Aktivarum

Genuspedagoger får köra Go-kart gratis om de är topless – Ännu en sak för PK-folk att ”förfasas” över | juli 22, 2012

Jag kan inte låta bli att undra om PK-människor överhuvudtaget har någon ”self-awareness”

Förstår de hur urbota löjliga de är men gör vad som helst bara de får betalt och slipper göra faktiskt arbete eller är de så verklighetsfrånvända de faktiskt tror på de fantasier till åsikter de stödjer?

”Det här är en sexualiserad bild. Ett praktexempel på en oreflekterad handling och på traditionellt könstänkande”

”ett rent ”sabotage” av kommunens jämställdhetsprojekt.”

Oavsett vilket så framgår det tydligt att vår befolkning aldrig insett detta är på riktigt. Veckans PK-chock fick Tobias Andersson, delägare av Tomelilla Hyrkart. Det började med korvreklam.

Som svar på genuspedagog Britten Dehlins attacker på en reklamskylt för varm korv skrev han på företagets hemsida.

”De enda som kör gratis på vår bana är kvinnliga genuspedagoger som kör topless! Eftersom de i vissa fall har svårigheter att könsbestämma sig själv är det vår bedömning som gäller.”

Liksom de flesta människor så betraktar Tobias Andersson detta som ett harmlöst skämt och liksom Jonas Colting trodde han att göra narr av PK-idiotier är en icke-nyhet  men vad tror ni hände?

”Efter en dag till har dessa meningar spridits något otroligt. Stora kända tidningar har ringt, artiklar har skrivits, glada tillrop har inkommit via telefon, i ett fall t o m från USA!”

Precis som i Coltings fall har Tobias Andersson helt underskattat den totala brist på humor som är en av förutsättningarna för PK-medlemskap. Hans inlägg blev inom kort nyhet på nationell nivå.

Så småningom insåg han sitt ”misstag” och korrigerade texten på hemsidan med att påpeka det var humor.

De flesta inser det humoristiska, vissa inte, har sett någon arg kommentarer på nätet. En person tror t ex att jag skrivit detta för att kunna dregla över bara kvinnoöverkroppar men lugn, vi kan se till att ha kvinnlig personal den dagen. (Ska det egentligen ha betydelse?)

Svaret på den frågan tycks dock helt hänga på om genusfolk själva tycker yrket har status. Om de anser yrket har status anser härskarklassen det jätteviktigt om personalen är manlig eller kvinnlig.

Sedan har vi humorn i sig. Inom socialkonstruktionism är det forskarna själva som bestämmer vad som är verkligt och sålunda borde ingen förvånas av svaret från genusforskaren Kristin Järvstad.

”Hon kallar skämtet ett lågvattenmärke och ett klassiskt sätt för ta ner och förringa frågor som har med genus att göra. 

– Förr gjorde man så med feminister och rödstrumpor, säger hon.”

Observera det idiotiska i argumentet ”förr gjorde man så” som om det i sig var bevis på något dåligt.

Förr uppfann och byggde man även det mesta som Kristin Järvstad har att tacka för sitt idag väldigt bekväma liv. Lägg även märke till hur genus är viktigt för det har hon och hennes gäng bestämt.

Att inte hålla med innebär sålunda inte att genus blir oviktigt utan att oerhört viktiga och betydelsefulla genus ”förringas” Folk är alltid tvingade att anse det viktigt. Att inte hålla med är att ”förringa”

Det resonemanget går såklart att applicera på precis vad som helst när folk tycker två olika saker.

Sedan har vi det här med massmedia. Att göra narr av genusfantasier gick från lokala nyheter till artiklar i sveriges två största tidningar: DN och SvD samt i Sveriges Radio.

Den betydligt större nyheten hur mycket PK-idioter kostar samhället fick mycket mindre rubriker. Vilket visas i inlägget från Felicia Lundqvist, KDU:s distriktsordförande i Uppsala län.

Hon anser den stora frågan är om kommunen skall lägga skattepengar på genuspedagoger överhuvudtaget.  

”Det kostar i runda slängar lika mycket för kommunen att hålla 17 förskoleplatser som det kostar att ha en genuspedagog,säger Felicia Lundqvist.”

Jag tror det kostar betydligt mer för genuspedagoger får andra kommunanställda att lägga arbetstid på könspolitiska mål. Exempelvis flera brandmän är på deltid mångfaldsutvecklare.

De avlönas fortfarande av skattepengar men de står inte till tjänst för olyckor och bränder. Åter till Tomelilla Hyrkart. Tobias Andersson berättar han nu insett vad som är av betydelse i offentligheten.

”Nu har jag även lärt mig vad som är en viktig nyhet. Antal hemsideträffar har gått från 10-30 st om dagen till 15800 igår (120717). Känns bra att få bidra med något så viktigt i nyhetsflödet. Jag hoppas för övrigt att läsaren är bekant med ironi.”

Har då PK-folkets ståhej fått Tobias Andersson att göra bot och bättring gällande sin otidsenliga humor?

Bedöm själva av följande text

”Vi har även ett annat företag BROMSAB där vi sysslar med stora tuffa manliga grejer, lastbilsbromsar.  Träffa oss på Lastbilsfestivalen i Elmia i Jönköping den, vänta, får bläddra i pin-up-kalendern, jo den 22-25 augusti.”

Stora tuffa manliga grejor. Grattis genusproffs ännu en sak som ni kan reta upp er över i er iver att få betalt för låtsasarbetet att beodra människor att tycka oviktigt strunt är jätteviktiga saker.

Å andra sidan lär genusproffs anse att de bäst lämpade att uttala sig om hur manligt det är att arbete med lasbilsbromsar knappast är personer som faktiskt arbetar med lastbilsbromsar.

Pelle Billing har ju sommaruppehåll men jag undrar vad han skrivit om den här ”nyheten” Tanja Bergkvist har också haft uppehåll men nån av de 654 kommentarerna kanske tar upp saken.


9 kommentarer »

 1. Det här är i alla fall PK så det stänker om det, även om det är ett praktexempel på könsrollsstereotyper:

  http://www.nydailynews.com/news/national/aurora-shooting-died-bullets-sweeties-article-1.1119395?localLinksEnabled=false

  Three survivors of the Colorado movie-theater massacre escaped with minor wounds, but were left with broken hearts because their heroic boyfriends died saving them.

  In final acts of valor, Jon Blunk, Matt McQuinn and Alex Teves used their bodies to shield their girlfriends as accused madman James Holmes turned the Aurora cineplex into a shooting gallery.

  Här går man till och med så långt som att antyda att det i fallet Blunk precis var det han ville!

  Blunk’s estranged wife, Chantel Blunk, 26, of Reno, Nev., said he died fulfilling a lifelong dream. “He always wanted to be a superhero, he’s wanting to save someone or do something greater,” said the mother of Blunk’s kids, Hailey, 4, and Maximus, 2.

  Möjligen var det till och med så… Som sommarläsning har jag skaffat hem Warren Farrell’s Why Men Are The Way They Are (rekommenderas!), och han behandlar ju just detta mönster rätt ingående:

  I am increasingly impressed by the degree to which so many men risk their lives, investments and careers for an attractive woman’s attention, especially her sexual attention. […] Think of how often we read of men throwing themselves into cold rivers or hot fires to rescue a woman. We hear of women performing heroics for the sake of a child — but try to recall one example of a woman doing that for a man, even her husband. (s.135)

  Kommentar av Ulf T — juli 22, 2012 @ 2:54 e m

 2. Lol… man kan komma långt med humor.

  Per Hagman

  Kommentar av per Hagman — juli 22, 2012 @ 4:51 e m

 3. De måste göra något åt den där förhatliga go-cartnidingen.

  Dags för genusfolket att vässa sina postmodernistiska pennor och skriva en riktigt arg och förvirrad lapp i SvD och DN.

  Kommentar av Lorem Ipsum — juli 22, 2012 @ 5:09 e m

 4. Tobias Andersson glömmer att en kvinnlig genuspedagog aldrig skulle få för sig att göra något så könsrollsbrytande som att köra gokart. Och en manlig genuspedagog skulle inte våga göra något så stereotypt..

  Kommentar av Bashflak — juli 22, 2012 @ 9:14 e m

 5. ”Efter bara någon dag har dessa två meningar blivit uppmärksammade av lokalradion! Reportern undrade bl a hur länge erbjudandet gäller, så vi säger juli ut.”

  Humor!! Gillas!!

  Kommentar av Anders Senior — juli 22, 2012 @ 10:32 e m

 6. Upptäckte ett stort fel i videon. Det är bara kvinnor som är uteliggare, män i samma situation ägnar sig åt urbant friluftsliv.

  Kommentar av Valeria — juli 23, 2012 @ 11:38 f m

 7. Aktivarum

  Blogg tips

  https://www.flashback.org/t1919995

  Kommentar av Blogg läsare — juli 23, 2012 @ 12:05 e m

 8. Valeria:

  ”Det är bara kvinnor som är uteliggare, män i samma situation ägnar sig åt urbant friluftsliv.”

  Urbant Friluftsliv! Hahahaha! Feministisk mansförståelse i ett nötskal.

  Kommentar av Aktivarum — juli 23, 2012 @ 12:48 e m

 9. ”Tanja Bergkvist har också haft uppehåll men nån av de 654 kommentarerna kanske tar upp saken.”

  Yikes, vad många kommentarer. Den bloggen lever verkligen!

  Kommentar av malteskogsnas — juli 23, 2012 @ 9:34 e m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

  aktivarum@gmail.com

  Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 1 383 andra följare

  Arkiv

%d bloggare gillar detta: