Aktivarum

Chalmersforskaren Claes Andersson kommenterar det postmoderna ”hen”-könet. | mars 12, 2012

Så har debatten om den mjuka vetenskapens vara och inte vara i könsfrågan startats upp på Newsmilll.

I en lång uttömmande Newsmill-artikel beskriver Claes Andersson sin syn på den mångåriga debatten och det är ingen smickrande bild som ges. Snarare är det en total vetenskaplig kontrasågning av de personer som redan sedan länge förkastat vetenskapen medan de kallar sitt eget fält för -vetenskap.

Problemet är inte att genusteoretikerna är okunniga om att vetenskapen inte stödjer tesen om att vi saknar biologisk essens. Problemet är att de helt enkelt inte bryr sig. Bakom denna brist på intresse finns en omfattande teoretisk rationalisering som jag här samlar under det lösa samlingsnamnet ”postmodern teori”.

Så här låter det alltså när Claes Andersson beskriver detta fascinerande idiotiska akademiska fenomen: Problemet med det ”postmoderna” som förklaring är att man måste ta ”det postmoderna” på allvar för att kunna använda det som förklaring. Så även i detta fall då han skall beskriva den så kallade postmoderna andan.

När Claes Andersson gör sin beskrivning glömmer han helt postmodernismens syn på sanning,

”Det är en tidsanda som har etablerat sig under efterkrigstiden med oerhört många yttringar. Den postmoderna andan kännetecknas av en djup misstänksamhet mot auktoriteter, generaliseringar och särskilt mot de berättelser som samhället motiverar sig själv genom. Normer är det värsta man vet. Man upplever att man har genomskådat samhället och att dess orättvisor finns inskrivna i våra interaktioner, i hur vi uttrycker oss, i våra värderingar, osv.”

Det där är bullshit från början till slut. Postmodernismen är inte en ”anda” utan en sekulär religion som kända evolutionspsykologer kallat SSSM (Standard Social Science Model) Filosofiprofessorn Paul Boghossian har beskrivit fenomenet som ”konstruktivism” med tre olika kategorier.

Vidare så ÄR postmodernismen en auktoritet påhittad och styrd av auktoriteter. Postmodernismen gör också ideligen generaliseringar om de grupper de anser är dåliga. Postmodernismen älskar de egna normerna. Kort sagt inte ett ord postmodernister säger blir sant gällande dem själva.

Det finns dock en sak som stämmer i texten: Att det är VÅRA värderingar som postmodernismen går ut på att attackera.

Anledningen till detta är i dess ursprung när vissa högt uppsatta judiska intellektuella ville ge den västerländska kulturen skulden för nazismen och judeförintelsen (i förlängningen för allt elände i världen). Det spelar ingen roll om det var sant eller inte det var ett bekvämt sätt att ge sig själv tolkningsföreträde.

Alltså… den del av världen som haft överlägset minst elände fick skulden för elände i världen? Trovärdigt?: De professorer, lektorer och docenter som hjälpt till att sprida det budskapet är att betrakta som akademins motsvarighet till dopade elitidrottare. De skadar allas trovärdighet!

Just detta förkastande av de ”gamla värderingarna” kommer även Claes Andersson in på senare i texten.

”Vad som heller inte är svårt är att gissa varför postmodernisten inte förhåller sig till vetenskapen. Man ser den i grund och botten bara som det gamla samhällets maskineri för att vidmakthålla sig själv.”

Det gamla västerländska samhället alltså. Och det vet ju alla ”bildade” att massmord, ondska och elände inte är universella fenomen vars enda röda tråd är att västvärldens inflytande minskar dem eller hur? Det är ju bara vi som haft sånt. Inte Tsarernas Ryssland, Inte Dynastiernas Kina, bara onda västvärlden?

För allt i världen kan vi döpa om postmodernismen till ”Allt väst är skit-rörelsen” En (kultur)rasistisk rörelse vars rasism ursäktas av att man själv säger att rasism inte är rasism när det är rätt sorts rasism och vars systerrörelse genusvetenskapen anser sexism inte är sexism när det är rätt sorts sexism.

Postmodernismens resonemang är nära nog ”The definition of bullshit” Man delar ut högskolepoäng i blindhet.

Ju mindre du kan om världen ju mer ”fördomsfri” Rätt svar på frågan ”Vad utmärker Somalia” är sålunda ”Man skall inte uttala sig generaliserande om Somalia” Jaså du och vem har bestämt det då? *Tystnad* De här människorna har mycket sällan svaret på frågan VEMS åsikter de sprider.

De är inte bara underhuggare, de vet inte ens på vilken sida de befinner sig – Allt de vet är vem som skall yxas ner.

”Förklarar någon hur könet även har en biologisk komponent så kommer detta maximalt att analyseras i termer av vilka strukturer denna utsaga gynnar och vilka mörkerkrafter som kan ha rört din hand och tunga.”

Detta medan ingen såklart ens vågar nämna vilka ”mörkerkrafter” som bestämt allt postmodernister själva påstår. Några få väldigt mäktiga personer vars namn sällan nämns vars makt grundar sig i religionens beprövade metod. ”Lyd eller så är du ondskans medhjälpare som skall brinna i helvetet.”

”För att komma åt knäppheten i påståendet att små pojkar och små flickor är identiska oskrivna blad så anser jag därför att man måste dra upp frågan omhur man tycker att man kommit fram till denna spektakulära insikt. ”

”Helvetet” ifråga visar sig i detta fall vanligen innebära anklagelser om kopping till nazismen.

Det spelar ingen roll om de är sanna eller inte för anklagelsen ger skada bara den skriks högt och ofta nog. Detta har skett så ofta att det fått ett eget namn ”Reductio ad Hitlerum” På sistone har vi sett den lika kreativa som korkade varianten att man använder massmördaren Breivik istället.

”Har man kommit på det på ett sätt som vi som inte har sett ljuset kan acceptera? De frälsta kommer givetvis att tycka att vi är allt möjligt osmickrande när vi ställer den frågan, men det måste vi tyvärr strunta i. För iverkligheten så är man varken taliban eller Breivik bara för att man inte håller med om allt som radikalfeminister anser.”

Hitler förhåller sig för övrigt till Breivik på ungefär samma sätt som Nazi-tyskland förhöll sig till Sovjetunionen.

Beträffande den ställda frågan så kom man fram till denna spektakulära insikt om könet genom att se till inga andra fick yttra sig.

Detta rättfärdigas med postmodernismens demokratigulliga (dvs förkastande av demokrati eftersom det är en västkulturell ide och allt väst är skit) teorier om vad som bör göras..

”Vi vidmakthåller allt detta bara genom att leva,och inte minst genom att öppna munnen. Alla är syndare och det finns alltid rum för att bli lite mer nitisk. Resultatet är en allmän glidning mot att hylla ytterligheter, det aparta, det heterogena, det som bryter mot normer och de som ”går sin egen väg”.”

Kort sagt, det misslyckade, det kostsamma, det ineffektiva, det långsiktigt destruktiva och sist men inte minst finns alltid utrymme för att lägga 10 miljoner euro på politiska program som bestämmer vilka ord som är olämpliga. (vilket inte låter lika otrevligt som ”förbud” men betyder samma sak)

”Man hyllar allt som är nytt och förkastar allt som är gammalt.”

Man förkastar saker som håller i fem år och hyllar saker som går sönder efter fem sekunder. Hmm.. har de samma syn på kvalitet i egna hemmet tro? Sedan finns förstås det faktum att Västeuropa knappast består av länder och kulturer som jämfört med resten av världen är gamla.

”Den kommersiella populärkulturen har varit väldigt viktig i att driva fram denna oerhörda mångfald av identiteter och den frodas sedan länge på att sälja dess markörer.”

Den kommersiella populärkulturen är så klart mestadels Hollywood, TV-bolagen och Musikbranschen.

Om vi tar Hollywood som exempel så är det knappast en nyhet för er att branschen består av ÅTTA stora filmbolag. Däremot kanske ni inte känner till att dessa filmskapare i så hög grad domineras av den politiska vänstern att man kan tala om ”closet conservatives” låt mig därför presentera David Mamet.

Det var så sent som 2008 som Oscarsnominerade och Pulitzerbelönade pjäsförfattaren David Mamet med artikeln Why I am no longer a brain-dead liberal påbörjade sin uppgörelse med vänsterns värderingar. 2011 skrev han boken. ”The Secret Knowledge – On the Dismantling of American Culture”

Här är sålunda en livs levande expert på postmodern populärkultur som uttalar sig om dess verklighet, Enjoy!

”För även om postmodern teori är ett vänsterfenomen så har den allmänna tidsandan snarare spelat konsumerismen rakt i händerna.”

Som Mamet påpekar i ”The secret knowledge” till och med marxister som Brecht upphovsrättsskyddade sina verk. Vänstern har alltså inget emot consumerism. De har dock heller inget emot att du tror de har emot consumerism för då kan de ta betalt av dig för att berätta hur mycket de hatar pengar.

Vi går vidare till Claes Anderssons summering angående problemen med denna ovetenskapliga låtsaskunskap.

”Problemet med postmodern teori ligger mer i att analyskvarnen inte har någon avstängningsknapp. Det som börjar som något djupt och insiktsfullt tuggar sig snart ned till paranoia, relativism och inte minst en brinnande oförsonlighet.”

Relativism gällande andra människors åsikter ja. Däremot inte gällande egna åsikterna.Personligen skulle jag heller inte kalla det djupt och insiktsfullt. Jag skulle hävda även en blind höna kan hitta ett korn och om det är något som utmärkt postmodern teori är att det blindheten.

Postmodernister är ett i grunden falskt gäng besatta vid att upprätthålla en image av sig själva som goda och fina människor. De gör dock inte detta genom att skapa godhet de gör det genom att mobba ut  jämförelser som kan berätta hur väl verkligheten stämmer med deras goda fina smarta självbild.

Hur ser då denna självbild ut? Så här beskriver han fältets lockelse och syn på kritiska röster.

”Den som inte har ”sett ljuset” så att säga tenderar att uppleva det som kommer ut ur kvarnen (gärna på kultursidor) som gnälligt, repetetivt, pretentiöst och helt utan vettiga proportioner. Den som är upplyst däremot upplever sig gå från klarhet till klarhet i varenda upplevelse! Så till det facila priset av kanske 120 poäng på universitetet så kan du alltså göra dig till åklagare, domare och bödel för mänsklighetens samlade kunskap. 

Amen i kyrkan! Nu ett meddelande

Aktivarum verkar utsatt för Sabotage! Jag kan inte länka till mina inlägg i andra bloggars kommentarsfält längre, Det är bloggens URL som är blockad. Jag kan inte ens skriva kommentarer inloggad på WordPress (för URL är en del av informationen angiven vid inloggning och anges automatiskt varje gång jag skriver) Har ni någon information relevant för detta problem så se till att informera mig omgående. Jag har inte hunnit testa alla alternativ än. /Erik

Annonser

20 kommentarer »

 1. Cyberattack ?

  Per Hagman

  Kommentar av per Hagman — mars 12, 2012 @ 9:38 e m

 2. Det går ett program just nu på kunskapskanalen som ger en bild av hur ideologier som feminism och liknande uppstår;
  “När läraren blev Fuhrer”.

  Klart sevärd!

  Kommentar av Anders Senior — mars 12, 2012 @ 10:02 e m

 3. Anders Senior:

  Jag såg en film (från 1981) när jag gick i skolan som kunde ha haft samma namn. Dessutom baserad på en verklig händelse.

  http://sv.wikipedia.org/wiki/The_Third_Wave

  Kommentar av Aktivarum — mars 12, 2012 @ 10:12 e m

 4. The 3 wave… så likt feminism.

  Per Hagman

  Kommentar av per Hagman — mars 12, 2012 @ 10:28 e m

 5. The Third Wave / feminism

  Per Hagman

  Kommentar av per Hagman — mars 12, 2012 @ 10:29 e m

 6. Ja, det handlar om ”The third Wave” fast detta är inte filmen, utan en dokumentär där de intervjuvar nu vuxna elever som var med om experimentet. Kommer i repris den 16/3, möjligen finns den på SVT play också.

  Kommentar av Anders Senior — mars 12, 2012 @ 10:44 e m

 7. Anders Senior:

  Hade kanske blivit enklare för mig att svara om du hade gett mig dokumentärfilmens originaltitel istället för dess löjliga svenska översättning 🙂

  ”2011 – ”Lesson Plan, the story of The Third Wave” a documentary film, featuring Ron Jones, by Philip Neel, State of Crisis Productions.”

  Jag skrev mitt spontana svar först – satte sedan på TVn och upptäckte det var just den händelsen programmet handlade om. En av de mest intressanta sakerna i TV-filmen var att experimentet började med en tjej som frågade hur nazisterna som var så få kunde få makten över så många. Nog måste väl majoriteten av tyskarna ha varit goda människor som såg vad som hände? Ron Jones blev besatt av att inte kunna besvara den frågan så han läste på om nazismen som en galning för att se om han kunde finna svaret.

  När han dock väl hade hittat svaret var det bara en teori som han inte hade bevisning till. Ingen skulle tro honom om han skulle berätta svaret för ingen skulle VILJA tro på svaret (av exakt samma orsaker som svaret i sig beskriver, nämligen att ingen vill tro sig vara lika dumma som motståndarna)

  Istället för att bara berätta svaret skapade han en modell som skulle VISA eleverna svaret. Modellen var enklast tänkbara och först tänkt att pågå längre tid men experimentet tog eget liv nästan från första början och spårade ur med trakasserier, hotelser och våldshandlingar redan efter ett par dagar. Effektena av experimentet kändes snabbt av även utanför skolan. Först positiva effekter (nyhetens behag) sedan kom den mobbning som utmärker konsensusdrivna grupper.

  Det stora problemet med experimentet är att det utfördes 1967, på den tiden visste inte vänstern hur illa ställt det var i vänsterländer som Sovjetunionen. Lustigt nog var det just bristen på demokrati och frihet i Sovjet som var orsaken vänstermänniskorna ansåg det var ett bra land att leva i. De fick aldrig se mer än vad kommunistpartiet ville de skulle se, i deras hemländer var frihet det normala att ett land så hårt kunde kontrollera vad besökare såg hade de inte en tanke på.

  Idag kan vi dock konstatera vad vi kan lära oss av experiment som ”The Third Wave” genom att jämföra med vad vi fet om hur länder som Sovjetunionen fungerade. Ur detta perspektiv var den svenska översättningen till filmens nanm enbart korkad.

  Kommentar av Aktivarum — mars 12, 2012 @ 11:12 e m

 8. Hmm.. intressant skrivning Erik …”sedan kom den mobbning som utmärker konsensusdrivna grupper”.

  Kan man tænka sig att just mobbing ær ett utskott av det marxistiska ”tankegodset” om disciplinerade kollektiv och bristen på respekt før individuella stællningstagande.

  Vad tænker du Erik ?

  Per Hagman

  Kommentar av per Hagman — mars 13, 2012 @ 7:21 f m

 9. Per Hagman:

  Det kommer inlägg på Aktivarum senare om den svenska mobbningskulturen och dess orsaker. Det handlar dock inte om marxismens konfliktbehov utan snarare om moralisters behov att framstå som goda och fina.

  Kommentar av Aktivarum — mars 13, 2012 @ 7:36 f m

 10. Aktivarum: du kanske måste kontakta dem som driver spamfiltret för att bli borttagen. Se exempel här: http://simpleseostuff.com/blocked-akismet/

  Kommentar av Shastra — mars 13, 2012 @ 7:50 f m

 11. Hemskt ledsen för den irriterande reklamen som dyker upp när man lämnar sidan jag just länkade till. Jag märkte det inte förrän jag stängde fliken efter att ha postat ovanstående kommentar.

  Kommentar av Shastra — mars 13, 2012 @ 7:53 f m

 12. @Aktivarum
  Till och börja med, bra skrivet.

  ”Det handlar dock inte om marxismens konfliktbehov utan snarare om moralisters behov att framstå som goda och fina.”

  Jag skulle vilja säga att det också har med det du skriver i dina flesta inlägg: den totala avsaknaden av ett vetenskapligt tänkande. Lägg till att man uppenbarligen har glömt att demokratiska rättigheter är något som måste försvaras och man får ett system där även journalister försvarar en kollektivistisk censur. Vår mediaelit har helt enkelt glömt vikten av det fria ordet och en fri debatt för utröna vad som faktiskt är sant.

  Kommentar av robjoh — mars 13, 2012 @ 8:00 f m

 13. Det som jag förundras över och tycker är så sorgligt det är att det fria ordet hela tiden kommer i kläm. Hur god välviljan än är, så finns det hela tiden krafter som försöker ta över spelrummet och trycka till andra.
  För att inte tala om alla sårade sabotörer som hämtar sitt livsutrymme i att medvetet förstöra för andra.

  Jag har som en del säkert sett varit runt på olika bloggar och sett och mött värsta sorterna och bästa med.

  Jag har studerat hur lätt det är att ”ta över” i kommentarsfälten och då har jag ändå försökt vara hyfsat artig, rolig eller whatever, eftersom jag i grunden inte varit mer än allmänintresserad av ämnena.

  Och i alla fall en ”mansblogg” drivs i mina ögon på ett imponerande proffsigt sätt av sin ägare, han är mycket nyfiken och tillåtande men har en utmärkt förmåga att säga stopp också när saker och ting är på väg utför.

  Vilka bloggar jag än varit på så har det hela tiden funnits konflikter på det ena eller andra sättet.

  Jag har full förståelse för att gammelmedia försöker hålla efter i sina kommentarsfält.

  Många människor har inte riktigt klart för sig vad fri debatt är och vad YGL och tryckfrihetsförordningen står för. Dessa två lagar innebär inte att man kan vräka ur sig vad som helst, när som helst. Det finns andra lagar som reglerar sådant och som tyvärr är ganska uddlösa än så länge på nätet, eftersom straffvärdena är så låga.

  Men fortsätter folk på det sätt som jag ser nu så driver de nog fram värre restriktioner än att gammelmedia sanerar sina kommentarsfält. Vilket de måste göra eftersom man faktiskt inte får säga vad som helst för då kan ansvarige utgivaren t o m åka i fängelse.
  mvh

  Kommentar av Törnrosa — mars 13, 2012 @ 9:23 f m

 14. ”om marxismens konfliktbehov” skriver robjoh.
  Børjar vi nærma oss pudelns kærna kring det egentliga upphovet till mobbing ?
  Från den saklig vetenskapen till det politiska tyckandet.
  Medias kultur yttring som øverensstæmmer med den marxistiska konflikttreorin som ett taktiskt instrument før att bedriva politiska ”viljeyttringar” och media vilket dramatiserar …skapar en dramaturgi , før att skapa upplage højningar och spænning før den enkla læsaren?
  En samfælld kultur yttring som sprider sig i samhællet till just den enkla individen.
  En totalitær smitta vilken bevæpnar den hågade.
  ok ..jag spånar ….

  Per Hagman

  Kommentar av per Hagman — mars 13, 2012 @ 11:11 f m

 15. Bra inlägg, få vågar kritisera postmodernismen öppet!
  Är det dags för något nytt? Post-postmodernism?
  Det vore en revolution. Förändring börjar med kritik…

  Här är ett svar jag skrev på GenusNytt:
  ”Ulf T 12:58:
  “Uppfattningen att det svaga alltid är det rätta har den intellektuella nackdelen att man inte behöver anstränga sig att söka det rätta, utan bara det svaga.”

  Detta ringar in en av Sveriges, och eurosocialismens, största svagheter. Pk-folket, “samhällseliten”, anser alltid att den svage är finare. Vad ger det för signaler?

  Det är förstås lätt att sitta på sitt skattefinansierade jobb och tycka “att betala skatt är häftigt…”

  Det är en stor ironi att socialismen vann i västeuropa, men utplånades i östeuropa…”

  Kommentar av Hjalmar — mars 13, 2012 @ 3:51 e m

 16. FYI, ”hen” är infört i NE:s webbupplaga!

  Kommentar av Göran — mars 13, 2012 @ 9:33 e m

 17. Shastra:

  Stort tack, Akismet mailade mig just och upplyste att det var fixat.

  Kommentar av Aktivarum — mars 14, 2012 @ 11:44 f m

 18. Tvivlar på en cyberattack. För ärligt talat, hur många hackers är feminister eller postmodernister?

  Kommentar av 50/50 — mars 14, 2012 @ 9:53 e m

 19. 50/50,

  Näh justja, för den antidemokratiska stenkastar-vänster-tomten, feministen, smygkommunisten, har ju så goda, sakliga argument för sitt ideologiska könshat, för sin tro, så att ett dylikt hän skulle ju inte ens komma på tanken att försöka förstöra för andra…

  Kommentar av Liberalen — mars 15, 2012 @ 7:51 f m

 20. Men, hur många feminister eller postmodernister har hacker-kompetensen…? Jag ser främst kulturkoftor som Ulrika Knutson framför mig.

  Kommentar av Hjalmar — mars 15, 2012 @ 11:08 f m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

  aktivarum@gmail.com

  Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 1 284 andra följare

  Arkiv

%d bloggare gillar detta: