Aktivarum

Kvinnodagen Special – Girlwriteswhat om ”privilegium”, Stassrådens utvik, Fredrik Reinfeldt separerar, SIMOOM Sverige bygger Saudisk Vapenfabrik | mars 8, 2012

Välkommen till Internationella Kvinnodagen, dagens nyheter hittar ni i rubriken så enjoy the ride! 

Vi börjar med att låta en av alla dessa duktiga Twittrande kvinnor berätta hur hon ser på jämställdhet.

Tack så mycket Poyraz, det låter oerhört fantastiskt jämställt.

Vi fortsätter med Girlwriteswhat som berättar att för de feminister och andra som fortfarande tror på manligt priviegium (dvs personer som skribenten Erin KLG här) även efter att ha sett nedanstående video så har hon en hälsning från sina två söner: F_CK YOU!

Transcribed at GWW:s blog

Vi går sedan vidare med Sveriges politiker som kvinnodagen till ära bjuder på idiotier både inom hemmet och utanför hemmet. Vi firar sålunda kvinnodagen dels med att Sverige i och med projekt SIMOOM samarbetar med världens mest islamistiska och kvinnofientliga land, Saudiarabien.

Medievärlden frågar SR Ekots reportrar Daniel Öhman och Bo Göran Bodin: När visste ni att ni var något stort på spåren?

Vi fortsätter med faktumet att inte ens Statsminister Fredrik Reinfeldt klarar ”mansrollen” utan nu separerar från frun Filippa. DNSvD GP HD Skånskan SR

Sist men inte minst måste jag hålla med feministisk kritik riktad mot det idiotiska STASSRÅDEN -utviket i Expressen.

”Coola, snygga, smarta och med ett viktigt budskap. Så här har du aldrig sett Sveriges kvinnliga ministrar förut.”

Nej och det på goda grunder, förhoppningsvis ser vi aldrig mer Sveriges ministrar på det här sättetvarken kvinnliga eller manliga.

Det var Hannah Lemoine som med inlägget ”Att, jag vet inte, visa politiker respekt?” uppmärksammade mig på det här löjliga påhittet.

”Styla dina politiker… vad i helvete. Vad sägs om att behandla era folkvalda med respekt?Vad sägs om att ni folkvalda börjar bete er så att vi kan behandla er med respekt?”

Frågan är dock i och med hemliga Projekt SIMOON (Dvs Vapenbygge åt Saudiarabien, Tidslinje här) något överflödig. En annan feministisk bloggare som flög i luften pga Stassrådens utvik var Blixa med inlägget ”Kvinnliga politiker brinner för… mode?!” där visar det sig också att bilden är plockad från Mediebruset.

Beträffande Stassråden så håller jag visserligen med om den feministiska kritiken

Jag vill dock påpeka att jag knappast hade velat se dem vika ut sina ”livsberättelser” heller och sedan har vi det där med att alla höga kvinnliga politiker absolut måste ha feministiska / kvinnopolitiska frågor medan ingen hög politiker har mansfrågor. Om manliga politiker inte hjälper män (generellt) varför denna gynocentrism?

Tillbakablick: Blogginlägg om internationella kvinnodagen 2011

Pubkvällen Special fortsätter: Maria Sveland intervjuas av Feministiskt Perspektiv, kallar nu jämställdister för ”hatare” Inte ett ord om Allt Åt Alla. Det får väl betraktas som en framgång att hon kallar oss ”feministhatare” vilket innebär hon varken använde” högerextremist” eller ”kvinnohatare”

Man får vara tacksam för det lilla. Vetenskapen däremot (som inte kontrolleras av genusteorier) har hon inget för.

”Jag frågade vad en jourhavande man egentligen gjorde, handlade det om att hjälpa män som misshandlar så att de får adekvat terapi? Nej, svarade mannen, tvärtom. Han hjälpte män som är misshandlade.

”Jaha och det är många eller?”

”Ja det är hälften.”

”Hälften?”

”Om du tittar på volymen av misshandlade så är minst hälften män.”

Så var vi där igen. Jorden är platt. Världen upp och ner.”

Ja just det världen är upp och ner om inte Sveland får påstå att inga eller iaf väldigt få män är misshandlade i relationer. Särskilt upp och ner är Gävle Högskolas bägge forskare som gör det förbjudna påståendet.

”Kvinnor lika våldsbenägna som män i parförhållanden Av; Peter Gill och Carita Remahl”

Men ni får inte citera dem, det har författaren Maria Sveland bestämt. Hon hinner dock inte utveckla sina påståenden antagligen för hon för tillfället är upptagen med att Coacha Filippa Reinfeldt till en ”Happy Happy Happy” separation.

Inlägget uppdateras under dagen (Svårt att hinna med)


7 kommentarer »

 1. Hej!

  Jag vill bara tacka för denna fantastiska blogg. Alltid massor av intressant läsning och länkar för fördjupning.

  Du ska ha en stor eloge för det massiva arbete som måste ligga bakom detta.

  Mvh

  Kommentar av Chade — mars 8, 2012 @ 2:21 e m

 2. @ Aktivarium

  ”Sistaminuten Uppdatering: Och på tal om manliga feminister titta vad jag hittade nu. Radioinslag från 2006 Front P3 Tjejer utsätts för sexuella kränkningar inom aktivistvänstern En av de utpekade grupperna? Just det AFA. Eftersom de är sååå hemliga så sköter de sexuella kränkningar internt.”

  Fortsätt skriv om millitanta vänster extremas macho mansroll. Både dom själva och radikalfeministerna behöver upplysas och spegla självrannsakan beträffande jämställdhet

  Kommentar av Man & Woman United — mars 8, 2012 @ 5:59 e m

 3. Man & Woman United:

  Del 1

  https://aktivarum.wordpress.com/2012/01/14/magnus-linton-ar-ett-reformerat-svin-liksom-mangder-av-andra-manliga-feminister/

  Del 2

  https://aktivarum.wordpress.com/2012/01/29/hanna-friden-drabbad-av-manshatet-manga-manliga-feminister-ar-reformerade-svin-del-2/

  Och sedan förstås alla artiklar om sadistvåldtäktsmannen och polischefen Göran ”Kapten Klänning” Lindberg.

  Kommentar av Aktivarum — mars 8, 2012 @ 6:09 e m

 4. Någon mer som; ursäkta språket reflekterar över deras ambition att se ut som Mannekänger,men i själva verket framstår som ………….

  Varför behöver kvinnliga politiker anspela på sexualitet för att sälja sig? Kvinnor är intelligenta. Är det inte det kvinnorörelsen ville komma bort ifrån? Dubbla budskap… Annie L drar radikalfeministiska floskler samtidigt posererande.

  Är det evolutionen som spökar att honan i konkurrens bland andra honor vill vara främst

  Kommentar av Man & Woman United — mars 8, 2012 @ 6:17 e m

 5. Man & Woman United.

  ”Varför behöver kvinnliga politiker anspela på sexualitet för att sälja sig?”

  Det behöver de inte. Särskilt inte ministrar! Här har ett privat företag gett ett erbjudande som de kunde ha tackat nej till, vänta bara så skall ni få höra hur Stassråden om kritiken blir för kraftig skyller på att de bara följde samhällets normer och att kvinnor inte når fram om de är ”tråkiga”

  ”Kvinnor är intelligenta.”

  Jämfört med vad? Myrslokar? Sist jag kollade är påståendet ”kvinnor är intelligenta” inte ens relevant information eftersom den jämförbara parten (män) är precis lika intelligent. Kvinnor är människor.

  ”Är det inte det kvinnorörelsen ville komma bort ifrån? Dubbla budskap… Annie L drar radikalfeministiska floskler samtidigt posererande.”

  Det spelar ingen roll vad kvinnorörelsen ville. Det är vad som funkar och belönas som räknas. Nu får kvinnor extra fördelar genom att synas och ”bara vara kvinnor” Helst medan de för fram en ”kvinnofråga” för sådana är sexiga och får särskilt mycket uppmärksamhet. Då får man såklart lätt kvinnor som drar nytta av det också.

  ”Är det evolutionen som spökar att honan i konkurrens bland andra honor vill vara främst”

  Givetvis är det en tävlan mellan andra kvinnor i att få mest uppmärksamhet. Vad skulle det annars vara? Ser du män delta i den där tävlingen?

  Kommentar av Aktivarum — mars 8, 2012 @ 6:39 e m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

  aktivarum@gmail.com

  Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 1 383 andra följare

  Arkiv

%d bloggare gillar detta: