Aktivarum

Feminist betraktar sonen som ”Hen” – Pappan bär klänning i protest | augusti 25, 2012

Trodde ni ”Hen”-debatten var över? Nu har den börjat igen i en tråd på Familjeliv.

Dagens garv hittas på Familjelivs forum under rubriken ”Min pojkvän går i klänning för att jävlas!” Den anonyme trådstartaren beklagar effekten hennes åsikter haft på pojkvännen.

”Jag är feminist, stolt och hedersfull. Fick barn med min pojkvän i våras, barnet är fött med penis men jag vill vara öppen att barnet själv får bestämma sin tillhörighet och klär hen därför i blandad färgskala och även i klänningar ibland. Min pojkvän, som är en äkta mansgris som bara motarbetar mig, protesterade först verbalt men jag vek mig inte så nu har han lånat korta sommarklänningar av sin syster som han har på sig när vi handlar och går ut.”

Personligen vet jag inte vad som är roligast. Själva trådämnet där pojkvännen protesterar genom föregående exempel, eller det faktum att en feminist valde att skaffa barn med en äkta mansgris.

I vilket fall som helst har protesten uppenbarligen haft effekt för trådstartaren hotar att göra slut!

Min spontana reaktion är att om killen hellre själv tar sådana smällar från omgivningen än ser sin son råka ut för dem när han är i betydligt känsligare ålder så är han en riktig superpappa.

”Trodde först han bara skulle hålla på en stund men nu har det gått över en vecka! Och på lördag ska vi på bröllop så nu har han lånat en festblåsa, stora örhängen och klackskor! Hur ska jag få honom att sluta utan att behöva ge mig? Jag lämnar honom om han går dit i klänning!”

Vad säger man om det? Om hon inte klarar av att pappan gör detta varför skulle hon se det som positivt att sonen gör det? Om hon reagerar så varför skulle flickvänner reagera annorlunda?

Och hur tror ni feministen tar sig ur det problemet? Jo genom att klaga på pojkvännens motiv.

Vi har alltså ännu ett exempel på TÄAG*** dvs hur feminister menar godheten skall bedömas inte från de faktiska handlingarna utan från huruvida det var av rätt orsaker som handlingarna skedde.

”Min pojkvän hade gärna fått gå i klänning om det vore ett seriöst val från hans sida, hade stöttat honom fullt ut, men inte när det bara är för att jävlas med mig och håna min åsikt.”

Det räcker alltså inte att agera rätt, man skall tänka rätt också för att duga i feminismens underbara värld. Å andra sidan är att tänka rätt ofta det enda kravet som feminister lägger på eget handlande.

Aktivarum är dock inte en blogg som stödjer åsikten ”Ändamålen helgar medlen” 

Sålunda är det vad folk gör som bedöms här. Och den här killen gjorde alltså precis som tjejen säger hon vill killar skall göra. Och vad vi bedömer är hur flickvännen reagerade på detta.

”Jag bestämmer inte för barnet, jag ger hen valmöjligheter och erfarenhet att ta sin egen väg.”

Och vad pappan gjorde var visade vilken kvallitet på val som mamman förespråkade. Därmed hamnar mamman i en rävsax mellan vad genusteorier säger och vad hon själv gillar.

Nästan varenda person som kommenterat i tråden har uttalat någon form av stöd till pappan.

Vidare så är det som vanligt föga stöd för Hen-användning. Få saker är så larviga som försöken från en liten självutnämnd genuselit att pracka på svenska folket HEN som könsneutralt pronomen.

Låt oss ta lite bakgrund. Debatten började med ”Man, kvinna eller höna?” men inlägget ”Från språklig relativism till krav på “Hen” och “Henom” spårade bakgrunden till Berkeley

Det hela grundar sig i luddiga tolkningar av Sapir-Whorf hypotesen om språklig relativism.

Som exempel på hur absurd debatten blivit lanserade jag ett eget könsneutralt pronomen med tillhörande varianter ”Hån, Hånem, Håns” precis som i fallet med hen används de knappast.

Har ni sett den här länken på familjeliv. Vilken härlig kille alltså! :) Han har förstått att det inte är någon idé att argumentera med ord :)

Det var i kommentarsfältet på Genusnytt JD uppmärksammade tråden hos Familjeliv. Återstår att se om fler kommenterar nu när den hamnar på bloggarna (54 sidor kommentarer hittills)

Pelle Billing bloggar om hur vårdnadstvisterna ökar. Har vi månne hittat en tänkbar förklaring?


23 kommentarer »

 1. Om hon skriver på Familjeliv, skriver han på Flashback eller sporthoj.com

  Kommentar av Peter Benenson — augusti 25, 2012 @ 4:40 e m

 2. Uppenbarligen vill mamman, trots sin ”öppna” syn på uppfostran, hålla kvar vid en könsroll, nämligen att mamman har full bestämmanderätt över barnen och deras uppfostran.

  Pappan har troligen en ganska öppen och accepterande syn (han har ju blivit ihop med en inbiten feminist) men tycker nu det har gått över gränsen. Det var nog när han försökte lägga sig i uppfostran som han blev en ”mansgris”

  Hon är nog egentligen inte så öppen i syn syn på könsroller som hon tror.

  Kommentar av Håkan — augusti 25, 2012 @ 4:44 e m

 3. Carolina Gynning om hån pronomen

  Kommentar av Peter Benenson — augusti 25, 2012 @ 4:52 e m

 4. Håkan

  Feministen utövar härskarteknik i hemmet
  och tror sig ha äganderätt över barnet. Superpappan gör revolt mot feministisk hjärntvätt med all rätt. Fan vad cool han är.

  Kommentar av Peter Benenson — augusti 25, 2012 @ 4:58 e m

 5. Peter det är möjligt att det är härskarteknik men samtidigt så verkar hon ha svårt att acceptera att de är två om barnet. Hon skall ha ensamrätt att besluta om hur deras gemensamma barn skall uppfostras. Det om något är att hålla hårt på en könsroll. Men som de flesta av hennes slag så är det bara könsroller som är negativa för kvinnor som är dåliga. De som ger kvinnor makt vill man inte bekämpa utan snarare stärka.

  Kommentar av Håkan — augusti 25, 2012 @ 5:32 e m

 6. Annars är ju sensmoralen av detta lilla debackel, som de av oss redan har räknat ut: En genuslobotomerad feministbimbo är möjligen ett dugligt nödragg/övningsligg, men helt säkert inte en keeper, och en uppenbart monumentalusel framtida mamma till dina barn i kraft av sitt lättfeministlurade = bevisat defekta intellekt.

  Kommentar av Liberalen — augusti 25, 2012 @ 6:16 e m

 7. Genialt av pappan att testa hur djupt hennes åsikt sitter. Den verkar bara vara yta – att visa upp som bevis på fördomsfrihet. När hon ska ta konsekvenserna av sitt handlande så brister fasaden.

  Kommentar av gudrun — augusti 25, 2012 @ 6:19 e m

 8. Rättelse: Annars är ju sensmoralen av detta lilla debackel, som de_flesta_av oss nog redan räknat ut:

  Kommentar av Liberalen — augusti 25, 2012 @ 6:20 e m

 9. Smart kille. Lite på samma sätt man gjorde i forna DDR – genom att använda just humorn som vapen. (där det totalitära styret fick massiva problem eftersom de bara synliggjorde det ovärdiga förtrycket ännu mer)

  Och samtidigt blev det till slut omöjligt för regimen att hitta en väg runt på ett mänskligt intellektuellt plan eftersom hånet mot den egna befolkningen då skulle avslöjas och bli för uppenbart – DDR imploderade inifrån. Vilket all form av försök med planekonomi och totalitära system som socialism, nationalsocialism, kommunism, feminism alltid gjort. Och oavsett nyspråk, avlednings och relativiseringsförsök i nutid ändras inte historien en millimeter.

  Kommentar av Dk — augusti 25, 2012 @ 6:22 e m

 10. Jag tror att det är fejk, så dum som den trådstartaren vill framstå måste vara fejk av någon som vill visa hur idiotiskt genustrams är på ett roligt sätt…

  Kommentar av toklandet — augusti 25, 2012 @ 7:06 e m

 11. Misstänker också att det är fejk

  Men bara det faktum att man faktiskt inte är helt säker på att det är fejk eller inte säger en hel del om vår samtid.

  Kommentar av Jonte — augusti 25, 2012 @ 7:59 e m

 12. Behöves det könsneutrala personnummer? Om man inte vet om det är en mor- eller farförälder som man tilltalar, kan man då säga henmor och henfar? Om man inte vet om det är någons sambo eller äkta hälft som man tilltalar, kan man då säga frunbo respektive manbo? Behöver vi kvotera in kvinnor i bokstaverings- /fonetiska/radio-/stavnings-/telefon-/analoga alfabetet, t.ex. Asta Berta Cajsa, eller ska vi ersätta det nuvarande med könsneutrala namn, som t.ex. Kim och Sasha?

  Kommentar av tosmiaiw — augusti 25, 2012 @ 9:47 e m

 13. Klart fejk, men roligt, och ja, kalla sina barn hen är dumt, men jag tycker hen är praktiskt när man vill slippa skriva han eller hon.

  Kommentar av Anonym — augusti 25, 2012 @ 11:11 e m

 14. […] [Feminist betraktar sonen som “Hen” – Pappan bär klänning i protest] <- lol […]

  Pingback av Könsneutral barnuppfostran « Yasers hörna — augusti 26, 2012 @ 1:12 f m

 15. Det är alltid möjligt inlägg på internet är fejk men det finns inga garantier för att just detta är mer fejk än något annat så det är dumt att skriva saker typ ”uppenbar fejk” utan andra belägg än innehållet i sig. Vidare oavsett om det är fejk eller inte är det intressant att läsa reaktionerna inlägget fått det är som sagt massor av kommentarer.

  Kommentar av Aktivarum — augusti 26, 2012 @ 10:28 f m

 16. Poe’s law.
  Troligtvis ett troll dock, eftersom det är familjeliv.

  Kommentar av Grodan Boll — augusti 26, 2012 @ 10:37 e m

 17. Reblogged this on nattis4ever and commented:
  Hahaha! Apropå paradoxer… Detta måste läsas… LOL

  Kommentar av nattiley — augusti 26, 2012 @ 11:05 e m

 18. Troligen ett troll. Men lite roligt var det.

  Kommentar av Patrik B — augusti 27, 2012 @ 8:57 f m

 19. ”Min spontana reaktion är att om killen hellre själv tar sådana smällar från omgivningen än ser sin son råka ut för dem när han är i betydligt känsligare ålder så är han en riktig superpappa.”

  Så du menar att man ska uppfostra sina barn utefter omvärldens värderingar? Om det premieras att klä sig i rosa som tjej och svart som kille så ska föräldrarna uppmuntra detta så att barnen inte ska råka ut för sådana ”smällar” av omgivningen? Är du seriös! I sådana fall är menar du också att min argentinska kompis farsa en ”superpappa” för att han tycker hans dotter ska skaffa silikonbröst och bli en ”bra mamma” (uppskattat av omgivningen i Argentina) istället för att studera till oljeingenjör (vilket är hennes dröm, men redan lett till tusentals smällar från omgivningen). Denna blogg är den mest patetiska jag läst.

  Kommentar av Adrian — augusti 27, 2012 @ 3:15 e m

 20. Adrian:

  ”Så du menar att man ska uppfostra sina barn utefter omvärldens värderingar?”

  Nej, som jag skrev menar jag att man inte skall uppfostra sina barn i strid med omvärldens värderingar. Vill du strida mot omvärlden så gör det själv. Ge dig inte på försvarslösa barn och förvandla dem till soldater i vad som är ditt eget politiska projekt.

  ”Om det premieras att klä sig i rosa som tjej och svart som kille så ska föräldrarna uppmuntra detta så att barnen inte ska råka ut för sådana “smällar” av omgivningen?”

  Åter, jag sade att man inte skall strida MOT omgivningen. Jag har aldrig sagt man slaviskt skall lyda omgivningen. Det är ett helt falskt dilemma att hävda man måste lyda omgivningen om man inte tar varenda vaken chans att provocera och tänja gränserna. Jag har förespråkat ingendera av dessa två extrema och idiotiska positioner.

  ”Är du seriös! I sådana fall är menar du också att min argentinska kompis farsa en “superpappa” för att han tycker hans dotter ska skaffa silikonbröst och bli en “bra mamma” (uppskattat av omgivningen i Argentina) istället för att studera till oljeingenjör (vilket är hennes dröm, men redan lett till tusentals smällar från omgivningen). Denna blogg är den mest patetiska jag läst.”

  Att kvinnor som inte skaffar silikonbröst skulle råka ut för smällar är det löjligaste jag hört på länge, om det vore sant är det bara att skippa Argentina för nåt mer lämpligt och sedan när kan en Oljeingengör inte vara en bra mamma? Nej tydligt är att hos dig RÄCKER det inte med att hon blir oljeingenjör. Hon skall även hel strunta i att vara mamma för att duga. Inga kompromisser med normer!

  Kommentar av Aktivarum — augusti 27, 2012 @ 4:02 e m

 21. […] har fått så vida betydelser att de blivit närmast oanvändbara. Istället används begrepp som Genuseliten. “Få saker är så larviga som försöken från en liten självutnämnd genuselit att pracka […]

  Pingback av Genusfolket vs Jämställdismen! – Del 1 Lagstiftning och sexbrott « Aktivarum — september 22, 2012 @ 11:55 f m

 22. […] Uppdateras eventuellt under dagen. Tills dess här är min kritik av Vita Kränkta Män (Ovita Kränkta Hen) och här är min senaste kritik av Hen-debatten (en mer lättsam variant här) […]

  Pingback av Boksläpp av Pelle Billing – Jämställdhetsbluffen « Aktivarum — september 24, 2012 @ 8:37 f m

 23. […] Hen-användning där könet redan var känt […]

  Pingback av Om HEN är tredje kön varför använda HEN vid okänt kön? | Genusdebatten — augusti 2, 2014 @ 8:06 f m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

  aktivarum@gmail.com

  Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 1 383 andra följare

  Arkiv

%d bloggare gillar detta: