Aktivarum

Queerdebatt – Måste alla med HBT-läggning stödja radikalvänsterns PK-åsikter? | juli 26, 2012

SvD-artikeln om hur Pride kidnappas från vänstern har fått reaktioner från flera håll och kanter.

Vad som började med påpekandet att HBT-rörelsen går samma väg som feminismen och övriga ”Godhetsrörelser” har utvecklat sig till en debatt om Queer-begreppet i sig och vad det egentligen står för.

”Många debattörer menar att vänsteraktivister börjat använda Pridefestivaler och queer-begreppet för sina egna syften.”

Det intressanta är att ingen av parterna förnekar detta. Hbt-personer som inte är radikalvänster bekräftar trakasserier förekommer medan vänsteraktivister i gruppen OFOG bekräftar de anser Pride är en politisk tillställning.

”För oss är det självklart att Pride är politiskt. Om Försvarsmakten är där så är det politiskt på ett visst sätt. ”

OFOG har alltså ingenting med Hbt-läggning att göra, de är antimilitarister.

Queer tycks med andra ord vara precis samma sak som att ha de åsikter Politisk (Q)orrekthet föreskriver. Man kan med rätta säga att Queer är PK-folks benmämning på sig själva.

”Här finns en tendens att framställa sin queera identitet som finare och mer politiskt korrekt”

Så kommenterar Peter Wallenberg fenomenet i DN. En annan som ser en allmän radikalisering på vänstersidan och inom hbtq-rörelsen är frilandsjournalisten och författaren Annika Hamrud

”En del aktivister på vänsterkanten har blivit väldigt radikala. De drar sig inte för att påstå att det är ”deras” parad.”

Saken är den att om ingen hindrar dem så blir det sannolikt deras parad också.

Radikalvänstern är ökänd för sin förmåga att kapa allt från feminismen, Erin Pizzeys kvinnojourer och miljörörelsen till organisationer som Amnesty. Det slutar i regel alltid på samma sätt.

”Vad gäller Pride har fler börjat ta sig friheten att snabbt avbryta ett möte som andra ordnat. Man tycker sig vara bättre och accepterar inte ­andra åsikter än sina egna.”

Vilka är då dessa egna åsikter? Den som läser in sig på ämnet hittar ofta ursprunget hos den lilla elitistiska klick postmarxistiska akademiker som var ledande i The late 60´s Culture Wars 

”It’s a reactionary movement against these `centrisms’. And like Christianity, it’s a `last shall be first’ mythology.”

Vi talar alltså om en ideologi där misslyckanden och ineffektivitet upphöjts till kultstatus.

Observera att de själva tycker om att titulera sig som progressiva trots att de utmärks av att vara emot precis allting som har utvecklat moderna demokratiska samhällen i positiv riktitning.

Hur kommer det sig? Helt enkelt för att detta är ”upp-skall-ner” ideologi där kännandet är högsta ideal medan tänkandet anses vara i vägen för moderna, finare, mer utvecklade människor.

En tillbakagång till primitiva ideal flaggas alltså fram av extremvänstern som något progressivt.

Om det inte vore så dumt och farligt skulle det vara rent komiskt att höra människor som Sametingets ordförande Stefan Mikaelsson beskriva känslobaserade argument som ”moderna”

”För mig kändes det bra, även om folk tittade. Jag kände mig stark i min roll som en modern man.”

Utöver ständiga hänvisningar till ”det känns bra” (inget annat har betydelse) så får vi även de sedvanliga ”för MIG är det så” argumenten. När journalisten påtalar ordet transa redan finns blir svaret:

”Jag är ingen expert. De som vill definiera de här definitionerna får gärna göra det. Jag kan bara säga att för mig känns det bra att vara queer.”

En som inte är positiv till hur Queer-begreppet påverkar Hbt-frågorna är Alexander Bard.

I Facebookforumet Rainbow Street menar han att det vore en fördel att återgå till Hbt vars innebörd han beskriver som likaberättigande för homo- bi- och transsexuella.

”Det verkar i dag vara öppet att driva vilken extrem åsikt som helst utan koppling till hbt-kampen under vår flagga bara man klistrar på sig q-titeln. Men då är ju q:et bara kontraproduktivt!”

Men det hänger såklart på vad målet är. Det finns slående likheter mellan Bards text och Helena Von Schantz replik i Aftonbladet angående Bonnie Bernströms utspel om feminism i FP.

”Orsaken är snarare att Liberala kvinnor svängt från att vara partiets kvinnoförbund till att bli en lobbygrupp med egen agenda, en agenda som skiljer sig från FP:s och som liknar vänsterpartiernas. ”

Med andra ord radikalvänsterns åsikter har blivit viktigare än Folkpartiets egna. 

Likheten med Queerdebatten är slående. Somliga här kanske känner igen namnet Bonnie Bernström. Det var hon som i ”genusledagodebatten” fick KD till det liberala alternativet.

Redan då påtalade jag att skillnaden mellan en liberal kvinna och en medlem i förbundet Liberala Kvinnor är att endast den förstnämnda gillar liberalism, Helena Von Schantz har alltså helt rätt.

Länktips: Pinglan


22 kommentarer »

 1. Hmmm.

  – Kommunister socialister feminister ær kænda før sina uppfattningar om klasskamp kulturkamp kapitakamp etc nu æven …sexualkamp

  Kan man påstå att , nær den kriminella vænstern tagit øver sametinget så kan vi kalla denna nya rørelse før …raskamp.

  Per Hagman

  Kommentar av per Hagman — juli 26, 2012 @ 5:40 e m

 2. Jag trodde i min enfald att hbt var ett samlingsbegrepp för olika sexuella läggningar, inte en ideologi, men det verkar som om jag har misstagit mig.

  Herregud, det postmoderna samhället tar knäcken på en, eller i varje fall vissa delar av ens hjärna.

  Kommentar av Valeria — juli 26, 2012 @ 6:34 e m

 3. Det e just queer i begreppet som står för den fanatiskt extrema ideologin. Och de personerna kan inte acceptera att folk kan vara emot queer men har inget emot om någon gifter sig med en lyktstolpe eller vad fan som helst.
  Hade en kul ‘diskussion’ på facebook, fick meddelanden från hennes vänner som bestod i att mina demokratiska rättigheter inte gällde för jag hade fel åsikter. Kul kul. 🙂

  Kommentar av pether85 — juli 26, 2012 @ 6:42 e m

 4. Valeria:

  ”Jag trodde i min enfald att hbt var ett samlingsbegrepp för olika sexuella läggningar, inte en ideologi, men det verkar som om jag har misstagit mig.”

  Nej, inte alls. Hbt är precis vad du säger du trodde det var. Queer däremot tycks vara just åsikter med noll koppling till sexuell läggning. Jag får intrycket att Q-mobben och PK-mobben står för precis samma saker. Nån enfald från dig brukar vi inte se röken av.

  Observera även hur noga gruppen Ofog (Jag tänker inte kalla dem ett nätverk) är att påpeka de inte har våldsamma metoder som om det i sig var en garanti på godhet. Ungarna som förvandlade mina äldre syskons skolgång till ett h-e brukade heller inte våld. Precis som ofog ansåg de personer som prioriterade andra saker än dem skulle mobbas till att tycka lika som de själva.

  När folk är 15 är det främst människor med ovanliga intressen och/eller kläder som råkar illa ut. Från 18 och uppåt tycks det vara politisk ideologi som blivit mobbarnas stora ursäkt. Genom att ”tycka rätt” (följa populära åsikter) får man en ursäkt att trakassera och svina sig mot andra människor.

  Kommentar av Aktivarum — juli 26, 2012 @ 8:50 e m

 5. Ja, man förundras över hur radikalvänstern tillåts kidnappa olika rörelser. När jag var liten hängde jag med ett par polare på exkursion med Fältbiologerna. Vi kollade på blommor och fåglar. Nuförtiden sysslar Fältbiologerna med att kasta sten på polisen.

  Kommentar av Bashflak — juli 27, 2012 @ 1:48 e m

 6. I mycket grova drag, så här ser jag på saken:

  Tokvänstern – ideologiskt religiösa verklighetsförnekare – kollektivister – ex. pseudovetenskapen ”Genusvetenskap”

  Tokhögern – teologiskt religiösa verklighetsförnekare – kreationister – ex. pseudovetenskapen ”Intelligent Design”

  Rätta mig där jag har fel.

  Kommentar av Liberalen — juli 27, 2012 @ 3:18 e m

 7. Apropå ingenting så kanske ni har märkt att jag kortat ner inläggen här rätt rejält. Den nya längden känns helt ok. Lite svårare att få grammatiskt korrekta texter på färre rader men den stora skillnaden är nog att inläggen har färre sidospår.

  Nu gillar jag sådana sidospår (uppenbarligen då jag gör dem hela tiden haha) men tanken är ju att det skall bli lättare för andra att följa med i tankegångarna och sålunda har jag försökt vara lite mer disciplinerad under sommaren.

  Vad tycker ni om den nya approachen? Finns en poäng att fortsätta? Med undantag för citatrutorna (som jag inte räknar som egen text) är inläggen nu ungefär hälften så långa som de var tidigare.

  Kommentar av Aktivarum — juli 27, 2012 @ 5:07 e m

 8. @Bashflak, det borde väl rimligtvis ha varit fältgeologerna som skulle kasta sten. Det var just av vänsterns kidnappning av Greenpeace som gjorde att Patrick Moore tackade för sig. Han tyckte inte att Greenpeace hade mandat att förbjuda ett ämne i det periodiska systemet.

  @Aktivarum, jag gillar det nya formatet. Lättare att kommentera och svårare för folk att kapa kommentarsfältet.

  Kommentar av Lorem Ipsum — juli 27, 2012 @ 7:36 e m

 9. Tips till Aktivarum http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/studie-kvinnor-uppfattas-utifran-sina-kroppsdelar

  Ang det nya formatet så gillar jag det. Håller med Lorem Ipsum. Samtidigt så är det skönt att ibland få fördjupa sig under en längre stund, så det kanske skulle vara en idé att varva?

  Hej!

  Kommentar av .CaseyJones — juli 27, 2012 @ 9:30 e m

 10. Aktivarum skriver: ”Vad tycker ni om den nya approachen?”

  Jag tycker att du endast ska ha den approach du anser ämnet/saken för stunden kräver. Det går alltid att bygga vidare vid behov. Ibland räcker det med en enda kort, målande mening för att klargöra. Ibland är en skönt destillerad totalsågning/hyllning helrätt. Ibland krävs ett utdraget, ihållande, långrandigt, överdrivet nötigt ältande. Ibland är det enda rätta en jättevägg av djuplodande, fyllig saklighet av knastertorraste vetenskaplig karaktär.

  Du har enligt min mening visat dig eminent kunna hantera minst ovanstående approacher.

  Därför. Royally Fuck den förutbestämda ”approachen”. Go with the flow. Blanda. Lira. Enjoy. Fortsätt bara att inte ljuga. IMHO =)

  Kommentar av Liberalen — juli 27, 2012 @ 10:07 e m

 11. Helt rätt kamrat Hen!
  Feminismen är kommunismen i ett annat skal bara! Kolla bara vart alla kommunister tagit vägen efter murens fall, och K-et försvann i vänsterpartiet. Tror ni verkligen att de tycker annorlunda bara för att de bytt namn?

  Kommunistledaren Shyman feminist?

  Skillnaden är att under namnet feminism har de kunnat nästla sig in djupare i systemet för att kunna manipulera det. Tag bara våra zampolit, dvs. genuspedagogerna som får fritt tillträde redan på dagisnivå för att kunna manipulera barnen att tänka rätt…. T.o.m. Reinfelt har ju (åtminstonde i orden) tagit till sig ”feminismen”, och han skall föreställas vara höger…..

  Kommentar av Anders Senior — juli 28, 2012 @ 12:32 e m

 12. Anders Senior:

  ”Feminismen är kommunismen i ett annat skal bara!”

  Njaaa, de har samma ursprung men precis som Nazismen inte är samma sak som Kommunismen är heller inte Feminismen samma sak som Kommunismen. Poängen är att kommunismen som ide har misslyckats, vilket beror på att den förutsätter människan är god och kommunismen saknar alltså försvar mot onda människor. Hela systemet producerar en ändlös ström av korrumperade människor, egoistiska svin som verkar inom ett system som tar för givet de inte kommer att missbruka sin position – trots det faktum att de alltid gör det.

  Rent praktiskt hör dock inte feminismen till den problemsfären. Feminismen hör till vad amerikanerna kallar ”The new left”. En mer beskrivande term kommer dock från Lundaprofessorn Svante Nordin. Han kallar dem för postmarxister (genusteori, postmodernism, poststrukturalism, queerteori, postkolonialflum etc).

  Kort sagt personer som förkastar kommunismens resultat men håller fast vid teorierna den var byggd på och har precis samma fiender som kommunismen hade. Exempelvis hatar de alltid allt som har med USA att göra medan de ständigt stödjer länder som är mycket värre än USA. De kritiserar även medelklassen (som är förutsättningen för fungerande demokrati) men samtidigt har de inget problem med personer som tillhör överklassen ex. Michael Moore, Noam Chomsky, och sist men inte minst Cornel West – Den svarta professor som gjort sig känd för kombinationen att förespråka marxism och arbetarklass medan han själv levde så överdådigt lyxliv att kollegor pratade om hur illa det såg ut.

  Kommentar av Aktivarum — juli 29, 2012 @ 11:35 f m

 13. ja, ofog-aktivisterna under förra årets pride-parad brast helt klart i empati.
  sedan så finns det ju också en anledning till att polis och militär inte får ha sina uniformer på sig utanför tjänst.

  Kommentar av Anke — juli 29, 2012 @ 1:13 e m

 14. Anke:

  ”sedan så finns det ju också en anledning till att polis och militär inte får ha sina uniformer på sig utanför tjänst.”

  Det finns nog flera anledningar men Militären har ju redan tagit beslutet att personer får göra det i Pride-paraden så några regler bröt inte de som gjorde det. Sedan är det bara löjligt att höra grupper som Ofog vara noga med att poängtera att de är emot fysiskt våld. Skulle mobbing, trakasserier, psykisk misshandel och liknande vara bättre? Fler personer dör pga självmord efter att ha trakasserats än de gör efter att ha fått en käftsmäll så att Ofog avstår från den lilla kränkningen aktivt utövar den mycket större kränkningen visar tydligt att – oavsett vad man tycker om militären – Ofog själva är ett än värre alternativ.

  Kommentar av Aktivarum — juli 29, 2012 @ 1:40 e m

 15. vad gäller ofogs metod, håller jag helt med dig.
  däremot undrar jag, ska Militären kunna besluta när uniform utanför tjänst får användas?

  Kommentar av Anke — juli 29, 2012 @ 2:31 e m

 16. Anke:

  Militären skall inte kunna besluta någonting på egen hand i demokratier så jag tror vad han egentligen menade är att juristerna har bedömt om Pride räknas som den sorts tillställning där militären enligt lagen inte får ha uniform eller om Pride kan betraktas som den sorts evanemang där det finns utrymme för dem att tillåta användning av uniform. Det är givetvis lagen som bestämmer när uniform får användas, precis som lagen bestämmer allt annat som har med militären att göra.

  Jag har ingen personlig erfarenhet av området men jag skulle gissa att lagarna är ungefär lika krångliga som de framställdes i den svenska TV-serien Kommissionen (som handlar om en terroristbombning av Stockholm) där hela scener handlar om vad lagen säger om vad svenska militären får göra och inte göra i fredstid.

  Kommentar av Aktivarum — juli 29, 2012 @ 2:54 e m

 17. Aktivarum:

  ”Feminismen hör till vad amerikanerna kallar “The new left”. En mer beskrivande term kommer dock från Lundaprofessorn Svante Nordin. Han kallar dem för postmarxister (genusteori, postmodernism, poststrukturalism, queerteori, postkolonialflum etc).

  Kort sagt personer som förkastar kommunismens resultat men håller fast vid teorierna den var byggd på och har precis samma fiender som kommunismen hade.”

  Detta är din egen text där du beskriver dagens feminster, jag ser fortfarande ingen skillnad mellan feminister och kommunister………

  Kommentar av Anders Senior — juli 29, 2012 @ 3:33 e m

 18. Anders Senior:

  ”jag ser fortfarande ingen skillnad mellan feminister och kommunister………”

  Kommunister utmärks genom att sin vilja att prioritera svaga individer. Feminister utmärks genom att inte bry sig om en individ är stark eller svag för allt handlar om strukturer för dem. Kommunister vill arbetare skall få mer i förhållande till chefer. Feminister bryr sig inte det minsta om arbetarna men de anser det är viktigt chefen är en kvinna.

  Kommentar av Aktivarum — juli 29, 2012 @ 4:39 e m

 19. Segerfeldt klargör bra om den vidriga folkmördargroupien, diktaturkramaren, kollektivisten, och könskommunisten Lars Ohly och den Svenska vänsterns, dvs. smygkommunisternas, i realiteten fundamentalt sjuka och antidemokratiska folkmordsideologi:

  http://metrobloggen.se/segerfeldt/hade-kommunisterna-inte-dodat-i-ett-sovjetockuperat-sverige/

  Kommentar av Liberalen — juli 29, 2012 @ 8:00 e m

 20. Som Knappnytt påpekade är Lars Ohly inget annat än Sveriges motsvarighet till Prins John i Disney-versionen av Robin Hood. Vad än problemet är så anser han lösningen är att höja skatten.

  Vakter Vakter, allt mitt guuuuuuuuuuuuuld!

  Kommentar av Aktivarum — juli 29, 2012 @ 11:21 e m

 21. […] jag om hur Hbt-rörelsen och Pride kapas av radikala vänstern. Det visar sig vara anhängare av Queer-etiketten som tar över och vill slänga ut oliktänkande. “När Uppsala Pride anordnades uteslöts […]

  Pingback av Mer om BIAS i media – SR-Journalist ljög om hot mot Pridefestivlen « Aktivarum — augusti 11, 2012 @ 10:39 f m

 22. […] i Del 1. Likheterna mellan dem och Queer-gänget som försökte kidnappa Pride för att införa sin egen agenda är dock […]

  Pingback av Girlwriteswhat om Ateism Del 2 – Feministers försök att kapa rörelsen = A+ « Aktivarum — september 12, 2012 @ 10:45 e m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

  aktivarum@gmail.com

  Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 1 383 andra följare

  Arkiv

%d bloggare gillar detta: