mot feminismens och genusindustrins mål; att omforma alla män och kvinnor till feministiskt korrekta människor. Finns det inte några […]

  Pingback av Feminismen och dess genusindustri. « Malte on the Roxxx — september 27, 2012 @ 8:45 f m

 48. […] mina favoritklipp med GWW. Hon börjar med ett par citat som berör Kristas åsikter och uppenbara neoteni. Huruvida man föredrar “Hitlerbarbie” eller “Missed America” är en […]

  Pingback av Girlwriteswhat ger Feminismen skulden – Del 1 Patriarkats- och Könsmaktsteorin « Aktivarum — oktober 13, 2012 @ 3:49 f m

 49. […] Aktivarum om neoteni (länkar till ovanstående video). […]

  Pingback av Sh*t Ulf T Says… | Genusdebatten — augusti 8, 2013 @ 9:55 f m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

  aktivarum@gmail.com

  Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör som 1 383 andra, prenumerera du med.

  Arkiv

%d bloggare gillar detta: