Aktivarum

Male Studies – Lionel Tiger om Reproduktiva Strategier och Absurd Universitetsfeminism | april 6, 2012

Ett videoklipp relevant för sändningarna från den andra årliga konferensen för Male Studies i New York.

Vår diskussion om Male studies fortsätter med videoklipp från ideaCity10 av Lionel Tiger, Charles Darwin-professor i Antropologi och författare av flera böcker. Bland annat ”The Decline of Males” som stöds av en massiv mängd statistik som visar nedgången började tidigare än många trodde.

Denna föreläsning handlar huvudsakligen om reproduktiva strategier (sex och dating). Insikten att dessa är viktiga för människans utveckling tog han upp första gången 1969 i ”Men in groups” som hanterade ”Male Bonding” vilket New York Times recensent gav rubriken:

”The Starkling (Disturbing) Rediscovery of the Obvious”  

Vad Lionel Tiger nu anser är uppenbart är att de måste sluta med feminismen på universiteten på en gång.

Kritiken mot manlighet i högre utbildning grundar han på ett resonemang han kallar ”The male original sin” Han anser de även måste även sluta försöka förvandla pojkar till flickor. En av de metoder som detta sker idag är med hjälp av drogen Ritalin. 90% av alla offer för den drogen är pojkar.

Lionel Tiger summerar hur äktenskap hände förr i tiden ”shotgun-marriage” och berättar hur 40% av barnen i västvärlden idag föds av ogifta kvinnor. Betyder detta att kvinnorna är oberoende? Nej Lionel Tiger berättar senare i föreläsningen vi gått från monogami till vad han kallar byrågami: Mother, her child and an official.

De av er som läste kommentarerna i förra inlägget vet att jag redan påpekat detta nya beroende hos kvinnor.

Vidare så konstaterar han det absurda i hur universitetens kurser är upplagda. På Universitetet i Toronto så fanns det 40 anställda som sysslade med ”Womens studies” 2 anställda som sysslade med ”Mens studies” och bägge studerade enbart homosexuella queer-män. Faculty studying normal guys: Inga.

Han kallar förfarandet neglegent och liknar det med att forska på däck men endast på dem som sitter på högra sidan. Han förespråkar ett Embargo på Womens studies. Det finns ingen orsak för dessa institutioner att växa menar han, eftersom universiteten redan är kraftigt kvinnodominerade.

Det viktigaste argumentet är dock att det system som stöttar dessa institutioner är destruktivt mot pojkar.

”The industry that supports them is short-changing half the tax-paying population – The boys!”

Vidare är de styrda av byråkrat-statistiska-advokater som letar med ljus och lykta efter minsta lilla statistisk avvikelse att förstora upp, beskriva som ett kvinnoproblem och göra till huvudberättelsen. Exempelvis att det saknas kvinnor som är ingenjörer eller ännu mer smala ”problem” typ

”Shortfall of young female welders in the workforce.”

Han berättar även om hur föräldrar helst vill ha döttrar eftersom det ökar chansen för egna barnbarn. Martin Daly & Margo Wilson gjorde en simpel studie på BB som konstaterade hur mammans familj hanterar ”Paternity Certainty” genom att vid födsel av en son försäkra pappan om att denne är pappan.

”Ohhh! He looks just like you”

Lionel Tiger kommenterar ”What an insult!”

Han avslutar med att konstatera att de som vill förstå sig på vad som händer män måste förstå grundläggande biologi.

Vad som däremot inte behövs är mer ideologi!

På tal om ”rediscovery” så uppmärksammar Pelle Billing en debattartikel där vi återupptäcker Anna Ekelund. Vad menar jag med att vi återupptäcker henne? Jo för länge sedan när feministkritiker var sällsynta och kvinnliga feministkritiker ännu mer sällsynta in a media not far far away…

Glöm inte att videoklippen från konferensen i New York 2011 finns på Foundation for Male Studies hemsida där finns även en pdf med utskrifter av allt som sades.


14 kommentarer »

 1. Allt som är destruktivt och nedbrytande för det västerländska samhället, är gott, anser kommunisten. Då detta underlättar det socialistiska övertagandet av samhället.

  Att förstöra kärnfamiljerna är således ett delmål i det socialistiska övertagandet. Att förstöra för männen och pojkarna, är att förstöra för kvinnorna och flickorna, vilket totalt sett är destruktivt och nedbrytande för det västerländska samhället. Även detta underlättar det kommunistiska övertagandet av samhället. Så att det utopiska lyckoriket äntligen ska kunna förverkligas.

  För att samhällsdestruktionen ska hållas igång över tid, så måste det finnas möjligheter för egoisten/kollektivisten att sko sig själv på själva nedbrytningsprocessen.

  För att söndrandet av den västerländska kulturen ska hållas igång över tid så behöver alla individer som motsätter sig destruktionen tystas och bestraffas. Det systemet för att bestraffa individer med ”fel” åsikt, för att bestraffa individer som framför ”fel” vetenskap – det vill säga att kväva den demokratiska processen som kan förkortas: PK.

  Exempel på smidiga bestraffningsverktyg som dagligen används av den politiskt korrekta för att tysta och brännmärka andra individer: Sexist. Rasist. Kvinnohatare. Andra exempel på behändig PK-bestraffning för att söka kväva det demokratiska samtalet är att försöka associera motdebattören med Breivik. Eller klassikerna: Att kalla motdebattören: Nazist, Hitler, eller Fascist.

  Kommentar av Liberalen — april 6, 2012 @ 7:50 f m

 2. En ovanligt skönt pläjs för fritänkande människor som tveklöst skulle bli ännu bättre om de länkade till Aktivarum.

  http://liberalkonservativt.se/

  Aktivarum. Tjata på dem!

  Kommentar av Liberalen — april 6, 2012 @ 8:25 f m

 3. @ Liberalen Aktivarium

  Återigen saknas kritik av Moderaternas antijämställdhetspolitik samt nyckfulla radikalfeministiska utspel av Regeringen. Moderaternas strategi av att inte vara radikalfeministiskt övertygande men öppnat plånboken och föra feministisk politik har misslyckats och fått två direkta konsekvenser.

  1. Kvinnor kommer ännu mindre rösta på Reinfeldt 2014 om han nu fortfarande inte begripit detta. Kvinnliga väljarkåren i majoritet har aldrig tidigare röstat på Moderaterna och dessvärre inte 2014 som strategiskt misskalkylerats. Trots milard regn till statsfeminism.

  2. Moderaterna och dess ledare har pga inkompetent ledarskap lyckats göra bort sig och förbrukat sitt förtroende totalt, mycket pga radikalfeministisk och pro kommunistisk politik som redan nu straffar sig. Ungdomar röstar inte heller på Moderaterna eller Alliansen.Manliga väljarkåren börjar vända tillbaka hem till Stefan Löfvén.

  Summativt hade Statsministern möjligheten att vara nyskapande inom jämställdhet baserat på Pelle Billing,Erik Wedin,Tanja Bergkvist och Pär Ström. Men Reinfeldt misslyckades och kan nustå där med sina radikalfeministiska utspel.

  Det Moderaterna kan ju börja med att byta ledarskapet till Maria Abrahamsson,Moderat Männen,gamla moderaterna och satsa på regeringsskifte till nästa val 2018.

  Kommentar av Man & Woman United — april 6, 2012 @ 11:42 f m

 4. Man & Woman United,

  Det ligger, tyvärr, en hel del i vad du skriver i ditt inlägg…

  Kommentar av Liberalen — april 6, 2012 @ 12:43 e m

 5. Beträffande politiker och moderaterna:

  Utifrån Gordon Finleys föreläsning från konferensen 2011 (Psykologiprofessor) så kan ni se att det inte spelar någon roll vilket politiskt parti som diskuteras. Oavsett om vänstern eller högern är vid ratten så har utvecklingen varit att kvinnor stöttas och män ignoreras vilket fortsätter oavsett ration män-kvinnor.

  Undantaget är generationen som genomlevde andra världkriget som Finley kallar ”The greatest generatiion” Där fick männen (som överlevde kriget) The GI Bill där helt enkelt män belönades. Kvinnor däremot belönades för social engineering. Genom att hävda de var förtryckta fick de tillgång till enorma statliga resurser utan att först behöva dö i något krig.

  Vad ni måste förstå är att detta inte skedde som effekt av ett visst partis politik. Alla politiska partier gjorde samma sak som effekt av att kvinnor hade nationella organisationer (exempelvis NOW och AAUW) som ingen politiker vågade gå emot och inte vågar gå emot.

  Precis som EU-kritik behövde Junilistan så behöver kritik av gynocentrism en Manslista.

  https://aktivarum.wordpress.com/manslistan-politik-2/

  Kommentar av Aktivarum — april 6, 2012 @ 2:02 e m

 6. Liberalen, Man & Woman United: +1

  Aktivarum skrev 7:50:
  ”Oavsett om vänstern eller högern är vid ratten så har utvecklingen varit att kvinnor stöttas och män ignoreras”

  Tyvärr så är det så illa ställt, särskilt i Sverige.
  -Samtliga riksdagspartier ignorerar män.
  -Män är rättslösa och försvarslösa mot kvinnor.

  Undantaget är alfamän, som ofta berikar sig själva.
  De kan i allmänhet ‘köpa sig’ ur svåra situationer, tex genom att kalla sig feminist, och saknar därför drivkrafter för förändring av mansrollen.

  Men ändå, hur kan eliterna vara så okunniga och principlösa att de kröker rygg inför något så destruktivt och manshatiskt som nutidsfeminismen?

  Rätta mig om jag har fel, men i regeringen så är det väl bara jämställdhetsminister Sabuni, en svart kvinna, som inte kallar sig feminist… Ska man skratta eller gråta…? (Dvs Sabuni verkar vara ensam om att ha ‘ryggrad’.)

  Kommentar av Hjalmar — april 6, 2012 @ 7:13 e m

 7. @ Hjalmar Liberalen Aktivarium

  Manslista, kör för det! Namnet kanske kan förgyllas med tiden;-)

  Vilka mansfrågor finns det utrymme för? Kvinnofrågor?

  Om någon missat så inspireras m & w u av manwomanmyth.com amerikansk mansrörelse,-begynnelsen av den engelska och am. kvinnorörelsen som ej fullt ut hatade norman mailer, svarta medborgarrättsrörelsen aka luther king,rättssäkerhet,piratpartiet tyskland,riktiga justa feminister som te x spanien,latin am. Australien etc som stödjer ja och WL.

  Kommentar av Man & Woman United — april 6, 2012 @ 9:08 e m

 8. Man & Woman United

  När jag pratar om ”Manslistan” pratar jag om en framtida organisation för mansfrågor vars storlek tvingar politiker och media att visa hänsyn och börja lyssna. Jämför med andra mycket mindre gruppers riksförbund som får mycket mer respekt. Man måste tala deras språk eftersom det är så byråkratin funkar. Individer sväljs hela men representanter för organisationer blir tagna på allvar.

  Samtidigt fungerar Male Studies som en liknande organisation fast akademisk vars funktion blir att skapa en ”body of knowledge” som kan vara utgångspunkten för manslistans politiska arbete. Manslistan skall inte ha ett dugg att göra med höger-vänster dikotomin. Oavsett om en man (eller kvinna som vill ha positiva relationer med män) är vänster eller höger så blir deras värld sämre av chauvinistisk chivalry, feministisk misandry och diskriminering av mansfrågor från det politiska livet.

  Beträffande justa feminister så finns ett mycket underhållande parti i Christina Hoff Sommers bok ”Who stole feminism?” där hon besökte ett feministisk seminarum och de amerikanska universitetsfeministerna fick kraftig kritik av de ditbjudna ryska feministerna som var betydligt mindre positiva till marxismens familjefientlighet än de amerikanska ditto.

  Är ManWomanMyth verkligen amerikanska? Deras videos är påfallande engelska. I vilket fall som helst så sorterar mig veterligen den amerikanska rörelsen nu under benämningen MRM (Mens Rights Movement) som dock har problem med interna strider där bla Male Studies kritiserats av vissa.

  Kommentar av Aktivarum — april 6, 2012 @ 10:34 e m

 9. […] kalla det städgenus..  som jag hittade ett inlägg hon skrivit om det historiska resonemang som Lionel Tiger (Male Studies) kallar ”The male original […]

  Pingback av Min kritik av Genusteori – Hur kan allt vara någons fel? – Hur kan allt öht anses fel? « Aktivarum — april 10, 2012 @ 10:11 f m

 10. @ Aktivarium

  Vad är Piratpartiet i Tyskland inställning till våldtäktsanklagelserna mot ja? Till skillnad mot (pp) med unni & co i feminismens saudiarabien.

  Kommentar av Man & Woman United — april 11, 2012 @ 10:58 f m

 11. Medvind för tyska pirater
  Går om de gröna och blir landets tredje största parti

  Det tyska piratpartiet har kommit mycket längre än det svenska i att utveckla sin politik, hävdade piratrörelsens grundare Rick Falkvinge på Al Jazira i måndags.
  Det är kanske inte helt sant. Tyska Piratenpartei skakas av interna konflikter och röstar omväxlande med högern och vänstern i de lokala tyska parlamenten. Någon tydlig linje i annat än kärnfrågorna är fortfarande svår att urskilja.
  Men det verkar inte spela någon större roll för de tyska väljarna. I en färsk undersökning får Piratenpartei 13 procent, går om Miljöpartiet och blir landets tredje största parti.

  Piratpartiet påminner på många sätt om 68-rörelsen.
  På ytan har den alla tecken på en vänstervåg. En frihetlig, antikommersiell och antiauktoritär rörelse som vill ha ett fritt internet, fri lokaltrafik, medborgarlön och fri invandring. Men mycket tyder på att det som håller samman rörelsen är en vurm för individuell frihet som mest av allt liknar en liberal utopi.

  Och att tyska Piratenpartei till och med kan tänka sig att regera tillsammans med konservativa CDU är ytterligare ett tecken på att partiet lutar åt det högerliberala hållet.
  – Vi har spelat mycket dataspel, vi vet allt om spelteori, svarade Falkvinge lite undflyende på Al Jaziras fråga om CDU är en möjlig politisk partner i Tyskland.
  – Det beror på de andra spelarna.
  Martin Aagård

  Kommentar av Man & Woman United — april 11, 2012 @ 11:01 f m

 12. @ Aktivarum

  Ryska feminister som dissar marxismens söndrande familjepolitik får du allt skriva ett eget inlägg om.

  ”När jag pratar om ”Manslistan” pratar jag om en framtida organisation för mansfrågor.. ”

  Detta kan väl bli möjligt här och nu och som vi tjatat om de traditionella riksdagspartierna som är minst feministiska inför valet 2014? Ännu mer vilka som driver mansfrågor.
  Manwomanmyth.com är Engelska.

  Vet du vad interna stridigheterna rör sig om? SP var lite väl pk i skavlan,speciellt om våld i nära relationer, vet du varför?

  Hur börja organisera Manslista och Jämställdhet 3,0 på nätet,många av kraven går igen mer eller mindre hos PB och jämställdhet 2,0 manwomanmyth.com Mansrörelsen Rättssäkerhets rörelsen Papparörelsen. Det handlar om självklara krav på män och fäders rättigheter som ska föras fram genom språkrör representanter aka förankras i verkligheten politiken. Förvalta och organisera aktiviteten rösterna och gemensamma viljan här Genus Nytt Tanja Bergkvist mfl hoplänkade bloggar och läsare

  Kommentar av Man & Woman United — april 11, 2012 @ 11:26 f m

 13. […] på detta är etablerandet av nya forskningsfältet Male Studies där en av profilerna: Antropologen Lionel Tiger påpekar det absurda i att ha extra hjälp åt kvinnor inom […]

  Pingback av Hur organiseras en Rättviserörelse för Mansfrågor i Sverige? – Del 2 « Aktivarum — maj 18, 2012 @ 9:09 f m

 14. […] ”scholars” resonerar tvärtom när Män har något kvinnor inte har. Som Lionel Tiger från Male Studies påpekar blir i regel alla former av kvinnliga obalanser […]

  Pingback av Girlwriteswhat – Feminismens historieskrivning är falsk – Del 2 Den osynliga kvinnliga maktutövningen « Aktivarum — juni 3, 2012 @ 3:23 e m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

  aktivarum@gmail.com

  Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör som 1 383 andra, prenumerera du med.

  Arkiv

%d bloggare gillar detta: