Aktivarum

Män rädda för starka kvinnor what? Vad pratar Katerina Janouch om? | februari 13, 2012

Sexologen Katerina Janouch  har twittrat ”vi” måste prata om mäns rädsla för starka kvinnor.

Stark kvinna?

 

Pelle Billing kallar uttalandet tveksamt. Han jämför det med påståendet att kvinnor tänder på ”bad boys” vilket skapat diskussion i kommentarsfältet.

”Visst, det finns säkert vissa män som är rädda för starka kvinnor, och det går säkert att hitta kvinnor som bara tänder på “bad boys”. Men det är knappast normen eller genomsnittet.”

Ursäkta men kan någon här förklara för mig vad sjutton denna diskussion handlar om? Såvitt jag kan bedöma har ”stark kvinna” ingen konkret innebörd här.

I stort sett vem som helst kan alltså påstås (eller påstå sig vara) stark kvinna.

Hon kunde lika gärna påstå att vi måste prata om mäns rädsla för ”balanserade” kvinnor, eller mäns rädsla för ”spirituella” kvinnor. Är det kanske mäns rädsla för ”ospecifika” kvinnor som jag skall anklagas för?

Pelle Billing försöker nyansera debatten genom att säga män inte tänder på kompromisslösa kvinnor som inte ser till andras behov, medan kvinnor sällan tänder på mesiga eller undfallande män.

Problemet med den jämförelsen är att ”bad boys” hänvisade till vad kvinnor ville ha.

Katerina Janouch däremot pratade enbart om vad män var rädda för – dvs vilken sorts kvinna som män enligt henne inte vill ha. Låt oss konkretisera den teorin så den kan testas.

Ovan finns en bild av en kvinna. Vad tror ni? Är detta den sorts starka kvinnor som Janouch menar män är rädda för eller visar bilden den sorts kvinna som Janouch menar är svag där mäns gillande är något problematiskt?

Annonser

47 kommentarer »

 1. Reblogged this on Prataomdom.

  Kommentar av Aktivarum — februari 13, 2012 @ 4:04 f m

 2. ”Stark kvinna” är också ett sådant där nyspråk jag menar hur många verkligen starka kvinnor finns det..varken fysiskt eller mentalt är kvinnor starkare än män..så varför detta ”starka kvinnor”.. kanske för att det går fram i hjärtat på folk ”det socialistiska Sverige” att de som egentligen är svaga ska kallas för starka..det är likadant med handikappade människor..dom är ju också sååå starka..likadant har det daltats med svaga skolelever i skolan dom är svaga i skolan men ”egentligen” så är dom ju sååå starka även dom!!

  Ingen talar om hur mycket hjälp dom behöver för att klara sig i sina liv..likadant är det med kvinnorna som ska ha hjälp från samhället stup i kvarten..var är dom starka kvinnorna då?Då gömmer sig kvinnorna…!

  Så alltså.. När det behövs en stark kvinna kliver det oftast fram en starkare man….:) och det är väl bra för då är ju rätt man/kvinna på rätt plats..!!

  Dom som behöver mest hjälp av samhället för att dom inte klarar sina ”livspussel” ännu ett sådant där nyord det är dom som Janouch kallar för de starka..”Starka kvinnor” vilket trams..! Jag är inte rädd för kvinnor överhuvud taget jag kan umgås med alla utan att för den skull känna mig illa till mods eller på annat sätt må dåligt för att jag ser ”starka kvinnor” runt omkring mig vad nu det är för något..!!

  Kommentar av GandalfGrå — februari 13, 2012 @ 6:36 f m

 3. Jag ser inte diskussionsvärdet i att ta up vad nu som menas med starka kvinnor. Eftersom motargumenten kommer vara vad än Katerina janouch tycker passar in under flummet.

  Kommentar av Hamstrn — februari 13, 2012 @ 7:04 f m

 4. Hamstrn:

  Frågan är inte vilka faktorer som Katerina Janouch tycker stämmer.

  Frågan är om kvinnor som stämmer in på de faktorer som Janouch påstår visar ”stark kvinna” verkligen stämmer in på de kvinnor män inte vill ha.

  Kommentar av Aktivarum — februari 13, 2012 @ 7:35 f m

 5. mmm snygga starka höfter.

  per hagman

  Kommentar av per hagman — februari 13, 2012 @ 9:06 f m

 6. Bra krönika av Fredrik Virtanen: Sluta snacka om ”starka kvinnor”. Starka kvinnor – vilket dravel och förklenande:
  http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/kronikorer/fredrikvirtanen/article14287873.ab

  Kommentar av Maria — februari 13, 2012 @ 9:12 f m

 7. VEM TYCKER STARKA LINA OM?

  En verkligt stark kvinna är Lina Arvidsson, ”radikal” vänsterfeminist och ”estradpoet” som bl.a. leder nationella skrivarkurser. En tonårig 30-åring, som själv oftast skriver som en fjortis.

  Jag kom att tänka på hennes långa meningsutbyte med Aktivarum i oktober 2010

  https://aktivarum.wordpress.com/2010/10/06/svt-debatt-om-tusen-ganger-starkare-amerikaniserad-film/

  när en av hennes bloggsidor nyligen råkade flimra förbi på skärmen.

  Lina ser ned på det mesta: på Aktivarum, på vita, medelålders, heterosexuella män, på Breivik och andra sverigedemokrater och alla över huvud taget med fel ”värdegrund”. Man undrar rent automatiskt: Exakt vad är det som Stora Lina egentligen värdigas gilla?

  Ett bra svar hittade jag på den nämnda bloggsidan (2012-02-20):

  ”Jag såg ´Bridesmaids´ ikväll. En bra film, på många sätt och vis. Positivt med den:

  • tjejerna får vara roliga på samma sätt som killar brukar vara
  • killarna har biroller, på samma sätt som tjejerna brukar ha
  • den tjocka, fula tjejen är inte bara ful och äcklig, som brukar vara hennes roll, utan hon är framgångsrik, cool och låter ingen sätta sig på henne
  • äktenskapet får skitdålig reklam
  • tjejerna ser vanliga ut (någorlunda i alla fall), och den som är snygg på det sättet som alla tjejer brukar vara i film, är den som jag som publik HATAR, genom huvudkaraktären
  • det är sjuk humor”

  http://linaarvidsson.blogg.se/

  Jaha – nu blev ni allt rädda, allihopa. För Starka Lina. Eller hur? Nästan lika rädda som för Starka Janouch.

  Kommentar av Info — februari 13, 2012 @ 9:23 f m

 8. Jag började läsa kommentarerna här. Ska läsa dig senare Erik. Tyckte att GandalfGrå lät sorgset svag och hängde upp sig på – tja semantiken. Vet han väl att det finns modeord.

  Hamstrn tycker inte att det ska diskuteras och lägger därmed två inlägg.

  Och verkar inte Per Hagman vara lite väl kombinerat patriarkal sexist eller…

  Man baxnar.

  Gillar väl inte precis KJ och tycker att tvittrandet bara är trist, men det verkar vara en populär företeelse.

  mvh Törnrosa

  Kommentar av Törnrosa — februari 13, 2012 @ 9:29 f m

 9. Verkar som jag kan ha läst fel om hamstrn, helt plötsligt ser det annorlunda ut. Ber om ursäkt hamstrn.
  Törnrosa

  Kommentar av Törnrosa — februari 13, 2012 @ 9:42 f m

 10. Verkar helt annorlunda nu. Ser bara ett inlägg av hamstrn. Ber om ursäkt hamstrn att du åkte med i min ilska. mvh Törnrosa

  Kommentar av Törnrosa — februari 13, 2012 @ 9:44 f m

 11. Erik: Nu har jag läst dig och funderat. Kvinnan på bilden verkar vara stark, men det är nog inte den sortens styrka som skrämmer iväg män. Jag tror tvärt om att den lockar.

  Frågan är hur den kvinnan lever när hon finns i vardagen.

  Männen skräms nog mer av vardagskvinnor som visar en von oben-attityd, gör klart för dem att de är mesiga eller ger intryck av att de skulle nobba vid en eventuell manlig framstöt.

  Och om jag ska fortsätta att fundera så tror jag innerst inne att kvinnorna känner precis likadant som männen när det gäller just man-kvinna-relationen. mvh

  Kommentar av Törnrosa — februari 13, 2012 @ 10:03 f m

 12. @ Aktivarium

  Finns kapitel om Sexuell makt som uppenbarligen radikalfeminister saknar och kompenserar med Diktatur Ideologi? Sorgligt,det måste förbigått feministerna vad kärlek går ut på..

  Kommentar av Man & Woman United — februari 13, 2012 @ 10:26 f m

 13. Dagens ickefråga….

  Stark kvinna:

  Klart som fan man är rädd!!!

  Kommentar av 50/50 — februari 13, 2012 @ 10:58 f m

 14. 50/50:

  Den sista ser ut att vara en man. Även i ansiktet..lite christer Lindarw över människan..

  Erik:

  ”I stort sett vem som helst kan alltså påstås (eller påstå sig vara) stark kvinna.”

  Vettig synpunkt.

  Beträffande bilden av den snygga tjejen: Vid förekomsten när och om en del kvinnor vid vissa tillfällen menar att kvinnor säger att män är rädda för starka kvinnor, så handlar det nog inte om de som vågar stå på en scen i lätt klädsel.

  Utan mer den mentala styrkan. En människa som har civilkurage, vågar stå för sina åsikter, inte lägger sig ner och struntar i sina anhöriga när det dyker upp vardagskriser o.s.v. Den mentala balansen är stabil med en stark läkningsförmåga.

  Jag skrev även inne hos Billing att kommentarer från kvinnor, att män är rädda för starka kvinnor även kan vara en försvarsmekanism i samband med brutna relationer. Något som kan jämföras med att en del män kan säga, – Hon tog mig bara för mina pengar och när de var slut stack hon! Fungerar att jämföra med uttalanden, – kvinnor bara ute efter pengar och status.

  Kommentar av Lena — februari 13, 2012 @ 11:57 f m

 15. Lena:

  ”Utan mer den mentala styrkan. En människa som har civilkurage, vågar stå för sina åsikter, inte lägger sig ner och struntar i sina anhöriga när det dyker upp vardagskriser o.s.v. Den mentala balansen är stabil med en stark läkningsförmåga.”

  Tror du dessa saker är ovanliga hos de kvinnor som är populära hos killar?

  ”Jag skrev även inne hos Billing att kommentarer från kvinnor, att män är rädda för starka kvinnor även kan vara en försvarsmekanism i samband med brutna relationer.”

  Nej så det kan det inte vara. I samband med brutna relationer måste kvinnor prata om hurdana män är. De kan inte prata om vilka kvinnor mannen vill ha för då riskerar de hamna i en situation där det var deras fel att relationen tog slut (hon höll inte måttet) och den risken är det mycket få kvinnor som skulle ta. När relationer är slut var det mannen det var fel på. Inte hon som inte motsvarade vad han ville ha.

  Det enda sammanhang där en man kan anklagas vara rädd för starka kvinnor är där han nobbar/dissar en kvinna från första början just för att hon var för stark för honom. Då kan hon så att säga fortfarande känna sig bra nog för honom eftersom han valde bort henne på falsk grund. Då kan hon gå runt och vara singel samtidigt som mannen egentligen vill ha henne men där de misslyckas att vara modiga.

  ”Något som kan jämföras med att en del män kan säga, – Hon tog mig bara för mina pengar och när de var slut stack hon!”

  Nej den jämförelsen funkar inte för där pratar vi åter om en avslutad relation. Vad som kan jämföras där är tvärtom att alla män är svin och bara vill ha en sak (sex) när de fått det och är dags att ”betala tillbaka” (med uppmärksamhet, tid, osv) så dumpar de henne och börjar om på en ny.

  ”Fungerar att jämföra med uttalanden, – kvinnor bara ute efter pengar och status.”

  Pengar och status är konkreta fakta. Vem som helst kan plocka ut 100.000 män ur folkbokföringen och undersöka om det är vanligare män med mer pengar bor med en kvinna. För att kunna jämföra måste du på samma sätt konkret kunna berätta för mig hur jag ser i data om en kvinna skall räknas som stark eller inte.

  Det är den frågan jag ställde i blogginlägget. Vilken kvinna räknas som ”stark”? Vilken kvinna räknas inte som stark? Hur vet man vad som är vad? Shakira på bilden räknas hon som ”stark” kvinna?

  Varför/Varför inte?

  Annars funkar inte jämförelsen. Huruvida kvinnor oftare tar män som har pengar och status är inte en åsiktsfråga, vem som helst kan plocka fram data ur registren och undersöka om det är empiriskt sant.

  På samma sätt kan jag undersöka om starka kvinnor är mindre populära.

  NÄR jag fått konkreta anvisningar hur man vet om en kvinna är/inte är i den ”starka” kategorin alltså.

  Kommentar av Aktivarum — februari 13, 2012 @ 12:52 e m

 16. APROPÅ 50/50:S BILD

  Också inom målarkonsten har någon uppmärksammat förtjusningen över feminismens nya, starka kvinnoideal:

  http://www.malmgrenpaintings.se/adoration_of_the_delsida.htm

  Kommentar av Info — februari 13, 2012 @ 1:41 e m

 17. Jag tror Katerina Janouch är rädd för kloka män.

  Kommentar av Backlash — februari 13, 2012 @ 2:50 e m

 18. Mansfrågorna ligger i tiden

  Kommentera »

  När Natalia Kazmierska uttrycker en rädsla för att hennes make ska bli mansrättsaktivist så uppvisar hon en fingertoppskänsla för vad som pågår i Sverige och västvärlden.

  http://www.pellebilling.se/blogg

  Kommentar av Man & Woman United — februari 13, 2012 @ 2:52 e m

 19. Angående Katerina Janouch…

  http://www.pellebilling.se/2012/02/tveksamt-uttalande-fran-kand-sexolog/comment-page-3/#comment-64611

  ”hittade jag ett inlägg där hon ger sin definition på stark kvinna: ”mod, handlingskraft, civilkurage, insikt, att hon går emot det förväntade, är ärlig, rättfram, tar plats”.”

  Och sedan efter denna långa kravlista påstår de att det är vi killars fel tjejer är stressade idag.

  Den här är ännu roligare:

  http://www.pellebilling.se/2012/02/tveksamt-uttalande-fran-kand-sexolog/comment-page-3/#comment-64621

  ”Hon skriver: “de som bråkar, besvärar, tycker, högljutt. icke följsamma/anpassningsbara.”, “de som pratar mkt, har bestämda åsikter, pengar, makt” och “obekväma, bestämda, högljudda. framgångsrika. inte alltid hänsynsfulla.”

  Det här är ju saker som får kvinnor själva att dumpa killar. Det är värre än jag trodde Janouch är ju uppenbart sexistisk! I hennes värld så har tjejer rätt att nobba bråkiga killar men killar skall minsann acceptera bråkiga tjejer?

  Kommentar av Aktivarum — februari 13, 2012 @ 3:16 e m

 20. En stark kvinna:
  http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=2399&grupp=12436

  Kommentar av Lorem Ipsum — februari 13, 2012 @ 3:35 e m

 21. Erik:

  ”Tror du dessa saker är ovanliga hos de kvinnor som är populära hos killar?”

  Nej inte hos alla. Troligen finns det några som har svårt för motsatta åsikter än de egna. Det behöver nödvändigtvis inte vara något tillhörande ett specifikt kön. Nu skrev jag endast de egenskaper, förmågor som jag med flera andra kan se som definition på ”stark” kvinna.

  ”Nej så det kan det inte vara. I samband med brutna relationer måste kvinnor prata om hurdana män är.”

  Ja och det var ju det jag menade. Relationer är något tjejer pratar med varandra om från tonåren. Och de flesta har någon gång fått ett brustet hjärta. Jag menade då att när relationen är slut, så kan tjejen/kvinnan uppleva dels sorg, dels skuldkänslor. Det sista kan då uppvägas av att tjejen/kvinnan ”tröstar”, ”boostar” sig själv med t ex meningen,. – Han klarade inte av en stark kvinna! Med betydelsen det var mer han som hade en svaghet, än jag som var bristfällig inom något.

  ”De kan inte prata om vilka kvinnor mannen vill ha för då riskerar de hamna i en situation där det var deras fel att relationen tog slut (hon höll inte måttet) och den risken är det mycket få kvinnor som skulle ta.”

  Ja möjligt. Även om det inte var så jag menade. Vi vet inte alltid heller vad varje specifik man vill ha.

  ”När relationer är slut var det mannen det var fel på. Inte hon som inte motsvarade vad han ville ha.”

  Ja genom någon form av boosting, eller försvarsmekanism kan det ju bli på det sättet.

  ”Det enda sammanhang där en man kan anklagas vara rädd för starka kvinnor är där han nobbar/dissar en kvinna från första början just för att hon var för stark för honom.”

  Det är möjligt. Jag har ingen erfarenhet från det perspektivet. Kan inte en annan möjlighet vara att en man senare upptäcker att kvinnan var mer ståndaktig/stark än han hade förväntat sig. Och dissar henne på de grunderna. Gällande de män som eventuellt tillhör den gruppen.

  ”Nej den jämförelsen funkar inte för där pratar vi åter om en avslutad relation.”

  Och vem har sagt att jag inte pratade om avslutade relationer?

  ”Vad som kan jämföras där är tvärtom att alla män är svin och bara vill ha en sak.(….).”

  Ja det är ju förekommande prat i samband med tjejsnack.

  ”För att kunna jämföra måste du på samma sätt konkret kunna berätta för mig hur jag ser i data om en kvinna skall räknas som stark eller inte.”

  Jo om jag påstått att jag haft det universella svaret på hur alla definierar ordet stark kvinna. Inget som skett. Däremot beskrev jag min uppfattning och troligen några andra kvinnors.

  ”Vilken kvinna räknas som “stark”?

  Det är ju en högst subjektiv fråga. Går inte att mäta i kvantitativa mått. Vissa menar ju att stark även kan vara att våga visa sina känslor, våga var svag. Jag är lite kluven, för det beror på i vilket sammanhang någon visar sina känslor. Har de egoistiska syften, såsom att slippa ta eget ansvar eller kanske spela på andras känslor. Jag tycker det blir lite tjatigt att tala om könets betydelse i sammanhanget. En stark människa för mig är som sagt någon som har civilkurage, vågar stå upp för sina åsikter, mentalt stabil, vågar tala för andra med risk för burop..:)

  ”Vilken kvinna räknas inte som stark?”

  De flesta människor har upp och nergångar i livet. Vi har perioder när vi är mer eller mindre starka. Beroende på omständigheterna. En kvinna eller en man kan alltså vara mer stark ett år och beroende på omständigheterna svagare något annat. Allt är inte så svart eller vitt.

  ”Hur vet man vad som är vad?”

  Styrkan hos en människa kan nog oftast upptäckas i kriser. Läste för ett bra tag sedan i samband med ledarskap, om en flygolycka. Människorna landade långt från mänskligheten och en del överlevde. I den situationen framträdde ledarskap och styrka hos ett par av dem, som annars var ganska tillbakadragna och blygsamma. Det handlar även mycket om attityd och vårt tankesätt. Vissa lägger sig ner andra kavlar upp armarna vid jobbiga situationer.

  ”Shakira på bilden räknas hon som “stark” kvinna?”

  Jag känner inte henne, så det blir svårt att svara.

  ”Huruvida kvinnor oftare tar män som har pengar och status är inte en åsiktsfråga, vem som helst kan plocka fram data ur registren och undersöka om det är empiriskt sant.”

  Ok. Möjligen är de männen inte tagna för deras pengar i första hand. Utan för de egenskaper männen utstrålar. Möjligen blir de en indirekt effekt av deras pengar.

  ”På samma sätt kan jag undersöka om starka kvinnor är mindre populära.”

  Det beror ju på definitionen av en stark kvinna. Annars blir det ju svårt att mäta.

  ”NÄR jag fått konkreta anvisningar hur man vet om en kvinna är/inte är i den “starka” kategorin alltså.”

  Ja precis.

  Kommentar av Lena — februari 13, 2012 @ 4:41 e m

 22. Jag har under mitt liv många gånger noterat att speciellt det lilla klientelet ”extra gapiga äckel med vagina”, det vill säga kvinnor som i realiteten lider av narcissistisk personlighetsstörning, speciellt gärna, inbillar sig själva att de är ”starka kvinnor”.

  Humor =)

  Kommentar av Liberalen — februari 13, 2012 @ 5:38 e m

 23. Liberalen:
  Dina insikter imponerar inte. Och humor? Tja det skulle möjligen vara att du kallar dig liberal.
  mvh

  Kommentar av Törnrosa — februari 13, 2012 @ 6:20 e m

 24. Starka kvinnor!

  Kommentar av Otte — februari 13, 2012 @ 6:41 e m

 25. Låt tjejer och kvinnor vara som de är. Låt dom få se, vara starka, ha starka muskler för vet ni kvinnor är också änniskor och har också muskler enligt hur vissa resonerar så verkar ni tro att kvinnor endast består av fet, HHAHAHAHA Titta på människokroppen VI HAR MUSKLER OAVSETT KÖN, kvinnor har biceps och muskler, face it! Acceptera det fakktunm att kvinnor har muskler och tränar på gym, för ja där får vi muskler. Idrottsaktiviteter ger mer naturliga muskler/former, gymtärning ger en mer hårdadre och synligare muskelkropp. Kvinnor lämnar idrotten och blir publik, läs fittstim. Män fryser ut kvinnor som idrottar, kvinnor drar sig till att gå på gym istället. Kvinnor blir mer och mer muskulösa! 😀

  Kommentar av Otte — februari 13, 2012 @ 6:55 e m

 26. Otte:

  Bra föreläsning av Jean Killbourne.

  Kommentar av Lena — februari 13, 2012 @ 7:22 e m

 27. Kilbourne..

  Kommentar av Lena — februari 13, 2012 @ 7:22 e m

 28. aktivarum
  Det skulle vara kul om du kom
  på pubträffen 5 mars.

  Kommentar av Bert6il Schröder — februari 13, 2012 @ 7:58 e m

 29. aktivarum
  Det skulle vara kul om du kom
  på pubträffen 5 mars.
  kommer du?

  Kommentar av Bert6il Schröder — februari 13, 2012 @ 7:59 e m

 30. @Aktivarum — februari 13, 2012 @ 3:16 e m
  Angående Katerina Janouch…
  “hittade jag ett inlägg där hon ger sin definition på stark kvinna: ”mod, handlingskraft, civilkurage, insikt, att hon går emot det förväntade, är ärlig, rättfram, tar plats”.”

  Beskrivningen passar rätt bra på tex Ingrid Carlqvist, Ann-Mari (maukonen) etc
  Fast dessa kvinnor är mycket omtyckta hos män. Däremot måste dessa kvinnor utstå en del hat från andra kvinnor.
  Kan det vara så att kvinnor är rädda för starka kvinnor? Bara undrar 🙂

  Kommentar av UNDRANDE — februari 13, 2012 @ 9:15 e m

 31. Vad ska man säga om starka kvinnor? Tja, varför inte:

  “Your hair looks… good, and your waist is… very… supportive.”

  http://masseffect.wikia.com/wiki/Garrus_Vakarian

  Kommentar av Grodan Boll — februari 14, 2012 @ 7:51 f m

 32. Jonna, en vanlig tonårstjej, går på fest. Dagen efter är hennes liv förstört. De har kört upp en krycka i underlivet. På stan kallas hon för ”kryckhoran”. Lena blir utsatt för en gruppvåldtäkt. I rättegångsprotokollet står det:. ”Hon hade en kort svart klänning, en orange genomskinlig topp, skor samt behå och trosor på sig.” Det sexuella våldet har alltid funnits Men har det plötsligt blivit grövre? Har det skett en förändring i inställningen till våldtäkt, hos ungdomar, media, domstolar? Eller är det i själva verket samma urgamla syn på kvinnans – och mannens – rätt som härskar?

  I Flickan och skulden redovisar Katarina Wennstam, kriminalreporter på SVT, ett förkrossande material kring ett antal uppmärksammade gruppvåldtäktsmål. Med lika mycket ursinne som medkänsla berättar hon om de övergrepp som äger rum mitt i vår upplysta vardag.

  Flickan och skulden var en av de mest omdebatterade böckerna under 2003.

  Kommentar av Meh! — februari 14, 2012 @ 11:58 f m

 33. Meh!

  Vad vil du säga det det där?

  Katarina Wennstam är inte direkt den mest trovärdiga källan på någonting här, inte minst med tanke på hennes vinklade ja rentav helt felaktiga beskrivning av BDSM-fallet. Hon samarbetar med Maria Sveland som heller inte betraktas som den mest påtlitliga personen här.

  Kommentar av Aktivarum — februari 14, 2012 @ 12:40 e m

 34. Aktivarum

  Sant för vår egen del är det ett incitament att svara på den frågan. Jag håller med det. Jag håller dock inte med att man ska slösa tid på att debattera det med personen Katerina Janouch.

  Törnrosa

  Vi har vart i luven på varandra tidigare. Jag accepterar din ursäkt, vilket var snällt av dig.

  Jag tycker inte att saken borde diskuteras. Jag tycker att man inte borde slösa tid med att debattera med Katerina Janouch.

  Eftersom ”starka kvinnor” är odefinierat trams om man inte, som Erik gjorde, hittade hennes definition av vad en stark kvinna var och argumentera utefter den premissen.

  Hoppas ni förstod vad jag menade. Jag kommer försöka att vara tydligare i kommande kommentarer. Nog för allas bästa.

  Roligt att se att Lena håller god ton. Tack Lena.

  Kommentar av hamstrn — februari 14, 2012 @ 2:15 e m

 35. ”Roligt att se att Lena håller god ton. Tack Lena.”

  Totalt meningslös kommentar av Hamstr vars enda syfte var att smutskasta mig.

  Jag har aldrig någonsin initierat en kommentar till den människan. Ändå känner han sig ofta nödgad att spotta ur sig meninglösa små tillrop till mig.

  Han borde bespara folk sin falska tacksamhet och sin fördomsfulla uppenbarelse.

  Ännu mer lustigt är när han ger mig en meningslös och grundlös gliring när Liberal ovan skriver:

  ”Jag har under mitt liv många gånger noterat att speciellt det lilla klientelet “extra gapiga äckel med vagina”, det vill säga kvinnor som i realiteten lider av narcissistisk personlighetsstörning, speciellt gärna, inbillar sig själva att de är “starka kvinnor”.

  Dessa varma och kärleksfulla ord går den flygande hamstr förbi och många andra av de ”skötsamma” människorna på den här bloggen.

  Törnrosa fick dock in en femetta! 🙂

  Kommentar av Lena — februari 14, 2012 @ 2:39 e m

 36. […] Killing us softly 4 – Advertisings Image of Women. Det förra inlägget här diskuterade “starka kvinnor”  Jag kan lika gärna fortsätta på temat […]

  Pingback av Killing WHO softly? Om massmedias utseendeideal – Jean Kilbourne-Versionen « Aktivarum — februari 15, 2012 @ 8:19 f m

 37. Hmstsr..

  Jösses vad patetiskt! Har du inget bättre för dig!? Och vad menar du att jag ska göra nu? Dra upp gamla diskussioner jag haft med andra på den här bloggen!?

  Måste vara jobbigt att vara så fylld av avund och agg över andra att du måste leta upp gamla diskussioner!

  Herregud skaffa dig liv! 🙂

  Kommentar av Lena — februari 15, 2012 @ 6:43 e m

 38. Hmstsr:

  Och en sak till människa! I min värld slickar man inte människor i baken när de behandlar någon dåligt. Hoppas inte heller du hemfaller åt sådana idiotier.

  Jag har sagt det till dig förut. Lämna mig ifred. Klarar du inte av den enkla manövern!?

  Erik:

  Är det inte bättre att du istället visar lite civilkurage och säger till mig, att du inte vill ha en diskussion med någon som är skärpt i huvudet!?

  Istället för att tillåta dessa typer som Hamstr provocera och bråka helt i onödan mot mig!? En förbannad människa som jag aldrig tilltalat!?

  Kommentar av Lena — februari 15, 2012 @ 6:50 e m

 39. Erik:

  Om det har någon betydelse, så uppskattade jag den förra lay-outen bättre. Och det sägs att jag har god smak.

  hejhopp

  Kommentar av Lena — februari 15, 2012 @ 6:52 e m

 40. Lena:

  ”Är det inte bättre att du istället visar lite civilkurage och säger till mig, att du inte vill ha en diskussion med någon som är skärpt i huvudet!?”

  Vad menar du och varför ställer du den frågan här? Jag har poängterat flera gånger alla får diskutera och ge feedback här. Bråk skulle jag dock vilja se mindre av.

  ”Istället för att tillåta dessa typer som Hamstr provocera och bråka helt i onödan mot mig!? En förbannad människa som jag aldrig tilltalat!?”

  Han bråkade inte, han tackade dig för att du skötte dig. Uppenbarligen tycker han inte du alltid gjort det. Detta kan vara sant eller osant men han TYCKER så. Du kunde ha låtit hans kommentar gå precis som jag låtit hundratals kommentarer gå.

  ”Om det har någon betydelse, så uppskattade jag den förra lay-outen bättre. Och det sägs att jag har god smak.”

  Det har betydelse. Jag tycker också att färger och design på den andra är bättre. Det här temat har dock ett antal finesser som det andra temat inte har. Bland annat att spalten är bredare vilket gör att man behöver scrolla upp/ner mindre ofta. Det här är bara ett test.

  Kommentar av Aktivarum — februari 15, 2012 @ 7:10 e m

 41. Hamstr:

  En sak till eftersom du anser dig vara så otroligt smart. Så kan jag lätt ta och plocka ut alla påhopp jag har fått på den här bloggen och klistra in i en söt liten samling här.

  Antar att det inte var ditt syfte! Eller vill du kanske förstöra för Erik och hans blogg med!?

  Kommentar av Lena — februari 15, 2012 @ 7:11 e m

 42. Vad menar du och varför ställer du den frågan här? Jag har poängterat flera gånger alla får diskutera och ge feedback här. Bråk skulle jag dock vilja se mindre av.

  Därför att du låtit Hamstr larviga kampanj mot mig stå inklistrad här. Precis som om alla de diskussionerna förekommit av solsken från alla andra. Och jag kan inte direkt se att jag på något sätt varit provocerande i det här inlägget heller.

  Han bråkade inte, han tackade dig för att du skötte dig. Uppenbarligen tycker han inte du alltid gjort det. Detta kan vara sant eller osant men han TYCKER så. Du kunde ha låtit hans kommentar gå precis som jag låtit hundratals kommentarer gå.

  Det är bara hycklande att se Hamstr kommentar som något godhjärtat! jag är fullvuxen kvinna och behöver inte någon respektlös kille som klappar mig på huvudet och säger att jag ”sköter mig”. Jösses 🙂 Tror inte heller du är så naiv. Vem är han att komma här och ge mig fula pikar!? Jag kunde ha låtit dem stå. Javisst men jag är förbannat trött på hans efterhängsna små pikar överallt. De stör mig. Han är respektlös.

  Det har betydelse. Jag tycker också att färger och design på den andra är bättre. Det här temat har dock ett antal finesser som det andra temat inte har. Bland annat att spalten är bredare vilket gör att man behöver scrolla upp/ner mindre ofta. Det här är bara ett test.

  Den blir nog bra den med. Ursäkta om jag lät taggig. Vissa människor kan få mig på dåligt humör. Speciellt om de inte förstår när jag säger till dem att lämna mig ifred. Färgerna var som du säger snyggare i den andra och texten mer lättläslig. Kanske bara en vanesak att lära sig allt. Får se om jag klarat av citaten nu. Trevlig kväll!

  Kommentar av Lena — februari 15, 2012 @ 7:26 e m

 43. Nej det funkade inte med citaten.

  Kommentar av Lena — februari 15, 2012 @ 7:27 e m

 44. Vartannat stycke ovan skulle haft citattecken omkring sig. Ännu ett irritationsmoment.

  Kommentar av Lena — februari 15, 2012 @ 7:29 e m

 45. Är jag helt ute och cyklar om jag frågar om det inte finns något intressantare att diskutera än metadiskussioner om vem som blev påhoppad var och hur det förstör för bloggen?

  Kommentar av Aktivarum — februari 15, 2012 @ 7:33 e m

 46. Nej du är inte ute och cyklar.:) Och jag har varken tid eller intresse att diskutera metadiskussioner på det området. Var lite extra irritabel. Borde aldrig skriva direkt efter ett danspass och före matintyg.

  Kommentar av Lena — februari 15, 2012 @ 8:04 e m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

  aktivarum@gmail.com

  Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 1 304 andra följare

  Arkiv

%d bloggare gillar detta: