Aktivarum

Maria Sveland igång igen – Del 2 – Om ”Rättvisekampen” som Sveland tror feminismen handlar om | april 2, 2012

Vi går vidare i vår analys av Maria Svelands monsterlånga avslutning på den DN-kultur-serie hon själv startade.

I förra inlägget ”Om hatare och pubkvällen” konstaterade vi att Svelands DN-artikel använde olika former av ordet hat och hatare 21 gånger. Vi kan även konstatera olika former av ordet rättvisa förekommer nio gånger. Sveland menar feminister bara vill ha ett rättvist samhälle.

”Som feminist är man van vid att ständigt mötas av just förnekelse över de orättvisor man försöker att definiera och bekämpa. Det är ett av de absolut vanligaste motargumenten…”

Problemet med Svelands argumentation är att ordet ”rättvisa” saknar konkret betydelse. Är det rättvist att två personer med samma jobb har samma lön? Självklart skulle Sveland-feminister säga. Betyder det att hon anser alla författare skall ha samma lön som hon själv? Knappast! Hon säljer ju fler böcker.

Att kändisar förespråkar ”rättvist samhälle” är alltså gratis för dem samtidigt som det skapar en säljande image.

Fenomenet är så vanligt hos vänsterkändisar det finns en hel bok om det ”Do as I say (Not as I do) Profiles in Liberal hypocrisy” När de pratar om sig själva är det alltid som grupprepresentanter, aldrig som individer med egna liv, dyra bostäder och lyxiga semesterresor.

”…Vi överdriver. Vi är onödigt högljudda. Det finns inget hat. Det finns inga orättvisor mellan män och kvinnor. När det kommer till den del av debatten som handlat om det allvarliga politiska läget där en alltmer högerradikal rörelse just nu kyler Europa har förnekelsen varit både total och absurd.”

Först och främst vill jag påpeka feministers egen respons när de bemöter konkreta fakta som exempelvis att partnermisshandel är lika vanligt förekommande hos kvinnor som hos män är att hävda jänställdister överdriver. Partnermisshandel beskrivs som fakta gällande kvinnor men bara åsikter gällande män.

Denna skillnad i hur man beskriver ett brott bevisar bortom allt tvivel att det finns orättvisor mellan män och kvinnor.

Faktum är dock att feminister inte gjort ett dugg för att ta bort den här orättvisan – de är tvärtom medskyldiga till den. Sålunda är det bara löjligt att påstå feminsmen handlar om att bekämpa orättvisor mellan män och kvinnor. En bättre beskrivning ger Pär Ström när han kallar feminismen en fackförening för kvinnor.

Även denna beskrivning är dock missvisande. Feminismen är definitivt snällare i sin retorik riktad mot kvinnor men faktum kvarstår att feminismens budskap till svenska kvinnor lyder ”Vad håller ni på med era fegisar, oduglingar och latmaskar!?” Låter detta som ett kvinnovänligt budskap?

Feminismen är varken en rättviseförening eller en kvinnoförening. Det är en aktiviströrelse för social kontroll!

Feminismen sparkar på män för den har lärt sig att så kontrollerar man män. Den ljuger för kvinnor för den har lärt sig att så kontrollerar man kvinnor. Män är rädda för att utmålas som odugliga, kvinnor är rädda för att inte passa in i gruppen. Ingenting i feminismens praktik tyder på att den står för könsneutralitet..

Detta betyder dock inte att alla feminister står för det budskapet. De flesta feminister är för feminismen mer vad småungar är för J.K. Rowlings: En bekväm inkomstkälla. Feminismen är en elit där övrigas syfte är att konsumera och göra gratisreklam i tron att de bekämpar kapitalism genom att konsumera feminism.

Beträffande Svelands påståenden om en högerradikal rörelse som drar fram i Europa så är det någon slags rekord i Off Topic.

Den stora frågan är nämligen inte om en rörelse är höger eller vänster utan vilket förhållande den har till individens inflytande (frihetlig) kontra gruppens inflytande (auktoritär). Frihetliga personer kommer helt enkelt att stödja vänstern när den är frihetlig och högern när den är frihetlig.

”I stället för att tydligt ta avstånd från de högerradikala och rasistiska partier som nu samarbetar med flera regeringar i Europa har ett antal debattörer lagt skuldbördan på vänstern.”

Den moderna feminismen är redan en auktoritär rörelse för kontrollfixerade människor som är överens om att ”samhället behöver putta på såväl småbarn som vuxna i önskad riktning” Att i den situationen gnälla över en högerradikal rörelse är skrattretande eftersom de förespråkar precis samma saker.

Sveland-gänget jublar först över auktoritära ideer men förskräcks sedan när auktoritära högern (som vanligt) ökar.

Som vanligt utmärks dessa människor av oförmåga att förstå en auktoritär politisk miljö inte bara kommer att gynna dem personligen utan även alla andra personer med auktoritära ideer. Påfallande ofta i historien har den auktoritära högern varit mer populär än den auktoritära vänstern i demokratiska val.

Lösningen på problemet med den auktoritära högern är sålunda inte en mer auktoritär vänster som förbjuder högerns existens. Lösningen på problemet med den auktoritära högern är en frihetlig vänster och en frihetlig höger som förkastar de auktoritära ideerna oavsett vilken sida som förespråkar dem.

Svelands ”guilt by association”-idé att anklaga antifeminister för att stödja rasism kunde inte vara löjligare.

När hon beskriver jämställdister kallar hon oss för ”antifeminister” Detta enligt den absurda logiken att är man inte auktoritär vänster måste man vara auktoritär höger. Jämställdismen har dock både vänsterfolk och högerfolk men utmärkande för alla jämställdistiska debattörer är den frihetliga ideologin.

Fortsättning följer.

Correns Marika Formgren om hur feminister osynliggör kvinnor kritiska till feminism. Ett fenomen jag påtalade redan vid Kartläggningen av ”antifeminister”

Pelle Billing bloggar om hur Tanja Bergkvist (som bloggar igen) fått skriva en debattartikel åt SVT vars primära budskap är att kvinnorna inte behöver feministiska pekpinnar.

”Utifrån den politiska visionen om en 50/50-fördelning på varje arbetsplats och inom varje yrkeskategori, en vision som aldrig kan uppnås och därmed kan hålla flera generationer av feminister sysselsatta i all evighet, inser man att även den fria viljan är en genusfråga.”


45 kommentarer »

 1. ”En bättre beskrivning ger Pär Ström när han kallar feminismen en fackförening för kvinnor.”

  Det där är en lite olycklig formulering, eftersom fackföreningar har rätt positiva associationer för de flesta.

  Det är nog rätt få kvinnor som inte spontant tycker det verkar som en jättebra idé med en fackförening för kvinnor, och det är ju inte så lyckat när man försöker bilda opinion.

  Att beskriva feminism som ett sätt för staten att få kvinnor att skatta mer, eller som en intresseklubb för elitkvinnor att tvinga till sig chefspositioner är nog mer effektivt.

  Kommentar av ADS — april 2, 2012 @ 7:32 e m

 2. (Jag bryr mig egentligen inte så mycket om Maria Sveland, sorry).

  Men HAR inte klimatet blivit ”hårdare” i Europa? Av naturliga skäl som du också skriver. Den ekonomiska krisen i Sydeuropa, radikala islamist- grupperingar, stor invandring från Nordafrika osv.

  Men även här tror jag att media har ett stort ansvar. För en tid sedan hörde jag en debatt om att CNN nämnde te.x.muslimer i negativa ordalag i ca. 90% av gångerna. Alltså bilden de ger av muslimer är väldigt negativ.

  I Frankrike talades väldigt negativt om romer för en tid sedan. Bara som exempel.

  Något liknande hände här i Skåne för en tid sedan när Vellinge kommun vägrade ta emot flyktingbarn. Det bor nästan inga invandrare i Vellinge, det är en av Sveriges rikaste kommuner, men de ville ändå inte vara generösa och motståndet var kompakt och de rasistiska svordomar haglade. Jag kan tänka mig att det delvis har att göra med att invandrare blir negativt omtalade också i svensk media. Plus att Malmö ligger nära Vellinge, och Malmö har stora problem med fattiga invandrar- familjer. Vilket leder till rastlöshet och problem.

  Det skrämmande nu är ju att många vill att till och med Europa ska delas. Alltså Tyskland, Frankrike, England och Skandinavien ska bilda en slags union. Och Sydeuropa ska mer eller mindre lämnas åt sitt öde. Från Tysklands sida förstår jag att de vill det, men jag undrar egentligen hur resten av Nordeuropa resonerar kring detta. Det skulle vara intressant att veta hur folk snackade kring detta. Alla de gamla fördomarna om italienare, greker, spanjorer och portugiser har verkligen kommit upp till ytan. Att de saknar disciplin och självkontroll m.m.

  På något sätt tror jag att Maria Sveland har blandat ihop all denna oro och alla dessa underliggande konflikter med Pär Ström och Pelle Billing. Hon har kanske sett det som att PB och PS spär på denna ”förhårdning.”

  Kommentar av Jenny Kristiansson — april 2, 2012 @ 8:11 e m

 3. Jenny Kristiansson,

  Kanske ännu fler har insett att vänsterns västhat, manshat, kvinnohat, könshat, identitetspolitik, multikultivurmande, och kulturrelativism inte är sunt, sant och gott?

  Det är fortfarande inte detsamma som att alla vi som har insett detta diggar Breivik/Hitler, trots att den intellektuella giganten, vänstertanten, Sveland tycker detta.

  Kommentar av The Tech Guy — april 3, 2012 @ 6:23 f m

 4. ”Mod att krossa kommunismen

  Innan en regim faller är det svårt att tro att något någonsin kan förändras. Men så sker det och i backspegeln kan man se hur små steg tillsammans leder bort från förtryck.

  När påve Benediktus XVI nyligen besökte Kuba samlades 200 000 människor för att lyssna till honom. Att påven besöker det kommunistiska Kuba har gett upphov till kritik, vilket är helt förståeligt. Men påven är knappast någon kommunistkramare, om Kubas styre har han sagt ”Det är i dag uppenbart att marxistisk ideologi, såsom den utformats, inte längre svarar mot verkligheten.” Om den marxistiska ideologin, i teori eller praktik, någonsin svarat mot verkligheten kan det visserligen råda delade meningar om. För oss som upplevt den östeuropeiska implementeringen av förtrycket är svaret dock entydigt nej. Påvens besök kommer inte förändra något i morgon men på sikt kan modet hos de som tvingas leva sitt liv som ett politiskt experiment växa. Men det är inte bara de drabbade kubanernas mod som behöver växa; också vårt mod att ta avstånd och minnas det som hänt, och fortfarande händer, behöver öka. I Sverige talar vi sällan om kommunismens brott. Och om vi gör det sker det inte sällan med ett överslätande ”fel i praktiken-resonemang”. Det är i sig inte heller något nytt fenomen. I en intervjubaserad studie drog forskaren Valter Lundell slutsatsen att det i vissa akademiska sammanhang än i dag är tabu att koppla de historiska illdåden med den marxistiska ideologin, trots att kommunismen släckt fler människoliv än nazismen och fascismen. Den som saknar kunskap saknar kontroll. Den som saknar kontroll saknar ansvar och därmed skuld. När Marx talade om kommunismen på ett teoretiskt plan visste han inte bättre. Men vi har en skyldighet mot alla de som torterats, avrättats, tvingats svälta eller arbeta ihjäl sig i läger. En skyldighet att inte romantisera eller ursäkta. Vi måste veta bättre, nu när vi vet.”

  http://www.skanskan.se/article/20120401/OPINION/704019896/1061/-/mod-att-krossa–kommunismen

  Kommentar av The Tech Guy — april 3, 2012 @ 6:52 f m

 5. @ Aktivarium Jenny

  Den konstruktiva kritiken av brutal diktatur i feminismens saudiarabien ska då bemötas med ljug av att måla upp fiende som inte finns. Som dessutom försvagar arbetarklassen socialdemokraterna. MS är riktigt farlig pga sin okunnighet och dumhet i stil med Sarah Palin. Skulle vilja se te x Tanja Bergkvist och Camilla Lindberg möta MS i en Tv debatt.

  Maria Sveland är motsatsen till höger extrema vindar i europa. Samma typ av förakt och fördom från två motsatta ytterligheter.

  Radikalfeministen MS har Totalt förlorad empati för individer som inte rättar sig i leden enligt hennes ideologi samtidigt som hon är emot björklund. Hyckleri?

  Radikalfeministen MS förakt för arbetare och medborgare som inte är feminister under henne vittnar om brist på empati och politisk okunnighet. Danmark och Norge har Socialdemokratiskt styre. Sverige har inte haft det pga dåliga politiker och innehåll te x radikalfeminism. Men Manliga väljare är på väg tillbaka till (s) pga Stefan Löfvén dock inte pga radikalfeminister som Ylva Johansson,Veronica Palm,Borgström mfl.

  MS visar genom sina texter i DN på ett djupt Förakt för individer i kollektiv och att människor skapade kulturen.

  Gillar detta stråket vilket symboliserar antijämställdisters förljugenhet:

  ”Problemet med Svelands argumentation är att ordet “rättvisa” saknar konkret betydelse. Är det rättvist att två personer med samma jobb har samma lön? Självklart skulle Sveland-feminister säga. Betyder det att hon anser alla författare skall ha samma lön som hon själv? Knappast! Hon säljer ju fler böcker.”

  Fråga, är hon Höginkomst tagare,sköntaxerare,smyg kapitalist?

  Det MS har bidragit med är att ytterligare övertyga att feminism handlar om viljan till könskamp där även de höger MS säger sig hata ingår som Palin,bildts fru,Siv Jensen och Marine Le Pen. Det handlar ej om kvinnors skyldigheter och likhet inför lagen,endast mäns skyldigheter skam och skuldbeläggande. feminism förnekar mansfrågor tillförmån för elitfeministers tolkningsföreträde och privilegier.

  Men det viktigaste MS inte fattar är att vänster och socialdemokrater utgör kritiken av utspårad statsfeminism. MS dumhet sponsras av gammel media som erhåller press stöd. Stor brist hos MS och gammel media att undersöka det psykologiska VARFÖR människor är kritiska till radikalfeminism.

  Blir det bekvämare då att despotiskt försöka skrämma folket med att falskt anklaga och bunta ihop kritikerna av feminism som höger extrema. Dessvärre är det så, dock granskar bloggar gammel medias maktmissbruk.

  Kommentar av Man & Woman United — april 3, 2012 @ 7:57 f m

 6. Jenny K:

  ”Men HAR inte klimatet blivit “hårdare” i Europa?”

  Har inte Porsche blivit snabbare?

  Det där är inte ens en riktig fråga. Huruvida klimatet är hårdare eller inte beror helt och hållet på vad du jämför med. Anledningen den auktoritära (utopiska) vänstern får politisk depression är att de först ljuger ihop saker (de kallar teorier) och sedan blir besvikna när inte världen rättar sig efter deras påhittade lögner.

  ”Av naturliga skäl som du också skriver. Den ekonomiska krisen i Sydeuropa, radikala islamist- grupperingar, stor invandring från Nordafrika osv.”

  Visste du att alla de där sakerna har en och samma källa? Mångfaldsteori där vissa politiker och låtsasforskare (aktivister) är besatta av iden att tvinga ihop Grupp A med Grupp B. Vilket har inte ett dugg med rasism att göra. Om 10 tjejer sitter vid ett bord och 10 killar kommer dit är det ingen politiker som anser killarna automatiskt har rätten att sitta vid tjejerna.

  ”Men även här tror jag att media har ett stort ansvar. För en tid sedan hörde jag en debatt om att CNN nämnde te.x.muslimer i negativa ordalag i ca. 90% av gångerna. Alltså bilden de ger av muslimer är väldigt negativ.”

  Åter det där beror helt och hållet på vad du jämför med. För det första ges män (patriarkatet) kontra kvinnor en minst lika negativ bild (på vilket sätt skiljer sig Islam från patriarkatet?) För det andra så är det snarare muslimer som ger en negativ bild av muslimer. Före 2000-talet var Islam en obskyr kristenkopia som ingen brydde sig om av samma anledning som vi inte brydde oss om kristna abortmotståndare – Sedan hände 9-11

  ”I Frankrike talades väldigt negativt om romer för en tid sedan. Bara som exempel.”

  Åter, negativt jämfört med vadå? Sist jag kollade är sådana åsikter standard och vad du alltså då säger är att ”I Frankrike talade man om Romer likadant som man brukar” Vetenskap är det ett fult ord idag?

  ”Något liknande hände här i Skåne för en tid sedan när Vellinge kommun vägrade ta emot flyktingbarn. Det bor nästan inga invandrare i Vellinge, det är en av Sveriges rikaste kommuner, men de ville ändå inte vara generösa och motståndet var kompakt och de rasistiska svordomar haglade.”

  Vilket heller inte var någon nyhet och ännu ett exempel på mångfaldsteoretisk ideologi dvs hur vissa personer är närmast besatta av iden att tvinga ihop Grupp A med Grupp B.

  ”Jag kan tänka mig att det delvis har att göra med att invandrare blir negativt omtalade också i svensk media. Plus att Malmö ligger nära Vellinge, och Malmö har stora problem med fattiga invandrar- familjer. Vilket leder till rastlöshet och problem.”

  Nej det handlar inte om svensk media utan om naturlig misstänksamhet mot främmande kulturer som garanterat var värre för 200 år sedan när vi knappt hade någon massmedia att skylla på.

  ”Det skrämmande nu är ju att många vill att till och med Europa ska delas. Alltså Tyskland, Frankrike, England och Skandinavien ska bilda en slags union.”

  Kort sagt de länder som tillsammans med USA utgör den kulturella enheten ”Västvärlden” Vad är det som är förvånande eller skrämmande med det? Det är väl inte konstigare än att diverse vänstermediafolk i Stockholm alla bor på en och samma plats (Söder) skall vi testa och flytta på lite mediafolk och tvinga på dem grannar som de saknar saker gemensamt med så får vi se hur positiva de själva är?

  ”Och Sydeuropa ska mer eller mindre lämnas åt sitt öde.”

  Samma Sydeuropa som byggde Antikens Grekland, Alexander den stores Makedonska välde OCH Romarriket? Ja hur kan vi stora starka västvärlden inbilla oss Sydeuropa klarar av någonting på egen hand? Det logiska att anta är att oavsett hur dåligt det går för Sydeuropa när vi är där – Så måste vi absolut vara där.

  ”Från Tysklands sida förstår jag att de vill det, men jag undrar egentligen hur resten av Nordeuropa resonerar kring detta. Det skulle vara intressant att veta hur folk snackade kring detta. Alla de gamla fördomarna om italienare, greker, spanjorer och portugiser har verkligen kommit upp till ytan. Att de saknar disciplin och självkontroll m.m.”

  Precis som med den ekonomiska krisen i USA. Giriga politiker som försöker imponera på aktivist-organisationer kläcker planer och ser till att Grupp B erbjuds låna gigantiska summor pengar. Grupp B tar emot pengarna eftersom de tar för givet den andra parten vet vad de sysslar med. När sedan Grupp B inte kan betala tillbaka lånen så påstås de vara oansvariga och utan disciplin.

  Skaparna av Romarriket utan disciplin?? Tjenare!

  Tänk… jag som trodde de oansvariga var politikerna och aktivisterna som erbjöd Grupp B lånen men här förväntas alltså Grupp B själva säga stopp till pengar de erbjuds? För mig är detta det ultimata beviset att vårt skolsystem har kollapsat. När man på fullaste allvar förvåntar sig lånetagare och banker skall visa ansvar är något fel på undervisningen.

  ”På något sätt tror jag att Maria Sveland har blandat ihop all denna oro och alla dessa underliggande konflikter med Pär Ström och Pelle Billing. Hon har kanske sett det som att PB och PS spär på denna “förhårdning.””

  På vilket sätt är det en ursäkt? Är det Pelle Billings och Pär Ströms fel att hon och hennes gäng först ljuger för sig själva och sedan blir deprimerade när riktiga världen inte rättar sig efter deras lögner? Du får ursäkta men jag förstår inte poängen. Det här är som att folk som läst Sagan om Ringen blir deprimerade när de inte ser Alver i riktiga världen.

  Är det vårt fel att de tycker Alver borde finnas för att de är så fina och bara nåt är fint borde det finnas?

  Kommentar av Aktivarum — april 3, 2012 @ 11:20 f m

 7. ”Aktivarum är du möjligen Tanja Bergkvist!?”

  Jag har en rymlig papperskorg för den sortens frågor.

  Kommentar av Aktivarum — april 3, 2012 @ 1:34 e m

 8. @Jenny Kristiansson — april 2, 2012 @ 8:11 e m

  ”Jag kan tänka mig att det delvis har att göra med att invandrare blir negativt omtalade också i svensk media.”

  På vilket sätt är de ”negativt omtalade också i svensk media”? Snarare tvärtom, ta bara en sådan sak som uppdrag granskning SVT uppdrag granskning c:a 04:40 in i programmet har du ett lysande exempel på medias flathet, man ”suddar” ansiktena på de banditerna som borde synas och komma allmänheten till kännedom medan alla andra syns tydligt i bild, det skulle inte förvåna mig ett skvatt om man inte ens polisanmälde dessa idioter. Det finns snarare en uppsjö med exempel hur man ”snyggar” till ”sanningen” om kriminella invandrare.

  ”Plus att Malmö ligger nära Vellinge, och Malmö har stora problem med fattiga invandrar- familjer. Vilket leder till rastlöshet och problem. ”

  Nåja, så värst ”fattiga” är de då rakt inte. Arbetslösa, javisst med det är många andra också som inte åtnjuter samma ”förturer” till jobb.

  Givetvis så stämplas man automatiskt som rasist, homofob, invandrarfientlig eller kvinnohatare om man har några som helst synpunkter eller åsikter som inte passar in i PK-leden. Skulle vara kul om alla frågor kunde diskuteras öppet, jag är övertygad om att vi skulle få ett betydligt trevligare samhälle som alla kunde leva i då.

  ”Hon har kanske sett det som att PB och PS spär på denna “förhårdning.””

  Varför skulle de spä på någonting menar du?

  Kommentar av barfota — april 3, 2012 @ 8:09 e m

 9. 😳
  Skulle vara
  Varför skulle hon se det som att de spär på någonting menar du? Nu blev det bättre.

  Kommentar av barfota — april 3, 2012 @ 8:41 e m

 10. barfota: hur kunde du göra en sån där generad smiley? 🙂

  Kommentar av Mariel — april 3, 2012 @ 9:35 e m

 11. @Mariel
  Så här gör man

  Kommentar av barfota — april 3, 2012 @ 9:50 e m

 12. Dags att rensa igen Erik…

  Kommentar av Maria — april 4, 2012 @ 5:59 f m

 13. Vänsterfeministen ”Lena” gör finfin reklam för sin lilla lögnaktiga hatspridnings-sekt?

  =)

  Kommentar av Gullefjun — april 4, 2012 @ 8:30 f m

 14. @Lena (leg. rättshaverist)

  Om du nu blir så ”kränk” av att hänga här, så varför utsätter du dig själv för det.
  Är du sadomachocist?

  Eller är du så himla bitter över att denna blogg får fler besökare än din, så du måste hänga här hela dagarna och häva ur dig löjeväckande konspirationsteorier.

  Är det inte rätt så uppenbart att ingen här är intresserad av det du tycker/tänker/tror så länge du forsätter med detta infantila trams.

  Sen så sitter du beklagar dig över att folk ifrågasätter din mentala hälsa.
  Newsflash: Beter man sig som ett psykfall så löper man stor risk för att bli tagen för ett.

  Kommentar av Daniel — april 4, 2012 @ 9:24 f m

 15. ”Är Maria månne, både Gibson på GenusNytt”

  Jag har en rymlig papperskorg för den sortens frågor.

  Kommentar av Aktivarum — april 4, 2012 @ 9:35 f m

 16. @Lena (leg. rättshaverist)

  Jag förstår att det är lättare för dig att avfärda kritiken, genom att dikta upp något om att alla kritiska inlägg är från en och samma person.

  Men vad säger man om intelligensnivån bakom ett sådant resonemang, imponerande är knappast det ord jag skulle välja.

  Frågan kvarstår om du verkligen mår bra av att behöva fantisera ihop sådana konspirationsteorier.

  Kom ihåg att bromsa i tid när du stormar fram mot väderkvarnarna i full galopp på din halmgubbe.
  Vi vill ju inte att du slår ihjäl dig.

  Kommentar av Daniel — april 4, 2012 @ 10:08 f m

 17. ”Men Erik vad har hänt, så fåordig!?”

  Långtifrån. Jag ser bara ingen orsak att upprepa mig i all evighet när du ändå inte lyssnar, jag har redan förklarat vad kommentarsfältet är till för. Sålunda hamnar kommentarer av den där sorten nu i spammen.

  Kommentar av Aktivarum — april 4, 2012 @ 10:17 f m

 18. Vad skön du är. Det är flera citat i den här texten som gjorde min dag. Önskar att jag hade större talang för memorering. Då hade jag spritt dessa omkring mig:
  ”Att kändisar förespråkar “rättvist samhälle” är alltså gratis för dem samtidigt som det skapar en säljande image.

  Fenomenet är så vanligt hos vänsterkändisar det finns en hel bok om det “Do as I say (Not as I do) Profiles in Liberal hypocrisy” När de pratar om sig själva är det alltid som grupprepresentanter, aldrig som individer med egna liv, dyra bostäder och lyxiga semesterresor.”

  och

  ”De flesta feminister är för feminismen mer vad småungar är för J.K. Rowlings: En bekväm inkomstkälla.”

  Lysande! Tack!

  Kommentar av Johan Grå — april 4, 2012 @ 11:44 f m

 19. Johan Grå:

  Tack för de vänliga orden. Å andra sidan kan du ju sprida aktivarum.com så kan de läsa själva 🙂

  Kommentar av Aktivarum — april 4, 2012 @ 11:49 f m

 20. Det ska jag göra 🙂

  Kommentar av Johan Grå — april 4, 2012 @ 12:22 e m

 21. ”Som vanligt utmärks dessa människor av oförmåga att förstå en auktoritär politisk miljö inte bara kommer att gynna dem personligen utan även alla andra personer med auktoritära ideer.”

  Så rätt, ännu ett starkt inlägg!
  Den som vill ha en fredlig utveckling i sitt land, bör föregå med gott exempel. Tänk Gandhi. Men han var utbildad, och det kan man inte anklaga Sveland & co för… 🙂

  Och nej, ‘genusutbildning’ räknas inte – däri finns alldeles för mycket genus och för lite utbildning.

  Kommentar av Hjalmar — april 4, 2012 @ 12:56 e m

 22. @Erik
  Kanske lite OT, fast det beror på hur man ser på det 🙂

  http://www.fokus.se/2012/03/fokus-hogskolerankning/

  Kolla i tabelllen ”flest får jobb efter examen” på näst sista plats.
  Taadaaa Södertörn!!

  Några fler godbitar:
  http://hbl.fi/kultur/2012-02-22/professorn-kommer

  http://www.newsmill.se/artikel/2012/03/31/s-dert-rns-h-gskola-beh-ver-kad-samverkan-med-n-ringslivet

  http://svt.se/2.33538/1.2503846/flest_varnade_for_fusk_pa_sodertorns_hogskola

  Kommentar av Daniel — april 4, 2012 @ 2:15 e m

 23. Daniel

  Näringslivet har gjort mer för Södertörns än vad någon feminism någonsin gjort.

  Kommentar av hamstrn — april 4, 2012 @ 3:50 e m

 24. alltså för att återgå till ett rätt gammalt samtalsämne. Om det var så att pojkar med all säkerhet inte blev mobbade för att ha på sig klänning, eller ens retade eller fick någon pik… skulle du då tycka att det var helt okey? 😎 kram

  Kommentar av Mariel — april 4, 2012 @ 4:27 e m

 25. OT: Debatt efter Pär Ström föredrag i Uppsala nyligen

  ”Räknas genusvetenskap som vetenskap och varför tenderar genusforskning att vara så laddat? Ergo har talat med Ylva Hasselberg, professor och föreståndare för Centrum för teknik- och vetenskapsstudier vid Uppsala universitet, för att bringa klarhet.”

  http://www.ergo.nu/nyheter/20120404-het-debatt-om-genusforskning

  Kommentar av QED — april 4, 2012 @ 5:52 e m

 26. Mariel:

  Så länge iden är deras egna får pojkar klä sig i vad de vill. De kan gå klädda i romersk toga vad mig anbelangar. Poängen är att pojkar med hundra olika saker att välja mellan inte har någon orsak att generellt välja samma sak som flickor väljer. Observera generellt, vi diskuterar inte undantagsfall och minoriteter, vi diskuterar det normala. Detta är vad ”sexual paradox” handlar om.

  Ju friare pojkar och flickor känner sig ju mindre vill de likna varandra. De vill inte jobba med samma saker, de vill inte se samma filmer, de vill inte läsa samma böcker och de vill inte klä sig likadant heller. Flickor vill ha en egen identitet, Pojkar vill ha en egen identitet. Om pojkar inte erbjuds en positiv sådan då kommer många att dras till en negativ. (Se handlingen i filmen Fight Club)

  Detta är lika sant om du jämför svarta och vita. Ingen går idag runt och säger att svarta vill eller skall vilja klä sig som vita, prata som vita, bete sig som vita osv… Ingen säger idag att vi skall assimileras och bli likadana man pratar om tolerans för flera kulturer, inte en enda.. Sålunda är det mer eller mindre ett mysterium man tror pojkar skall börja bära klänning som garanterat förnekar dem egen identitet.

  Att sedan genusvetenskap påstår det visar klänning har lägre värde pga att det är ett kvinnlig plagg är rent nonsens!

  Det är mer som om eliten plötsligt får för sig att alla asiatiska ungdomar måste känna sig ofria om de inte klär sig MER som icke-asiatiska ungdomar. Betänk att alla tjejer med kinesisk klänning upptäcker det pågår en diskussion över huvudet på dem där debattörer positivt konnoterar att de slutar bära kinesiska klänningar. De vill att tjejerna klipper av banden med sin kultur.

  Detta är det beteende som pojkar möts av idag. En ständig önskan och förväntan från eliten att de skall klippa banden. Fascinerande nog är det ingen från eliten som kan ge en orsak till varför pojkarna skulle vilja det. Istället får vi en nonsensdiskussion om hur viktigt det är att de pojkar som vill det FÅR det som om det vore pojkarna självas ide när idén i själva verket kommer från eliten.

  Det finns redan idag föräldrar som formligen klappar händerna om deras pojke tar på sig rosa klänning och som sedan blir tydligt besvikna om han slutar med det för att rosa klänning ger en sämre respons. När pojken slutar med det går de ut på nätet och säger att det är samhället det är fel på. Sålunda när pojken ändrar TILL rosa är det enbart bra. När pojken ändrar TILL något annat FRÅN rosa är det plötsligt samhällets press.

  Det enkla svaret på frågan är att när föräldrar hoppas barnen skall bära något plagg mer än något annat är det alltid mindre frihet för barnen. Barnens syfte med kläder är inte mångfald – barnens syfte är att hitta vad som gör dem omtyckta och mångfaldsideologin har inte ett dugg med barnens frihet att göra – Det är föräldrarna som vill ha mångfald – inte barnen!

  Kommentar av Aktivarum — april 4, 2012 @ 8:25 e m

 27. Aktivarum: Jag håller med dig typ. Jag försöker se till att Erbjuda mångfalden men det är upp till mina barn att välja ett snävare (och mer personligt) utbud bland det jag erbjuder. Sedan vad de faktiskt väljer att ta på sig hoppas jag verkligen att jag inte kommer ge någon positiv eller negativ respons på. Kläder som kläder, eller hur?

  Om jag skulle bli GLAD över att min son valde rosa klänningar, ja då har jag ju bara skapat en ny slags ”norm” som påverkar mitt barn.

  Kan vi inte vara oense om något? Jag saknar våra vilda debatter med halmgubbar! 😎

  Kommentar av Mariel — april 4, 2012 @ 9:03 e m

 28. Här hittade jag ett bra inlägg i debatten.

  ”Min son – 6 år om en vecka – Har sedan 2 år tillbaks velat ha rosa kläder och klänningar.
  Jag och min man har varit lite oense i frågan. Men jag har i alla fall sytt några klänningar till honom, och på dagisfröknarnas inrådan köpt en rosa gymnastikdräkt med tyllkjol och rosa balettskor som han har i rörelserummet på dagis. Det har han haft nu under hösten. De andra killarna på dagis har inte sagt ett pip. Några har berättat att de också har klänning hemma.
  Han har fått rosa strumpor och tröjor och haft det på sig till dagis.
  Så länge han var nöjd var jag det med.
  Och för en vecka sen kom sonen hem och sa att han är trött på rosa nu. Nu ska det vara Batman.
  Vi valde helt enkelt att inte göra en grej av det.”

  http://www.alltforforaldrar.se/forumarchive/forums/viewArticle/282/3781270/3821136

  Kommentar av Aktivarum — april 4, 2012 @ 9:38 e m

 29. varsågod lena gör det…hur du nu ska ha tid med det enl. din egen utsago.
  @ erik läser din blogg med stor behållning men börjar tröttna på detta eviga ot och otrevlig ton som lena tillför.

  Kommentar av Mats K. — april 4, 2012 @ 10:29 e m

 30. Lena:

  ”Läsare bör ju observera att Erik tar bort kommentarer från mig, som inte är grova eller kränkande på något sätt men samtidigt både försvarar han påhopp på mig och låter dem stå kvar!”

  Jag tar inte bara bort kommentarer som är kränkande. Jag tar även bort eventuella försök att spamma bloggen och störa ut den riktiga debatten.

  ”Klipper du bort den här texten, eller på annat sätt demolerar eller förstör texten ska jag personligen skapa ett dussin bloggar och hänga ut er allesammans, så folk ser hur jämställdister beter sig!”

  Så istället för att hänga ut oss här och slösa min tid så hänger du ut oss på andra bloggar där det inte är mitt ansvar att hålla rent? Bra gör det!

  Kommentar av Aktivarum — april 4, 2012 @ 11:59 e m

 31. Lena:

  ”Är rosa klänningar en viktig kamp för jämställdister? Hur folk får klä sig, tydligen är det ett nytt problem för vissa av er jämställdister enligt “debatten” ovan.”

  Mäns rätt till könsidentitet är ett viktigt fält för jämställdister javisst. Det här har jag bloggat om också

  ”We began our research on men with the following hypothesis, which we invite social scientists to verify or falsify on empirical grounds:

  that no person or group can have a healthy identity without being able to make at least one contribution to the larger society, one that is distinctive, necessary and publicly valued.“

  https://aktivarum.wordpress.com/2012/01/16/new-male-studies-01-ny-internationell-akademisk-tidskrift-for-mansfragor/

  ”Jag trodde ett av era områden handlade om män som dömdes orättvist. Och med tanke på hur litet både Billings och Aktivarums rättspatos tycks vara med deras behandling av andra människor, så handlar det nog mer om buffel och båg.”

  Vilket bara visar en sak: Tro skall man göra i kyrkan. Det är dock knappast mitt ansvar vad du tror.

  ”“Mats. K” kanske kan förklara för alla som inte tillhör era ryggdunkare på vilket sätt du tycker att Lena blivit trevligt bemött och utan hot, om du ser till vad hon presenterat ovan. Eller var det snarare presentationen som var otrevlig kanske.”

  När man ser vad Lena presterat ovan framgår det tydligt att hon försöker störa ut den riktiga debatten och få alla att börja prata om något helt annat som HON tycker är jätte-jättviktigt. Det är precis som att läsa recensioner av politiska böcker på Amazon där folk som inte ens läst en bok ger den lägsta betyg för de gillar inte författaren eller den ideologi författaren tillhör.För att citera Bill

  ”I thought this was for book reviews”

  http://www.amazon.com/gp/product/0767919025/ref=s9_simh_gw_p14_d2_g14_i2?pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_s=center-3&pf_rd_r=0XYH60HCXST70PYQ9RYB&pf_rd_t=101&pf_rd_p=470938811&pf_rd_i=507846

  Kommentar av Aktivarum — april 5, 2012 @ 12:35 f m

 32. Det känns så himla oväntat att just vänsterfeministen ”Lena” ljuger ihop sina små halmdockor, drar på sig offerkoftan, och gråter krokodiltårar.

  Eller inte =)

  Och så himla trovärdigt, och jätteintressant. Eller inte =)

  Kommentar av Sötisen — april 5, 2012 @ 10:19 f m

 33. Lena:

  ”Observera, att han anser att vidriga påhopp på mig INTE ska slängas i papperskorgen!”

  Som jag redan påpekat anser att inga inlägg skall slängas i papperskorgen men denna åsikt har jag på senare tid reviderat pga sabotage mot bloggen och personangrepp och ryktesspridning mot blogginnehavaren. Väldigt få personer är så dumma att de attackerar blogginnehavare och klagar över att raderas.

  ”Samma person ska inbilla andra att det finns misandri när det istället finns vidriga kvinnohatare!”

  Misandri är ett faktum som är löjligt att diskutera och det är inte en person som påpekar förekomsten av misandri, det är en internationell rörelse som gör det.

  ”Han kan inte heller kopla ihop att hans vidriga orättvisa beteende medför en otrevlig ton och upprördhet. Det sista något han kallar “spamming”. Samma person ska inbilla andra han är expert på relationer via PUA”

  Som påpekas i det faktiska inlägget. ”ordet “rättvisa” saknar konkret betydelse.” Att du tycker en annan person är ”orättvis” och ”vidrig” är bara subjektiva åsikter och kan betyda vad som helst du inte gillar.

  ”Nej, Erik har bara j*****t svårt att bena ut begrepp som rättvisa, medmänsklighet, respekt och hur man inte ska trycka ner andra människor!”

  Jag har inte alls svårt att bena ut meningslösa innehållslösa politiska floskler som rättvisa. Tvärtom framgår det tydligt i blogginlägget (som man skall läsa innan man kommenterar) att rättvisa helt saknar konkret innebörd. Samma sak med medmänsklighet. Det betyder i sig ingenting!

  ”Vad jag Lena försäkt säga är att Erik dels hängt ut mig i tidigare med förtal om min person dessutom låter han sina övriga signaturer spä på skit om mig.”

  1) Inget av mina blogginlägg handlar om dig. David Holman har däremot hängt ut dig på sin blogg. Kommentarsfältet har i sig ingen funktion vilket du verkar ha svårt att fatta då du försöker göra reklam för dina hjärtefrågor i kommentarsfält om specifika inlägg de har inget med att göra.

  2) Tvärtom, vad Lena menar är att hon ansåg att jag skulle lösa hennes konflikter här på forumet. Det är dock svårt att hitta någon hon inte är i konflikt med. Min filosofi var att inte styra vad som sades här. Då skapade Lena teorin att jag ”tillåter saker” dvs i Lenas huvud var det min skyldighet att vaka över forumet. När Lena inte fick bestämma över mig så började hon bombardera bloggen med skräpinlägg som jag först flyttade men då skrev hon bara fler och det tar för lång tid att flytta dem och de innehåller alla ändå samma trams så inlägg av den sorten raderas. Punkt slut!

  3) Det finns redan 100 inlägg för den som vill läsa att Lena är arg på Mariel, Ninni, Maria, LIberalen, Hamstrn, David Holman etc.. Det behövs inte fler exakt likadana inlägg där Lena ursäktar din fientlighet till flera olika personer med sin helt påhittade fantasi att de är en och samma person. Sålunda är det hela enkelt, vill Lena skriva på bloggen utan att raderas får hon skriva någonting NYTT som har med blogginlägget att göra. Det här ämnet är utagerat.

  ”Vad Lena jag försökte visa för alla läskunniga var citat av de påhopp som andra gjort på mig inne här och ständigt. Samstidigt som samma knölar påstår att jag är psykisk sjuk, förstör och är otrevlig!”

  Vad Lena tycks ha svårt att fatta är att hennes upprepade påståenden att Kvinna A är Mannen B föranleder sådana attacker.

  ”Jämställdisterna tror uppenbarligen att de kan behandla hur som helst!”

  Jämställdisterna tror olika personer blir olika behandlade. Enbart kommunister tror alla personer behandlas lika – som om de vore utbytbara delar.

  ”Knappast! Det handlar om att DU med dina korrumperade medarbetare trycker ner andra!”

  Hade det där varit sant hade fler personer sagt det. Bloggen har haft hundratals besökare. Du och en kille som du redan kände är de enda som har sett ett problem med mig. Säg till när du har oberoende källor det här ämnet är som sagt utagerat!

  Kommentar av Aktivarum — april 5, 2012 @ 11:05 f m

 34. Lena:

  ”Knappast! Om du läst på lite kring mobbning något du både skrivit om och sysslar med själv, så vet du att folk inte reagerar på mobbning.”

  Folk reagerar inte på mobbning i deras fysiska verklighet där enbart några få personer är närvarande och löper riktiga risker nej. Detta är dock internet och hundratals personer närvarar dagligen.

  ”Du tar alla tillfällen att spela någon j..a lärare. Tiil och med i ovan inlägg, Du är sjuk! Du är saknar totalt EQ.”

  EQ saknar helt prediktionsvärde på framgång (Landy 2005) och är sålunda som argument värdelöst.

  ”Den enda jag varit i konflikt med ditt stora…….. är dig och dina falska signaturer, på grund av dina FETA lögner om mig!”

  Upplysningvis har jag inga falska signaturer och det har ingen annan här heller (den enda person som använde falska signaturer hade ingen egen signatur) Alla hänvisningar till falska signaturer kommer jag att radera jag slösar inte mer tid på trams av den sorten.

  Kommentar av Aktivarum — april 5, 2012 @ 10:19 e m

 35. Lena:

  ”Minns du hur du i början diskuterade med mig respektfullt, vänskapligt och humant för att sedan ändra ton och bli mer och mer elak!”

  Jag vet inte ens om du menar mig eftersom du har bråkat med Maria, Ninni, Mariel, David Holman, Torstensson, Hamstrn Liberalen Sötisen m.fl och samtliga gånger har du vid olika tillfällen inbillat dig det var mig under ”falsk flagg” du pratade med.

  Din taktik att hävda Person A måste vara Person B slår sålunda enbart tillbaka på dig själv. Hur skall jag minnas nåt jag gjorde när du upprepade gånger hävdat dig tro jag är helt andra personer och sålunda inte vet om det var jag eller bara nån du trodde var jag? Idioti!

  Kommentar av Aktivarum — april 5, 2012 @ 11:18 e m

 36. P.S. Vickar Charlotte för Mariel? 🙂

  Kommentar av Lena — april 6, 2012 @ 10:41 e m

 37. Lena:

  ”Han har haft folk som hoppat på mig och även om citaten blir klistrade framför ögonen på honom blåljuger människan som ett barn som blir tagen med handen i syltburken.”

  Upplysningvis så HAR jag inga folk. Däremot är det andra individer som valt att vara oense med dig om saker. Din respons har upprepade gånger varit att inbilla dig den person som du för tillfället är oense med är jag (eller någon annan person du tidigare var oense med) Detta identitetsifrågasättande trams är helt och hållet ditt problem, det spelar ingen roll om du pratar om Törnrosa eller Mariel det är trams oavsett.

  ”Han påstår JAG har bråkat med ovan människor, när de tvärtom är de under flera månaders tid hoppat mig!?”

  Och du har hoppat på dem tillbaka. Ninni skrev hos Pelle Billing hon inte vågade skriva här pga dina responser. Alltså hon skriver inte till dig men när hon skriver så svarar du.

  ”David Holman har hängt ut mig på sin egen blogg.”

  Kan du förklara hur du har lyckats inbilla dig vad han gör på sin blogg är MITT ansvar?

  ”Bara ett par snäpp ovan här skriver din intelligenta stammis kamrat dessa rader”

  Ja och vad är problematiskt med det? Har du någon aning om hur irrationellt du beter dig? Jag har över 40 inlägg från dig i spammen i nuläget och du klagar på ett enda inlägg från en annan person.

  ”P.S. Vickar Charlotte för Mariel?”

  Var det inte du som skrev en förvirrad text där du hade inbillat dig jag och Charlotte var samma person? Om du tror det är det rätt stört att fråga mig och om du inte tror det så var det en oärlig text. Grattis!

  Kommentar av Aktivarum — april 6, 2012 @ 11:01 e m

 38. @Lena — april 6, 2012 @ 10:32 e m

  ”Ninnitokan och Barfota höll på en hel förbannad dag på din blogg. De påstod bland annat förtalsfullt att jag ljög.”

  Påståendet kvarstår, däremot är det inte ”förtalsfullt” att kräva belägg för dina påståenden. Nu är jag inte lika långsint som du och har glömt bort upprinnelsen, men jag kan lugnt konstatera att om det är någon som kastar ur sig invektiv, osanningar, påståenden, påhopp och direkta hot så inte tusan är det de personer du räknar upp.
  Den ”skyldige” finns kanske närmare dig än du tror.

  Ps. Jag är inte betald eller inhyrd av Erik eller någon annan att kommentera här eller någon annan stans.

  Kommentar av barfota — april 7, 2012 @ 9:10 f m

 39. @Lena — april 7, 2012 @ 11:00 f m

  ”Barfota borde läsa juridik liksom övriga på denna blogg, så hade det förstått att de kan bli åtalade för den behandling de utsätter andra människor för!”

  Fjant, om någon borde ”förstått att de kan bli åtalade för den behandling de utsätter andra människor för” så är det väl du om någon.

  Kommentar av barfota — april 7, 2012 @ 11:25 f m

 40. Lena:

  ”Barfota hade dock bestämt sig långt före att jag ljög och muckade därför gräl! Något hon sedan fick hjälp med tillsammans med Ninnitokan och med stor tillåtelse av signaturen Erik Wedin på denna blogg.”

  Nu är sagoberättaren Lena igång igen. Trots att hon vet att utan belägg/länkar blir raderad så slösar hon sitt liv och sin tid på att skriva sånt som hon vet blir raderat. Sedan har hon heller inte fattat man inte tjänar pengar genom att skriva 20 timmar inlägg och få en timlön på totalt tio kronor för arbetet.

  ”Erik Wedin, ovan anser uppenbarligen att kvinnor ska vara dumma hönor som nickar åt allt han säger.”

  Skrattretande Som om Lena själv hade positiva relationer med andra kvinnor… Kan du nämna en enda kvinna här på bloggen som du inte kritiserat Lena? När bloggaren Charlotte från ”Hit och dit…” besökte Aktivarum reagerade hon omedelbart på hur Lena betedde sig. Lena i sin tur insåg inte hon pratade med en helt ny person.

  Charlotte:

  ”Aktivarum: Kanske dags att införa en “anmäl kommentar”-funktion så att dina läsare kan hjälpa till att rensa upp lite…?”

  Lena:

  ”Nej men vad gulligt att “Charlotte” talar på samma sätt som personen som brukar tala bakom Mariel och Maria! “Charlotte” har aldrig någonsin varit härinne och börjar snacka om att “rensa upp”..:-) Guldbagge nästa! Jösses kan en grupp komma någonstans med så mycket falskhet. Klarar ingen av att stå rätt upp för sina åsikter utan, att befinna sig bakom 14 olika signaturer

  Lena säger även:

  ”Charlotte vad exakt menar du ska “rensas upp”?”

  Charlotte svarar:

  ”Lena: Så att man kan rensa upp om någon (till exempel du) kommer med för blogginlägget helt irrelevanta personliga påhopp och lögner mot någon annan (till exempel mig). Det ger så himla tråkig stämning.”

  Lena svarar:

  ”Men kära Charlotte det är uppenbart att du är en av Erik Wedins stammisar och talar med deras ord… bla bla bla”

  Sorry Lena men Charlotte är inte jag eller någon annan som brukade skriva här (hon brukar heller inte vara okritisk till mina tankar) så nu har du ingen trovärdighet alls. Det är du som försöker bestämma hur kvinnor skall vara och alla som inte motsvarar dina höga krav blir okritiskt sågade som ”Eriks girls”

  Men fortsätt gärna skriva komedi-inlägg på din egen blogg. En av mina vänner gav tummen upp för ”Ärkeknöbeln” du har mer talang för komedi än för att debattera mansfrågor.

  Kommentar av Aktivarum — april 7, 2012 @ 1:03 e m

 41. […] en vänster som behöver auktoritet för att trycka till andra människor. Det handlar alltså om Sveland-debattens auktoritära vänster. Intressant nog menar Kajsa Ekis Ekman att denna vänster i själva verket drar mot […]

  Pingback av Lena Anderssons DN-ledare kritiserar PK-hyckleriet gällande kritiken mot Reggaeartisten Sizzla « Aktivarum — april 7, 2012 @ 1:36 e m

 42. “Lena: Så att man kan rensa upp om någon (till exempel du) kommer med för blogginlägget helt irrelevanta personliga påhopp och lögner mot någon annan (till exempel mig). Det ger så himla tråkig stämning.”

  En människa som aldrig tidigare tilltalat mig och varit här inne för första gången säger inte fraserna ovan till en annan kvinna! Dessutom är det mycket märkligt att dina lierade går samman mot mig när de finns många som säger annat som både är grovt och vidrigt.

  Snälla Erik, ska du försöka lura andra gå åtminstone en teaterkurs!

  Kommentar av Lena — april 7, 2012 @ 5:01 e m

 43. @Lena

  ”Barfota hade dock bestämt sig långt före att jag ljög och muckade därför gräl!”

  Nope, jag bara påstod och vidhåller att du ljuger!
  Tänk att HELA världen kan vara så elaka mot dig 😀

  Kommentar av barfota — april 7, 2012 @ 5:22 e m

 44. @Lena — april 7, 2012 @ 6:05 e m

  ”Bittra och avundsjuka människor som sitter på forum/bloggar hela dagarna och förtalar andra de inte känner”

  Men snälla, ingen tvingar dig väl att sitta ”på forum/bloggar hela dagarna och förtalar andra”, det är ett val du själv har gjort.

  Kommentar av barfota — april 7, 2012 @ 7:05 e m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

  aktivarum@gmail.com

  Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 1 383 andra följare

  Arkiv

%d bloggare gillar detta: