Aktivarum

Karin Magnussons ”stolthet” och Therese Larssons ”blåslampa” samma könspolitiska trams | juni 8, 2012

Så var det dags för lite mer kängor mot män i massmedia. (Inte går det att ha nationaldag utan PK)

Karin Magnussons kolumn ”Vi borde vara stolta över de enastående kvinnorna” får första pris i klassen feministiska floskler. Detta är värsta sortens politiserat nonsens..

”Lagom till nationaldagen har Visit Sweden mätt vad ­människor i världen tycker­ att vi ska vara stolta över. ­Listan toppas av den svenska­ naturen och av svenskarna själva.­”

Av det förstnämnda kan vi anta folk i världen tycker Sverige är ett land med vacker natur men vad kan vi egentligen sluta oss till att folk i världen anser Svenskar skall vara stolta över svenskarna?`

Att döma av artikeln vet vi varken vilka svenskarna är eller vad som är bra med dem.

Vad kunde då vara mer logiskt än att ta för givet vad folk i världen gillar med Svenskarna är de enastående svenska kvinnorna? Karin Magnusson lyckas faktiskt delvis ge svaret på sin egen fråga.

”Det är ­intressant med tanke på den brutala kritik svenska ­kvinnor får utstå.”

I den mån Svenska kvinnor överhuvudtaget får utstå kritik handlar det nog mest om bristen på familjevärderingar. De ”enastående” svenska kvinnornas ensamstående är störst i Europa.

Men är det ens sant vad Karin Magnusson påstår att svenska kvinnor är de kritiserade? 

”Danske regissören Thomas Winterberg formulerade nyligen i Svenska Dag­bladet en drapa om att ”svenskarnas köns­debatt fullständigt har spårat ur” och han hoppas att den inte ska sprida sig till Danmark.”

Det må så vara att Thomas Winterberg tycker könsdebatten i Sverige är urspårad men då är det ju inte svenska kvinnor som kritiseras utan de politiker, journalister etc av bägge kön som driver den debatten.

”Ett lite längre sätt att ­utrycka det Julian Assange­ slagit fast, att Sverige är ­feministernas Saudiarabien. Närbesläktat tankestoff har ventilerats också av svenska debattörer under våren.”

Inte heller det uttalandet handlar om svenska kvinnor. Vad Assange kritiserade var svenska myndigheters hantering av Assangefallet. Karin Magnusson förväxlar upprepade gånger ”kvinnor” och ”feminister”

Vid närmare granskning visar sig hennes artikel i själva verket handla om könspolitiska åsikter.

Det stämmer att kritik riktas mot den svenska statsfeministiska könsdebatten med tillhörande idiotiska beteenden från myndigheter men ingen av dessa saker handlar om åsikter om svenska kvinnor.

”Så, om svenska kvinnor förut var synonymt med ett åtråvärt objekt är bilden nu en koftklädd bitterfitta ­redo att polisanmäla första bästa man.”

Detta stämmer inte alls. Däremot ses svenska myndigheter som koftklädda bitterfittor som vill ha fler män anmälda och dessutom förespråkar den mest idiotiska samtyckeslag man kan föreställa sig.

”Kritikerna ser ­något jag inte ser. När jag tittar runt omkring mig ser jag kvinnors stordåd, på ­mikro- och makronivå.”

Det beror på att hon med stordåd menar just den svenska könsdebatt som kritiseras.

”I ett reportage i SvD läser jag om tre svenska kvinnor i 30-årsåldern som gör karriär i London. Någon är ­globalt kommunikationsansvarig för sociala medier på Sony Mobile, någon annan managing director på Deutsche Bank. De pilar mellan slipsar i finansdistrikten och gör enastående karriärer.”

Här ser vi vad Karin Magnussons artikel egentligen handlar om. Samma sak som Therese Larssons artikel om Bascha Mikas bok ”Die Feigheit von Frauen” som vi bloggat om redan. Två sidor av samma könspolitiska mynt.

”Jag skulle bara önska att det i framtiden bra mycket oftare stod en stolt man bakom den framgångsrika frun. En som har full koll på matsäckar och gympakläder medan kvinnan gör karriär – och att ingen höjde på ögonbrynen.”

Medan Therese Larsson tror man kan sätta fart på svenska kvinnor genom blåslampor i röven på dem så tror Karin Magnusson man kan sätta fart på svenska kvinnor genom att säga ”åhh vad bra de äääär”

Att däremot lämna svenska kvinnor i fred att göra vad de vill göra skulle aldrig falla någon av dem in.

Precis som Ingrid Carlqvist påpekar. Många svenska journalister tycker idag deras jobb är att uppfostra vuxna människor. De vill inte rapportera vad makten gör, de vill vara en del av makten och bestämma saker.

”SCB:s tidsanvändnings­undersökning från 2012 ­visar att mäns arbete­ i hemmet ökar något.­ Bra ­naturligtvis”

Bra naturligtvis? Här ser vi bekräftelse på vad Paolo Roberto sade: Mediemänniskor har inte den minsta koll på människor som har en annan åsikt. De tror att deras åsikt är särskilt a) viktig b) god och fin.

Detta är vad politisk korrekthet innebär: Att reducera ett argument till det goda/onda.

Att mäns arbete i hemmet ökar något är varken naturligtvis bra eller naturligtvis dåligt. Däremot har journalister som tycker så ingen trovärdighet gällande att rapportera den saken överhuvudtaget.

Det nyaste stjärnskottet inom denna låtsasjournalistik är Kristin Lundell vars Svd-krönika om Cannes filmfestival kan förutsägas bara av att läsa rubriken ”En man blev vinnare – igen”

Ni förstår det här året begick filmfestivalen ”brottet” att nominera noll kvinnor för guldpalmen.

Frukta icke förtryckta kvinnor här kommer superhjältinnan Kristin Lundell och rättar till orättvisorna i världen. (Om man med orättvisor menar klaga över att redan priviligerade inte blir mer priviligerade)

”Aldrig har väl en kultursammankomst verkat mer enkelspårig och ointresserad av perspektiv. Tjugotvå filmer, alla formade av en manlig blick med de referenser som kommer med att vara en man i 2000-talet.”

Hmm varifrån känner jag igen detta resonemang? Jo just ja! De feministiska vågornas historia. Kvinnor missnöjda med en man vill inte attackera just den mannen. De vill babbla strukturer och måste därför tycka:

”Alla killar är (mer eller mindre) likadana!”

Där var den perfekta ursäkten att ta för givet 22 manliga regissörer alla gör film på samma sätt.

”Vi upplever alla världen olika beroende på våra förutsättningar och nog kan man därför fråga sig varför en filmfestival inte vill se bortom det manliga perspektivet?”

Inte nog med att hon tar för givet 22 olika mäns filmer är likadana. Hon inbillar sig även att bara en film är gjort av en kvinna skulle den tillföra något särskilt speciellt. Givetvis säger hon inte vad detta ”något” skulle vara.

”Vi i väst kan ju det manliga formspråket utantill – är det också därför som de historierna upplevs som mest berörande? Vid det här laget kan vi ju alla dess koder.”

Nej uppenbarligen inte, för om vi kunde något ämnet är det vad hon hade skrivit om. Men nu när hon inte vet vad det är som saknas kan hon heller inte skriva vad som saknas – istället får vi som väntat rena fikonspråket.

Hoppas Cannes nästa år gör en ”Alan Sokal” och låter en kvinna posera som filmskapare.

Då vore det en god chans journalister som Kristin Lundell hyllar den till skyarna och berättar för oss om det ”kvinnliga formspråket” som gör filmen kodning speciell. Varefter Cannes kan dumpa sanningen på dem.

Jag avslutar jag med att konstatera att vara stolt över svenskar är raka motsatsen till att vara stolt över journalisters åsikter om vad svenskar borde göra. Medias rapportering lämnar också övrigt att önska.

 


64 kommentarer »

 1. Ohohoh…. Feminist-nationalisterna förnekar sig inte.

  Kommentar av Matte Matik — juni 8, 2012 @ 7:12 f m

 2. Nationalfeminist heter det

  Kommentar av Bashflak — juni 8, 2012 @ 7:52 f m

 3. Ja, det klingar bättre.

  Kommentar av Matte Matik — juni 8, 2012 @ 7:53 f m

 4. Att uppnå ett jämställt samhälle handlar om att göra pappa med barn och mamma med arbete. Jag är helt övertygad att de allra flesta män och kvinnor är helt överens om detta. Tyvärr är de fåtal kvinnor och män som motsätter sig detta högt uppsatt och röststarka. Våra barn behöver både sin mor och far och att de är förnuftiga att dela på sitt föräldraansvar. Det borde de ensamstående mödrarna och männen uppe i hirarkin begripa om de hade något sunt förnuft. I stället reser de stegen mot fel vägg och upptäcker detta först när de blivit lite klokare men tyvärr för gamla.

  Kommentar av Tommy Jonsson — juni 8, 2012 @ 9:08 f m

 5. Jag undrar, kan vi inte vara stolta över de svenska kvinnor och män som lever i ett lyckligt förhållande?

  Som en man som är uppfödd i en ur familj med både en far och mor som alltid var närvarande ser jag inte precis ett förhållande som en nackdel. Mina föräldrar är fortfarande gifta efter mer än 30 år, och de verkar inte ha tagit skada av att kunna hjälpa varann.

  Eller varför inte bara vara stolta över att vi är födda i ett land med en befolkning som vårdar sin miljö. Som genom historien har visat en stor skapar glöd?

  Kommentar av robjoh — juni 8, 2012 @ 10:26 f m

 6. Varför börjar såna där artiklar kännas som att de har passerat bäst-före-datum för sisådär trettio år sedan.

  Det är snart inte ens en fördel att kalla sig feminist när det gäller sin egen karriär.

  Världen har gått vidare. När ska dessa halvfigurer förstå det?

  Jag kan tyvärr inte kommentera innehållet i artikeln trots att jag har läst den. Det är en massa tyckanden och ingen substans.

  Men för allt i världen kom inte dragande med ”struuuuuuuktuuuurer” för då vill jag att de ritar en skiss över dessa ”struuuuuuktuuuurer”.

  Men det är ju klart, dessa ”struuuuuuuktuuuurer” är så diaboliska att de inte går att beskriva eller avbilda.

  Själv sitter jag och väntar på mitt medlemskort till partriarkatet 🙂

  Kommentar av Lorem Ipsum — juni 8, 2012 @ 1:34 e m

 7. På tal om ingenting är det snart dags att börja skriva om Julian Assange igen. Otroligt nog är ju Assangefallet inte i närheten av över. Istället har vi varit med om ett långdraget kostsamt sidospår i England och det enda de egentligen bestämt är att han skall förhöras i Sverige angående den riktiga berättelsen med spruckna kondomer och samlag som inte var oskyddade trots muntligt avtal.

  PS: Hela Assange-fallet hade kunnat undvikas av det manliga P-piller som vi tack vare feministerna inte har.

  https://aktivarum.wordpress.com/2012/06/01/girlwriteswhat-feminismens-historieskrivning-ar-falsk-del-1-hur-man-forvagrades-p-piller/

  Kommentar av Aktivarum — juni 8, 2012 @ 4:04 e m

 8. Bra att du tar upp detta. Vi har ett demokratiskt underskott i Sverige i och med att vi har en journalistkår som till stora delar lierar sig med makten i stället för att göra de dom borde göra, granska makten. Karin Magnusson är bara ett exempel på alltför många journalister av detta slag.

  Kommentar av Treve — juni 8, 2012 @ 7:57 e m

 9. Håller inte med om ditt PS.
  Den springande punkten var att tjejerna inte ville ha sädesvätska i sig. Det var för att få honom att hiv-testa sig som de vände sig till polisen.

  Så det där med manligt p-piller är inte den ultimata lösningen. När det kommer så hoppas jag att tjejerna ändå insisterar på kondom för att slippa en massa mer eller mindre livshotande könssjukdomar. Plus livmoderhalscancer.

  Ytterligare bonus med kondom är ju att slippa spermakladdet. mvh

  Kommentar av Törnrosa — juni 8, 2012 @ 7:59 e m

 10. ”Jag skulle bara önska att det i framtiden bra mycket oftare stod en stolt man bakom den framgångsrika frun. En som har full koll på matsäckar och gympakläder medan kvinnan gör karriär – och att ingen höjde på ögonbrynen.”

  Som om dessa karriärkvinnor hade velat ha en sådan man…

  Kommentar av T — juni 8, 2012 @ 8:56 e m

 11. Återigen ges alltå män skulden för en situation som uppstått för att kvinnor VILL gifta upp sig och inte väljer en velour-man. Tror verkligen journalisten på det hon skriver?! Är hon så korkad eller är det andra orsaker?

  Kommentar av T — juni 8, 2012 @ 8:59 e m

 12. Törnrosa, självklart finns det en minoritet dammtorra och kukrädda hel- och halvflator som föredrar att käka kola med papper. Som sannolikt är helt ointressanta för männen, annat än som tillfälligt nödligg.

  Själva huvudpoängen med manligt p-piller, för männen, torde till och med du begripa: att inte bli lurad in i föräldraskap med ett desperat, egocentriskt psycho som ”glömde” att knapra.

  Kommentar av Sötisen — juni 9, 2012 @ 6:18 f m

 13. Sötisen: Det är inte fråga om att vara rädd utan klok. Självklart förstår jag att p-pillret är tänkt för att undvika pålurat pappaskap.

  Men när det nu blir ännu mer möjligt med inseminering så tror jag ännu färre män riskerar att bli pålurade ett barn.

  Då misstänker jag att de kvarvarande risker som kvinnorna utsätter sig för är betydligt värre om de inte skyddar sig.

  Dessutom kan man inte lita 100-procentigt på ett kvinnligt p-piller, så vad säger att man kan lita 100-procentigt på ett manligt?

  Tycker nog att du ska fortsätta att käka kola med papperet på. Vad säger att ”din nästa kvinna” inte är smittad av sitt förra nödligg?

  Det är inte frågan om att vara kukrädd. Det är frågan om att vara rädd för var ”kuken” varit doppad tidigare och där kan man inte vara nog försiktig eller hur?

  Kände du dig provocerad eftersom du var tvungen att använda den vokabulär som du gjorde?

  Kommentar av Törnrosa — juni 9, 2012 @ 8:12 f m

 14. Törnrosa!

  De kvinnor som vill ha gummi mellan sig och sin partner kan själva ta ansvar för det och använda femidom. Eller så kan de helt avstå från att ha samlag. Sex är ju ingen rättighet brukar feminister ofta säga…

  Kommentar av Medborgare X (@MedborgareX) — juni 9, 2012 @ 9:42 f m

 15. Medborgare X: Klart de kan. Men nu finns det visst, läste jag, en kondom som tydligen fungerar som ett afrodisiacum – heter det så? Både för män och kvinnor så kan det bli bättre?

  Femidom lär vara svårt att få tag på. Nog tycker jag också att kvinnor hellre ska avstå än gå och lägga sig med män som INTE VILL ta sitt ansvar – sådana finns uppenbart om man ska utgå från dig.

  Vilket ämne du och jag än diskuterat så försöker du skjuta över ansvaret på andra, sedan må det gälla tolerans, uppförande, våldtäkter eller whatever.

  Vårt senaste möte inne i bubblan hos Catta, för någon dag sedan, blev uppenbarligen för mycket för dig, så härmed droppar jag dig. mvh

  Kommentar av Törnrosa — juni 9, 2012 @ 10:03 f m

 16. Törnrosa, så bra att vi är överens om det alldelens uppenbara: att det manliga p-pillrets syfte inte är att skydda alla de kvarvarande friska kukarna från de vaginala smitthärdarna, och att det manliga p-pillrets motsvarighet är det kvinnliga p-pillret. Inte kondomen.

  Du skriver om inseminering. Där är jag lite mera kluven. Dels blir jag full i skratt då jag alltid framför mig ser bilden av kossor på rad i en ladugård när jag hör eller läser ordet inseminering. Sedan blir jag jätteledsen med tanke på de barn son kommer att tvingas växa upp utan sin riktiga pappa.

  En klen tröst i sammanhanget är ju att även den riktigt oattraktiva och/eller kukrädda kvinnan med hjälp av konstgjort samlag nuförtiden kan ges möjligheten att leka kärnfamilj. På barnets och samhällets bekostnad.

  Kommentar av Sötisen — juni 9, 2012 @ 10:19 f m

 17. Sötisen: Hur vet en kvinna att just din ”kuk” är frisk? Hon vet inte var den varit och bör därför skydda sig när hon kanske dessutom bara betraktar dig som ett nödligg i brist på bättre.

  Ta du och kolla in den där nya kondomen. Malena, tror jag, det var som rekommenderade den.

  Vadå klen tröst? Du vill ju inte ha några barn utan vill skydda dig så vad gnäller du över?

  Vill du ha barn så tycker jag du ska försäkra dig om att tjejen är med på noterna och låt då bli att använda skydd. Ni blir inte mindre ko och tjur för det.

  Här finns adressen till den diskussion jag berättade om i mitt förra svar till en viss medborgare. Faktiskt mycket intressant ur flera aspekter. Dessutom gillar jag min avatar därinne. Jättegullig och lik mig på pricken 😀

  http://cattasbubbla.se/2012/05/24/vad-ar-det-for-javla-kultur/#comments

  mvh

  Kommentar av Törnrosa — juni 9, 2012 @ 10:31 f m

 18. Törnrosa, säg mig, varför så förutsägbar, varför fantiserar just en sådan där sort som du om vilket biologiskt kön jag är utrustad med, och fantiserar sedan vidare om jag vill ha, har, eller inte vill ha barn?

  =)

  Kommentar av Sötisen — juni 9, 2012 @ 11:17 f m

 19. Jaha ?

  ”Karin Magnussons kolumn ”Vi borde vara stolta över de enastående kvinnorna”

  — Såvtt , kan vi konstatera att 80% av alla mæn som sitter i fængelse , har varit barn hoss en ensanståeende mamma.

  — Ovan borde vara talande før hur ” ensammståeende mammor” behandlar och uppfostrar sina pojkar.
  Pojkarnas uppfostran blir uppenbarligen helt dysfunktionell.

  — Undrar vilka uttryck ” ensamma mammors ” uppfostran får på deras flickor…dessa flickor blir sannolikt …sociopatiska ?
  Kanske ledande feminister ?

  Per Hagman

  Kommentar av per Hagman — juni 9, 2012 @ 12:53 e m

 20. Hur många mænn det er som kommer från ”ensamma mammor” konceptet och tar livet av sig eller med tiden blir en del av den stora kohorten hemløsa mænn ?

  80 % og 80 % ?

  Per Hagman

  Kommentar av per Hagman — juni 9, 2012 @ 1:47 e m

 21. Sötisen: Jag fantiserar inte om dig. Du kunde inte motstå att försöka ge mig en match. Jag spelar utifrån de kort du lägger.

  Jag är på det klara med ”var du hör hemma”. Och det har jag varit länge. Oroa dig inte. Jag är nog inte riktigt så förutsägbar som du tror.

  Så ta det nu lugnt och ägna dig åt något trevligt i helgen. Ha det bra.

  Kommentar av Törnrosa — juni 9, 2012 @ 2:21 e m

 22. Törnrosa, så här ligger det ju faktiskt till, och det vet du lika väl som jag: eftersom du ju inte känner Sötisen, aldrig har träffat Sötisen, inte heller vet vad Sötisen heter, så är ju dina privata fantasier om Sötisens könsorgan? Fortfarande: Blott dina egna, irrelevanta fantasier.

  Men eftersom jag är på extra bra humör idag, så ger jag just dig frikort att fortsätta hålla din låga nivå, att fantisera om mitt könsorgan, istället för att samtala om sakfrågorna.

  Sedan ett tips i all välmening till sådana som dig inför framtiden: Om du diskuterar sak istället för att så förutsägbart förfalla i att fantisera om person så framstår du inte lika pinsamt barnslig och fjortisbjäfsig. Okej? =)

  Kommentar av Sötisen — juni 9, 2012 @ 3:06 e m

 23. T:

  ”Återigen ges alltå män skulden för en situation som uppstått för att kvinnor VILL gifta upp sig och inte väljer en velour-man. Tror verkligen journalisten på det hon skriver?! Är hon så korkad eller är det andra orsaker?”

  Förmodligen är hon så korkad. Själv var hon gift med Jon Jeffersson Klingberg (musiker i Docenterna – han skrev en bok om skilsmässan) men numera är hon sambo med killen som är manager åt Alcazar och Darin.

  Kommentar av Aktivarum — juni 9, 2012 @ 3:20 e m

 24. Per Hagman: Kan du inte försöka ta fram siffror varför dessa mammor var ensamma? Och vad hade papporna för ansvar?

  Satt papporna i fängelse?
  Var de döda?
  Hade de stuckit med annan brud och struntat i barnen?

  Varför fick kvinnorna ingen hjälp, problemen måste ha funnits där långt innan ungarna hamnade i fängelse.
  Så frågan är varför bara mammorna ska skuldbeläggas och inte de frånvarande papporna?

  Jag tror att de kvinnor som idag tänker igenom insemination också är förberedda på ett annat sätt och har både bättre utbildning och ekonomi.

  Vi kan väl fundera ihop med Breiviks pappa över vad som hade hänt om han hade hållt kontakten med sin son.

  Kommentar av Törnrosa — juni 9, 2012 @ 3:26 e m

 25. Sötisen:
  Du vet ingenting om Törnrosa heller men drar den ena slutsatsen efter den andra. Varför du – men inte jag?

  När det gäller nivåsnack så behöver du bara titta var du själv lägger ribban. Jag diskuterar sak. Du kommer med egendomliga härskartekniker och urusla ko-fantasier. För att inte snacka om ”dammtorra och kukrädda hel- och halvflator ”. Vad är det för klass på din nivå?

  Jag fantiserar inte om dig och är fullständigt ointresserad av dig som kön, ålder och eller idéutbytare, så varför lägger du inte ner?

  Kommentar av Törnrosa — juni 9, 2012 @ 3:42 e m

 26. Sötisen: Hänger du upp dig på att jag satt citat kring könsordet? Det är inga fantasier. Det gjorde jag för att ordet inte skulle fastna i spamfiltret.

  Kommentar av Törnrosa — juni 9, 2012 @ 3:50 e m

 27. Tjena Tørnrosa.

  Jag har inget svar på din fråga utan kan bara spekulera eller anta.
  Om svenska ( och amerikanska ) fængelser ær fulla av ensammstående mødrars søner… 80 % …ær ju detta førhållande bestickande i sig.
  Ensamma mødrar blir ensamma pga att mannen støts ut ur gemenskapen eller væljer att læmna den æktenskapliga gemenskapean.
  Jag kan bara konstatera att ensamma pappor ej producerar fængelseklienter i samma høga grad som ensamma mammor.
  Tværtom ær det så att , det finns inga fængslade mæn till ensamma pappor.
  Mærkligt?
  Jag tror att mæn , væljer att læmna dysfunktionella kvinnor och det ær dysfunktionella kvinnor som støter ut sina mæn.
  Dysfunktionella kvinnor som ej kan uppfostra barnet till en funtionell samhællsmedborgare = fængelseklienter.

  Per Hagman

  PS. en amerikansk studie visar att framgångsrika ledare kommer från hem med många barn och en mor och far.

  Kommentar av per Hagman — juni 9, 2012 @ 7:10 e m

 28. Skulle inte førvåna mig ett skvatt om våldtæcksmænn har varit barn med / hoss …ensamma kvinnor.

  Per Hagman

  Kommentar av per Hagman — juni 9, 2012 @ 7:13 e m

 29. Før øvrigt leder leder svenska kvinnor abortstatistiken..øverlægset… i europa.
  Svenska kvinnor anvænder tydligen abort som en preventivmedelsmetod.
  æckligt.

  Per Hagman

  Kommentar av per Hagman — juni 9, 2012 @ 7:17 e m

 30. Inseminerande ensammstående kvinnor kommer att skapa plutoner med breivikare i framtiden.

  Per Hagman

  Kommentar av per Hagman — juni 9, 2012 @ 7:18 e m

 31. Per Hagman, du är något på spåret här, återstår att någon akademiskt lagd verifierar detta….

  Kommentar av Anders Senior — juni 9, 2012 @ 8:33 e m

 32. Hej Per
  OK för spekulationer, så får jag väl spekulera lite svar plus enstaka egenupplevda exempel.

  ”Ensamma mødrar blir ensamma pga att mannen støts ut ur gemenskapen eller væljer att læmna den æktenskapliga gemenskapean.”

  Så är det säkert också. Men du ska nog inte underskatta möjligheten av att dysfunktionella män väljer att lämna kvinnan i sticket också.
  Sedan tror jag förstås att de flesta ensamma mammor klarar av att uppfostra ungarna.

  När det gäller ensamma pappor är de inte så vanliga än, det dröjer innan det blir jämförbart skulle jag tro. Känner själv bara en ensam pappa som haft hand om sina ungar hela tiden. Och han har gjort ett kanonjobb. De ensamma mammor jag känner, betydligt fler, har också gjort kanonjobb med sina ungar. Men dessa ungar har haft tillgång till fäder eller fadersfigurer i ett par fall där papporna var grymt dysfunktionella.

  Beträffande den amerikanska studien så är jag inte särskilt förvånad. Frågan är om det inte ligger i sakens natur att tidig konkurrens driver fram ledare. Eller varför inte ungar som lär sig klättra på andras bekostnad, har jag också sett.

  När det gäller våldtäktsmän så bör det väl gå att få fram statistik på det utan att behöva spekulera.

  Pelle har haft uppe abortstatistiken till diskussion. Vet inte om siffrorna fortfarande är de samma. Äckligt får stå för dig. Jag nöjer mig med att säga att det inte är bra. Jag har förståelse för dem som inte vill laborera med p-piller – skulle själv aldrig ta hormoner. Men det finns som sagt kondomer av olika slag.

  När det gäller inseminationer så tror jag att kvinnorna har så god ekonomi och så bra utbildning att de kommer att klara av uppgiften. Så mycket som det diskuteras i dag kan de knappast undvika att skaffa fadersfigurer till sina ungar.

  Problemet med inseminationer, vad mig beträffar, är om det skulle hemlighållas vem som är spermadonator. Skulle kunna få väldiga konsekvenser på sikt om syskon börjar gifta sig med varandra, ärftliga sjukdomar och en massa sådana problem. mvh

  Kommentar av Törnrosa — juni 9, 2012 @ 10:18 e m

 33. Tørnrosa.
  —Du har helt rætt i att ; det finns ensammståeende mammor som klarar av sitt ansvar med att att uppfostra barn till ikke kriminella.
  —Besværan i dessa sammanhang ær att ; vi har ej en førståelse før eller førmåga att diagnostisera / prediktera dysfunktionella mammor . vilka skapar just kriminella mænn i sin uppfostran.
  — Kohorten av dessa dysfunktionella mammor ær som jag vill tro…avseværd.
  — Det finns sannolikt anledning att se på vilka mæn begår sjælvmord och kopplingen …ensammstående mammor.
  — Likaledes finns det anledning att se på kopplingen hemløsa mænn och ovan antagande.

  — Generellt , finns det anledning till att anse ; ensammstående mæn klarar bættre av uppfostran av barn æn ..kvinnor.

  — ( Våldtæcksmann / ensammstående mammor ) kopplingen , tror jag finns. Hær ær våldtæckten en reaktion på den dysfunktionella mamman.

  Per Hagman

  Kommentar av per Hagman — juni 10, 2012 @ 8:54 f m

 34. [audio src="http://downloads.bbc.co.uk/podcasts/radio4/tls/tls_20111018-0930a.mp3" /]

  ”Jim al-Khalili talks to Steven Pinker, a scientist who’s not afraid of controversy. From verbs to violence, many say his popular science books are mind-changing. He explains why toddlers say “holded” not held and “digged” rather than dug; how children’s personalities are shaped largely by their genes and why, he believes the recent rioters had plenty of self-esteem.”

  Kommentar av Liberalen — juni 10, 2012 @ 9:46 f m

 35. ADD til oven.

  Sjælv undrar jag øver vad hænder med de flickor . vilka har en dysfunktionell moder?
  Det vore intressant och se en studie øver kopplingen ensamma mammor / flickor.
  Om vi accepterar att det finns dysfunktionella ensammstående mammor vilka skapar dysfunktionella barn. Tidiigare samtal visar att så ær fallet.
  Hur går det før flickorna ?
  Upprepar de samma relations/ kulltur mønster som sin mor.
  Sannolkt.
  Ær de dessa flickor vi kænner igen som relationsassociala? Grupp / socialt -kriminella?
  Associala på arbetsplatserna? etc

  Per Hagman

  Kommentar av per Hagman — juni 10, 2012 @ 10:02 f m

 36. Per Hagman: Ytterligare funderingar. Man kan säkert hitta en koppling mellan våldtäktsman och ensamstående mamma.

  Men jag finner även en mängd olika sorters våldtäkter, som har annan upprinnelse än t ex den ”ensamme mannen med stört beteende”.

  Två kvinnor i min närhet blev utsatta för
  våldtäkter. Av män med annan kulturell, och väldigt patriarkal, bakgrund. I dessa två fall var det inget snack, männen tog sig rätten och hade hyfsade familjeförhållanden med en mycket förmögen pappa i ena fallet.

  Gängvåldtäkter skulle jag inte vilja hänföra till något ensamma mamman-syndrom. Våldtäkter på kvinnor i krig är också något helt annat. Det finns många sorters våldtäkter. Så det du är ute efter skulle jag ändå kunna tänka mig är enstaka händelser i det stora våldtäktsbegreppet.

  Alltså dessa ensamma killar som hamnar i våldtäktssituationer borde kunnat fångas upp på andra störda beteenden av en vaken omgivning – skola, vård, släkt, vänner, grannar som visar civilkurage – innan det går till våldtäkt, självmord etc.

  ***
  ”Generellt , finns det anledning till att anse ; ensammstående mæn klarar bættre av uppfostran av barn æn ..kvinnor. ”
  Här håller jag inte med dig. Underlaget är för litet och merparten av de män som tagit hand om sina barn kommer definitivt från solsidan jämfört med ensamma mamman.

  Skulle vara intressant att se hur många av de dysfunktionella kvinnorna som drivits dithän av sina män. Jag har sett några sådana fall på ganska nära håll. Och ett på mycket nära håll.

  Finns manliga jättecharmiga psykopater. Känner en som körde sin fru och alla sina barn i skiten. Frun tog sedan tag i rubbet och rättade upp situationen, men det tog henne många år. Den kvinnan är en av de få människor jag verkligen beundrar, det var fasansfullt att se allt hon tvingades gå igenom.

  ***
  Självklart påverkas flickor också av dysfunktionella mammor. Men det kan förmodligen gå åt olika håll här också. De flesta klarar sig men en del kan nog bli våldtäktsoffer, låta sig trampas på, bli hemlösa. Tror du det är någon skillnad på könen när det kommer till dysfunktionalitet?
  __________

  Den springande punkten: Så när du får dina teser bekräftade vad vill du då göra?
  Förbjuda inseminering? Men det tar ju inte bort ensamma mammor. Skilsmässor och döden är t ex två företeelser som också ställer till det. mvh

  Kommentar av Törnrosa — juni 10, 2012 @ 1:51 e m

 37. Tørnrosa skriver :
  ”Tror du det är någon skillnad på könen när det kommer till dysfunktionalitet?”

  — Vi kan se två tydliga trender i samhællet…

  Det ena ær att mænn jmfrt och till skillnad mot kvinnor
  befolkar våra fængelser.
  Det andra ær att kvinnlig sjukskrivningsgrad ær mer æn 100 % høgre æn mænns sjukskrivningsgrad.

  — Med ovan sagt kan jag spetsa till kønsituationen med att påstå : Kvinnors dysfunktionalitet støds med en politisk tillrættaleggning i form av generøsa politiska ekonomiska stød medans mænns dysfunktionalitet klandras av samhællet… genom fængsling.

  — Det ær sannolikt ingen skillnad i volym av dysfunktionalitet mellan kønen mæn resp kvinnor.
  Skillnaden består i hur vi politiskt uppmærksammar , førstår och tillrættalegger en jæmstælld utveckling av resp predikament.

  — Psykopati ær eg inget annat æn ett socialistiskt klass / køns -kampsargument , vilket i synnerhet tillvitas mænn av kvinnor.

  ? Hur vet du att mannen du beskrev var …psykopat.

  — anledningen till att jag føljer denna tråd ær att jag træffade en man hæromdagen.
  Denne man berættade att han som ung ( 1 barns far ) blev førtalad av sin fru…. i grannskapet.
  Nær mannen protesterade øver sin frus beteende , stack kærringen av med det gemensamma barnet …før gott.
  Fadern , brættar nu att han har en viss kontakt med den nu vuxne mannen som sitter …i fængelse.

  Per Hagman

  Kommentar av per Hagman — juni 10, 2012 @ 2:36 e m

 38. ”Kvinnors dysfunktionalitet støds med en politisk tillrættaleggning i form av generøsa politiska ekonomiska stød medans mænns dysfunktionalitet klandras av samhællet…”

  Jag tolkar det så här. Kvinnor sjukskriver sig på grund av dysfunktionalitet. Inte kriminellt.
  Män begår brott på grund av dysfunktionalitet. Kriminellt.
  Om män sjukskriver sig. Inte kriminellt.
  Om kvinnor begår brott. Kriminellt.
  För mig är det ingen skillnad.

  Så det gäller att hitta former för hur man ska komma till rätta med problemet. Om vi tar bort det du kallar de ”generösa politiska stöden till kvinnor”.
  Det innebär att man förbjuder sjuka kvinnor att sjukskriva sig när de har det som värst – känns fel.
  Man kan inte heller låta bli att klandra män som begått brott – oavsett vilken bakgrund de har.

  Det är tunga saker. När nu ensamma mammor dominerar med fängelsesöner, ska man nog fundera över vad det var som verkligen gjorde mammorna dysfunktionella. Ett sätt att komma åt problemet.

  Kanske man ska bättra stödet, med avlastning, utbildning och hjälp till trygghet.
  Där det verkligen är uttalad sjukdom eller liknande ska man titta på om pappan är bättre lämpad.
  Hela tiden se vad som blir bäst för barnen, Kanske skapa en slags gemensamhetsboenden för ensamstående föräldrar. Finns nog mycket man kan spinna vidare på.

  ———–

  Jag håller med dig om att är man gift så förtalar man inte sin partner, då måste det vara något fel på någon av dem. Kanske båda. Eller så var hon verkligen ute och ”skrek på hjälp”.
  Att sonen sedan hamnade i fängelse kan också bero på andra saker än just att kvinnan var dysfunktionell. Vet vi egentligen att hon var det? Och gjorde pappan verkligen allt han kunde för att få kontakt med sonen?

  ”Mitt psykopatfall” är ett strålande klassiskt exempel som dragits genom rättsväsendet och en massa annat.
  Jag kan tyvärr inte berätta mer, en riktig rysare, men alldeles för utpekande. En svår tid, men ett hyfsat utfall för samtliga inblandade, tack vare kvinnans sätt att handskas med det.

  Tack för att du sparrade mig i mina funderingar Per.
  mvh Törnrosa

  PS Vill du snacka mer så gärna det, men jag måste försvinna några timmar

  Kommentar av Törnrosa — juni 10, 2012 @ 4:01 e m

 39. OT: Nästa steg i ”projekt Hen” tro?

  http://www.corren.se/sverige/v-sittkissa—for-halsans-skull-6056300-artikel.aspx

  Kommentar av Anders Senior — juni 11, 2012 @ 8:14 f m

 40. jag vill sammanfatta / summera mina disskusionspunkter kring kohorten ”ensammma mammor” med att.

  — 80 % av alla fængslade mænn har varit barn till ensammstående kvinnor.
  Jag antar att samma utsatthet før barn i sin relation med ensamma mammor , visar andra negativa konsekvenser før barnen i andra sammanhang , som økad sjælvmord / tendens , frånfall från skola,dysfunktionalitet i relarioner ,underprestering , hemløshet ,missbruk mm.

  — Samhællstrenden ( ”200 %” sjukskrivna kvinnor ) ær att kvinnors situation støds med generøsa politiska ekonomiska beviljningar och mæn fortsatt hamnar i fængelse.

  — Ensamma mammor støter ut sina barns fædrer ur relationerna alternativt att mænn væljer att læmna sin dysfunktionella kvinna under den tidiga delen av sambo relationen..

  — Barn till ensammstående mammor ær extrem utsatta før risker …enligt ovan.

  Barnen i de ensamma mammorsituationen ( inte mammorna ) borde uppmærksammas.
  Ensamma mammor och deras dysfunktionalliteter , ur ett samhællsperspektiv , behøver med tanke på de fatala livslånga konsekvenserna før barn til ensamma mammor , ha en stark uppføljning och barnens rættigheter til en normal uppfostran och inkludering i samhællet behøver sækerstællas.

  — Att ensamma kvinnor skall ges rætten til betald inseminering på medborgarnas bekostnad verkar utifrån ovan sagda minst sagt ….horribelt.
  Vem tar ansvar før att dysfunktionella kvinnor insemineras genom statens åtgærder.
  Ær staten att betrakta som ”fadern” til ett insiminerat barn.

  — Min mening ær att ensamma kvinnor ej skall få rætten till inseminering… i någon form eller land.

  Per Hagman

  Kommentar av per Hagman — juni 11, 2012 @ 8:17 f m

 41. Törnrosa och Per:
  Mycket intressant att följa er dialog!

  Kommentar av Anders Senior — juni 11, 2012 @ 8:18 f m

 42. ADD till oven:

  — Barn till ensamma pappor visar ej samma fatala utveckling och livslånga lidande som barn till ensamm ståeende mammor.

  .. Det finns altså anledning til att politiskt / kulturellt tillrættalægga før att papporna i høgre grad æn tidigare får den absoluta rætten och skyldigheten att ta hand om barnet …før barnets bæsta i framtiden.

  — Mot den historiska bakgrunden kan konstateras att kvinnor , frekvent ,ej har de førutsættningarna som behøvs før att bli och vara en ensamm stående førælder.

  — Eftersom den internationella trenden inom problemområdet uppvisar samma vanskligheter finns det anledning till att anse ; det behøvs ett multinationellt samarbete før att førændra situationen før de utsatta barnen.
  Barn har enligt UN konventionerna rætt till båda førældrar.
  Kvinnor vilka rymmer med barnet skall snabbt lagføras …før barnets bæsta.

  — De Førenta Nationerna anser bla.

  ”barnet på grund av sin
  fysiska och psykiska omognad behöver särskilt skydd och särskild omvårdnad innefattande
  lämpligt rättsligt skydd, såväl före som efter födseln”

  — Slutsatsen blir att ; Sveige ej tar hænsyn till Barnets rættigheter enligt internationell øverenskommelse.

  Per Hagman

  Kommentar av per Hagman — juni 11, 2012 @ 8:49 f m

 43. Jag har ingen anledning att summera något. Vad jag var ute efter var att bolla idéer inte att ha några slutliga lösningar, men i bästa fall peka på möjligheter.

  Beträffande inseminering, är jag väl ärligt talat inte så förtjust i själva idén där heller, men kan förstå den.

  Så här skriver Per Hagman: ” Vem tar ansvar før att dysfunktionella kvinnor insemineras genom statens åtgærder.”

  Just dysfunktionell i det här sammanhanget tror inte jag är ett problem eftersom kvinnorna torde gå igenom mycket noggranna kontroller med psykologer, psykiatriker och annan vårdpersonal samt socialen innan inseminering beviljas. Alltså skulle jag tro att dessa kvinnor har bättre förutsättningar för att bli bra mammor än de som blir gravida efter en väl genomfestad natt.

  ” Ær staten att betrakta som ”fadern” til ett insiminerat barn.”

  Ja här är det knepigare och det är därför jag är absolut motståndare till sekretesskyddade uppgifter kring sperman. Barnet måste få veta sitt ursprung. Så här kan vi väl tala om att den biologiska fadern gör en juridisk abort redan från början.
  Alltså juridsk abort som manliga debattörer kräver med emfas och som då skulle få precis samma utfall som en inseminering, bortsett från att mamman i det senare fallet är bättre genomlyst – alltså bättre förutsättningar för avkomman, som jag ser det.

  Ja det här är inte lätt.

  Anders senior: Blir glad över att du gillade samtalet 🙂
  mvh

  Kommentar av Törnrosa — juni 11, 2012 @ 9:00 f m

 44. Min mening ær att :”Barn till ensammstående mammor ær extrem utsatta før risker”.
  Min mening ær att ”ensamma mammor” som insemineras utgør enligt ratificerade FN konventionerna ej legal eller læmplig førælder.
  Tværtom ær FN konventionerna av den uppfattningen att barn bla har rætt till 2 førældrar.
  Inseminering av ensammstående kvinnor ær altså ett brott mot internationella øverenskommelser och målsættningar før barns mænskliga rættigheter avs hælsa , skydd och uppvæxtsmuligheter.
  Kvinnor som på eget bevåg låter sig insemineras genom bla de legala såvæl som ilegala metoder som står till buds ær…kriminella.

  — Tørnrosa,s mening och skrivning att :

  ”Just dysfunktionell i det här sammanhanget tror inte jag är ett problem eftersom kvinnorna torde gå igenom mycket noggranna kontroller med psykologer, psykiatriker och annan vårdpersonal samt socialen innan inseminering beviljas.”

  Ær enligt min mening en falsk utsaga i syfte att politiskt / kulturellt stødja en i grunden kriminell handling.
  Det finns generellt inga som Tørnrosa hævdar ”mycket noggranna kontroller”

  Æven om det skulle finnas dessa rigorøsa statliga kontroller av inseminering ær det ett TROTS detta ett folkrættsbrott som riktar sig mot barn:

  Per Hagman

  Kommentar av per Hagman — juni 11, 2012 @ 11:18 f m

 45. Det Per Hagman menar skulle vara en falsk utsaga av mig bedömer jag som en falsk utsaga av honom – Eftersom jag skriver det som ett troligt scenario av något som mig veterligt inte har trätt i kraft ännu, men här finns alla möjligheter för myndigheterna att hårdstyra dessa få kvinnor som kommer att försöka få inseminationer.

  Fortsatt spekulation angående risker. Skulle tro att många fler kvinnor blir lämnade ensamma med sina graviditeter efter festnätter.

  mvh

  Kommentar av Törnrosa — juni 11, 2012 @ 11:45 f m

 46. Per Hagman: ”Tværtom ær FN konventionerna av den uppfattningen att barn bla har rætt till 2 førældrar.”

  För att man har rätt till två föräldrar så innebär det inte att man får det.

  Så hur ställer sig du och FN till när t ex döden berövar barnet dess pappa? Eller när pappan av någon anledning vägrar ta sitt ansvar? Vad ska ensamma mamman göra?

  För mig finns det tekniskt sett ingen skillnad jämfört med insemineringsbarnets situation.

  Kommentar av Törnrosa — juni 11, 2012 @ 11:54 f m

 47. Tørnrosa.

  —Det ær en starkt beklaglig situation att mannen i den enskilda relationen vægrar ta sitt som du skriver… ansvar.

  —Samtidigt , ur ett samhællsperspektiv ,vet jag att dysfunktionella mammor …førvægrar .. mannen sin relevanta inkludering i parrelationen.
  Før jag disskuterar just samhællsaspekten , på kohorten… dysfunktionella mammor.

  I ett samhællsperspektiv tar mænn generellt och fullt ut sitt ansvar inom parrelationen och før barnet.
  Mænn ær synnerligen løjala mot sina barn och kvinnor.

  — Jag anser att det finns anledning , att om mannen dør av någon anledning , mamman ser efter en ny partner , både før sitt barns bæsta som før sin egen del.

  — Om nu kvinnor væljer att låta sig bli gravida efter vilda promiskøsa festnætter så har kvinnan ej tagit sitt egetansvar utan blir læmnade med konsekvenserna ( hur ofta det nu sker ).

  Per Hagman

  Kommentar av per Hagman — juni 11, 2012 @ 3:22 e m

 48. Utgångspunkten som alla vet är ju att alla barn faktiskt behöver sin riktiga mamma och sin riktiga pappa. I praktiken. Vill veta sin riktiga mamma, och sin riktiga mamma. I praktiken. Av den universellt självklara utgångspunkten följer barnets fundamentala och okränkbara rätt till sin riktiga mamma, och sin riktiga pappa.

  Samhällets skyldighet, vår skyldighet, är således alltjämt att skydda alla barn från vår minoritet könspolitiska extremister som via till exempel sitt insemineringsvurmande försöker använda barn som socialt tillbehör, som slagträ, med könspolitiska, och/eller könshatiska förtecken.

  Härav följer det helt uppenbara: varje människa som förordar och/eller önskar en praktik som berövar barnet sin riktiga pappa, eller mamma, bevisar sig själv vara en synnerligen obehaglig människa. Med en påfallande sjuk människosyn. Det vill säga i klarspråk: en direkt olämplig förälder.

  Kommentar av Liberalen — juni 11, 2012 @ 3:54 e m

 49. Amen—Liberalen.

  Per Hagman

  Kommentar av per Hagman — juni 11, 2012 @ 4:55 e m

 50. Liberalen:
  Fint att läsa klart utskrivet det man själv tänker. Jag är ganska överraskad av att inte fler människor är upprörda över att det skulle vara ok att ensamstående låter sig insemineras.

  Kommentar av Siiri — juni 11, 2012 @ 5:17 e m

 51. Per Hagman: Det är väldigt patriarkala åsikter. Det finns dysfunktionella män ute i livet och när de väl kommer med i bilden, så skulle det inte förvåna mig om du blir tvungen att revidera dina åsikter om att männen skulle vara bättre. Du har inget rättvist bedömningsunderlag.

  Om mannen dör anser jag inte att kvinnan alls ska behöva leta upp en man att dela livet med. Självklart ska hon skaffa fram män som kan vara bra förebilder. Det har jag hävdat hela tiden, det kan vara en morfar, morbror eller vän.

  Men att knyta upp sig i en ny familjebildning ska inte vara nödvändigt. Hon har förmodligen tillräckligt kring sig med jobb, ta hand om barnen och hemmet för att orka leta upp något manssubstitut, som hon också ska börja ta hand om.

  Och hur kul tycker en sådan man det är att ta hand om andras ungar. Kan bli riktigt tråkiga situationer av sådant.
  Jag skulle vilja ha öppet för andra alternativ också som t ex tidigare föreslagna gemensamhetsboenden för ensamstående föräldrar.

  Att jag höll igång den här diskussionen ett tag var för att jag tycker att det inte är juste att till varje pris skuldbelägga kvinnorna, på det sätt som du gör. Det finns situationer när män vägrar ta sitt ansvar men hela skulden lämpas över på deras kvinnor.

  Det finns situationer när män faktiskt driver kvinnor till att bli dysfunktionella och själva kommer undan – alltså gör inte männen till något bättre än de är. De ska prövas i större skala innan man kan bli så kategorisk som du är. mvh
  ____________

  Liberalen: Allt det du skriver är självklart. Det som jag diskuterat här är när dessa förutsättningar inte alltid är på plats – av olika anledningar.

  Jag har hela tiden jag skrivit hos Billing och Erik med flera hävdat barnens rätt går före allt annat.
  Det har inte alltid varit populärt, har naturligtvis fått skit för det också.

  Men är riktiga pappan borta av någon anledning – invalidiserad, sjuk, död eller har stuckit då gäller det att hitta andra lösningar. Och det bästa är kanske inte att leta upp en ny dysfunktionell karl.

  mvh

  Kommentar av Törnrosa — juni 11, 2012 @ 6:50 e m

 52. Tørnrosa skriver :

  ”Och hur kul tycker en sådan man det är att ta hand om andras ungar?”

  ”De ska prövas i större skala innan man kan bli så kategorisk som du är”.

  ”manssubstitut, som hon också ska börja ta hand om.”

  — ”Manssubstitut”
  ???????

  —”Andras ungar ”
  Jag tar hand om min kæesta,s / sambos tre tonåringar efter det att hon blev ensammståeende och jag gillar verkligen dessa tre ungdomar.

  — Kategorisk ?
  De ær ett kænt faktum att 80 % av alla fængslade mænn , ær barn til ensammstående mammor.
  Ensamma mammor ær uppenbart en dålig førutsættning før en relevant barn uppfostran.

  — Inseminering av ensamstående kvinnor bryter mot folkrætten avs barns rætt.
  inseminering som den verkar i dag , ær ett gammal nationalsocialistiskt raskamps ideologisk koncept.

  Per Hagman .

  Kommentar av per Hagman — juni 11, 2012 @ 9:01 e m

 53. Per Hagman: Ja där har du lite att bita i 😐

  Per jag talar inte om dig, i det här fallet utan om andra som ska jämkas ihop med barn som inte är deras. Kan uppstå mycket stora problem. *Veta*

  Vi kommer inte längre och jag har inte för avsikt att ändra på min inställning just nu. Men det har varit ett intressant samtal och jag hoppas någon form av förståelse ändå ska uppstå.

  Framtiden får visa var vi hamnar. Och jag har redan fått mottaga önskemål om att jag inte ska få vara med om den.

  Lena som blockat mig på sin hemsida lät meddela i ett mejl i kväll att detta är hennes åsikt och önskan:

  ”Tror aldrig jag stött på en vidrigare människa än dig. Personligen hoppas jag du får dö en snabb död och skona oss andra från din falska odör.”
  😀
  mvh

  Kommentar av Törnrosa — juni 12, 2012 @ 12:05 f m

 54. PS: Den glada smileyn har jag Törnrosa lagt till.
  mvh

  Kommentar av Törnrosa — juni 12, 2012 @ 12:07 f m

 55. Tørnrosa…
  Tja …trist skrivning om din personliga situation.
  Mitt syfte ær inte att du skall …ændra på din instællning.
  Behåll din personliga instællning och …slåss før den…naturligtvis.

  Vem ær ..Lena ?

  Per Hagman

  Kommentar av per Hagman — juni 12, 2012 @ 5:30 f m

 56. Per Hagman: Missförstå mig inte. Det mesta av det jag antytt och skrivit rent ut har inte med min personliga situation utan med min yrkesroll att göra.

  Dock har jag blandat in en del personliga anekdoter. Jag har ingen direkt traktan efter att driva min linje heller, utan kör gärna djävulens advokat för att det ska bli åtminstone en del givande samtal. Har och har haft flera agendor – och det mesta är uppfyllt nu i och med gårdagens omtalade mejl.

  Hoppas du inte tar illa upp, men det finns inget tristare än klappar på ryggen som inte leder någonstans, så det har varit riktigt roligt att prata med dig.

  Lena undrar du? Nja, någon närmare presentation vill jag inte ge dig, vet du inte vem hon är så var tacksam. Alltför många har redan fått en mycket tråkig erfarenhet av ”hennes olika nick och ansikten” – och de flesta av ”stammisarna” i den här bloggvärldsdelen försöker undvika ”henne” med bl a blockeringar. Misstänker att hon har tystat många demokratiska röster.

  Ha det bra.

  mvh Törnrosa
  – alltid trött och taggig

  Kommentar av Törnrosa — juni 12, 2012 @ 8:53 f m

 57. Tørnrosa…
  —Visst …kan o bør man ut ta svængarna i en disskusion ; utan rejæla svængar blir det inget samtal.
  Ta position och berætta vad du ser, tænker o har før meningar.
  Kategorisk , tendensiøs,hæcklande, etc… bara samtalsinstrument.

  — Tørnrosa = alltid trøtt och taggig…LOL.

  Som man sier her i norge…

  Ha det o Vi høres

  mvh

  Per Hagman

  Kommentar av per Hagman — juni 12, 2012 @ 12:07 e m

 58. Kul med intressanta debatter. Tack för Törnrosa och Per Hagman för bidragen.

  Nytt inlägg

  https://aktivarum.wordpress.com/2012/06/13/evolutionspsykologi-den-eviga-debatten-om-manniskans-biologiska-eller-kulturella-betingelse/

  Kommentar av Aktivarum — juni 13, 2012 @ 8:28 f m

 59. Aktivarum…
  .
  Tack sjælv før Ditt oegennyttiga arbete med denna din blogg.
  .
  All heder till dig.

  Per Hagman

  Kommentar av per Hagman — juni 13, 2012 @ 9:37 f m

 60. Erik
  Är så himla skönt att kunna snacka med män som inte har behov av att trycka till en som person utan begriper det venusianska 🙂 sättet att uttrycka sig på. Och som inte skriker att man är feminist, härskare eller något annat.

  Nu är jag väldigt nyfiken på om Emma har fått svar på det här med manligt p-piller.

  Erik hon ställde frågor som om det var jag som hade gjort det 😀
  mvh

  Kommentar av Törnrosa — juni 13, 2012 @ 10:05 f m

 61. Avslutningsvis…

  —Før disskussionen krng ensamma mammor och deras dysfunktionalitet , vill jag avsluta med føljande tankevæckande utdrag ( VG ) kring hurvida tillåta insemination av ensamma kvinnor = blir ensamma mammor.

  ..Den kommunale barnevernsnemnda i Oslo mente det ikke var nødvendig å sette inn tiltak i Breiviks hjem – til tross for at en psykolog slo alarm.

  ”Anders Behring Breivik var fire år da en psykolog tok kontakt med barnevernet om at gutten kunne utvikle psykisk sykdom på grunn av forholdene i hjemmet.”

  — Påpekas att B,s mamma var …ensamma stående.

  …VG kan nå avsløre innholdet i den klare meldingen fra Statens senter for barne- og ungdomspsykiatri til barnevernet vinteren 1983, og saksgangen i barnevernet. I den første rapporten står det:
  «Anders er blitt et kontaktavvergende, litt engstelig, passivt barn, men med et manisk preget forsvar med rastløs aktivitet og et påtatt, avvergende smil. (…) Ideelt sett burde han vært i et stabilt fosterhjem.»

  …Likevel vedtok den kommunale barnevernsnemnda i Oslo at vilkårene for vernetiltak ikke var til stede, og at saken skulle henlegges.
  ..Psykologen som hadde vurdert familien gjennom flere uker i februar samme år, ba barnevernet i Oslo om å ta affære og vurdere plassering av fireåringen i fosterhjem:
  «Vi står fast på vår opprinnelige konklusjon om at Anders’ omsorgssituasjon er så sviktende at han står i fare for å utvikle mer alvorlig psykopatologi (psykisk syk), og vi meddeler herved på ny vår vurdering om nødvendigheten av en endret omsorgssituasjon for Anders, noe vi mener vi har plikt til etter Barneloven», skriver psykologen til Vika sosialkontor 28. oktober 1983.

  Bekymringsmeldingen ble ansett som en anmeldelse, og barnevernet ble koblet inn. Barnevernet ba barnehagen Breivik gikk i om å levere en rapport på guttens tilstand.

  Saksbehandlerne oppfattet ikke denne rapporten som bekymringsfull. Den ga inntrykk av en gutt som slet med å kommunisere, men ble samtidig oppfattet som rosende og positiv om barnets utvikling.

  VG kjenner til at barnepsykologene mente observasjoner av Breivik i barnehagen skilte seg drastisk fra observasjonene de gjorde. Mens han i barnehagen oppførte seg normalt, oppførte han seg som et langt yngre og mer aggressivt barn da han var under observasjon med moren.

  På grunn av rapporten ble det også sendt en saksbehandler på hjemme-besøk til familien. Personen reagerte ikke på noe spesielt under besøket, annet enn at et av barna ble sendt ut for å kjøpe pizza og at moren virket veldig sliten.

  Pappan ..Begjærte omsorg

  Bekymringsmeldingen fikk imidlertid Breiviks far til å begjære omsorgen for sønnen. Byretten ga moren medhold, og Breiviks far frafalt kravet om foreldreretten.

  Høsten 1983 sendte psykologen ved Statens Senter et nytt brev, der han uttrykte frykt for at Breivik skulle utvikle en mer alvorlig psykopatologi (psykisk syk).

  Våren 1984 dro barnevernet på nye hjemmebesøk hos familien på Skøyen, men slo seg til ro med at situasjonen var forandret. Barnevernet foreslo likevel overfor barnevernsnemnda at hjemmet skulle settes under tilsyn, og at Breivik skulle få oppnevnt en tilsynsfører.
  VG kjenner til at flere av saksbehandlerne reagerte på at moren ikke godtok dette. En mener det var «forbausende» at moren møtte med advokat for å slippe tilsyn, spesielt fordi hun hadde bedt om hjelp så mange ganger tidligere.

  25. juni 1984 blir forslaget om tilsyn overprøvd av Oslo barnevernsnemnd, som kom til at vilkårene for verne-tiltak ikke var til stede.

  Psykiater dr.med. Henning Værøy, reagerer kraftig på at barnevernet henla meldingen fra Statens senter om omsorgssvikt og rådet om å tilby fosterhjem. Etter å ha fått kjennskap til VGs opplysninger, sier Værøy:

  – Her er det tre elementer: For det første beskrives det et stresset, utilpass barn. For det andre viser det en mangel på kvalitetssikring i barnevernet. Og for det tredje, og viktigste – omsorgssvikten mot ABB går upåaktet hen hos barnevernet. Jeg spør meg om barnevernet hadde god nok kompetanse inne i sine vurderinger når de kunne motsette seg psykologens vurderinger på denne måten.

  — Alltså…

  Pappan anser att han kan vill och behøver ta hand om barnet , ta ansvaret før vårdnanden før barnet , i denna situation
  … Får ej detta.

  —Vad psykologen anser framgår hær ovan.

  Till trots får den ensamma mamman vårdnaden om barnet trots att hon uppenbarligen ej klarar av situationen.

  Vem blir førvånad øver att 80 % av alla fængslade kriminella har en ensamma ståeende mor… med dessa ovan førutsættningar.

  — Altså ensamm ståeende mammor fyller våra fængelser med mæn somborde ha fått andra chanser.
  — kriminal vård ????
  — Ge ej ensamma mammor chansen att førstøra sina pojkar.
  — Vem kan øverhuvudtaget , vara før att ensamma kvinnor skall få insemineras…på statens bekostnad… med dessa så vanliga utfall ?

  Per Hagman

  Kommentar av per Hagman — juni 18, 2012 @ 10:45 f m

 62. Törnrosa:

  ”Erik hon ställde frågor som om det var jag som hade gjort det”

  Glömde svara dig här. Har nämligen svarat Emmas frågor nu och antagligen har jag svarat som om det var du som hade ställt frågorna..

  Kommentar av Aktivarum — juni 18, 2012 @ 6:27 e m

 63. Per Hagman: Råkade titta in i tråden i dag. Dra inte alla ensamma mammor över en kam. ABB-fallet det hävdade jag från dag 1 handlade om en människa som borde upptäckts tidigare.

  Och han upptäcktes också visade det sig. I mina ögon är det myndigheterna som starkt brustit. Att mamman inte ville gå med på myndighetskraven skulle inte accepterats, för vem mer än myndigheterna hade rätt att gå in i det fallet?

  Lätt att vara efterklok? Inte då. Det upptäcktes men blev inte bra behandlat.
  En sådan sammanlagd total tragedi så det är helt enkelt inte klokt.

  Det var den ena delen av vår diskussion.

  Den andra delen som egentligen inte handlade om Breivik är vi nog mer oeniga om – nämligen vad det är som gör ensamma mammor dysfunktionella.

  Och där hävdar jag, som du vet, att en anledning mycket väl kan vara att det egentligen är en dysfunktionell man som sätter igång den trista processen för en hel del av kvinnorna. Och att dessa kvinnor sedan efter ”bästa förmåga” försöker att få allting att gå runt utan att få eller våga be om hjälp.
  mvh.

  Kommentar av Törnrosa — juni 21, 2012 @ 3:34 e m

 64. Erik: La en fråga till dig i manliga p-pillertråden. mvh

  Kommentar av Törnrosa — juni 21, 2012 @ 4:32 e m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

  aktivarum@gmail.com

  Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 1 383 andra följare

  Arkiv

%d bloggare gillar detta: